Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kadro kalitesi vs. grup set kalitesi

söz konusu üst sınıf markalarin kullandığı alüminyum teknolojileri degilse ki onu yapan birkaç marka var(cannondale,trek,specialized) günümüz şartlarında alüminyum bisiklet markalarının sürüş hissi dayanıklılık performans anlamında neredeyse aynı olduğunu düşünenlerdenim dolayısıyla donanıma para yatırmak her zaman daha mantıklı...tekrar söylüyorum konu 6061 aliminyum ise?

Scudo
Merida alu kadrolar 6061 değil ancak caad12 veya allezsprint gibi havalı değil kadro ismi ama "kaliteli" alman mühendisliği ve tayvan işçiliği var. Kendi bisikletimi kotarmak değil niyetim hakkıya hakkını teslim etmek lazım.IMG_20190525_184852.jpg

benim de bir merida mtb bisikletim var güzel bisikletler üretir iyi günlerde kullanmanızı dilerim...6065 7005 vs vs isimler teknolojiler marka değerleri satış stratejileri bu obsesyonlar bisiklet kültürünün bel kemiği aslında... söylediğim şey sadece bir görüşten ibaret... yalnız caad 12 ve allezsprint denilen teknolojiler okuduklarım doğrultusunda aliminyumda devrim niteliğinde...sizin ifade etmek istediğiniz gibi de olabilir diğer markalar o teknolojileri kadroları yakalamış olabilir de...

sonuç olarak aslında ihtiyaçlar önemlidir diye düşünüyorum... kadro alüminyum ise iyi bir jant seti ve ihtiyaca bağlı bir grupset belki bir karbon maşa çoğunda aynı etkiyi yaratır gibi geliyor.. yarış koşmak bu işi profesyonel şekilde yapmak gibi durumlarda iş farklılaşır tabi...

@Mhmm@

Merida dediğiniz firma dünyanın Giant'tan sonra ikinci büyük aluminyum kadro üreticisi. Specialized'ın büyük ortağı. Bir çok büyük markanın kadro tedarikçisi.

6061, 7005 gibi numaralar, aluminyum alaşımın tipini gösterir; 7005>6061 demek değil; veya kadro özelliklerinde belirtilmiyor olması bunlardan biri olmadığı anlamına gelmiyor.

@Mhmm@
Sevgili @Mhmm@ bisikletine bir ara binmem lazım ve ondan sonra yorum yapabilirim. Benim şehir bisikleti 7000 li seri alü, ısıl işlem görmüş. Cube bu haliyle parlatıyor. Ama ben memnun değilim. Neden dersen alü esneyen bir malzeme ve bunu hissediyorsun. Hamur gibi. Enerjini hiç bir zaman kayıpsız yola aktaramıyorsun. Bu da keyifsiz bir sürüşe neden oluyor. o nedenle alü yol bisikletlerine sıcak bakmıyorum. caad seriside dahil. Bir ara senin bisikletinde tecrübe edelim. Bakalım tespitlerimde haklımıymışım.

@mehmetsunu
Tabiki abi inşallah yakın zamanda.
Galiba ben esnetecek wattlara ulaşamadım hiç, düz yol rekorum rüzgar destekli 57 km/h rüzgarsız 49-50 km/h

@Mhmm@
yapılan hızdan ziyade ne kadar hızlı hızlanabildiğiniz daha önemli. Test buna yapılacaktır :)

Bu testin videosunu çekip paylaşalım burdan. Mehmet Abi, valla bahsettiğiniz testi yapacak kapasitede bir kaç bisikletçi den biri.
IMG_20190526_182923.jpg

@mehmetsunu

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
@mehmetsunu

7000 serisi aluminyumlar 6000 serilerine göre daha hafiftirler ancak dayanıklılıkları daha düşüktür. "Double butted" mevzusu burdan çıkıyor zaten, birleşim yerlerinde tabiri caizse "çift dikiş" kaynak yapılması gerekiyor ki birleşim yerlerindeki dayanım arttırılabilsin.

