Bu güzel olaya bile gölge düşürdüler. İzmir Bisiklet Derneği kuruluşundan bu yana ( sanırım 2008) özellikle Mustafa Karakuş zamanında Metroya bisiklet alınması için çok çalıştı. Belediyeye konu ile ilgili dosyalar hazırlanıp sunuldu, toplantılar düzenlendi, görüşmeler yapıldı vs. Çeşitli sözler alındı ama izin gerçekleşmedi. Hatta 2 sene önce miydi ne Ulaştırma Bakanı tamam dedi, ayarlayın, bilmemkim beyle temasa geçin. Ama o bilmemkim bey, sonradan telefonlara çıkmadı, randevu bile alınmadı. Sonuçta yıllar geçti. Bir grup bisikletçi bu gerçekten bisikletin yaygınlaşmasında önemli rol oynayacak olan bu izni almak için yaklaşık 3 aydır dilekçeler verdiler, telefonlar edildi, görüşmeler yapıldı. Sonuç alamayınca eylemler yapıldı. Ben özel nedenlerden dolayı katılamadım ama hepsi de etkili, zekice ve uygarca eylemler yapıldı. Sonunda büyük ihtimal Aziz başkanımızın talimatıyla talimat verildi. Yıllardır sağlanmayan izin 10-15 günde çıktı. Belediye ve İzban'ın harcaması sadece etiket ve levhalar için olmuştur.
Olay oluncaya kadar eylemcilerin hiç bir çağrısına cevap vermeyen, arkadan önünden eylem yapanları eleştiren, hatta geri zekalılıkla suçlayan İzmir Bisiklet Derneği ve kuyruğu Cuma Akşamı Bisikletçileri izin çıktığı gibi olayı sahiplenmeye kalkmışlardır. Utanmadan karşı durdukları, küfrettikleri eylemlerin görüntülerinin üzerine konuştukları TV sohbetlerine katılmışlardır. Emek hırsızlığı yapmışlardır.
Dernek başkanı kişi bir yerel tv kanalında şunu da itiraf ediyor yalnız; bazı "Arkadaşlar 2 senede bir arpa boyu yol gidilmediğini görünce eylemlere başladılar, bu eylemlerin de katkısı olmuş olabilir." Bunun arkasından biz 2 senedir ( kendisi 2 senedir görevde diye 2 sene diyor, eskilerin yaptıklarını da yok sayıyor) zaten bu işle uğraşıyorduk diyen bir insan inandırıcılığını yitirmiştir. Neymiş efendim belgelerle açıklıcaklarmış neler yaptıklarını. Yahu tabi çalışacaksın, bir sürü insan sana para veriyor, 2 tane dilekçe, 3 tane görüşme de mi yapmayacaksın. halbuki bu forumda bile baştan eylemlerin işe yaramadığını savunup sonra da yanılmışım diyen ne güzel insanlar var, onlar kadar olmadın mı? Ama bu arkadaşlar iş yaparak değil, böyle oyunlarla bir yerlerde olmanın tatminini yaşıyorlar. Son söz: Güneş balçıkla sıvanmaz. Herkes olayın farkında, sadece kral çıplak diyecek korkusuz bir insan yok.