Hepinize selamlar çelik kadrolu bir bisikletimin üzerindeki boyayi yok etmek ve yeni bir boya yapmak istiyorum.Boya Dökücü sprey veya kumlama kadroya zarar verir mi birde araba boyacisina mi götürsem daha uzun ömürlü sağlam bir boya kalır yoksa başka bir şekilde mi yapsam bilgisi olan yazarsa cok sevinirim. Hepinize kazasız sürüşler...
@Aeloulaev sizin bu yazdigiiz sorularin cevabi olan onlarca konu var.onlari okumak yerine yeni konu acmaniz dogru degil.Daha once okadar tartisildiki bu konular gunde en az 4 kez bisiklet boyama konusu goruyorum
Sadece kadro ve maşa kalacak şekilde bisikleti sökmen lazım.
Ardından Boya sökücü döküp zımpara veya tel fırça ile her yerindeki boyayı iyice yok etmen gerekiyor.(Tahminimce boyanın altında bir kat daha koruma olabiliyor.Onunla karşılaşınca şaşırma.Sadece işlem yapacağın yere dök boya sökücüyü parça parça hareket et bir kerede tüm kadroya dökme.)
İşlem bitince iyice temizle.Nasıl boyayacağın tamamen senin kararın. Ama tavsiyem olarak sprey boya yapma çok sıkıntılıdır. Ben fırın boya yaptırdım araba boyası. 1 yıl oldu hala bir sıkıntı yaşamadım.Asıl boyayı atmadan önce ise güzelce astar attım. Ardından 1 gün fırın da beklettim.(İyice tüm parçaları çıkardığından emin ol vida bile bırakma boyadıktan sonra çıkarması çok zor oluyor.
Başka sorun olursa yazabilirsin elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım.
@HunterTiger
Araba boyayıcıları veya uygun bir garajın varsa güzel bir tabanca ve boya alıp kendin yapabilirsin.Ama yapılan ortamda hiç toz olmaması gerekiyor.Kuruma esnasında bile üstüne toz yapışırsa kötü bir görünüm ortaya çıkar.
Oto boya işi yapanların bir kısmı bu mevzuya hiç girmiyor. Bazıları yapıyor ama ederinden çok fazlasını istiyor. Bazıları düşük rakamlar söylüyor ama sonuçlar kötü oluyor. 75 TL isteyen de gördüm 500 TL isteyen de gördüm. 75 isteyene güvenemedim 500 isteyene içimden küfür ettim. Bazı bisikletçiler boyama hizmeti veriyor. Özel tasarım boyama işlemleri yaklaşık 750-800 TL civarında oluyor.
@Serhat Küçüközler 750 800 TL ye yeni kadro alırım. Hatta bir bisiklet. Eğer kendim boyarsam boyanın orijinal gibi durmasını sağlamak için ne yapmalıyım?