Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İzmir'in bisiklet yolları, projeleri, izban, metro ve zorlu tırmanışları

Bisiklette alternatif ulaşım imkanı olması konusunda haklısın. Bisiklet yerine yaya olarak gidebilirsin veya metroyla değil bisikletle gidebilirsin tabi. Benim dikkat çekmek istediğim nokta hatalı davranışta bulunan kişilerin yaptıklarının sonuçlarının genele mal edilmemesi gerektiğiydi. Konu veya eylemin ne olduğu önemli değil, genel anlayış olarak bu doğru değil demek istemiştim. Kimi sürücüler alkollü araba kullanıyor diye herkese alkol yasaklanamaz örneğin. Hoş gerçi bizim ülkede bunu yapmaya çalışanlar da var, bu da bu anlayışın ülkenin her yerine yayıldığını gösteriyor bir bakıma.

• Beğen
Tepkiler: tt2000
Scudo
Critical Mass İzmir - Kasım 2012
bugün bisikletle sesimizi duyurmak için saat 17 de saat kulesi... bekleriz izmirli arkadaşlar

insiyatif durumu kötü olmuş ama buda bir gelişme

Bence sadece çok kalabalık olursa müdahale edilir.Artık izin çıkmış önemli olan bu.Çok kalabalıkta zaten binmeye çalışmak da iyi fikir değil.İçeride vatandaşla papaz olunur,stresli bir yolculuk olur.

Burada bence yapılması gereken çok önemli bir şey daha var.Bisikletin girebileceği vagonlara büyük işaretler ve yazılarla o vagonda bisiklet olabileceği belirtilmeli ki diğer yolcularla sürtüşme yaşanmasın. Aynı uyarı işaretleri ve yazılar istasyonda da olmalı.

Şartları tekrar okudum."Şurası yanlış, böyle olmalıydı" diyebileceğim bir şey yok kendi adıma. Gerçekten gayet mantıklı bir anlaşma olmuş.Çaba sarf eden ve bu kararı alanları da tebrik ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: seçkin erden
Bunun için uyanık olalım bu kazanılmış hakkımızı kaptırmayalım, sahip çıkalım. "Yassah hemşerim" diye kapıda dikilen olursa hemen bisikleti dışarıda bir yere kilitleyip istasyona girelim. İstasyonun ve gelen vagonların durumuna bakalım.Yanımızda fotoğraf çekebileceğimiz bir cihaz varsa fotoğraf çekip buradan paylaşalım.

Saat konusundaki kısıtlama ileride umarım tamamen kaldırılır.Şu haliyle daha çok hobici yararlanır bu hizmetten.Ulaşımın parçası olabilmesi için saat kısıtlaması olmamalı.

başarı ile sonlanan bu süreçte emek veren desteğini esirgemeyen herkese öncelikle teşekkür ediyorum bundan sonra yapılması gereken kural ve talimatlara harfiyen uymaktır yani hakkımız olanı aldık şimdi koruyabilmek için mücadele edelim şimdi önemli olan bize çıkan bu yasal izin için yetkilileri asla pişman etmemeliyiz benim kanaatim gerçekten ihtiyacı olanların metro ve izbanı kullanmaları yönünde olacak yani sırf deneme amaçlı aceba nasıl oluyor ya da benzeri durumlar için değil gerçekten evinden uzakta olan yorgunluktan ya da bir mekanik aksaklık sebebiyle bisikletini o an için kullanamayan yoldaşlarımızın tren ile seyahat etmeleri hem sınırlı sayıda bisiklet alabilecek vagon için gerekli yerin kolaylıkla bulunmasını sağlar hemde bizler için akıllara gelebilecek ''bir izin verdik iyiki şimdi hepsi hücum ediyor'' düşüncesinin de böylelikle önüne geçmiş olunur

görüşünüze saygı duyarım ben düşüncemi paylaşmak istedim sadece biraz daha netleştirebilirim belki doğru ifade edemedim asıl niyetimi
şimdi ben evime pek çok yokuşu zorlanmadan çıkıp gidebiliyorken neden metroyu kullanayım ki benim yerime gerçekten eve dönüşünde zorlanan yada lastiği patlayan fakat onaramayan bir kardeşim ya da büyüğüm metroyu kullansa zaten vagonda bulunan sınırlı kontenjandan o faydalansa daha iyi olmazmı ? asıl düşüncem bu ve benzeri şeyler di teşekkürler

Haftasonu Aliağa turumuz vardı izbanı kullanamadım. Fakat ilk fırsatta belki de bugün akşam kullanmayı düşünüyorum. yılbaşı programına bisiklettle bile gidebilirim. Kesinlikle sağduyulu ve elimizden geldiği kadar anlayışlı olmalıyız düşüncesindeyim. Gündüz saatlerinde yolcular belki rahatsızlıklarını dile getirebiliriler. Çok ufak sorunlar çıkabilir ancak artık izban ve izmir metro bu saatten sonra bu kararından vazgeçmez diye düşünüyorum. sonuç olarak hepimize hayırlı olsun.

