Scudo Sports

Kadro boyama

ben 80boyaya ve tinere, 70 fırın kirasına verip o Tofaş ı boyamıştım zamanında:p tanıdık yoksa uygun fiyat almanız çook zor..

ben de düşündüm boyamayı. sonradan vazgeçtim. :)

Scudo
@Rcx

Öncelikle belirteyim 750-800 TL olan boya, ilgiyi hakeden bir bisiklet için sorun olmayabilir. Maddi değeri yüksek ama boyası sorunlu bir bisiklet için yaptırılabilir. Ya da manevi değeri büyük bir emektar için falan olabilir. Zevk ve bütçe meselesi neticede...

Eldeki imkanlar nedir bilemiyorum ama en basit yolla yani sprey boyayla bile orjinaline yakın bir görüntü almak mümkün. Hatta biraz tecrübe ve özen ile orjinalinden daha iyi bile görünebilir. Dayanıklılık olarak aynı şeyi söyeleyemem yalnız. Bence önce bir deneme yapmakta fayda var. Astar, zımpara, boya, vernik vs. için birkaç deneme yanılma yapılabilir. Sonrasında iyi temizlenmiş bisiklette ucuza kaçılmamış astar, boya ve vernikle bu iş gayet güzel yapılabilir. Tabi çalışmak için uygun bir ortam da lazım. Maskeleme ile aranız iyiyse boya sürecinde marka, yazı, grafik vs. eklemek te görüntüyü güzelleştirecektir. Gemi modelleriyle uğraştığım için bu tarz detaylarla uğraşmak boyama işinin en zevkli kısımları benim için.

Bisikeltin tüm parçalarını sökmek, boyanacak parçaları mevcut boyadan arındırıp işleme hazır hale getirmek, ilk kat astardan son kat verniğe kadar aceye getirmeden tüm boya işini halletmek, sonra tüm bisikleti baştan toplamak... Zevkli bir süreç ama işin yarısında pişman olmak ta ihtimaller dahilinde. Başlamadan önce iyi düşünmek lazım. Eldeki bisiklete için bu kadar zaman, emek ve para harcamaya değer mi onun da kararını iyi vermek lazım...

Abilerim merhaba single speed olan bisikletimin kadrosunu maşasını ve belki jantı boyamak istiyorum eğer kırmızı jant bulursam onu alacağım bisikletimin boyası eski değil ama kendime göre yapmak istiyorum istediğim gibi bi bisiklet olması için bisiklet bu
e3c2ee5f287d4c4100b56130915aa5f7.png

Bu arkadaşları komple söküp ya yakarak ya da boya kaldırma şeyiyle temizleyeceğim yol gösterirseniz çok sevinirim son hali böyle olacak
73d87f08a0726c610a6fb490290de8dc.png

Ama gidonunu değiştireceğim gidonu böyle olacak Allah utandırmasın
d6e7e4b2aa36b1af160e30e811aaa1e0.jpg

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Böyle bi fren kolu gören duyan bilen var mı

Ya da alttaki boyayı sökmek yerine plastidip ile boyabilirsin. Hoşuna gitmezse yada renginden sıkılırsan sökersin.

• Beğen
Tepkiler: muratciftci7
Ama bisikletin yüzeyi pürüzlü mat boyası plastidip tutar mı

• Beğen
Tepkiler: Emert20
@muratciftci7
Bende boyamak için araştırıyordum ama hatırlamıyorum mat boyada tutunamaz diye. Forumda plastidip ile ilgili detaylı bir başlık vardı orayı inceleyebilirsiniz.

O fren kolları ne olarak geçiyor lütfen yardımcı olun bulamadım

@muratciftci7 fren kollarının adı barend brake

plastidip her yüzeye uygulanıyor diye biliyorum, bisikleti yakma işlemi marifeti bence plastidiple yapmak daha mantıklı ama kolay yolunu bilen varsa boyamak daha kalıcı olduğu için tercih edilir

• Beğen
Tepkiler: muratciftci7
Çok sağolun plastidip yapacağım ilk etapta o geçene kadar hem görmüş olurun nasıl olduğunu sonra kalıcı bi şekilde yaptırırım

Fren kollarını AliExpress ten alsam sorun olur mu Türkiye de 300 liraya bulabildim aliexpress te 60 tl orijinal diyor tektro

Murat kardeşim çok yakın zamanda bende kendi çapımda birşeyler yaptım ve daha da bitmedi epey bir uğraştırıyor bu tarz yenileme çalışmaları. Öncelikle boyayı yakarak kaldırmak kadroya sıkıntı veriyor diyorlar. En kolay çözüm boya sökücü, yalnız çok kuvvetli bir kimyasal mutlaka eldiven ve maske takman gerekecek. Boyayı boya sökücü ile kaldırdın su zımparası ile biraz zımparaladın ehh.. İşte bütün olay bundan sonra başlıyor boyamak göründüğü kadar kolay değil. Hazır sprey boyalar pek güzel olmuyor ayrıca senin tecrüben yoksa ya az sıkıyorsun boşluklar oluşuyor yada çok sıkıyorsun akan bir görüntü oluyor. Haliyle işi ustasına bırakıyorsun sanayide tanıdık kimse yoksa kimse uğraşmıyor buldun diyelim boyayacak ustanın nazı çekilmiyor.Tanıdık vasıtasıyla 350 TL bulmuştum. İndirimle 250 kadar düştü ama suratıda düştü. Anlayacağın paranla rezil oluyorsun. Forumda bu işi profesyonel yapan birileri vardı onlarda fiyat al aklına yaparsa yaptır, yoksa hiç uğraşılacak bir iş değil. Çok üzüyorlar insanı

Geri