Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Jant hakkında sorular, cevaplar ve öneriler

Bisiklet bu 15tl ye aldım Bianchi Aspid SF1591387773379.jpg 650x25 lastik takmayı düşüyüyorum
Arka jant yamuk ve jantların markası modeli yok
Kalınlığı tam 1 inc. amatörüm ve alınabilecek en ucuz parçaları almayı düşünüyorum

Scudo
@Subsonic bir sandviç ederine alınan bisiklet ten şüphe ederim..
Öncelikle bisiklet tamirci/ustası baştan aşağı bu alet " yürür mü? " diye incelemeli.
Büyük olasılıkla jant dışında da masraf kalemi çıkacak gibi...
Perspektif beni yanıltmıyorsa, foto da ön ve arka jant farklı ölçülerde gibi algıladım...

Konu sçamıyorum ama size birşey sorsbilir miyim
Jant alırken ön arka fark ediyomu
Acemi olduğunuzu yazdığınız için bilmediğinizi düşünerek yazıyorum.
Evet, jantta ön arka farkı vardır. Daha doğrusu bu farkı kullanılan göbek belirler. Yoksa çemberde dediğiniz gibi bir fark yoktur.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
İlk aldığımda lastik aktarıcı takıp sürdüm sonra lastiği patladı jant yamuldu koltuğu çaldılar 1 yıldır köşede duruyor
@Subsonic bir sandviç ederine alınan bisiklet ten şüphe ederim..
Öncelikle bisiklet tamirci/ustası baştan aşağı bu alet " yürür mü? " diye incelemeli.Büyük olasılıkla jant dışında da masraf kalemi çıkacak gibi...
Perspektif beni yanıltmıyorsa, foto da ön ve arka jant farklı ölçülerde gibi algıladım...
aldığımda frenlerde hiçbir sıkıntı yoktu aynakol dediğim gibi yalama olmuş elimde trafik kazasından kalan bir bisikket var aynakolu ondan alacağım mu arada jantlar aynı boy
Jantın kalınlığı tam 1 inç 1.4 katsayısı felan
kafamı karıştırdı 650x25 lastik bu bisiklete takılabilirmi?
Düz pivotlu bir maşa alıp takmayı düşüyüyorum çünki maşanın kolları oynuyor

Son düzenleme:
İyi akşamlar, tüm sayfaları gezdim ama aradığımı bulamadım. Şuanda Karbon Bontrager Aeolus Pro 3 jant setini kullanıyorum. Fren pabuçları swisstop karbon yeni değişti. Jant'ı yağ sökücü ile sildim ve temizledim. Sebebini anlamadığım bir şekilde fren performansı çok kötü. Ön fren idare etse de arka fren 10 km hızla giderken bile durdurmakta zorlanıyor bisikleti. Benim ağırlığım 68 kg'dı bildiğim kadarıyla bisiklet ise 7.3kg. Bisikletin fren seti ise Direct Mount Bontrager Speed Stop serisi. Firma'ya sorun için yazı yazıldı ama malum yoğunluktan dönüş alamadım hala.
ilk fırsatta başka arkadaşım ile jantları değiştirip deneyeceğiz. Başka bir çözüm jantları değiştirmek gibi görünüyor ama maliyeti yüksek olacak ayrıca freni tutmayan ya da problemli olan bir jantı da satmam doğru olmaz.
Bu konu da ne yapabilirim ya da çözüm önerileriniz nedir acaba?

