Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Jant hakkında sorular, cevaplar ve öneriler

efendim herkese merhabalar. meşgul ettiğim için üzgünüm ama sorum kısa ve basit.
29 mtb Disk fren 36 delik lastik PSi 4,5 bar civarı bana jant çemberi lazım. fazla para vermek'te istemiyorum ama şart ise paraya kıyacağım.
(link)
bu çember bana gider'mi
gitmezse siz önerin lütfen.

Scudo
Herkese selamlar. Merak ettiğim bir konu var 2. el yol bisikleti aldım (sedona 650-apex) kendime fakat bisikletin sahibi stock jantları (cole rollen elite) yerine slr400 ün göbekleri üzerine dt swiss r460 model jant çemberini ördürüp verdi.(bütcem bu kadar olduğu için).

Bir arkadaşımın mantık yürütmesiyle normal bir bisiklet fabrikadayken jantları örülür ve jantlar o şekilde fabrikada bir süre beklediği için jantlar oturmuş olur. Benim aldığım bisiklet jantları örülür örülmez yaklaşık 300 km kadar kullanılmış ve ben de aktif olarak kullanmayı planlıyorum (şu an bile jantların çok hafif akordu bozuk). Arkadaşım da hemen örülüp kullanılmaya başlandığı için akordunun tutmayacağını söyledi. Sizin görüşleriniz nelerdir? Bisikleti yeni aldığımdan dolayı bayağı bir masraf yaptım zaten bir de yeni jant almam icap ederse yandıkk :D

Ben şimdi yanlış bir sipariş verdim 26 jant bisikletime 29 jant ön maşa aldım böyle takılırmı dezavantajları olurmu

@Nemesismassive
Nereden alırsan al, iade ve değişim hakkın var unutma :harika: (Takmak için uğraşıp, edip iade hakkını yakma sakın)

@Nemesismassive takılma ihtimali var ben 26 jant kadro değişikliğinde bile amortisör değiştirmek zorunda kalmıştım. Açılar tutmamıştı. Muhtemelen önü çok havada kalır. 26 ya göre olan modeli sipariş etmenizi tavsiye ederim.

@ahmethberber
Bir sıkıntı olmaz. Tekerleri tekrar akord yaptırdığınızda muhtemelen akord oturacaktır. Akord yaptırdığınız yere kısa zamanda tekrar götüreceğinizi düşünmüyorum.

Arkadaşlar merhaba. Dün bisikletime bindigimde pedala basarken sanki jant bir yere surtuyor gibi ses çıkardığını ve hafiften zorlandığını hissettim. Ama bu ses ve zorlanma pedala abandigimda oluyor, hafif pedallarken yaşanmıyor. Bugün bisikletciye gösterdim, jantın göbeği boşalmış, yapamayız yeni jant alman gerekiyor dedi ama gerçekten öyle midir? Bisiklet 3 yıllık.

Merhaba arkadaşlar, bundan bir sene önce bisikletçim bisikletimin arka jant da durmadan akort tellerinin kopması nedeniyle sıfırdan akort örmüştü. (bisiklet salcano city fun 70v 28 inch jant.) Ama şöyle bir sıkıntı var, arka jant ön jant gibi örüldüğü için arka jant rublenin tersine yakın. (arkadan öne bakarsanız bisiklette jant sola yakın.) ne sağa ne sola sürtme yapmıyor ama acil lastik değiştirmek için girdiğim bir bisikletçi beni uyardı ve çekme işlemi yapmak gerek dedi, bende kalsın demiştim o zamanlar. Artık çoğu alet edevatı edindiğim için tamir işlemini kendim yapmaktayım ama dün araştırırken kafama bir soru takıldı. Öğrendiğime göre arka jant tellerinde ruble kısımında teller kısa olduğu için jant çemberi rubleye daha yakın olmaktaymış. Benim aklıma gelen çözümde ruble kısımdaki akort tellerini sıkmaktı dediğim gibi yaparsam jant çemberinde yada tellerde bir problem meydana gelebilir mi ?

Arkadaşlar merhaba. Bundan birkac hafta önce bisiklete bindiğimde jantın soldaki demir bacağa çarptığını gördüm. Pedala güzelce bastığım zaman oluyor bu, ters çevirdiğim zaman herhangi bir ses gelmiyor veya çok hafif pedalladigim zaman da. Bisikletçiye götürdüğümde göbeğinde boşalma olduğunu ve jantın değişmesi gerektiğini söyledi. Nedir bu olayın aslı astarı? Bilemedim bir türlü.