Çabalar sonuç vermiş. Eyleme katılan ve bu projeye destek veren herkesin eline emeğine sağlık.

İzmir Bisiklet Derneği'nin sayfasından kurallar ve kullanım saatleriyle ilgili bilgiler:
(link)
(link)

Ege TV'de yayınlanan haberin videosu:
(link)

• Beğen
Tepkiler: tt2000
Yahu şu ne kadar güzel bir uyarı yazısıymış.Bakarken resmen mest oldum :)

http://izmirbisiklet.org/wp-content/uploads/2012/12/izmir-metro-izban-bisiklet-.jpg

Ben ilk gördüğümde hemen idrak edemedim, belediyeye sunacakları örnek bir çalışma sandım ;)

Memleketin her yanında hakkını arayan kitleler farklı sebeplerle eylemler yapıyorlar, ancak yönetimler genelde bu protestolara hiç kulak asmadığı için bu duruma alışmış olmalıyım ki, açıkçası bu eylemden bir sonuç çıkacağını hiç beklemiyordum. İzmir yine farkını gösterdi diyebiliriz. Belediyeyi duyarlı olduğu ve bu kadar hızlı hareket ettiği için takdir etmek lazım.

Bu güzel olaya bile gölge düşürdüler. İzmir Bisiklet Derneği kuruluşundan bu yana ( sanırım 2008) özellikle Mustafa Karakuş zamanında Metroya bisiklet alınması için çok çalıştı. Belediyeye konu ile ilgili dosyalar hazırlanıp sunuldu, toplantılar düzenlendi, görüşmeler yapıldı vs. Çeşitli sözler alındı ama izin gerçekleşmedi. Hatta 2 sene önce miydi ne Ulaştırma Bakanı tamam dedi, ayarlayın, bilmemkim beyle temasa geçin. Ama o bilmemkim bey, sonradan telefonlara çıkmadı, randevu bile alınmadı. Sonuçta yıllar geçti. Bir grup bisikletçi bu gerçekten bisikletin yaygınlaşmasında önemli rol oynayacak olan bu izni almak için yaklaşık 3 aydır dilekçeler verdiler, telefonlar edildi, görüşmeler yapıldı. Sonuç alamayınca eylemler yapıldı. Ben özel nedenlerden dolayı katılamadım ama hepsi de etkili, zekice ve uygarca eylemler yapıldı. Sonunda büyük ihtimal Aziz başkanımızın talimatıyla talimat verildi. Yıllardır sağlanmayan izin 10-15 günde çıktı. Belediye ve İzban'ın harcaması sadece etiket ve levhalar için olmuştur.
Olay oluncaya kadar eylemcilerin hiç bir çağrısına cevap vermeyen, arkadan önünden eylem yapanları eleştiren, hatta geri zekalılıkla suçlayan İzmir Bisiklet Derneği ve kuyruğu Cuma Akşamı Bisikletçileri izin çıktığı gibi olayı sahiplenmeye kalkmışlardır. Utanmadan karşı durdukları, küfrettikleri eylemlerin görüntülerinin üzerine konuştukları TV sohbetlerine katılmışlardır. Emek hırsızlığı yapmışlardır.
Dernek başkanı kişi bir yerel tv kanalında şunu da itiraf ediyor yalnız; bazı "Arkadaşlar 2 senede bir arpa boyu yol gidilmediğini görünce eylemlere başladılar, bu eylemlerin de katkısı olmuş olabilir." Bunun arkasından biz 2 senedir ( kendisi 2 senedir görevde diye 2 sene diyor, eskilerin yaptıklarını da yok sayıyor) zaten bu işle uğraşıyorduk diyen bir insan inandırıcılığını yitirmiştir. Neymiş efendim belgelerle açıklıcaklarmış neler yaptıklarını. Yahu tabi çalışacaksın, bir sürü insan sana para veriyor, 2 tane dilekçe, 3 tane görüşme de mi yapmayacaksın. halbuki bu forumda bile baştan eylemlerin işe yaramadığını savunup sonra da yanılmışım diyen ne güzel insanlar var, onlar kadar olmadın mı? Ama bu arkadaşlar iş yaparak değil, böyle oyunlarla bir yerlerde olmanın tatminini yaşıyorlar. Son söz: Güneş balçıkla sıvanmaz. Herkes olayın farkında, sadece kral çıplak diyecek korkusuz bir insan yok.

Ha bir de olayların ortasında Bisikletliler derneği girdi topa. Tam arkadaşların eylem yapacağı günden bir gün önce, olay bitti eylem yapmanıza gerek yok, ben hallettim her şeyi diye bi şey attılar ortaya. Daha sonra bu izban ve Metro A.Ş yetkilileri tarafından da yalanlandı. hakikaten aramış ama bunlar terslemiş. Sonra kravatıyla gelmiş eyleme. Bir eda bir poz. Küçük dağları o yaratmış. İzin alındıktan sonra, işte uğraştık oldu diye derneğin facebook sayfasında beyanat:p vermiş. tepkiler üzerine kaldırmış haberi. O da başka bir alem.

Geri