@wenom ona yapacak pek birşey yok malesef ki espresso çok hızlı tüketilmesi gereken bir kahve türü keza makinadan çıktıktan sonra ömrünün 10 saniye (10 saniyeyi geçenler çöp) olduğunu hesap edersek nasıl içilmesi gerektiğini sanırım tahmin edebilmişsinizdir
Kahve kültürüm pek yoktur yalnız kahve diyince Mısır Çarşısı'ndaki kuru kahveci Mehmet efendinin dükkanından etrafa yayılan mis gibi beni benden alan taze kahve kokusu aklıma gelir. Her insanın, kahve içsin yada içmesin, kesinlikle gidip o kahve kokusunu damarlarına kadar hissetmesi gerek. Kahveyle ilk tanıştığım yılları hatırlatır hep bana, sen küçüksün; küçükler kahve içmez
@AliG. Arkadaşı bilmem de ben aynısını Realden 6 lı setini 18,50 tl ye aldım.Bu arada moka potla bende giriş yaptım.Kahve öğütücüsüne geçmeden önce deneme amaçlı mehmet efendi espresso aldım.İlk seferde ortaya bişey çıktı evdekilerde beğendi ama baya keskin bi tadı var.Bu paket ürünlerinin bayatlığından mı kaynaklanıyor yoksa bu markanın tadı mı? Süt köpürtücü ile latte tarzı içimi hafif birşey de yaptım oda beğenildi.
@Atilla G. , Bilmez miyim Mısır Çarşısında ki kuru kahveciyi. En son ne zaman önünden geçmiştim dur hatırlayayım şöyle bir. Evet 29.01.2016 tahinde eşimle beraber oradan geçmiştik. O kahve kokusuna bayıldı hatta eşim. O kadar taze idi ki iliklerimize kadar işledi resmen kahvenin kokusu. Bir daha ki İstanbul ziyaretimde tekrarlayacağım bu durumu ! O denli yani.
Yakin zamanda tchibodaki guatemala kahvesini deneyen oldu mu?
Bana tadi cok yanik gibi geldi acaba benim aldigim kahve mi cok kavrulmus yoksa guatemala hep boyle mi oluyor?
Ona gore tekrar alicam bu arada eskisehir espark subesinden almistim
2. el aldım hocam. tchibo nun kapsülleri kahveden soğutmaya başladı. Aradığım tadı bulamadım şimdilik idare etsin diye aldım. Sonrasında daha iyisine bakacağım.