Scudo Sports

Kahve kültürü

Scudo
Coşkun bey link bulamadım cep telefonunuzu özelden atarsanız size 1 paket ulaştırabilirim.

@Taxonera estafrullah olurmu ole sey, kronotrop deneyin (cafenutz) frenchprese gore cektirin kalin

(link)

Coşkun bey bu gün linki buldum attım.

Merhaba bende çok seviyorum kahveyi,bu başlığı görünce çok sevindim.
Pour over demliyorum genelde malzemeleri amerikadan aldım fiyat buraya göre çok çok ucuz,çekirdekleri kahve fabrikasından alıyorum,zaman zaman da french press kullanıyorum.Türk kahvesini fincanda pişiriyorum cezve kullanmıyorum.

@rhetorical malzemeleri nasıl temin ettiniz? Bilgi verirseniz seviniriz.
Kronotop bakım, ücretler altından pahalı.

@kcoskun
Bir yakınım gelirken getirdi amazon.com istediklerimi seçtim.Hario v60 burda 125tl ordan 45tl burda fiyatlar çok pahalı

• Beğen
Tepkiler: kcoskun
@rhetorical
Türk Kahvesi ni fincanda nasıl pişiyor?

• Beğen
Tepkiler: Hayrettin
Şu an canım sıkıldı ve yeni birşeyler denemek istedim; türk kahvesini yaptım bol köpüklü, başka bir kapta süt ile sıcak çikolatayı süt köpürtücüsü yardımıyla karıştırıp üstüne kahveyi ekledim. onun üzerine nescafe gold dan tatlı kaşığı ekleyip şeker ilave ettim ve köpürtücü ile iyice karıştırdım 80 derece kapattım. Şuan tadı mükemmel oldu. Hassas bir damak için içerisinde 3 ayrı tat hissediliyor. Tavsiye ederim. Ha bu gece uyku yok bana o ayrı tabi :D:okyrm:

Arkadaşlar merhaba, bir yakınıma hediye kahve makinası alacağım. Size bir danışmak istedim uygun fiyatlı bildiğiniz güzel bi makina varmıdır?

Delonghi'ere baktım ama genelde filtre kahve tarzında kahve yapan makinalar var. Bu makinalar nescafe gibi kahvelerde yapabiliyor mu? Genelde nescafe gold ve krema katarak kahve yapıp içiyor.

@Tugaycinar nescafe yapiyorsaniz sizin zaten makineye pek ihtiyaciniz yok,ayrica nescafe yani granul kahve icmenizi diger bir anlamda cozunebilen kahve icmenizi tavsiye etmiyorum,delonginin espresso makineleri var tabi espresso severseniz bunlarla maccihato,cappucino vs yapabilirsiniz yada kapsullu makinelere yonelebilirsiniz pratik olsun derseniz thcibo yada nespresso

Kapsül kahve makinası alacaksanız doldurulabilir kapsülleri olan modelleri tercih edin. Böylece kapsül e onca para vermektense toz espresso yu tekrar doldurulabilir kapsül ile kullanabilirsiniz. Yani siz yada başkası, kim kullanacaksa. Kapsül pratiktir ama manuel espresso makinasının verdiği lezzeti bu kapsüller veremez. Hediye vereceksen 250-400 tl fiyat aralığında bir makina işini görür. Kapsül mü manuel mi ona sen karar ver ;)

• Beğen
Tepkiler: wenom
D.Mustafa beye katılıyorum kapsül pahalı ve normal çekim kahvenin lezzetini vermez delonghi nin modelleri güzel!.....

• Beğen
Tepkiler: D.Mustafa
Moka Pot' da paslanmaz celik mi yoksa aluminyum mu ?

@Atilla Gobel hocam nereden aldınız? ve küçük paketleri var mı? ben ayda 200gr tüketebiliyorum en fazla,gerisi bozulur. Çekirdeği evde saklamak ve büyük paket almak istemiyorum.

@D.Mustafa
Eğer manuel alırsam kahve yapması için çok vakit harcamasına gerek varmı? Yani nasıl bi çalışma sistemi var ? Aşağıdaki makineyi buldum ama bu makine ile ne tür kahveler yapılabilir? İçimi yumuşak kahveler seviyor kendisi. Filtre kahve gibi kahveleri içemiyor malesef.
(link)

İnşallah bir gün Brezilya'ya gider içerim.... :harika::harika:

kahve kültürüm filtre kahve ve türk kahvesinden ibaret :D
hatta filtre kahveyi kanalımda anlatarak yaptım :)
izlemek isteyen olursa:

Geri