Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Jant hakkında sorular, cevaplar ve öneriler

@goldengear şunu alın bunu alın diyemem youtube'da internette jant incelemelerini inceleyin kimi fsa kimi mavic kimi shimano veya başka bir marka beğenir bence biraz daha para biriktirip biraz daha hafif bir jant seti alın bir kere alın derim...

Scudo
Tecrübeli arkadaşlara bir sorum olacak arka jantıma akort yaptırmak için jantı bisikletçiye bıraktım yapmışlar aradılar jantı almaya gittim. Akort sehpası üzerinde kontrol ettim dümdüz dönüyor sağa sola yalpa yok kendi gözümle gördüm oradaki arkadaşta gösterdi tamam dedim aldım eve geldim bisiklete taktım tekeri çevirip fren pabucuna gözümü hizaladığımda hafif bir yalpa var akort sehpası üzerinde bu yoktu bisiklette bunu yapması normal mi bu nasıl mümkün oluyor bisikletim yamuk sanırsam :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Benim bisikletimin jantları QR sistemli, sokma mil dedikleri şeyden olan jantlardan alsam bisikletime uyarmı? Canyon endurance 7.0 bisiklet.
Asıl sorum , QR ve sokma mil olayı nedir ve aralarındaki fark nedir?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Adrenalin26
Uymaz. QR ile Thru-axle farklı yapıdalar. dahası sadece QR olup olmaması değil. Göbek uzunluğu ve göbek çapıda önemli.
QR olanlar genelde ön 9x100mm, arka 10x135mm oluyor.
Thru-axle olanlarda ön 12x100, 15x100 olabiliyo; arka 12x135, 12x142, 12x148 olabiliyor.
Farklı çap ve uzunluktakiler doğal olarak uymaz.

Bazı göbeklerin adaptörleri oluyor, farklı maşa ve kadroya uyması için. ama onlar da pahalı oluyor yine.
dtswiss göbekli ise veya dtswiss uyumlu ise şu göbek/adaptörlerden birini alıp hem QR hem de thru-axle olarak kullanılabilir.
(link)
(link)

Konuyu inceledim millet soru sormus ama havada kalmis :D

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
@mariokaldato
ForuMda Soruların %70 boşta kalıyor... Tek cevap bulan 1000-4000 tl arası bisiklet tavsiyesi ?

En son muhabbetten devam edeyim. Sokma mil uyumlu olan bir bisiklete qr olan bir jant aldıktan sonra uyumlu hale getirebilir miyiz ?

En son muhabbetten devam edeyim. Sokma mil uyumlu olan bir bisiklete qr olan bir jant aldıktan sonra uyumlu hale getirebilir miyiz ?
Jantın marka / modeline göre değişir.
Bazı marka / model jantların adaptörleri var. Bu adaptörler genelde sadece aynı marka jantlarla uyumlu.
örnek dt swiss qr göbekleri, 12x100 sokma mil uyumlu yapmak için (link)
Her marka için ayrı ayrı adaptör aramak gerek.
Mümkünse en başta uyumlu jant almak en iyisi.

Jantın marka / modeline göre değişir.
Bazı marka / model jantların adaptörleri var. Bu adaptörler genelde sadece aynı marka jantlarla uyumlu.
örnek dt swiss qr göbekleri, 12x100 sokma mil uyumlu yapmak için (link)
Her marka için ayrı ayrı adaptör aramak gerek.
Mümkünse en başta uyumlu jant almak en iyisi.

Qr jantı sokma mil yapmak için bu ürün yeterli oluyor mu ? Yoksa bunlar ile birlikte bisikletin üzerinde olan orjinal sokma milinide değişmek gerekir mi ?

Qr jantı sokma mil yapmak için bu ürün yeterli oluyor mu ? Yoksa bunlar ile birlikte bisikletin üzerinde olan orjinal sokma milinide değişmek gerekir mi ?
göbeğin adaptörü yeterli. (bunlar sadece dtswiss göbekler için. diğer markalara uymaz)
(link)
(link)

arkadaşlar 110 kiloyum yaklaşık düz hesap bu jant setini alsam beni kaldırır mı ve de bu jant setine sahip olan arkadaşlar varsa tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim

