Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kadın sürücüler

Bayanlar soğukkanlı olamıyor

En çokta fren yerine gaza basmalarıyla ünlüler

• Beğen
Tepkiler: Aslan2008
Scudo
@Y. Serdar Güler Serdar bey ben kadın erkek ayrımı yaparak bayanları savunmuyorum. Sadece kadınların araç kullanmalarının hedef haline getirilerek gereksiz yere sorun oluşturması konusunda fikrimi yazdım. Bende araç kullanıyorum her insan gibi hatalı olduğum zamanda olacaktır. İstanbul'da araba sürmek ipte yürümekten farksızdır diye de belirttim zaten. Yüzde olarak erkeklerin araç kullanma oranı daha yüksek ve kaza yapma oranı erkeklerde daha fazla gözüküyor. Konu açılıp bayanları hedef noktası olarak gösterilmesi ne kadar doğrudur burada hedef gösterilen kısımda sorun var ne yazık ki. Trafikte bayanı erkeği yok herkes tek bir birey olarak gösterilir. Araç kullanılırken hız yapılması, telefonla konuşulması, ayna kontrolü yapılmaması, sinyal verilmemesi her birey için tehlike arz etmektedir.

Annem direksiyonda tenha bi yerde gidiyoruz. Kiralık bisikletlerle dolaşan üniversiteli ablalarım gezmeye çıkmış ama belliki bisiklette acemiler :) Annemi uyardım, Dikkat et acayip sürüyorlar. Bisikletlilere biraz daha yaklaştı ve "Daaaaaaaat!" Korkudan resmen sıçradı ablam ve o an annem adına inip özür dileyesim geldi.
-Peki anne az gerideyken bassaydın kornaya?
Cevapsız :D

@FelixTheCat ben bu konunun bilgilendirme amaçlı açıldığına inanıyorum. Şöyle ki ben yaklaşmakta olduğum sürücünün bayan olduğunu görünce biraz daha temkinli davranıyorum. Ne bileyim sağından ya da solundan geçerken mesafe bırakıyorum, önüne geçmemeye dikkat ediyorum gibi. Ben bunu niye yapıyorum? Bu forumda böyle bir konu gördüğüm için değil, tamamen kişisel tecrübelerimden ötürü, can güvenliğim için yapıyorum. Herkes kötü tecrübelerle öğrenmesin, bir kısım da buradakileri okuyup dikkatli davransın.

@halil ibrahim duran o anı tam olarak anlatabilmem için video kaydı olması gerek. Çünkü orta şeritte ilerlerken sağa döneceğini anladım ve korna çalmaya başladım. Sonra araç duracak gibi yaptı, beni gördüğünü ve geçmemi beklediğini düşündüm. Ama tam yanına yaklaştığımda gaza bastı ve önüme kırdı.

Onun hatası sadece aynayı kullanmıyor olması değil aynı zamanda sağa dönmek için son metreye kadar beklemiş olması. Sonuçta akan bir trafiktesiniz ve sağınızda bir şerit daha olduğunu biliyorsunuz, önleminizi alıp çok daha önceden en sağ şerite geçmiş olmanız lazım.

Sizin de yol ve trafik durumuna göre kullandığınız aracı idare etmeniz lazım. Durabilecek imkan varken başkası sizi görmedi ve çarptı diye haklı olmazsınız.

trafiğin kadını erkeği yok, kuralları vardır. kurallara kim daha çok uyuyor bir düşünün. Düşünürken bisikletin ve motorların da taşıt olduğu ve şeritte gitmeleri gerektiği ile şehir içi hız sınırının 50-70-90 olduğunu hatırlayın lütfen.

bir yerde okumuştum, hoşuma giden bir cümle, kaza her iki taraf da inat ettiğinde olur (genelleme). trafiği okumak çok önemli, ancak bu sayede yol vererek veya gerektiğinde yol alarak daha güvenli kullanabiliriz.

