Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Jant hakkında sorular, cevaplar ve öneriler

@Özcan abi, arkadaş Murat Cömez'i ve beni engellemiş sanırım. Kendisine söyler misin, videodaki kişinin yapıştırdığı şey jant balansı için değil, lastik için. Lastik o noktada kişinin gözüne çukur geliyor, ve biraz dışarı pörtletmek için yapıştırıyor onu. Yani çelik, kurşun gibi özkütlesi yüksek bişey değil, tam tersi hacmine göre ağırlığı az bir şey yapıştırıyor. Şimdi gidip ağır bişey yapıştıracak sonra da "balans iyice gitti yandım amaney" diye yakınma mesajları atacak buraya. Videodaki kişinin yapıştırdığı şey lastik balansı için. Jant balansı değil.

Scudo
Oh shit here we go again.
giphy.gif

Balans sorunu 60mm süpab ın gelmesiyle çözüldü ağırlık farkı durumu telafi etti.
Birileri yine gelip ukala tavırlarla ego tavan şekilde atıp tutup gitmiş maalesef acınası..! giriş yapsaydım ne güzel görmeyecektim. Açıkçası bu kişilerin ruh sağlıklarının pekte iyi olduğunu düşünmüyorum..
Tam ben yazacaktim ama yazinca da insana kiziyor.

Dün kendi konusunda söyle bir anlatim yapmis, yani okuyan mükemmel üzeri bir jant seti sanar.
>>> "İlk kez çembere dokunduğum anda sağlamlık ve malzeme kalitesi olarak çok daha iyi bir jant olduğunu hissettirdi. Kaynak yerleri mükemmel traşlanmış elle hissedilmiyor, maşada sekme yapmıyor ve en önemlisi akortla ilgili en ufak sıkıntı yok! Önde 18, arkada 24 adet aero yapıda tel kullanılmış, jant(hu alüminyum) ve teller(paslanmaz çelik) eloksal boya işlemi görmüş. Jantlar cnc el işçiliğiyle üretilmiş ve yine elle akort edilmiş". <<<

Ve bugünde.....
>> "Satın aldığım vision team 30 jantın videodaki gibi balans sorunu var" <<

Kusura bakmayin ama @Can Çelik kardesim yazinca bende dayanamadim yazdim. Simdi hakli cikmak icin hakaretleri ile gelir, saldiriya gecer bizim madur bisikletci.
Madur diyorum nedeni ise actigi konulara bakin, adam her ne aldiysa sorunlu cikmis. :koptum: :koptum: :koptum:

Benden bukadar, kendisine selam söyleyin ne yazar sa yazsin benden cevap alamaz.
Seninle muhatap olmadığım halde sıkılmadan bana cevap yazacaksın sonrada benden cevap alamaz diyeceksin ha cidden komiksin yahu kabul et sonrada buna hakaret diyeceksin...
Dikkat ettiysen "maşada sekme YAPMIYOR" dedim yani bunu akorda bağlı simetride sorun olmadığı için yazdım. Artık gözünü ne bürüdüyse bunu dahi anlamaya çalışmamışsın...
"Mükemmel üzeri bir jant sanır " PÖEHHH bunu nereden çıkardın üstelik en başta kıyaslamamı mavic aksium a göre yapacağım demişken, mavic aksium üst seviye bir jant olmadığına göre buna göre çok daha kaliteli anlamı çıkar. Umarım anlamışsındır. Bu arada her aldığım sorunlu çıkmadı sorunlu olanları buraya yazdım mağdur dan bu kadar.

Son düzenleme:
  • Hahaha
Tepkiler: Murat Cömez
@Özcan abi, arkadaş Murat Cömez'i ve beni engellemiş sanırım. Kendisine söyler misin, videodaki kişinin yapıştırdığı şey jant balansı için değil, lastik için. Lastik o noktada kişinin gözüne çukur geliyor, ve biraz dışarı pörtletmek için yapıştırıyor onu. Yani çelik, kurşun gibi özkütlesi yüksek bişey değil, tam tersi hacmine göre ağırlığı az bir şey yapıştırıyor. Şimdi gidip ağır bişey yapıştıracak sonra da "balans iyice gitti yandım amaney" diye yakınma mesajları atacak buraya. Videodaki kişinin yapıştırdığı şey lastik balansı için. Jant balansı değil.
Videoyu tekrar ve dikkatli izle yaptığı şey tam olarak jant balansı içindir. Nipeli janta yapıştırmasından da bunu anlayabiliriz.

