Scudo Sports

Kahve kültürü

@ilker onu biliyorum demişlerdi, ayriyeten 250gr çekirdek kahve alımında (starbucks mobil ile) 1 adet tall boy veriyolar mı?

Scudo
Uygulamadaki kart ne demek anlamadım. Kredi kartınıZdan normal alışveriş yapar gibi çekiliyor para.
Screenshot_20180216-214655.png

@Owlknife Bilemiyorum ben 500gr almıştım.

• Beğen
Tepkiler: Owlknife
@ilker işte o şekil alınca 250gr çekirdek kahveyi, 1 adet tall boy veriyolar mı? o kadar kötü de anlatmadım sanırım ama :)

@danceros

Tchibo'da 500 gr.lık paket halinde satılan Barista Coffe Creame'i denemenizi tavsiye ederim. French Press için aldığınızı söylerseniz ona uygun çekip veriyorlar.

@Aytaç DİREK
teşekkür ederim tavsiyeniz için... hocam bu kahve kreması mı?

@danceros
Hsyır krema değil. Daha yumuşak içimli bir kahve.

• Beğen
Tepkiler: danceros
Metal kahve degirmeninden aldim 1 yil önce. Madeni para elinizde biraz bekleyince garip bir koku yapar ya. Metal kokusu...Degirmeni elde tutunca ele öyle bir koku veriyordu. Kahveyi öguttum içtim. Sanki kahveye de sindi kokusu. Ondan beri süs olarak duruyor mutfakta.

Kahveyle ilgili en çok göz ardı edilen husus; kahvenin sunulduğu kâğıt bardakların aslında kağıt olmamasıdır. Kâğıda su dökerseniz, içindeki sıvı dışarı sızar. Ama bu bardaklar sızdırmaz. Çünkü iç yüzeyleri hormon sorunlarına ve kansere yol açan; BPA, polistiren, melamin, mum gibi film tabakalarla kaplıdır. Sıcak sıvılarla temas edince çözünüp içtiğiniz sıvıya geçer. Bir lokantada yemeğinizin ya da şarabınızın plastikte sunulmasını nasıl hoş karşılamıyorsanız kahvenizin böyle bir aşağılayıcı sunumunu da kabul etmeyin lütfen.

Normal 3ü1 aradayla başlayan yolculuk, kahvenin gerçek tadını alma amacıyla granül kahveye yerini bıraktı hayatımda, bundan 4-5 sene önce hediye edilen bir french Press le anladik asıl mevzuyu kahve değil, kahvenin suyunun parçalamış halini içiyormuş uz meğerse.

O günden bu yana çeşitli çekilmiş kahveler, çeşitli kahve çekirdekleri alıp evde çekip içmeler, en sonunda kavrulmamis çekirdek alıp kendi isteğime göre kavurma işlemlerini denedim

Şu sıralar kafeini azaltmaya çalıştığından direk Jacobs aroma ile idare ediyorum nadir içiyorum

Sonu yok bu işin

@enes_vl evet ele koku geçiyor ancak kahveye rahatsız edici derecede geçmemesi gerek.
genelde ilk kullanımda biraz pirinç öğütülür.
iç aksamı tamamen çıkarıp temizleyin. yanda bi vida olması gerek ilk onu sonra ayar vidasını çıkart çekince çıkması lazım parçaların.
içini kuru peçeteyle tamamen temizle tekrar monte et biraz pirinç öğüt.
baya zor öğütülüyordu pirinç :D

el değirmenini bugun aldım ama değirmeni çevirmek için herhangi birşey yollamamışlar. bu normal midir?

edit:içinde çıktı :D

yurtdışından eski aldıgım bir kahve vardı onla 2 kaşık koyup öğütüp attım sonra da 1.5 tatlı kaşıgı koyup üzerinde standart kulplu bardak kadar su döktüm. kahve beklediğimden iyiydi ,ama 1.5 yerine 2 veya 2,5 kaşıt koymam gerekiyordu sanırım. bu arada acemiliği biraz attıktan sonra da stabuckstan etopya kahvesi aldım onu deneyeceğim.

genel olarak yazıyorum. starbucks kahvesi içmeyin içirtmeyin. kömür alın öğütün daha ucuza gelir.

@Fırat İler hocam çok merak ediyordum herkes öyle diyor :)
tchibodan espresso kahve aldım türk kahvesinden hallice, bana hafif meyveli falan bi kahve yok mudur?

Starbucks kahvesi hakkında, ismi aklıma gelmiyor bir geyik sitesi, Starbucks kahveleri fil dışkısından yapılıyor diye haber çıkardı, sonradan yalan vr şaka olduğunu söylediler ama araştırma gereği duymayan birçok insan inandı :)
Gerçekten fil dışkısından yapılan bir kahve var, kilosu 1100dolardı sanırım ve dünyada 50 kilo kadar var...:)

@Fırat İler sanalbaharattan yanlış gelen kavrumlar bile çok koyu geldi.
french press te idare ediyor ama gitmiyor filtrede.
espresso da güzel gidebilir.
starbucks kahveleri artık o kadar kavrulmuş ki o yağ tabakası çıkmış parıl parıl parlıyor :D sütlü espresso türevleri dışında tercih etmek ne kadar mantıklı bilmem.
parayı starbucks kazancağına sanalbaharat kazansın espressocular için

@Adrenalin26 fil dışkısından değil.
kahve çekirdekleri file yedirilir dışkıdan arındırılır. sindirim enzimlerinin kahveyi güzelleştirdiğini iddia ediyorlar. it is called ivory coffee.
ayrıca bi de luwak kahvesi vardı bu da kedigillerden olan bi hayvan(luwak)

• Beğen
Tepkiler: Adrenalin26
@Owlknife gerçi başlıkta daha önce de tavsiye olarak yazmıştım ama tekrar yazayım. Ben hafif ekşi ve meyvemsi tatlar sevdiğim için şu kahveyi tercih ediyorum: (link)

French Press'te gerçekten güzel sonuç veriyor. Espresso'sunu da tavsiye ederim, ağızda çok güzel bir ekşilik bırakan hayli kıvamlı bir krema veriyor. Zaten verdiğim linkte yorumlar sekmesine bakarsanız diğer tüketicilerin benzer yorumlarını göreceksiniz.

• Beğen
Tepkiler: Owlknife
@BerkEvren in önerdiği zapatista kahvesi bence çok başarılı. bunun dışında overdose cofee, band of beans gibi 3rd wave kavurucular da tercih edilebilir. Tchibo, starbucks ibi zincirler merkez lokasyonda kavrulmuş kahveleri sattıklarından kavrulma tarihleri çok eski oluyor, ayrıca kömür kıvamında kavruluyor. ortaya acı bişey çıkıyor. @Owlknife kahveler.net bisiklet forum'un kahve versiyonu orayı da inceleyebilirsiniz.

Merhaba @observer daha önceki mesajlarınızdan birinde prabodor collectiva kahveden bahsetmiştiniz, iş nedeniyle Ankara’ya geldim Aylak Madam adlı kafede bu üründen satılıyor gitti denedim evet fena değil ama zapatista kahveden üstün bir yönünü göremedim (Açıkçası Zapatista kahveyide çok beğendiğim söylenemez). Fırsat bulursam Celsius Coffee Roastery & Brewery diye bir yer var kahveyi kendileri kavuruyormuş sanırım birde orayı deneyeceğim. Fikir vermesi açısından yazmak istedim.

Geri