Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Jant hakkında sorular, cevaplar ve öneriler

Halihazırda Zonda’larım olduğu için ikinci bir Alu. Jant düşünmüyorum teşekkür ederim.

Değerlendirebilirseniz şurada bir prime se var 50mm lik bakıldığında sıfırı ile aynı para ama yurtdışından alma imkanı yok malum.

PRİME KARBON 50 mm SPECİEL EDiTiON İlan No: 1112126435
(link)

merhaba , fotolar bir şey anlatmıyor anlatsa da yanıltabilir. bence sormanız gereken kaç km yol yapıldıgı , ilk sahibi olup olmadıgı ve fren yüzeyinin durumu. rulman değiştiyse min 5000 yapmış olması lazım.

• Beğen
Tepkiler: Akbulut
Scudo
Halihazırda Zonda’larım olduğu için ikinci bir Alu. Jant düşünmüyorum teşekkür ederim.

Değerlendirebilirseniz şurada bir prime se var 50mm lik bakıldığında sıfırı ile aynı para ama yurtdışından alma imkanı yok malum.

PRİME KARBON 50 mm SPECİEL EDiTiON İlan No: 1112126435
(link)

2. el risk tabi (satıcıyı tenzih ederim), çok iyi incelemek lazım. Devamlı tel kıran ve bundan dolayı satanlar da var, sadece akorda bakmayıp tel gerginliklerini de kontrol etmek lazım, keza en küçük çatlak da ayrı dert olur, her tel deliği iyi incelenmeli, takılan rulman ne derece orijinal vs. Dert sahibi eder yoksa.

• Beğen
Tepkiler: Akbulut
Cevaplarınız için teşekkür ederim 2.ele bende güvenemiyorum açıkçası. Bu konuda çok fazla bilgim olmadığından riskli bir durum. Sıfır için çabalayacağız.
Yardımlarınız için sağolun.

• Beğen
Tepkiler: lrfan
Merhabalar sevgili dostlarım. Aranıza yeni katıldım. Standart bir bisiklet kullanıcısıyım. bisiklet hakıındda bazı sorularım olacak sizlere. ilk öncelikle bu işe jantlardan başlamak istedim.
bisikletimin arka göbeğinde jant ile ruble arasında bir yalpalama var. tekerlek dönünce ruble hafif yalpalıyor. ( sekiz çiziyor gibi :D nasıl tabir edilir bilemedim.) söküp kendimce bir bakım yaptım. ancak bu sorun çözülmedi. Qr aparatını vs kontrol edince düz gözüküyor. sebebini bulamadım. bisiklettici bir abimize gittim, dert edilecek bir sorun değil dedi. bu seni götürür, olmadı bir shimano göbek alırsın değişiriz vs diyerek beni şutladı. o günden beri bir soğudum bisikletten. bende yeni bir jant seti almaya karar verdim. bütçem kısıtlı olduğu için çok seçeneğim yok gibi. biraz bakındım ve bu 2 model arasında kaldım ve sizlere danışmak istedim.

1- shimano wh-mt500 29inç diye bir model var. bunu almayı düşünüyorum, tavsiye edermisiniz.
2- birde malum 2. el sitesinde. koozer göbekli sedona çemberli tayvan telli diye örülmüş bir jant seti var. burda da göbekler rulmanlı felan diye düşündüm ama diğer parçaları ileride sorun yaşarmıyım, akort bozulur, tel kırılır vs diye de çekiniyorum. belki de iyi parçalardır bilemiyorum, bu konu hakkında beni yönlendiriseniz çok sevinirim. kafam karışık aslında.

Sizlerden gelen başka bir tavsiyeler de olabilir, şimdiden teşekkürler.

