Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kadro kalitesi vs. grup set kalitesi

@Kuzey Ege Güzel yazı olmuş. Bayağı da güldüm:D

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Scudo
Claris den tiagra 4700 'e geçmiş biri olarak tecrübelerim şöyle..öncelikle claris 16, tiagra 20 vites..Malzeme kalitesi farklı. Tiagra'da vites geçişleri daha seri ve yumuşak . Malzeme kalitesinden ötürü çapraz kullanıma müsait (ama ince ayar yapmazsanız zincir ön aktarıcıya sürtebilir) . Bu yüzden vites kollarında hangi viteste olduğunuzu gösteren ibreler yok ve de gereksiz..frenler daha yumuşak ve sağlam, daha güvenli bir sürüş sağlıyor. 105 ile çok küçük farklılıklar var diye biliyorum..

• Muhteşem
Tepkiler: meren12
Ben de büyük ihtimalle tiagra 4700 toplayacağım. Ama arada Sram apex’e kayıyor aklım. Tek tereddütüm bu

tiagra ve 105 farkını açıklıyorum (tvde ilkkez)

tiagra 10lu 105 11li ruble
tiagra 105ten daha ağır (komple set toplamı)
tiagra tek pivot 105 çift pivot frenli. (tekten çifte geçenler çok fark var diyor denemedim ama ben de geçmeyi düşünüyorum)
105 in kollar da daha iyi diyorlar. emin olduğum bir nokta değil.

@makaram
bu farklar zaten bariz. Ben 4700 tiagra ile 5700 105’in farkını sormuştum. Her ikisi de 2x10 vites olduğu için aralarında pek fark görememiştim. ??????

5700 oldukça eski diye biliyorum. 4700 ise 5800 ün jenerasyonu. r7000 105 e bile daha bu sene geçildi. ağırlık farkının bir fark yaratacağına inanmıyorum. o yüzden bence daha yeni ürün olan tiagra alın.

• Beğen
Teşekkür ederim peki apex hakkında bilginiz var mı? Tiagra’dan daha iyi olduğunu duydum

sramlar hakkında bilgim yok maalesef. ama shimanoya göre farklı yapıdalar. iki seti harmanlamayı düşünmeyin. ya komple shimano ya da komple sram alın.

• Beğen
arkadaşlar, 105 5700 ile tiagra 4700'ü ikisinin de 10'lu olmasından mütevellid aynı diyorlar ama ikisini de peşpeşe kullanmış biri olarak diyorum ki aynı diil.

4700 tiagra daha iyi. ben 4700 tiagralı bikemi satıp 5700 105 setli bike almıştım, pişman oldum 4700leri söküp yeni bikeye takmadığıma.

• Beğen
@Kuzey Ege
Hangi konuda pişmanlık yaşadınız? Sizce artı eksi nedir?

• Beğen
@yavuzkosar
4700 daha seri ve sessiz geçiyordu 105e göre. hissetmiyordum bile.
105 öyle değildi.

ayrıca ikisinin de vites ayarlarını kusursuz yaptığımı belirteyim de yanlış anlama olmasın. ince işler bizim işimiz.
ruble ve aynakol oranları da aynıydı.

@meren12
Ben 10000km dir sram apex kullanıyorum. Birkaç sefer 105 kullandım farklı bisikletlerde. 105 5800 ile aynı şekilde çalıştığını söyleyebilirim. Kesinlikle 105 ten altta kalır bir yanı yok.

@CeRKeZ
usta şöyle bir durum var vites sıralamalarını okudum ve şu kanıya vardım:
tiagra<apex<105
tiagra ve apex’e bütçem yetiyor. ayrıca doubletap’in hastası olduğum için apex almayı düşünüyorum. Şöyle bir sorun var, apex’in yedek parçalarını bulmak zor ve eğer bisikleti toplayamazsam üstünde apex set olan sadece salcano xrs 030 bulabildim ki o da ikinci el. kafamda deli sorular:acpsnr:

Geri