Bana sorarsanız kadınlara haksızlık ediyorsunuz.Annem ehliyeti 1993 yılında aldı.İlk aldığı yıllarda babam ile beraber ortak kullanıyorlardı aracı.Bir kez geri geri giderken hafif arka tamponu vurdu diye babam birdaha aracın sürücü koltuğuna bindirmedi.Lakin kendisi seneler içinde bir kez aracı pert edip kaç aracı vurdu sayısını bilmem.Çoğu kadın bu sekilde pratik yapamıyor.Bu yüzden de kendilerine güvenemiyorlar yada yeterli tecrübeleri olmuyor.
İkinci örneğim ise ben çoğu araç sürücüsünün sürüşünü yanlış buluyorum.Aracı hızlı kullanan,aniden şerit değiştiren,makas atan,dönüşlerde aniden çıkan,yol hakkı olmasa bile direk yola dalan ve dönüşe 600 metre olsa bile gaza abanıp son 100 metrede aracı 140 dan 60 a indirip 20 saniye kazanan kendini iyi sürücü sanıyor.Kadınların çoğunda bu olumsuzluklar yok.Çoğu erkek sürücü hız limitlerinde gittikleri,ani manevra yapmadıkları,dönüşlerde ya da dar yerlerde yavaş giden kadınlara kızıyor.Yoksa kadınlar erkeklerden daha fazla kazaya karışmıyorlar.
Annemle verdiğim pratik yapamama olayı son yıllarda yavaş yavaş son buldu.Artık kadınlarda iş sahibi olma,söz hakkına sahip olma ve en önemlisi kendi aldığı aracı kullanma ve istediği kadar pratik yapma şansına sahipler.Bu yüzen gün geçtikçe yollarda gayet düzgün araç kullanan kadınları görüyoruz.