Merhabalar sevgili dostlarım. Aranıza yeni katıldım. Standart bir bisiklet kullanıcısıyım. bisiklet hakıındda bazı sorularım olacak sizlere. ilk öncelikle bu işe jantlardan başlamak istedim.
bisikletimin arka göbeğinde jant ile ruble arasında bir yalpalama var. tekerlek dönünce ruble hafif yalpalıyor. ( sekiz çiziyor gibi
nasıl tabir edilir bilemedim.) söküp kendimce bir bakım yaptım. ancak bu sorun çözülmedi. Qr aparatını vs kontrol edince düz gözüküyor. sebebini bulamadım. bisiklettici bir abimize gittim, dert edilecek bir sorun değil dedi. bu seni götürür, olmadı bir shimano göbek alırsın değişiriz vs diyerek beni şutladı. o günden beri bir soğudum bisikletten. bende yeni bir jant seti almaya karar verdim. bütçem kısıtlı olduğu için çok seçeneğim yok gibi. biraz bakındım ve bu 2 model arasında kaldım ve sizlere danışmak istedim.
1- shimano wh-mt500 29inç diye bir model var. bunu almayı düşünüyorum, tavsiye edermisiniz.
2- birde malum 2. el sitesinde. koozer göbekli sedona çemberli tayvan telli diye örülmüş bir jant seti var. burda da göbekler rulmanlı felan diye düşündüm ama diğer parçaları ileride sorun yaşarmıyım, akort bozulur, tel kırılır vs diye de çekiniyorum. belki de iyi parçalardır bilemiyorum, bu konu hakkında beni yönlendiriseniz çok sevinirim. kafam karışık aslında.
Sizlerden gelen başka bir tavsiyeler de olabilir, şimdiden teşekkürler.