Scudo Sports

Kahve kültürü

Ben tadini yumusattigini dusunuyorum. Zira telvesinden ayristikca daha yumusak bir aroma elde ediliyor. Ama bu ayristirmanin bir amaci da sagliga zararli oldugu dusunulen yagdan da arindirmak.
Ancak ben kahve kulturunu henuz gelistiren biriyim. Burada gercekten birseyler ogrendigimiz degerli yorumcular var. Onlardan da dinlemek lazim

Scudo
Sabah sabah kahve gibisi yok. Mis gibi kahvemi içtim az önce iyi gitti. Pencereyi de açtım sabah havası kendime geldim.

"Hissiz kalacağıma, kahve ile acı çekerim daha iyi." demiş Napolyon Bonapart yani. Gerçekten de öyle yaparım daha iyi hehe.

@Yusuf Z. Şipal
French press ile yapıcam. İlk defa kahve dünyasına gittiğimde kahve kavanozlarında Kenya Kolombiya v.s. gibi isimler yazıyordu. Sorduğumda onları filtre kahve dediler ama o zamanlar bu kadar ilgim yoktu. Şimdi French press aldım yapmak istiyorum. Ama hangisi yada 100gr her birinden alıp deniyim mi

bf ne guzel bir yer olmus.
az kaldı geliyorum.

madem oyle bende bir şekilde giriş yalıtım bu konuya.
şuan severek ictigim kahve jacob monarch millicano
hazırlama önerilerini nedir?
elimde bi tek bosch türk kahvesi makinesi var ancak o da turk kahvesi dışında yapmaz galiba

@Taxonera demene ile bulabilirsin ağız tadıyla içeceğin kahveyi. Hepsinden almak yerine teker teker dene. Evde french press yöntemini pek iyi yapamadım.

• Beğen
Tepkiler: Taxonera
Cekirdek kahvedunyasi yerine starbucks narino tavsiye ederim

Gayet guzel ben devamli aliyorum deneyin

@ilker ates
istanbulda olmak ile çok şanlısınız her imkandan bolca seçenek var. konu çok güzel, aslında kahve kültürüne yabancı olmayan bir milletiz ama bu denlisine yabancı idik aşinalığımız hızla artıyor, bende iki üç yıl evvel french press ile başladım şimdi makina da demliyorum kahve olarak starbuckstan sumatra alıyorum en serti o diye onu tercih ediyorum varsa, izmirde bak şuradan al sumatradan daha sert daha güzel daha uygun diyebileceğiniz yer onuda denerim. hassas tartı ve kahve öğütücü de alıp hazzımı doruklara çıkarmak kahvemi öğütürken kokudan orgazm olmak istiyorum :) hatta birde hario syphon almak istiyorum ama bakalım zamanla tabi.. kendimi kaptırmamam lazım

Filtre kahveyi ilk defa yaptım. French press ile kahve dünyasından Kolombiya aldım. 5 dk demledim. Hafif içimli güzel.
Fakat çok tatlı yapmamak kaydıyla şeker attım atılır değil mi :)

filtre kahvenin tadını alan birisinin neskafe gibi şeyler içmesi imkansızlaşıyor. bu nedenle filtre kahveye başlamadan önce iyi düşünün :D

bu arada amazon'dan çok güzel bir termos bardak aldım, türkiye fiyatının yarısı ücret ödedim. isteyenlere link verebilirim.

@Türka¥
Amazon buraya gönderiyor mu?

@Taxonera amazondan birşey satın almak istediğiniz zaman arama satırına ilgili ürünü yazın ve aratın.
çıkan sonuçlar listesinde, sol tarafta şöyle bir ibare göreceksiniz.
oraya tıkladığınız zaman, TR'ye göndermeyeceği ürünler zaten listeden kalkacak. kalan sağlar bizimdir ;)

https://i.hizliresim.com/MLMj3M.jpg

not: tabi arama yapmadan önce amazon'a üye olmalısınız ki, sol tarafta ona göre sizin ülkeniz çıksın.

@serdarkoc starbucks muglar harika bircok yerden aldim hepsi cop oldu starbucks gayet guzek

• Beğen
Tepkiler: SerdarK.
@Taxonera seker yerine monin surup alin onu koyun karamel cilek vanilya vs

@kcoskun kimyasal oldugu ne belli en iyi 3.nesil kahvecilerde kullanilan surup,sana oksuruk surubu koy demedik:):):)

Geri