10 gramlık nipel yapıştırarak, gözüyle o noktanın dikey akortunun değişimini gözlemleyebildiğini düşünüyorsa, saçmalığın dik alası.

10 gramlık nipel yapıştırarak, gözüyle o noktanın dikey akortunun değişimini gözlemleyebildiğini düşünüyorsa, saçmalığın dik alası.
Akort değişimi değil olay, jantın kaynak noktası daha ağır olduğu için lastik unbalanced durumda bu noktayı tespit edip karşıt gelen kısma 3g lık ağırlık ekliyor. İnce lehim telini çekiçle dövüp incelterek jant bandı altına çift taraflı bantla yapıştırdığımda aynı sorun çözüldü. Şuan 60mm supap kullandığım için yeteri kadar dengeli.

Son düzenleme:
çok önemli bir konu değil. benim kullandıgım tüm jantlarda benzer durum vardı. onu dengelemek bir şeyi değiştirmiyor.

çok önemli bir konu değil. benim kullandıgım tüm jantlarda benzer durum vardı. onu dengelemek bir şeyi değiştirmiyor.
Düşük hızlarda önemsiz ancak yüksek süratte jant sekme yapacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Eroseros
Adamı rahat bırakın artık, sorunsuz Vision 35 sete sahip.
İnşallah inceleme konusu açarda biraz daha bilgi sahibi oluruz.:koptum:

• Beğen
Tepkiler: ali önder
Adamı rahat bırakın artık, sorunsuz Vision 35 sete sahip.
İnşallah inceleme konusu açarda biraz daha bilgi sahibi oluruz.:koptum:
Bardağı doldurabilmek için önce içindekini boşaltmak gerek o bakımdan yeni bir bilgiye sahip olmanı da mümkün görmüyorum.

Şu yorumun bile öyle boş ve gereksiz ki ergenliğin üzerine yapıştığını gösteriyor.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: phrygian
Herkese merhana. 2. el bir grand tour 105 bisiklet aldım. Direkt kaliteli bir bisiklet servisine götürdüm. "Bisiklet iyi durumda hiç göbekleri açmaya gerek yok" dedi. Genel bakım yapıldı kullanıyorum.

Ön ve arka tekeri öylesine elimle aynı hızda çevirdim. Ön teker baya uzun bir süre kendi kendine dönerken arka tekerin çok kısa sürede durduğunu farkettim. Bu normal midir? Yoksa bir sorun olma ihtimali mi var? Satan kişi "axis elite" diye bir jant seti ile değiştirmiş orijinallerini.

Herkese merhana. 2. el bir grand tour 105 bisiklet aldım. Direkt kaliteli bir bisiklet servisine götürdüm. "Bisiklet iyi durumda hiç göbekleri açmaya gerek yok" dedi. Genel bakım yapıldı kullanıyorum.

Ön ve arka tekeri öylesine elimle aynı hızda çevirdim. Ön teker baya uzun bir süre kendi kendine dönerken arka tekerin çok kısa sürede durduğunu farkettim. Bu normal midir? Yoksa bir sorun olma ihtimali mi var? Satan kişi "axis elite" diye bir jant seti ile değiştirmiş orijinallerini.
arkada fliper yani cirrrr sesini saglayan mekanizma var ondan kaynaklaniyo olabilir.

Karbon jant hayalde, acaba alüminyum jant taşıma kapasitesi nedir? Arkadaşlar.

Karbon jant hayalde, acaba alüminyum jant taşıma kapasitesi nedir? Arkadaşlar.

MERHABA 120 KİLOYUM ORBEA AVANT M30 KULLANIYORUM BİSİKLETİM FULL KARBON JANTLAR ALÜMİNYUM RAHATLIKLA TAŞIYOR BİLGİNİZ OLSUN ( JANTLAR VİSİON TEAM 30 )

Merhabalar arkadaşlar yol bisikletimle 6 aydir bu spora yeni başladim .fakat bir sorum olacakti işe giderkende bisikletimi kullaniyorum yokuşlarda destek olsun diye bisikletime elektrik kiti ekliyecem 2. El buldum ama jantımın kaç inç olduğu üzerine aklımda soru işareti var.lastiğimde 37x622 700x35 yaziyor jantımda ise Etrto 622x19c bu kaç inç jant yapıyor. Bir sorum daha olucak 29 jant bisiklete 28 jant takılırmı araştirdiğim kadariyla boyutlari aynıymış.şimdiden cok teşekkür ediyorum.

