Subsonic
Üye
- Tepki
- 0
- İsim
- Yunus Emre BÖLÜKBAŞI
- Başlangıç
- 1995—96
- Bisiklet
- Bianchi
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Acemi olduğunuzu yazdığınız için bilmediğinizi düşünerek yazıyorum.Konu sçamıyorum ama size birşey sorsbilir miyim
Jant alırken ön arka fark ediyomu
aldığımda frenlerde hiçbir sıkıntı yoktu aynakol dediğim gibi yalama olmuş elimde trafik kazasından kalan bir bisikket var aynakolu ondan alacağım mu arada jantlar aynı boy@Subsonic bir sandviç ederine alınan bisiklet ten şüphe ederim..
Öncelikle bisiklet tamirci/ustası baştan aşağı bu alet " yürür mü? " diye incelemeli.Büyük olasılıkla jant dışında da masraf kalemi çıkacak gibi...
Perspektif beni yanıltmıyorsa, foto da ön ve arka jant farklı ölçülerde gibi algıladım...
@Subsonic 15 tl başına dert almışsın kolay gelsin..Bisiklet bu 15tl ye aldım Bianchi Aspid SF229199 dosyayı görüntüle 650x25 lastik takmayı düşüyüyorum
Arka jant yamuk ve jantların markası modeli yok
Kalınlığı tam 1 inc. amatörüm ve alınabilecek en ucuz parçaları almayı düşünüyorum
İyi akşamlar, tüm sayfaları gezdim ama aradığımı bulamadım. Şuanda Karbon Bontrager Aeolus Pro 3 jant setini kullanıyorum. Fren pabuçları swisstop karbon yeni değişti. Jant'ı yağ sökücü ile sildim ve temizledim. Sebebini anlamadığım bir şekilde fren performansı çok kötü. Ön fren idare etse de arka fren 10 km hızla giderken bile durdurmakta zorlanıyor bisikleti. Benim ağırlığım 68 kg'dı bildiğim kadarıyla bisiklet ise 7.3kg. Bisikletin fren seti ise Direct Mount Bontrager Speed Stop serisi. Firma'ya sorun için yazı yazıldı ama malum yoğunluktan dönüş alamadım hala.
ilk fırsatta başka arkadaşım ile jantları değiştirip deneyeceğiz. Başka bir çözüm jantları değiştirmek gibi görünüyor ama maliyeti yüksek olacak ayrıca freni tutmayan ya da problemli olan bir jantı da satmam doğru olmaz.
Bu konu da ne yapabilirim ya da çözüm önerileriniz nedir acaba?
İyi akşamlar, tüm sayfaları gezdim ama aradığımı bulamadım. Şuanda Karbon Bontrager Aeolus Pro 3 jant setini kullanıyorum. Fren pabuçları swisstop karbon yeni değişti. Jant'ı yağ sökücü ile sildim ve temizledim. Sebebini anlamadığım bir şekilde fren performansı çok kötü. Ön fren idare etse de arka fren 10 km hızla giderken bile durdurmakta zorlanıyor bisikleti. Benim ağırlığım 68 kg'dı bildiğim kadarıyla bisiklet ise 7.3kg. Bisikletin fren seti ise Direct Mount Bontrager Speed Stop serisi. Firma'ya sorun için yazı yazıldı ama malum yoğunluktan dönüş alamadım hala.
ilk fırsatta başka arkadaşım ile jantları değiştirip deneyeceğiz. Başka bir çözüm jantları değiştirmek gibi görünüyor ama maliyeti yüksek olacak ayrıca freni tutmayan ya da problemli olan bir jantı da satmam doğru olmaz.
Bu konu da ne yapabilirim ya da çözüm önerileriniz nedir acaba?
ön pabuçları arkaya, arka pabuçları öne takarak deneyin.@trainspotting35 Fren kolları drop bara çok yaklaşmıyor, tel gerginliği ile ilgili de bir sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü ne kadar sıksam da etkisi olmuyor pek. Fren pabuçları ile jant mesafesi 1 kredi kartı yada 1.5 kredi kartı kadar boşluk var. Ayarlardan kaynaklı bir sorun olduğunu düşünmüyorum şuanda.
Yani jantın öylece bende kalmasını beklemeniz çok mantıklı değil. Bisiklet için riskli bir konuda böyle basit bir cevabı yakıştıramadım.Başka bir çözüm jantları değiştirmek gibi görünüyor ama maliyeti yüksek olacak ayrıca freni tutmayan ya da problemli olan bir jantı da satmam doğru olmaz.
janta uygun pabuçları kullanırken bu şekilde olması normal değil. kullandığınız yağ çözücü ne bilmiyorum ama pril ile köpürtüp, yeni bir sünger ile yıkamayı da deneyin. yağ çözücü nedeniyle de olabilir. her olasılığı değerlendirmek gerek.elbette pabuçlar tam fren yüzeylerine tekrar ayarlanmıştır yeni pabuçlar takılınca baskı yüzeyleri değiştiği için baştan ayar ister çünkü.