Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kahve kültürü

@malemsteen 60 tl lik mix paketten sipariş geçtim bakalım.250 gr 15 tlye geliyor.kargo da ücretsiz.teşekkür ederim tavsiyeniz için:)

Scudo
@malemsteen daha önce 1 ay boyunca hergün o şekilde içtim şimdi böyle içiyorum ;) filtre kağıdına para vermiyorum filtre yıkanıyor :islik:

Arkadaşlar merhaba La pavoni marka kahve makinası kullanmaktayım.upload_2016-4-27_0-56-47.png (link) Süt köpüğünü sadece 17 nolu parça ile almaktayım. Buhar çubuğu ile sütün içine buhar verdiğimde yeterli köpüğü elde edemiyorum. Bir püf noktası var mıdır? Selamlar.upload_2016-4-27_0-48-25.png

Dosyalar

• upload_2016-4-27_0-56-7.png
    upload_2016-4-27_0-56-7.png
    3,7 KB · Okunma: 18
@çimtay bahsettiğiniz ürünü kullanmıyorum fakat sütü fışkırtmayacak şekilde buhar çubuğundan uzaklaştırıp denediniz mi?

• Beğen
Tepkiler: çimtay
Bu konuyu bulduğum süper oldu.Ben de yavaş yavaş bıraktım Nescafe falan filan içmeyi artık 'gerçek' kahve içmeye başladım.Kendime Berghoff marka bir french press ve kahve öğütücü almak istiyorum.Çok lezzetli oluyormuş bu şekilde.Sert ama öldürmeyecek cinsten kahve çekirdekleri önerir misiniz bana?

Edit: Kahve öğütücü için bir tane buldum ahşap böyle elle çevirip öğütmüş oluyorsunuz kahveyi.Hem klasik diye beğendim hem de sanırım daha doğal ve lezzetli yapar teknolojik makineler göre.Yanılma payım nedir bu konuda?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Uptown Cyclist nostaljisi bir yana :) eğer french press de kahve yapıyorsanız elektrikli öğütücülerden de alabilirsiniz bu size zamandan ve uğraşmaktan tasarruf sağlar. genelde değirmenleri espresso için öğütmede kullanırlar uygun fiyatlı olması ve çok ince çekebilmesi açısından. kahve tavsiyesi veremem fakat şöyle bir tavsiye vereyim 2-3 günde bir yada günlük kavuran yerler var oralardan almanızı tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
Bu konu sayesinde filtre kahve tanışmış oldum. Kahve dünyasından Kolombiya ve Kenya kahvelerini denedim ama fark göremedim. Şimdi diğer ülkeleri yada Kahve dünyasının kendi filtre kahvesini deneyeceğim. İnternetteki satış sitelerine baktım ama değişen bir lezzet olmaz diye boşa para vermek istemedim açıkçası

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Taxonera kahve dünyası ve coffehaus dan kahve almış birisi olarak dağlar kadar fark olduğunu rahatca söyleyebilirim :) 250 gr 20 tl

@gokberk88 doğrudur belki ben ayırt edicek damağa sahip değilimdir.

Kahvenin asıl olayı taze kavrulmuş ve taze öğütülmüş olmasında yatar. Bu yüzden bir değirmen ve taze kavuran bir tedarikçi bulmak uygun olur. Bu şekilde Kahveler arasında tat notlarının hepsini illaki olmasa da farklarını çok net anlarız.
Değirmen olarak Sözen el değirmeni öneririm fiyat olarak makul ve gayet yeterlidir. Kalınlık derecesi arttıkça öğütme kalitesi düşüyor ama fiyat performans urunu olduğu da bir gerçek. Bende bir tane Sözen değirmen var çok çok memnunum her isimi görüyor. Öğütme suresi abartılı uzun değil memnun ve Mutlu eder. Yanına starbuckarda satılan Bodum French press edinilebilir. Uzun yıllar kullanılır. Tedarikçi olarak uzun yıllardır fiyat performans olarak, müşteri memnuniyeti olarak tek geçeceğim bonarrikahve.com u öneririm. Onun dışında petra roasting, kronotrop, ministry of Coffee, coffeenutz, golden husk onerebileceklerim arasında

Kahveyi saf su ile demlemek kahvenin tadını daha iyi açığa çıkarmaz mı?

İşyerinde Aeropress, evde Nespresso kullanıyorum. Metro'da satılan Rioba kahvelerin tadı fiyatına göre çok çok iyi (%70-30 harman olanlar). Aynı şekilde Nespresso kapsüllerinin de fiyat/performansı çok iyi.

yaklaşık 2 aydır kahve demleme yöntemleriyle uğraşıyorum.
düzgün bir espresso yapabilmek için bırakın makineyi öğütücü için bile bin lira gözden çıkarmak gerektiğini farkettiğim için filtre yöntemleriyle uğraşıyorum.bu yöntemler 3.dalga oluyor galiba.
sizin favori demleme yönteminiz nedir? french-aeropress , moka pot, chemex, syphon, v60 ve aklıma gelmeyenler.
en iyi aroma hangi yöntemde sizce?
oran olarak genelde herkes aynı kullanıyor galiba. 1/16 ideal geldi bana. bazen biraz az biraz fazla denediğim oluyor.
herkes demleme yöntemi öğütme derecesi kahve oranı ve demleme süresi yazarsa sevinirim.
ben şuanda french press deniz tuzu kadar kalınlık 1/16 ve 6dk yapıyorum. demleme sürem biraz uzun galiba ama alıştım öyle
bazen filtre kağıdıyla drip usulü de deniyorum.

@emircan Başbuğ06
Merhaba, eski sayfalarda açıklayıcı yazılar yazmıştım. 3. dalga tabiri bir anlayışı ifade eder; demleme yöntemini değil. Kahve çekirdeğini özel olarak üreten çiftçilerden seçip alarak, azar azar kavurup, taze öğüterek (herhangi bir yöntem ile) demlemeyi öngörür. Çekirdeği marketlerden veya Starbuck'tan alıp chemex ile demlemek 3. dalga kahve anlamına gelmez.

Selamlar

Genel olarak mesajların çoğunu okumaya çalıştım ve kendimi uzaylı gibi hissettim ben demekki hiç kahve içmemişim buzamana kadar dedim kendimce kahveye verdiğiniz önem için sizleri tebrik ederim.

• Beğen
Tepkiler: Holiganguc
Cahiliğimi mazur görün....

Bende French press ile yapıyorum.

What is this 1/16??

[emoji1] [emoji1] [emoji1]

Kenya öneririm fazlasıyla renkli bir kahvedir. Tadı diğerlerinden daha farklıdır. Guatemala daha hafif derler ama her içtiğimde başım döner. Kolombiya biraz baharatımsı tada kaçar. Acı olma riski olabilir. Etiyopya Kenya dan biraz daha hafiftir. Starbucks kahvelerini kullanıyorum.

Merhaba, aramızda Cafissimo PURE kahve makinesini kullanan var mı? Bu ürün hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlarında yorumlarına ihtiyacım var. 1 haftadır kullanıyorum. Daha çok, pratik ve hızlı kahve tüketimi için tercih ettim diyebilirim. Sizce seçimim ne derece doğru? Teşekkürler

(link)

Geri