Merhabalar sevgili dostlarım. Aranıza yeni katıldım. Standart bir bisiklet kullanıcısıyım. bisiklet hakıındda bazı sorularım olacak sizlere. ilk öncelikle bu işe jantlardan başlamak istedim.
bisikletimin arka göbeğinde jant ile ruble arasında bir yalpalama var. tekerlek dönünce ruble hafif yalpalıyor. ( sekiz çiziyor gibi :D nasıl tabir edilir bilemedim.) söküp kendimce bir bakım yaptım. ancak bu sorun çözülmedi. Qr aparatını vs kontrol edince düz gözüküyor. sebebini bulamadım. bisiklettici bir abimize gittim, dert edilecek bir sorun değil dedi. bu seni götürür, olmadı bir shimano göbek alırsın değişiriz vs diyerek beni şutladı. o günden beri bir soğudum bisikletten. bende yeni bir jant seti almaya karar verdim. bütçem kısıtlı olduğu için çok seçeneğim yok gibi. biraz bakındım ve bu 2 model arasında kaldım ve sizlere danışmak istedim.

1- shimano wh-mt500 29inç diye bir model var. bunu almayı düşünüyorum, tavsiye edermisiniz.
2- birde malum 2. el sitesinde. koozer göbekli sedona çemberli tayvan telli diye örülmüş bir jant seti var. burda da göbekler rulmanlı felan diye düşündüm ama diğer parçaları ileride sorun yaşarmıyım, akort bozulur, tel kırılır vs diye de çekiniyorum. belki de iyi parçalardır bilemiyorum, bu konu hakkında beni yönlendiriseniz çok sevinirim. kafam karışık aslında.

Sizlerden gelen başka bir tavsiyeler de olabilir, şimdiden teşekkürler.

Yalpalama bu konuda bahsedilenler gibi mi? Ruble Yalpalıyor

Bisikletinizin modeli nedir?

Diskler centerlock mu, 6 vidalı mı?

"koozer göbekli sedona çemberli tayvan telli" jant bu mu? (link)
"ileride sorun yaşarmıyım, akort bozulur, tel kırılır vs" konusundaki en önemli etken jantın örüm kalitesi. Benim sahip olduğum tek Sedona = Vona jant oldukça ağırdı ama başka modellerini kullanıp ağırlığı diğerleri kadar diyenler de var.
Bu jantlar 6 vidalı, Shimano jantlar centerlock disk için.

Merhabalar @Spartiat
ilgin için çok teşekkür ederim.

Bisiklet Specialized crostrail modeli. 5-6 yaşında.. 6 vidali 28 jantlar var üzerinde. Herhangi bir marka, bilgi vs yazmıyor üzerinde. ne kullandıklarını bilemiyorum.
Sorun video daki gibi aynı,
Bu kronik genel birşey mi bilemiyorum. gösterdiğim arkadaş buna normal dedi. bisikleti kullanırken piskolojik olarak rahat değilim bu yüzden.

koozer göbekli jant seti gönderdiğiniz linkteki arkadaş. tam isabet :D 2 arkadaş var burda. biri izmirde biride istanbulda.. aynı ürünü satıyorlar. bu göbeklerin videolarına çok baktım. temizlik ve bakım konusunda benim yapabileceğim şeyler gibi geldi gözüme, Shimano için çok bir bilgi bulamadım. 3-5 video var o kadar. gerisi kağıt üzerindeki bilgiler aslında. rotor u çok der etmiyorum. her iki şekilde de rotor ve balata almak gerekecek zaten. üzerindekilerde baya eskidi.

...Bu kronik genel birşey mi bilemiyorum. gösterdiğim arkadaş buna normal dedi. bisikleti kullanırken piskolojik olarak rahat değilim bu yüzden...

Daha önce tartışması olmuştu, çoğunluk "o kadar yalpalama hepsinde var", "satıcıdaki sıfır bisikletlerde bile baksanız hepsinde yalpalama var" diyor ama bendeki 5 bisikletten sadece eski ve Çin malı vidalı rubleli birinde videodakinden az daha hafif yalpalama var, diğerleri hiç yalpalamadan kusursuz dönüyor. Dolayısıyla bence normal değil. Mil, göbek, freewheel, ruble, spacer kaynaklı olabilir. Nasılsa bir yenileme olacaksa nedenini araştırmaya değmez.

Düzgün jant örebilecek birileri varsa Koozer göbekler ve daha iyi çemberlerle daha iyi bir sonuca ulaşılabilir ama maliyet ne olur bilemiyorum.