Merhabalar arkadaşlar yol bisikletimle 6 aydir bu spora yeni başladim .fakat bir sorum olacakti işe giderkende bisikletimi kullaniyorum yokuşlarda destek olsun diye bisikletime elektrik kiti ekliyecem 2. El buldum ama jantımın kaç inç olduğu üzerine aklımda soru işareti var.lastiğimde 37x622 700x35 yaziyor jantımda ise Etrto 622x19c bu kaç inç jant yapıyor. Bir sorum daha olucak 29 jant bisiklete 28 jant takılırmı araştirdiğim kadariyla boyutlari aynıymış.şimdiden cok teşekkür ediyorum.
Merhaba,

Bisikletinizin yol bisikleti oldugu söylemissiniz ama üzerinde 37x622 lastik var diyorsunuz. Gercekten cok merak ettim o yol bisikletinin kadrosunu. Bisikletinizden bir Fotograf atabilirmisiniz?
Jantiniz 28" ama yol bisikletine motor takmak cok sacma bir sey olur.
Son olarak 29" jant ile 28" jant ayni sadece genislikleri ayni degil, 28" janta 29" jantin üzerindeki genis MTB lastikleri cok genis olacagi icin takilmaz ve 29" janta da 28" jantin üzerindeki dar lastikler dar olacagi icin takilmaz.

Merhaba,

Bisikletinizin yol bisikleti oldugu söylemissiniz ama üzerinde 37x622 lastik var diyorsunuz. Gercekten cok merak ettim o yol bisikletinin kadrosunu. Bisikletinizden bir Fotograf atabilirmisiniz?
Jantiniz 28" ama yol bisikletine motor takmak cok sacma bir sey olur.
Son olarak 29" jant ile 28" jant ayni sadece genislikleri ayni degil, 28" janta 29" jantin üzerindeki genis MTB lastikleri cok genis olacagi icin takilmaz ve 29" janta da 28" jantin üzerindeki dar lastikler dar olacagi icin takilmaz.
Pardon özür dilerim şehir tur bisikleti işe carraro sportive 221 bisikletin modeli şunu demek istiyorum arkada orjinal kendi 622 19c jant takılı kalsa ön tarafa 28 jant takabilirmiyim.bu bisikletin sürüşünde olumsuz tarafı olurmu ? V fren bisikletim.

Veya şoyle sorayım 622 19 c 29 jantmı oluyor yoksa 28 jant mı ? Jantın üzerinde bundan başka veri yok.

Pardon özür dilerim şehir tur bisikleti işe carraro sportive 221 bisikletin modeli şunu demek istiyorum arkada orjinal kendi 622 19c jant takılı kalsa ön tarafa 28 jant takabilirmiyim.bu bisikletin sürüşünde olumsuz tarafı olurmu ? V fren bisikletim.

Veya şoyle sorayım 622 19 c 29 jantmı oluyor yoksa 28 jant mı ? Jantın üzerinde bundan başka veri yok.
Önce sunu bi kesinlestirelim, sizin bisikletiniz 28". Böylece ön tarafa 28" takarsaniz matiken olumsuz bir tarafi olmaz.
622 19C 28" jant oluyor ama ön jant100mm oldugu icin 29" olarak da kullanila bilir. 19c tam sinirda sayilir.
28" Jantlarin arka göbegi yol, sehir tur bisikletlerinde 100mm oluyor. (Yeni yol bisikletrinde 135mm ve sokma mil de oluyor). 29" jantlar ise MTB icin oldugundan 135mm, 142mm, 147mm vs oluyor ve göbek genisliginden 28" icin mi uyumlu yada 29" icin mi uyumlu oldugu anlasilir.

• Beğen
Tepkiler: Can Çelik
Önce sunu bi kesinlestirelim, sizin bisikletiniz 28". Böylece ön tarafa 28" takarsaniz matiken olumsuz bir tarafi olmaz.
622 19C 28" jant oluyor ama ön jant100mm oldugu icin 29" olarak da kullanila bilir. 19c tam sinirda sayilir.
28" Jantlarin arka göbegi yol, sehir tur bisikletlerinde 100mm oluyor. (Yeni yol bisikletrinde 135mm ve sokma mil de oluyor). 29" jantlar ise MTB icin oldugundan 135mm, 142mm, 147mm vs oluyor ve göbek genisliginden 28" icin mi uyumlu yada 29" icin mi uyumlu oldugu anlasilir.
Teşekkür ediyorum bilgileriniz için o zaman 28 inç elektrik motorlu ön jant alsam problem oluşmayacak.

Geri