Arkadaşlar s. A. Bugün işe giderken arka jant acorun biraz yamulduğunu farkettim işten çıkınca arka jant akordum iyice bozuldu baya yamulma var 6km uzaktaki bisikletçiye gittim kapatmıştı evim 7 km uzaktaydı yürüyerek eve kadar geldim ara ara bindim iyice bozuldu oturduğum mahallede yakında da var ama pek profesyonel bir yer değil yarın sabahtan gidip yaptıracağım giderken 7km binerek gitsem janta zarar verir mi gene yürüyerek mi gitmeliyim

Arkadaşlar s. A. Bugün işe giderken arka jant acorun biraz yamulduğunu farkettim işten çıkınca arka jant akordum iyice bozuldu baya yamulma var 6km uzaktaki bisikletçiye gittim kapatmıştı evim 7 km uzaktaydı yürüyerek eve kadar geldim ara ara bindim iyice bozuldu oturduğum mahallede yakında da var ama pek profesyonel bir yer değil yarın sabahtan gidip yaptıracağım giderken 7km binerek gitsem janta zarar verir mi gene yürüyerek mi gitmeliyim
Selamlar
Haşat edersin kirarsin sakin yapma dostum.
Cikar janti eline al götür

• Beğen
Tepkiler: Halilbilginer
Arkadaşlar sabah tekerleği söktüm götürdüm yaptı ama atlama oluyor buna yapabileceğim birşey yok dedi mecburen fazla çektirdim telleri dedi bu şekilde binmeye devam edeyim mi yoksa başka birşey yapılabilir mi janta cevabınız için şimdiden teşekkür ederim
Eve geldim taktım tekerleği tüm ayarları kaymış vites fren onları toparlamaya çalışıyorum videoda dikey bozulma belli oluyor birde siz bakıp fikir verebilir misiniz

Arkadaşlar herkese merhabalar,

Bugün Triban 520 XL modeliyle aranıza katılmış bulunmaktayım ancak bisikletle ilgili bazı sorularım olacak, cevaplayan arkadaşlara gerçekten minnettarım..

Bisikletin arka jant ve lastiği bulunmuyor (bu şekilde geldi bana) ve yeni bir jant + lastik almak istiyorum ön janta baktığımda Aero sport Etrto 622x13C ibaresi yazıyor. Ayrıca hutchinson lastiktede de 700x25C ibaresi var.

Yaklaşık 1,88 boyunda 95 Kg civarındayım, jant ve lastik marka, modellerinden hiç anlamıyorum, ağırlığımı rahat bir şekilde karşılayacak jant-lastik önerisinde bulunurmusunuz ? (Gerekirse ön + arka jant ve lastik set olarak alacağım, bütçe 800 TL civarı.)

Jant açıklamasında yazan 13C değeri anladığım kadarıyla jantın genişliğini ifade ediyor, sağlamlık adına bu değeri yeni jant aldığımda arttırsam sorun olurmu ? (profesyonel sporcu vs değilim benim amacım mümkün mertebe yormayacak bisikletle sahil boyunda sürüş yapmak.)

Birde üzerinde gelen sele benim için hiç uygun değil, rahat yapıya sahip sele önerisinde bulunursanız harika olur. :)

Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

@Halilbilginer adam bildiğin akort yapmamış. git kafasına at bence bu jantları. adam gibi akort yapsın. veya paranı geri al başkasına yaptır.

• Beğen
Tepkiler: Halilbilginer
@can_celik ilgin ve cevabın için tesekkür ederim can bey İstanbulda başakşehir Küçükçekmece bağcılarda yaptırabileceğim bildiğiniz bir yer var mı yada artık bu jant düzelir mi cevabınız için teşekkür ederim

@Halilbilginer ben bakırköydeyim, akortta iyi 2 usta var bildiğim, biri bakırköy'de (tilmen bisiklet) ve diğeri küçükpazar'da (İ.M.Ç'nin alt tarafları, internette çıkacağını sanmıyorum çok eski bir bisikletçi, Tavanlı Çeşme sokağın denize yakın olan ucunda). kazıklama huyları da yoktur. ben kendim de yapıyorum ama bu aralar yapamam, işler yoğun, 7 gün çalışıyorum bu aralar.

küçükçekmece'de mutlaka işinin ehli eski toprak bisikletçi vardır. çok bisiklet sürülen bir yer.

@can_celik çok teşekkür ederim Bakırköy'e pedallayayım ben

fulcrum racing 5 mi campy scirocco mu? şuan merlinde aralarında 50 tl fark var.

Geri