• Beğen
Tepkiler: JawsFlipper
Uzun süre önce vidalı rubleli bir bianchi bisikletim vardı. Göbek milinin ruble içinden geçen kısmı boşta olduğundan yukarı doğru yamuluyordu. defalarca mil değiştirmeme rağmen sürekli yukarı doğru eğiliyordu. Bu yapı o kadar saçma ki sürücü biraz ağır ise ya da bir kaç defa kaldırımdan falan inerseniz milin göbekten çıkıp ruble içinden geçen kısmını destekleyecek bir şey olmadığı için hemen eğiliyor. Vidalı ruble kullanıp yalpalama sorunu yaşayanların derdi bu olabilir. Sonra kaset sistem geldi ve bu sorun ortadan kalktı.

• Beğen
...Sonra kaset sistem geldi ve bu sorun ortadan kalktı.
Ortadan kalkmadı. Kaset göbek bilyalı ise (yukarıdaki videodaki mesela) onun da rublesi zamanla yalpalıyor. Yalpa durumunun ebedi olarak oluşmaması için rulmanlı kaset göbek olması lazım.

Sokma milde yada thru axleda da yalpalama olur mu? Yoksa bu durum quick release mil yada mandallı mil problemi midir? Benim sokma milli kifuka bisiklette henüz yalpalama yok, qr mandallı sıfır mosso gravel grx600 bisikletimde vardı, şok olmuştum görünce.

• Beğen
Yani bu durum daha önceden varmıydı hiç farketmedim. onca zamana iyi gene. Değişim şart.
Muhtemelen buralarda koozer için örüm işlemini yapacak ustayı bulamam herhalde. Benim de anladığım bir konu değil, örme işini beceremem. Belki Yalova merkez de varmıdır bir araştırıp sormam lazım. %50-50 ihtimal oda.
Anladığım kadarıyla Rulmanlı bir set almak daha mantıklı olacak gibi gözüküyor. koozer için şuan tek seçeneğim sahibinden deki ilan şu. Bunun dışında rulmanlı hazır set olarak ne bakabilirim. bilginiz doğrultusunda. marka model. 100-135mm qr için.

Yaşadığın yer köy. belediyemiz bile yok. Yaz ayları neyse de, kışın insan sayısından çok sokak hayvanı var. Ehpeh almak için Bakkala 20-25dk yürüyorum. Eğer kalmamışşa bi okadar yürüyorum. O yüzden bisketim lazım bağaa :D

Satın aldığım vision team 30 jantın videodaki gibi balans sorunu var aynı videoda teknisyen çözüm olarak jant bandının altına kurşun muhteviyatlı olduğunu tahmin ettiğim bir sticker yapıştırıyor tr de böyle bir şeye denk gelmedim açıkçası bulamadımda çözüm öneriniz var mı?
13:10-14:15

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Golf sopalarına yapıştırılan sticker ağırlıklar var.

• Beğen
Tepkiler: awakening
Satın aldığım vision team 30 jantın videodaki gibi balans sorunu var aynı videoda teknisyen çözüm olarak jant bandının altına kurşun muhteviyatlı olduğunu tahmin ettiğim bir sticker yapıştırıyor tr de böyle bir şeye denk gelmedim açıkçası bulamadımda çözüm öneriniz var mı?
13:10-14:15
Benim de böyle bir sorunum var ve dikkatimi de hiç çekmemişti aslında. Yani sorun olarak görmüyordum ne yalan söyleyeyim. Videoda kolayca halledilebildiğini görünce biraz araştırdım ve piyasada kurşun bant olarak adlandırılan bantlardan gördüm ama videodakiyla birebir aynı değil. Yine de iş görebilir ama bir bant 400 tl civarına satılıyor. Golf sopaları için kullanılan küçük ağırlıklar da işe yarayabilir ama çok dikkatimi çekmedi. Arabalarda kullanılan balans kurşunlarına baktım ve tek satılan bulmak zor ve bisiklet jantı için çok kalınlar. Son olarak bana mantıklı gelen videodaki boyutlarda ince metal parçası bulup etrafını yumuşak bir bantla sarıp jant bandının alt tarafına koymak oldu. Bu metal parçası 1-2 gram olsa yeter sanırım. 5 grama kadar arttirilabilir. Jant bandının olmadığı durumlarda iç lastiğe zarar verme durumu olabilir yapistiracagimiz bandın. Ama dikkatli şekilde çıkıntı bırakmadan yapıştırırsak zarar verme ihtimali ortadan kalkabilir.

