Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kahve kültürü

Ben de bir yerde sıcak su ve harlı ateşin acılaşmayı engellediğini okumuştum. Ayrıca bunu öneren kişi moka potu ocaktan aldıktan sonra soğuk suya konulmasını da öneriyordu. Deneyimlediğim kadarıyla suyun sıcak veya soğuk olmasında bir fark göremedim ama harlı ateş gerçekten kahvenin acı olmasını engelliyor.
İşin özeti aslında, kahve ateşin üstünde ne kadar çok durursa o kadar acılaşıyor-sertleşiyor, harlı ateşten sonra direkt soğuk suya sokmak contalara zarar verebilir emin değilim o konuda.
kahve klubu diye buraya benzeyen bir form var orada bir çok firmaya ulaşabilirsiniz. mesela bu ay alım yapılan yer null coffe istanbul firması

hangi marka var
Mövenpick, Julius Meinl (kırmızı), Kahve Dünyası'nın aroma kahveleri (üst düzey değil ama benim hoşuma gitti fiyatına göre) ,ara ara da direkt çekilmiş Molinari alıyorum. Pandemi öncesi yurtdışına vs. gittikçe de farklı çeşitler deniyorduk, o olay yalan oldu tabii.

• Beğen
Tepkiler: specific
Scudo
selamlar herkese,
kahve demlerken kağıt ya da metal filtre yerine kumaş filtre kullanan var mı? Bu konuda kullanıcı geri bildirimine ihityacım var.

• İnanılmaz
Tepkiler: suat akman
Bizim burada butikler kurukahveciden alıp kendi markasını basıyorlar o yüzden ufak işletmeye mi güvenmeyeyim yoksa toplu ucuz alan büyük ölçeklilere mi güvenmeyeyim karar veremedim benim için en iyisi yurtdışından gelenlere tembihleyip sözenle çekip frenchle demlemek hadi afiyet olsun

yüksek kafeinli sevenler için TAFT Coffee (link) önerebilirim. ben bağımlısı oldum açıkçası.

• Beğen
Tepkiler: makaram
selamlar herkese,
kahve demlerken kağıt ya da metal filtre yerine kumaş filtre kullanan var mı? Bu konuda kullanıcı geri bildirimine ihityacım var.

Ben bir süre denemiş ancak sonrasında bana yeteri kadar pratik gelmediği için kullanmaktan vaz geçmiştim. Kağıt filtreden daha fazla partikülün geçmesine izin verdiği için kahvenin tadı bir tık daha dolgun oluyor. Bardağın dibinde partikülleri görebilirsiniz. Her seferinde temizleyip kaldırmak gerekiyor yoksa gözenekler tıkandığı için kahvenin tadı gittikçe yavanlaşıyor.

Sürekli temizlemek gerektiği için kağıt filtrenin pratikliği yok. Kumaş filtre çevreci gibi duruyor ancak filtreyi temizlemek için her seferinde harcanan suyu düşündüğünüzde o kadar da çevreci olmayabilir.

Bizim burada butikler kurukahveciden alıp kendi markasını basıyorlar o yüzden ufak işletmeye mi güvenmeyeyim yoksa toplu ucuz alan büyük ölçeklilere mi güvenmeyeyim karar veremedim benim için en iyisi yurtdışından gelenlere tembihleyip sözenle çekip frenchle demlemek hadi afiyet olsun
Sizin oradaki, hangi butik mesela? Bilelim ona göre alışverişimizi yapalım. Bu arada dediğiniz gibi çok fazla fake butik var. Ben gerçekten kahveci olduğunu bildiklerimden alışveriş yapıyorum.

Ben bir süre denemiş ancak sonrasında bana yeteri kadar pratik gelmediği için kullanmaktan vaz geçmiştim. Kağıt filtreden daha fazla partikülün geçmesine izin verdiği için kahvenin tadı bir tık daha dolgun oluyor. Bardağın dibinde partikülleri görebilirsiniz. Her seferinde temizleyip kaldırmak gerekiyor yoksa gözenekler tıkandığı için kahvenin tadı gittikçe yavanlaşıyor.