• Beğen
Tepkiler: Edip D.
Benim düşüncem kadın,erkekten daha çok 34 plakalı araçlara dikkat etmem gerektiği. Çünkü 34 plakalı araçların genel anlamda saygısız olduğunu tecrübe ettim bu güne kadar. :D Tabi bu benim düşüncem. Şimdi biri bunu hangi araştırmaya dayandırarak söylüyorsun derse verecek cevabım yok.:koptum:

@Abdllh Sen istanbulda direksiyon salla neden öyle olduklarını anlarsın :)

• Beğen
Tepkiler: oktayakgoz
Bence bayan suruculerden daha kötü bir şey var oda otobüsler daha arabaları bile görmüyorlar sanki bütün yol onların

çift şerit yolda sağ şeritte bisikletimle ilerlemekteyken bir araç soldan beni geçip önüme kırıp yolun ortasında durdu. ben de muhtemelen bu benim arkadaşlarımdan biri, geyik olsun diye böyle bir şey yapmıştır da eşşek şakasının da bu kadarı fazla diye düşünürken aracın sürücüsünün bayan olduğunu farkettim. tamam erkek sürücüler de tehlikeli hareketler yapıyor ayrıca çok iyi araba kullanan bayan arkadaşlarım da var ama arkamdan gelip beni geçen bir aracın erkek şöförünün beni görmeme ihtimali çok azdır. o yüzden biraz daha dikkat lütfen.

@Abdllh

Ankara'da da çok garip bir trafik anlayışı var. Askerlik için Ankara'ya gitmiştim. Teslim olana kadar korkudan her tarafım kaskatı kesildi...
İstanbul kötü, o konuda hemfikiriz zaten ama Ankara'nın trafiği de bir garip. Oradan biri çıkıyor, oradan biri atlıyor, oradan bir araç aniden dönüyor, herkes de bu olanları gayet normal karşılıyor...

• Beğen
Tepkiler: Snr U
@Edip Dinçer
Çünkü yapılanlar gayet normal. Kimin ne yapacağını biliyorsun. İstanbul gibi herkes ayrı bir şekilde hareket etmiyor. Herkes aynı şekilde yapıyor ne yapıyorsa. :cool:

• Beğen
Tepkiler: Edip D.
yahu ben daha dun bisiklet yolunda hani şu maltepe dolgu alanında veledroma çıkan bisiklet yolunda geri geri bisiklet yolunda koşan bir kadından yemediğim hakeret kalmadı son 10 metre kala fark ettım yanımdada bısıkletlı arkadaşlar vardı nasıl olsa koskoca bısıklet yolu bısıklet resımlerı var uzerınde mavı renk sonra yanında 20 metre genıslıgınde cadde var yurumek ıçın ama kadın gerı gerı koşarak bana doğru gelıyordu zıl çaldım yanından gectım sonra bana arkadan bağırarak onune baksana ... dıye bağırmaya basladı bisiklet yolunda gerı gerı kosuyorsun dedım yıne arklamdan bağırmaya devam ettı evet bız mahandayız araba kullanırken de yururkende hep bız erkekler magandayız...

@Edip Dinçer izmir ve ankarada askerlik yaptım izmirin özellikle karşıyakadan menemene yada tam tersine menemenden giden munubuslerın yolda nasıl zig zag çizerek gittiğini görseydiniz ankaradakilerin aslında çok normal olduğunu anlardınız. ben izmirdeki yolların artık sıcaktanmı yoksa kullananların kafalarının ıyı oldugundanmı nedir öyle zig zag çizerek munubus kullanan başka görmedim...