Benim aklıma gelenler şimdilik bunlar. Çok rahatsız etmiyor beni ama kolay düzeltilebiliyor madem ben de çaresine bakacağım.

• Beğen
Tepkiler: awakening
Balikcilarda oltaya takılan kurşunlardan deneyebilirsiniz..

Benim de böyle bir sorunum var ve dikkatimi de hiç çekmemişti aslında. Yani sorun olarak görmüyordum ne yalan söyleyeyim. Videoda kolayca halledilebildiğini görünce biraz araştırdım ve piyasada kurşun bant olarak adlandırılan bantlardan gördüm ama videodakiyla birebir aynı değil. Yine de iş görebilir ama bir bant 400 tl civarına satılıyor. Golf sopaları için kullanılan küçük ağırlıklar da işe yarayabilir ama çok dikkatimi çekmedi. Arabalarda kullanılan balans kurşunlarına baktım ve tek satılan bulmak zor ve bisiklet jantı için çok kalınlar. Son olarak bana mantıklı gelen videodaki boyutlarda ince metal parçası bulup etrafını yumuşak bir bantla sarıp jant bandının alt tarafına koymak oldu. Bu metal parçası 1-2 gram olsa yeter sanırım. 5 grama kadar arttirilabilir. Jant bandının olmadığı durumlarda iç lastiğe zarar verme durumu olabilir yapistiracagimiz bandın. Ama dikkatli şekilde çıkıntı bırakmadan yapıştırırsak zarar verme ihtimali ortadan kalkabilir.

Benim aklıma gelenler şimdilik bunlar. Çok rahatsız etmiyor beni ama kolay düzeltilebiliyor madem ben de çaresine bakacağım.
Oltacılarda her gramajda kurşun mevcut. 1-2-3-5-10 vs ama boncuk şekline olurlar genelde. Neyse ki kurşun çekiçle kolay şekil verilebilen bir malzeme.

Oltacılarda her gramajda kurşun mevcut. 1-2-3-5-10 vs ama boncuk şekline olurlar genelde. Neyse ki kurşun çekiçle kolay şekil verilebilen bir malzeme.
O zaman mengeneyle inceltebiliriz. Hiç kurşunla uğraşmadım daha önce. Yırtılma falan yapmıyor değil mi inceltme yaparken?

Ve beklenen...
Tam ben yazacaktim ama yazinca da insana kiziyor.

Dün kendi konusunda söyle bir anlatim yapmis, yani okuyan mükemmel üzeri bir jant seti sanar.
>>> "İlk kez çembere dokunduğum anda sağlamlık ve malzeme kalitesi olarak çok daha iyi bir jant olduğunu hissettirdi. Kaynak yerleri mükemmel traşlanmış elle hissedilmiyor, maşada sekme yapmıyor ve en önemlisi akortla ilgili en ufak sıkıntı yok! Önde 18, arkada 24 adet aero yapıda tel kullanılmış, jant(hu alüminyum) ve teller(paslanmaz çelik) eloksal boya işlemi görmüş. Jantlar cnc el işçiliğiyle üretilmiş ve yine elle akort edilmiş". <<<

Ve bugünde.....
>> "Satın aldığım vision team 30 jantın videodaki gibi balans sorunu var" <<

Kusura bakmayin ama @Can Çelik kardesim yazinca bende dayanamadim yazdim. Simdi hakli cikmak icin hakaretleri ile gelir, saldiriya gecer bizim madur bisikletci.
Madur diyorum nedeni ise actigi konulara bakin, adam her ne aldiysa sorunlu cikmis. :koptum: :koptum: :koptum:

Benden bukadar, kendisine selam söyleyin ne yazar sa yazsin benden cevap alamaz.

Evet bu şekilde inceltip çift taraflı bantla yapıştırmak mantıklı olacak gibi.. Birde iç lastiği değiştiriyorum 60mm süpab ile belkide doğal olarak sorun çözülmüş olacak..

Geri