Scudo Sports

Kahve kültürü

Scudo
Kendime göre bir latte tarifi vereyim ilk olarak mocha pot yada espersso makinesi lazım ben mocha pot kullanıyorum (ikeadan temin edebilirsiniz) ilk olarak bir kasenin içine 4 tepeleme tatlı kaşığı kahvenizi koyun (granül olamaması önemli) içine bir çubuk vanilyanın tohumları şekerli vanilin de kullana bilirsiniz ama çubuk her zaman hem en iyisidir ama maalesef en pahalısıdır. Bir çay kaşığı toz tarçın ve bir çay kaşığı toz zencefil koyun iyice karıştırdıktan sonra mocha potunuzun kahve kısmına koyarak kaşığın tersiyle iyice sıkıştırın su bölümüne özellikle soğuk su koyun ve ocağın küçük gözünde pişmeye bırakın kaynama sesi geldiği anda kapatın ve bir dakika beklemeye bırakın diğer yandan ocağa süt koyup 70 dereceye kadar ısıtın eğer mutfak termometreniz yoksa serçe parmağınızı hafif yakacak kadar ısıtın ama kaynatmayın 70 dereceye gelen sütünüzü orta hızda çırpın normalde kafelerde frother diye özel bi makine olur ama evde bulmanız zor eğer çok hızlı çırparsanız çok kabarıyor bir dakika bekledikten sonra mocha potunuzun üst kısmında biriken kahvenizi bardağın dibine koyun üstünede sütünüzü ekleyin oranlarını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz

Sayın forum üyeleri kahve ile samimi bir vaziyette tanışmam Bulgaristan'a 3 yıl önce gitmemle başladı burada aynı lezzetleri kafeler'de tabiki yakalayabiliyorsunuz ama pahalı oluyor bu lezzeti evde yapabilmem için uzun araştırmalarım sonucunda
(Delonghi EC 220 CD Espresso ve Cappuccino Makinesi) Bimekste indirimli yakaladım 170-180 tl civarında kahvede denemelerim sonucunda NOVA BREZİLYA bulgaristan'a gititiğim'de alıyorum bir paket bana bir hafta yetiyor.Günde minimum 2 fincan tüketiyorum ayrıca şekr kullanmıyorum alışınca inanın sigara gibi bağımlılık yapıyor tabii kötü bir alışkanlık değil

Kronotrop iyidir

@Firochromis aslinda biraz pahali 250gr 38tl,bu hafta nero cekirdek aldim evde ogutucumde cekip espresso yapiyorum oda fena degil yumusak icim sevenler icin

Profosyonel espresso makinesi kullanan varmi aranizda?

@bagetci
Ben kullanıyorum. 4-5 sayfa geride sistemimle ilgili bilgi vermiştim.

Merhaba bende evde french press ile filtre kahve yapmak istiyordum. Kahve dünyasından set olarak aldım filtre kahve ve french press 'i. Fakat kahve resmen türk kahvesi gibi tadı hoşuma pek gitmedi ayrıca çok ince çekilmişti. Yeni bir kahve almak istiyorum ne önerirsiniz?

@fthugr23 frenchpres icin kalin cektirmeniz lazim starbucks narino tavsiye ederim .suyu kaynar kaynamaz koymayin suyu koyduktan sonra tahta kasikla karistirin 1kere ve 4dakikadan fazla bekletmeyin

@bagetci Dediğim gibi bana ince çekin göndermişler. Tavsiye ettiğiniz kahveyi deneyeceğim. teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: wenom
Moka pot hakkındaki görüşünüz nedir arkadaşlar :) evde filtre kahve makinem var fakat şu an yurt dışındayım. Yaklaşık 20 25 tlye 3 demlik moka pot satılıyor, alüminyum büyük ihtimal. Sizce almaya değer mi?

(link) bu ürün french press ile yapılır mı? Yoksa French Press çekimi ayrıca yapılır.

@Taxonera yapilir ama cok verimli olacagini dusunmuyorum,daha butik kahvelere yonelirseniz daha keyifli tadlar yakalarsiniz

Granul kahve mumkun oldugunca icmeyin nescafe vs gibi uzmanlar cozunebilir kahve tavsiye etmiyo

• Beğen
Tepkiler: metinnitem1
@bagetci butik derken cahillimi mazur görün. Ben ilk olarak kolombiya aldım. şimdi kenya alıcam sanırım. Farkı görücem. Filtre kahveyi de ilk defa bu konu ile denedim. suda çözülen içmem sanırım bir daha

Geri