İyi akşamlar, tüm sayfaları gezdim ama aradığımı bulamadım. Şuanda Karbon Bontrager Aeolus Pro 3 jant setini kullanıyorum. Fren pabuçları swisstop karbon yeni değişti. Jant'ı yağ sökücü ile sildim ve temizledim. Sebebini anlamadığım bir şekilde fren performansı çok kötü. Ön fren idare etse de arka fren 10 km hızla giderken bile durdurmakta zorlanıyor bisikleti. Benim ağırlığım 68 kg'dı bildiğim kadarıyla bisiklet ise 7.3kg. Bisikletin fren seti ise Direct Mount Bontrager Speed Stop serisi. Firma'ya sorun için yazı yazıldı ama malum yoğunluktan dönüş alamadım hala.
ilk fırsatta başka arkadaşım ile jantları değiştirip deneyeceğiz. Başka bir çözüm jantları değiştirmek gibi görünüyor ama maliyeti yüksek olacak ayrıca freni tutmayan ya da problemli olan bir jantı da satmam doğru olmaz.

Böyle bir sorun yaşayan olmadı sanırım daha önce?

@Hami Bulut Fren kolu sertliği ne alemde. Tel gerginliği iyi mi?. Fren pabuçları ile jantın arasındaki mesafe nasıl ?
Fren ayağı tel germe yerinden biraz germeyi deneyin.

@trainspotting35 Fren kolları drop bara çok yaklaşmıyor, tel gerginliği ile ilgili de bir sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü ne kadar sıksam da etkisi olmuyor pek. Fren pabuçları ile jant mesafesi 1 kredi kartı yada 1.5 kredi kartı kadar boşluk var. :) Ayarlardan kaynaklı bir sorun olduğunu düşünmüyorum şuanda.

en güzeli alüminyum jant.
Aktif olarak profesyonel olarak yarışmayan( yarışmak için para kazanan) kişiler için karbon jantı gerekli görmüyorum.

Son düzenleme:
@trainspotting35 Fren kolları drop bara çok yaklaşmıyor, tel gerginliği ile ilgili de bir sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü ne kadar sıksam da etkisi olmuyor pek. Fren pabuçları ile jant mesafesi 1 kredi kartı yada 1.5 kredi kartı kadar boşluk var. :) Ayarlardan kaynaklı bir sorun olduğunu düşünmüyorum şuanda.
ön pabuçları arkaya, arka pabuçları öne takarak deneyin.

takmadan önce düz eğe ile janta temas eden yüzeylerin bi üzerinden geçip kontrol edin

@Hami Bulut kullandığım bisikletlerden birisinde sizin de kullandığınız V fren sistemi diğerinde de sizin kullandığınız aynı jant seti mevcut fakat o jant setiyle disk fren kullanıyorum. Sorununuzun benzerini V fren sistemli swisstop öncesi yaşıyordum fakat değişim sonrasında sorunum epey azaldı tamamının düzelmesi ise istanbuldaki trek distribütörünün teknik ekibinin fren telinde olan sorunu çözmesiyle oldu. Temizliklerinizi yaptıysanız, ayarı da düzgünse pabuçların geriye tek sorun olarak teller kalıyor. Baktırmanızı tavsiye ederim, gerçi jantı başka bir bisiklet üzerinde deneme şansınız varsa o daha sağlıklı sonuç verebilir.

@Goflet Sorumun cevabı değildi ama madem söylemiş bulundunuz, bende yukarıda dikkat etmemiş olduğunuz cevabı tekrar vereyim.
Başka bir çözüm jantları değiştirmek gibi görünüyor ama maliyeti yüksek olacak ayrıca freni tutmayan ya da problemli olan bir jantı da satmam doğru olmaz.
Yani jantın öylece bende kalmasını beklemeniz çok mantıklı değil. Bisiklet için riskli bir konuda böyle basit bir cevabı yakıştıramadım.
Ayrıca sorunu çözersem yapacağım şeylerden biri satıp alüminyum fren yüzeyli karbon jant almak.

@eyupozturk Jantı yağ çözücü ile temizlerken fren pabuçları da bir güzelce sildim ama eğe olayı ve değiştirmek aklıma gelmedi, denenebilir. Teşekkür ederim.