6000 serisi aluminyum kadrolar 7000 serisi aluminyum kadrolardan daha sağlam ve rijit olacaktır. Özel yöntemler ve yüksek teknolojiyle şekillendirilmiş bir 6000 serisi aynı zamanda en az 7000 serileri kadar da hafif olabilir. Örneğin Giant'ın ALUXX SLR kadrolar 6011A tiptir ancak muazzam bir rijitliğe sahip olmakla beraber hafiflik anlamında neredeyse karbon kadrolara yakınsarlar.

• Beğen
Tepkiler: cemkurkcu
@mehmetsunu

Tabi butun kiş yatip 340 kilo olursan altinda Bugatti olsa esner bro. Az hareket et. Kendini ver biraz.

Ayrica yola veremedigin enerjini bir fakire verde faydalansin bari yavrucaklar.

@mehmetsunu
Benim tecrübelerim bunun aksi yönünde...
Öncelikle, iki yol bisikletim var; biri karbon, diğeri alüminyum. Alu olan hamur gibi falan değil, o da diğer bisikletim kadar az kayıpla pedala bastığımı yola iletiyor.
Esneme sadece kadroda değil, jantta da oluyor. Jant ne kadar az esnerse o kadar iyi ama kadronun taş gibi olması da çok iyi bir şey değil bence. Çok sert olup pedala bastığınızda duvarı itiyormuşsunuz gibi his veren bisikletler de kullandım (mesela Pinarello Dogma), bu bisikletler özellikle hızlanırken çok keyifli ama çabuk yorulmaya sebep olabiliyorlar.

Kadro kalitesi bir yana, kaliteli bir markanın "güzel tasarlanmış" bir kadrosuna para yatırmak daha mantıklı. Grupseti illa değiştireceksiniz nasıl olsa, er ya da geç.

@Murat B.
Millette nasil bir enerji varsa artik hic bir alasim ve teknoloji o ismi konamamis enerjiyi yola aktarmaya yetmiyor
Baksan cogu esnaf, isci orta sinif calisan halbusem

• Beğen
Tepkiler: mhlc
Selamlar. Başlığı özeliikle bu kategoride açtım. Yol bisikleti toplamayı düşünüyordum fakat aklıma bir soru takıldı. Tiagra 4700 ile 105 5700 arasında ne fark var? Sonuçta ikisi de 2x10 dişliyi destekliyor ve fiyatları arasında uçurum var.

Merhabalar, forum içerisinde arama yapar iseniz, grup setlerin arasındaki farklar oldukça fazla konuşuldu.
Bulamaz iseniz, yardımcı olmaya çalışırım.

@Oxsy
işte hocam ben de araştırdım forumdan ve bir kısım üyeler çok fazla etkisi var diyor diğer kısım ise kadansını tutturursan setler farketmiyor diyor

ben de aynı vites sayısında ve ağırlıkları birbirlerine yakın iki vitesin farklarını merak ediyorum. Fiyatı beni tiagra’ya yönlendiriyor:D

Tiagra 4700 ile 105 arasında uçurumlük bir fark yok aslında. Eski 4600 ile fark vardı diye bilirim. Ama yenisinin vites kollarındaki tokluk kablonun gidon bandının altından geçmesi, aynakol ve rublenin dişli oranları, aktarıcıların seriliği çok yakın hatta listede 105 biraz dağa ağır gibi hatırlıyorum 70-80 gr kadar. Muhtemelen sağlamlıkla alakalıdır. Sonuçta siz aynı kadansta pedal çevirdiğinizde teker aynı süratle dönecek ama kadansı etkileyen etkenlerden biri de zaten sizin aktarma sisteminiz. Bence eğer yarış düşünüyorsanız 4700 alıp aradaki farkla daha hafif jant seti toplamak daha mantıklı geliyor. Vitesin saniyenin bilmem kaçta biri daha hızlı değişmesi sizin performansınızı çok da değiştirmez.
Sonuç olarak çok da şeyetmemek lazım :D

@mhtozel
çok teşekkür ederim sorum yanıt buldu:)

Geri