Scudo Sports

Kahve kültürü

@Firochromis Yazdıklarınıza ders çalışır gibi çalıştım :) çok çok teşekkür ederim, kahve konusunda olmayan ufkumuz 2 katına çıktı. Yarından itibaren aeropress ve drip tekniklerine göre ekipmanları alıyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: Gjankrow
Scudo
@İlbey Yağcı Yardımım dokunduysa ne mutlu bana. İsterseniz almadan önce yetkin bir 3. nesil kahveciye gidip aeropress ve drip ile demlenmiş iki farklı kahve isteyin ve tadlarına bakın. Onların da görüşünü alıp tercih yapmış olursunuz. :)
 
@BF Okuru Lavazza yerine taze kavrulmuş kahveyi çekirdek olarak alıyoruz, uygun fiyatlı bir değirmen ediniyoruz ve Brikka ile devam ediyoruz. :)
 
Merhaba, benim de kucuk bir sorum var; bende kapsullu bir makine kullaniyorum ama tchibodan yakin zamanda brezilya kahvesi aldim (french presse gore cektirdim, asil amacim kapsul doldurmakti ama olmadi frenchte demlerim dedim. Hem kapsul fiyatlarinin pahali olmasi hem de brezilyanin kapsulunun olmamasi kararimi etkiledi)
Acaba ben french presse gore cektirdigim bu kahveyle kapsul doldurabilir miyim?
Sanirim french presse gore cektirdigim icin biraz kalin oluyor bu bir sorun olusturur mu?
 
@Firochromis illa ki porlex alıcaz yani :kötü: birde şöyle sorayım size madem konu açıldı :)

benim brikka 2 fincanlık lakin ancak 1 kahve fincanı yapınca krema/köpük alabiliyorum. iki fincanlık yapınca krema oluşmuyor. sebebi ne olabilir ?
 
@MURAK Murat Ağabey ben el değirmeni aldım. Sorunumu bu şekilde giderdim ancak espresso tecrübesi yaşayamadım daha. Sanırım onun için KG79 Delonghi değirmen alacağım. İnşallah bu şekilde sorunumu çözebilirim. Eğer filtre kahve içmeyi seviyorsanız el değirmeni yeterli olacaktır kanımca :)
 
Ben de Beko 2170 makine, aeropress + metal filtre, bialetti brikka moka pod, bodum french press kullanıyorum ortam, kişi sayısı ve yanımdakinin kahve zevkine bağlı olarak. Değirmen olarak delonghi kg79 (modlu) ve sozen el değirmeni kullaniyorum. Çekirdek olarak çok çeşit denedim, ağız tadıma en uygun olanlar kadikoy moda caddesinde Cherrybean'den Deep (JAVA, Papua) ya da Fancy (Rwanda, java, Colombia). Haftada eşimle birlikte 1200gr çekirdek tüketiyoruz.

*Spordan 15-20 dk once içilen şekersiz kahve metabolizma hızını ve yağ yakım hızını arttırıyor(muş).
 
Pek kahve kültürüm yoktur ama şu günlerde karşıma çıkan bir ürün var, belki birilerinin ilgisini çekebilir. Tabii bana göre oldukça pahalı bir ürün ama ciddi kahve manyakları var , belki de onlar için değecek bir üründür. El pompasıyla basınç sağlayıp espresso yapıyormuşsunuz, diğerlerine göre istenen tadı daha iyi mi sağlar sağlayamaz mı bilemiyorum tabii : (link)
 
Kahve için termos önerisi olan var mı ?
 
Disarida kahve yapmak icin
  • aeropress,
  • sozen-hario-porlex tarzi bir el değirmeni,
  • termos ve sicak su, (su çay ocağı, kafe gibi bir yerden de temin edilebilir)
  • taze kavrulmus kahve
yeterli bence.

Kahveyi yapıp termosta saklayınca tadının bozulduğu kanısındayım. Zaten keyif için içmiyor muyuz?
 
Ayrıca kahve ekipmanlarına uygun fiyatlı olarak nereden ulaşabiliriz ? Aeropress, chemex, filtreler vs ?
 
Amerikadan gelen birisi varsa ondan istemek en uygunu, ben öyle aldım. Ufak tefek şeyler ebaydan rahat geliyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: İlbey Yağcı
Evde kullandığım makinecik bu :) Moulinex BW9. İspanyol üretimi. Kağıt filtre ile şimdilik memmunum. Yorumlarınız ne olur ?

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160203/4e5e90acb37d02bd28970b4a4800555c.jpg
 
Güzel,güzel pek nescafe içmesemde ben asıl''türk kahvesi'' seviyorum orta şekerli bide sağlam fal bakan oldumu ohhh süper.:D
 
Merhabalar
Filtre kahve yapmak istiyorum. Kahve dünyasından hangisini alayım. Tadı bilen deneyen varsa yardımcı olabilir mi. Çeşit çok çünkü Kolombiya Kenya kostarika v.s.
 
@Taxonera ozellikle vanilyalisini tavsiye etmem. Zaten zamanla burada tavsiye edilen yolu izleyip filtreden de vazgecersiniz muhtemelen.
Simdilik.filtre kagidini islatin mutlaka. Cogunlukla bu kagit kahvenin tadini bozuyor maalesef.
Her halukarda granul tuketmekten iyidir.
 
@Yusuf Z. Şipal ben de bu ıslatma hikayesini şurda okudum,
(link)

şimdi siz söyleyince yine aklıma düştü. gerçekten ıslatmak gerekiyor mu? yani tadı yumuşatıyor mu? (bu arada ben makinada kullanıyorum kağıdı)
 
Bir kahve tutkunu olarak başlığı baştan sona okudum. Özellikle @Hamid Asım ve @Firochromis çok güzel bilgiler vermiş. Çok teşekkürler.

3. nesil kahve kültürü ve demleme teknikleri çok ilgimi çeken bir konu. Makinelerden çok analog kısmı şimdilik daha çok ilgimi çekiyor. Kahveyi şimdiye kadar hep dışarda butik kahve dükkanlarında içerdim.

Bir süredir evde de yapmaya karar verdim. Kahve makinesinden çok kahvenin tazeliğinin ve çekirdek olarak alınması ve içileceği zaman içileceği miktarda öğütülmesi gerektiğinin farkındayım. Bu yüzden ilk olarak Delonghi KG79 öğütücü aldım. İlerleyen zamanlarda Breville düşünüyorum ama araştırdıkça ve okudukça bu fikrim değişebilir tabii.

Öğütücüden sonra bir de Bialetti Brikka moka pot ve çok basit Kenwood marka elektronik kahve tartısı siparişi verdim. Bugün elime ulaşacaklar sanırım. Bir de Aeropress almayı düşünüyorum bugünlerde.

Bunların dışında uzun zamandır kullandığım Bodum marka bir french press'im var fakat espresso ayarında kahveleri sevdiğimden pek bana hitap etmiyor.

Öğütücümün çok kaliteli olmadığının da farkındayım. Breville ya da farklı daha kaliteli bir öğütücü alana kadar bir tane el değirmeni alıp denesem mi diye düşünüyorum. Giriş seviyesi öğütücülerden çok daha iyi sonuç verdiğini söylüyorlar.

Çekirdek kahve için tercihim Kronotrop. Kahve Fabrikası'ndan da önümüzdeki günlerde sipariş vereceğim muhtemelen.
 
  • Beğen
Tepkiler: Yusuf Z. Şipal
Geri