@Pureal Söylediğiniz gibi temizliğinde sorun yok hatta karbon jant fren mesajlarını daha önceden okuduğum için biraz daha titiz yaklaşıyorum ona. Söylediğiniz gibi telleri bi kontrol ettirmekte fayda var sanırım. Gerçi onlara da bakıldı diye hatırlıyorum ama ben tekrar gösteriyim.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Bence sorun jantı fren yüzeyinden kaynaklanıyor olabilir.Jantı sıfır mı aldınız yoksa ikinci el mi ?

janta uygun pabuçları kullanırken bu şekilde olması normal değil. kullandığınız yağ çözücü ne bilmiyorum ama pril ile köpürtüp, yeni bir sünger ile yıkamayı da deneyin. yağ çözücü nedeniyle de olabilir. her olasılığı değerlendirmek gerek.elbette pabuçlar tam fren yüzeylerine tekrar ayarlanmıştır yeni pabuçlar takılınca baskı yüzeyleri değiştiği için baştan ayar ister çünkü.

Şöyle anlatayım. Bisiklet 2. el, aldığımda da böyle bir sorun vardı ama ben pedlerinden diye düşündüm. Daha sonra ilk işim pedleri değiştirmek oldu ki, pedler değişirken ayarları da yapıldı gözümün önünde. Sonra 2-3 tur atıp frenleri denedim ama olmadı ve tekrar döndüm bayiye. Sonra onlarda denedi ve biraz dene frenler açılsın tekrar kontrol edelim denildi. Daha sonra gittiğimde durumu anlattım ve sizin söylediğiniz gibi yağ çözücü ile iyice köpürt ve sil dediler. Denileni yaptım yine olmadı en son Trek İstanbul arandı jant ve frenlerin olduğu şekilde fotoğraf atıldı ama yoğunluktan dolayı dönüş olmadı ve bu şekilde kaldı. Bende beklemek yerine belki burada sorunu yaşayan var mı ya da çözüm bulunabilir mi diye yazdım. Akşam hava yağışlı olmaz ise tekrar gideceğim bayiye bakalım ne olacak.

Jant fren yüzeyleri bitmiş bence.

@Goflet Öyle bir durum söz konusu değil maalesef.

@eyupozturk Yardımlarınız için teşekkür ederim. Dün bir bisikletçi abide iyice üstünden geçti bakalım şuan da çok daha iyi.
Hafta sonu görselde ki ürün ile tekrar sileceğim jantları. 9952760725554.jpg

@Hami Bulut mesajınızı yeni gördüm kusura kalmayın. Jantın karbon olmasının etkisini bilmiyorum. Fakat kumpas yada V frende olay koldan başlıyor. Ayaklarda bitiyor. Papuçların yıpranıp yıpranmadığını zaten görürsünüz. Jant temiz olmalı bunları zaten biliyorsunuz. Telin gerginliğide önemli buda ustalardan kaçmaz. V fren ise bisikletiniz ayakları sökülüp greslenmeli çok etkili . Başıma geldi birkaç kez. Ayaklarda sorun yoksa geriye kollar kalıyor. Kol arızalı olabilir. Sistemsel hatalar genelde bu şekilde oluyor.
Geçen sıfır bisikletin frenini kalfayla ayarlayamadım. Dedim olmaz fakat usta bakınca bu kollar arızalı dedi. Karbon jantlı bisiklet denk gelmedi etkisi nedir yada ne değildir onu kesin söyleyemem. Aklıma gelmişken fren telinin geçtiği kablolar bazen sertleşiyor o dahi freni etkiliyor. Tamire gelen telini ve kablosunu değiştirmek istemediğim birkaç bisikletin fren telini kablo içine gelen yerlerinin greslendiğinde çok iyi çalıştığını gördüm , bisiklette bir çok numara ve çok farklı teknik var. İnşallah sorunun tez zamanda çözülür.

sorun pabuçlarda zaman aşımına uğramış kovucuk özelliğini yitirmiş frene bastığında ses çıkarıyorsa %90 pabuç değişmesi gerekir..

Geri