Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kadro boyu karmaşası

Boyunuzun uzamayacaksa sorun yok. 52 bulsaydınız tam olacaktı mesela.

Markalar kadro boylarının arasına 2cm fark koyarak üretirler dolayısı ile 1cm küçük/büyük oynaması normaldir.

Tabi iç bacak ölçüsünü doğru aldığınızdan emin olun. Bunları söylüyorum çünkü konuya yabancısınız gibi geldi. Belki iç bacak ölçümünde 2cm kaçırsak ne olabilir diye düşünebilirsiniz ama 2cm kısa ölçtüyseniz yani 79 değil de aslında 81'se o kadro size hissedilir şekilde küçük gelir.
Teşekkürler. Evet biraz yeniyim o yüzden tedirginlik yaşadım ama 51 kadroyu alacağım sanırım. Teşekkürler yeniden

• Beğen
Tepkiler: Taha_
Scudo
Arkadaşlar boyum 1.78 civarı 19" (48cm) kadro kullanıyorum, alırken bunu bilmeyerek almıştım şuan bana bir sorun oluşturduğunu sanmıyorum fakat sizce bunun bana dezavantajı ve ya zararı ne olur?

@YlcnCihan mtb için boyuna göre 19" normal. Bir sorun olmaz. Yol bisikletçisi için daha kritiktir kadro boyu.

• Beğen
Tepkiler: .edoardo
Arkadaşlar boyum 1.78 civarı 19" (48cm) kadro kullanıyorum, alırken bunu bilmeyerek almıştım şuan bana bir sorun oluşturduğunu sanmıyorum fakat sizce bunun bana dezavantajı ve ya zararı ne olur?
MTB kullanıyorsanız tam ölçülerini bilmiyorum ama sizin için yeterli gibi ama yol bisikleti için 52 hatta 54 kadrodan aşağısı uymaz büyük ihtimalle. Tabi her markanın kadro geometrisi farklı fakat büyük ölçüde dediğim gibi olur.

• Beğen
GEOMETRİ

41cm46cm51cm56cm
1410mm460mm510mm560mm
2578,5mm572mm570mm573,8mm
3140mm140mm140mm140mm
473°73°73°73°
5455mm455mm455mm455mm
650mm50mm50mm50mm
770°70°70°70°
8490mm490mm490mm490mm

tabloda yazılan "mm" ler bisikletin hangi parçalarını gösteriyor? 1.parça 41/46/51/56mm mesela bu nerenin ölçümü ?

• Beğen
GEOMETRİ

41cm46cm51cm56cm
1410mm460mm510mm560mm
2578,5mm572mm570mm573,8mm
3140mm140mm140mm140mm
473°73°73°73°
5455mm455mm455mm455mm
650mm50mm50mm50mm
770°70°70°70°
8490mm490mm490mm490mm

tabloda yazılan "mm" ler bisikletin hangi parçalarını gösteriyor? 1.parça 41/46/51/56mm mesela bu nerenin ölçümü ?
Kadro boyu ile aynı olduğuna göre ya sele borusudur, ya da üst boru. 1 sele 2 üst boru 3 alın borusu olduğunu tahmin ediyorum. Bu tablo ile aynı sayfada bir de bisiklet resmi olur, orada gösterir.

göstermıyor mosso sitesi

Mosso gravel bisikletlerindede ölçü kısmında rakamlar var ama ne ölçüsü olduğu anlaşılmıyor maalesef yazmıyor

Mosso'nun e-katalog olarak pdf dosyasi var oradan ölçülerin nereleri ifade ettiğini öğrenebilirsiniz bende dosyasi var ama boyut çok büyük diye gondermeye izin vermedi.

Mosso'nun e-katalog olarak pdf dosyasi var oradan ölçülerin nereleri ifade ettiğini öğrenebilirsiniz bende dosyasi var ama boyut çok büyük diye gondermeye izin vermedi.
Siz nereden temin ettiniz özelden ekran fotosuda atabilirsiniz eğer imkanınız olursa mosso gvl 700 için merak ediyorum

Siz nereden temin ettiniz özelden ekran fotosuda atabilirsiniz eğer imkanınız olursa mosso gvl 700 için merak ediyorum
Ss de atabilirim tabi ki ama diger modellere de bakmak istersiniz diye linki atıyorum herkes faydalanabilir bu şekilde.

(link)

• Beğen
Tepkiler: vurakh ve troy83
göstermıyor mosso sitesi
büyük ihtimalle şu şekilde:
1 sele borusu uzunluğu
2 üst boru uzunluğu
3 alın borusu uzunluğu
4 sele borusu açısı
5 zincir maşası uzunluğu
6 alt göbeğin tekerden düşüklüğü
7 alın borusu açısı
8 ön maşa uzunluğu (ön teker aksından alın borusuna mesafe)

Ss de atabilirim tabi ki ama diger modellere de bakmak istersiniz diye linki atıyorum herkes faydalanabilir bu şekilde.

(link)
evet e-katalogta açıklamalı gösteriyor teşekkürler

öncelikle merhaba 1.78 boyunda 83cm ic bacak ölcüsüne sahibim yol bisikleti kullanıyorum bazı siteler 54 bazı siteler 56 kadronun uygun olacağını söylüyor şuan 53 kadro kullanmaktayım dizimde ve belimde ağrılar oluşuyor sizce kaç kadro kullanmalıyım

@xmrtatalay Dizdeki ağrının kadro boyuyla ilgisi yok. Fazla düşük/yüksek sele yüksekliğinden olabilir. Veya gereksiz yere sert vites kullanmaktan olabilir. Beldeki ağrı kadronun küçük veya büyük olmasından olabilir. Sürekli aynı pozisyonda sürmekten de kaynaklanabilir. Aslında sürme pozisyonunda tam yandan bir foto çektirseniz, öyle daha kolay teşhis edilir problem.

@xmrtatalay Dizdeki ağrının kadro boyuyla ilgisi yok. Fazla düşük/yüksek sele yüksekliğinden olabilir. Veya gereksiz yere sert vites kullanmaktan olabilir. Beldeki ağrı kadronun küçük veya büyük olmasından olabilir. Sürekli aynı pozisyonda sürmekten de kaynaklanabilir. Aslında sürme pozisyonunda tam yandan bir foto çektirseniz, öyle daha kolay teşhis edilir problem.
bunları bulabildim biraz kalitesi kötü

Dosyalar

• 221.PNG
    221.PNG
    221,8 KB · Okunma: 57
  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    358,3 KB · Okunma: 56
@xmrtatalay Çoğunlukla bu postürde sürüyorsanız, kadro küçük değil. Yeni maşa veya şaft uzatma borusu alıp gidonu 5 cm kadar yükseltmek çözüm olur gibi.
Ama ağırlıkla aero pozisyonda (yani maksimum hız modunda) sürüyorsanız, kadronun üst borusu gövde boyunuza göre kısa. Uzun boğaz kullanmayı deneyebilirsiniz.

Geri