3B24F24F-23DC-4F14-8F4F-D50F16950E5C.jpeg

merhaba arkadaşlar. Bugün iç lastiği değiştirirken jantın ezildiğini fark ettim. Bunun tamiri olur mu? Bir bisikletçiye götürsem düzeltir mi? Shimano rs 11 ön jant :(

@Emre Doğan benimde resimdeki kadar ezik olmasada benzer darbeli jantım işin ehli bir usta tarafından bir nevi düzeltildi ama ne kadar düzeltilsede akordda sorun olmasada yinede eskisi gibi olmadı mesela 20 25 lerin üstüne çıkınca hoplama,zıplama,balansta dengesizlikler vb gibi rahatsızlıklar verdi.yada bana öyle geldi..rs 11 jantlar güzeldir ama ön jant riske girip akord ve düzeltmeye vereceğiniz para ile sıkıntısı olmayan bir ön jant sıfır yada ikinci el alabilirsiniz...çünkü sizin jantında sıradan değil işi bilenin elden geçirmesi gerekiyor ..akord 40 50 tl arası yapılıyor jant düzeltme ile beraber 100 tl + arası masraf çıkarabilir..(20 /30tl akord yapanda var ama sizin jant akord ile bitmez )

@bilalfidanboy Çok teşekkür ederim. İzmir Bornova'da Özge Bike'a götüreceğim bugün. Janttan ben de memnunum. Olmazsa artık bir ön jant alırım. Ancak jantlar set halinde satılıyor bildiğim kadarıyla. Sadece ön jant satan bir yer var mı?

• Beğen
Tepkiler: bilalfidanboy
@Emre Doğan Sahibinden vb gibi yerler de bulmak mümkün...illa aynı olması veya aynı marka olması gerekmez. uygun fiyata yakalarsanız üst seviye bile şansınıza çıkabilir.

• Beğen
Tepkiler: Emre Doğan
merhaba abiler 2-3 ay önce yeni bisiklet aldım biskletim bianchi rcx 627 bisikleti aldiktan 1 ay sonra bi düşüş yaşadım ilk bakışta bisiklette bi hasar yoktu ama 1 hafata sonra biskleti sürerken babam arka jantın yamulduğunu far etti ve servise götürüp jantı düzelttirdik neyse geçen gün yine bisklete binerken babam fark etti yine arka jant yamuldu ama ilk düşüşten sonra hiç düşmemiştim normal kullandım bisikleti ve janta yine yamulma gerrçekleşti sizce bu yamulma nedendir ? arada bir arka filan kaldırıyorum bundan olabilirmi ? sizce jant kalitesiz olduğu için yamuluyor ? JANT: bianchi çift kat aliminyum jant

İyi günler ben Kocaeli'nin şirin ilçesi Kandıra'da kalıyorum bisikletim carraro Sportive 224 geçen hafta bisikletime bakım yaparken arka tekerleğin 8 çizdiğini fark ettim burda accell bisikletin servisini yapan kişi servisini bıraktım dedi başka bisikletçiye götürmek zorunda kaldım o bisikletçi bisikletimi inceledi jantın alüminyum jantların akort tutmadığını söyledi ve bu akordun ise çok iyi olduğunu söyledi bana gore ise baya bozuk akordu Bisikletçinin dediği gibi alumialüm jant akort tutmuyor mu?

Merhabalar, 28 jantımı akort ayarını yaparken hata sonucu jantın tel başlıklarını yuvarlak hale getirdim yani çevrilemez hale geldi. Bu başlıkları değiştirmek için jantın arkasından düz tornavida ile gevşetip çıkartmayı denedim, olmadı. Jant performansımı etkileyecek derecede bozuk. Bazı jant başlıkları dönmediği için teker allak bullak akort oluyor. "Spoke Nipple Driver" isimli alete ihtiyacım olduğunu farkettim. Bu aletin Türkçesi nedir ve nerelerde bulunur? Teşekkürler!
74592_00_d.jpg

Arkadaşlar Araştırmalarım Sonucu Xc 150 Almayı Düşünüyorum Ve Kadro Boyu İle Jant Boyunu Kaç Seçmeliyim...

Boyum 1.72

Selamlar,
Samsun-Giresun turu sırasında yaşadığım bir kaza sonucu ön jantı yamulttum. El ile düzeltebildiğim kadar düzelttim fakat yenisi almak istiyorum.

Bisiklet: Carraro sportive 225 28" jant 700x35 lastik

Not: Yamulan ön jantı akort ile düzeltebilecek Anadolu yakasında sağlam bir bisikletçi tavsiye ederseniz sevinirim.

Geri