arabayı kullansınlar da şu kornayı kullanmasalar iyi.selam verirken küfür eder gibi basıyorlar.kadınlarda son zamanlarda gözlemlediğim bir durum kaliteli araç kullanan kadınların etrafına hava atma hadisesi.audi a3,elde iphone,diğerinde sigara,gözlük rayban damla.o kadın gözünüzün önüne geldi dimi.işte sakın onun önüne geçmeyin,onu sollamayın yol almaya çalışmayın iyisimi hemen uzaklaşın.yolda seyir halindeyken makyaj yapan kadın olduğu gibi altlı ganyan çalışan erkekte var istanbul trafiğinde.bu sebeple kadın erkek değil de iyi sürücü kötü sürücü var bence.kadınlar dan daha kötü kullananlar taksiciler mesela.nerede bir delik bulsa oraya girerler.ve en iyi sürücünün kendileri olduğu konusunda egoları yüksektir.taksici size çarpacağını zaten bildiği için tamponu bile boyatmadan gezer yani.çarpışan araba mantığı.bu saydıklarımın zararı ufak maddi hasar ve sinir bozukluğu ile sonuçlanır çoğunlukla.asıl tehlike sefer başına 20 30 tl kazanmaya çalışan hafriyat kamyonu sürücüleridir(dikkatli ve risksiz kullananları tenzih ederim)bu araçlar ile yakın temasa girdiğinizde yaralanma ve ölümlü kaza olması oranı çok yüksektir.şile yolunda 120 130 km ile giden 35 40 ton yüklü hafriyat kamyonları görmeyenimiz var mı.

• Beğen
Tepkiler: Melih Muratoğlu
Bana sorarsanız kadınlara haksızlık ediyorsunuz.Annem ehliyeti 1993 yılında aldı.İlk aldığı yıllarda babam ile beraber ortak kullanıyorlardı aracı.Bir kez geri geri giderken hafif arka tamponu vurdu diye babam birdaha aracın sürücü koltuğuna bindirmedi.Lakin kendisi seneler içinde bir kez aracı pert edip kaç aracı vurdu sayısını bilmem.Çoğu kadın bu sekilde pratik yapamıyor.Bu yüzden de kendilerine güvenemiyorlar yada yeterli tecrübeleri olmuyor.

İkinci örneğim ise ben çoğu araç sürücüsünün sürüşünü yanlış buluyorum.Aracı hızlı kullanan,aniden şerit değiştiren,makas atan,dönüşlerde aniden çıkan,yol hakkı olmasa bile direk yola dalan ve dönüşe 600 metre olsa bile gaza abanıp son 100 metrede aracı 140 dan 60 a indirip 20 saniye kazanan kendini iyi sürücü sanıyor.Kadınların çoğunda bu olumsuzluklar yok.Çoğu erkek sürücü hız limitlerinde gittikleri,ani manevra yapmadıkları,dönüşlerde ya da dar yerlerde yavaş giden kadınlara kızıyor.Yoksa kadınlar erkeklerden daha fazla kazaya karışmıyorlar.

Annemle verdiğim pratik yapamama olayı son yıllarda yavaş yavaş son buldu.Artık kadınlarda iş sahibi olma,söz hakkına sahip olma ve en önemlisi kendi aldığı aracı kullanma ve istediği kadar pratik yapma şansına sahipler.Bu yüzen gün geçtikçe yollarda gayet düzgün araç kullanan kadınları görüyoruz.

Trafikte kadın/erkek sürücülerinin oranına baktığımızda çok ciddi bir fark var. Yani 10 erkek sürücü varken yaklaşık 2,5 kadın sürücü var. ki bu rakam ehliyet bazında olduğu için trafiğe çıkan kadın sürücü sayısı daha da az. Haliyle kadın sürücülerin yaptığı hatalar daha çok göze batıyor. Bu sebepten dolayı katıksız eleştiri yanlış olabilir :)

• Beğen
Tepkiler: Melih Muratoğlu
Bayan sürücüler üzerine bir genelleme yapmak istemem ama çok dikkatsiz kullanıyorlar.Geçen sene trafik ışıklarından geçerken yandan vurdu bir tanesi bana.Özür dilemesi gereken yerde bana bağırmaya başladı.

• Beğen
Tepkiler: mustafa ç
Geri