Sürekli temizlemek gerektiği için kağıt filtrenin pratikliği yok. Kumaş filtre çevreci gibi duruyor ancak filtreyi temizlemek için her seferinde harcanan suyu düşündüğünüzde o kadar da çevreci olmayabilir.

Kağıt filtre yerine kumaş filtre düşünmemin 2 sebebi var. Bunlardan biri çevresel kaygılar. haklsınız su kullanımı açısından sorun olabilir.
Ancak bir diğer ve daha önemli kaygım ise sağlık. Kağıt üretiminde kullanılan ağartıcıların ya da selülozun sıcak su ile birlikte kağıttan kopup kahveye geçiş yaptığını düşünüyorum ve bunun uzun vadeli etkisi benim için korkutucu. Bu sebeple ham keten üretim filtreler fikir olarak fena gelmiyor.

Kağıt filtre yerine kumaş filtre düşünmemin 2 sebebi var. Bunlardan biri çevresel kaygılar. haklsınız su kullanımı açısından sorun olabilir.
Ancak bir diğer ve daha önemli kaygım ise sağlık. Kağıt üretiminde kullanılan ağartıcıların ya da selülozun sıcak su ile birlikte kağıttan kopup kahveye geçiş yaptığını düşünüyorum ve bunun uzun vadeli etkisi benim için korkutucu. Bu sebeple ham keten üretim filtreler fikir olarak fena gelmiyor.

Bildiğim kadarıyla beyaz kağıt elde etmek için ağartıcı kullanılıyor. Ancak piyasada pek çok ağartıcı ya da kimyasal kullanılmamış, birleştirme yeleri dikiş tekniği ile birbirine tutturulmuş filtre kağıdı var. Kağıt selülozu ise bitkisel bir selüloz. Yediğiniz sebzeler de mevcut olandan bir farkı yok. Kağıt filtrenin sebep olduğu bir sağlık sorununa ya da bu konuyla ilgili yapılmış bir araştırmaya hiç denk gelmedim. Tabii sizin bu konudaki hassasiyetiniz daha yüksek olabilir. Neticede bunu tolere etmek istemeyebilirisiniz.

Kumaş filtre ile ilgili şöyle bir detaylı inceleme videosu mevcut, belki göz atmak isteyebilirsiniz;

yüksek kafeinli sevenler için TAFT Coffee (link) önerebilirim. ben bağımlısı oldum açıkçası.

Merhaba,

Kullanılan çekirdek hakkında bilginiz var mı? Sitelerinde göremedim. Ambalajında falan yazıyor mu?

Merhaba,

Kullanılan çekirdek hakkında bilginiz var mı? Sitelerinde göremedim. Ambalajında falan yazıyor mu?
Sert olduğuna göre G.Amerika menşeili robusta türü çekirdektir muhtemelen.

• Beğen
Merhaba,

Belirtmemişler. Sadece hammadde olarak kullanılan ürünler farklı menşeilidir yazmışlar hocam.

• Beğen
En sevdiğim kahve 'Türk Kahvesi' benim, çok seviyorum ki tadı vazgeçilmez benim için. 🙂

Ben de yaklașık 2 senedir kahveyi severek tüketiyorum ama kahve de popüler kültürün bir parçası oldu maalesef ki bu durumdan nefret ediyorum. 🙃 Bir ara instagram üzerinde 'okunmayan' kitap resimleri furyası vardı, o gidince yerini starbucks bardakları almıștı. Hala da starbucks furyası devam ediyor galiba. 🙄

Bu arada kahve kültürü olayı cidden geliști, özellikle kampçılar bu konuda oldukça yetenekliler. 🙃 Tur bisikletçiliğinin de vazgeçilmezi haline gelen bir akșam kahvesi olayı var, güzel bir his olsa gerek manzaraya karșı çadırın ağzından kahve içmek.

Arkadașlar ben sert kahve içemiyorum. Bunun damak tadımla mı bir alakası var yoksa vücudumun kahvenin sertliğini göre verdiği tepki ile mi alakası var hiçbir fikrim yok.

Genelde cappuccino, latte tarzı hafif kahveleri tüketiyorum. Sert kahveler çok acı geliyor. Bir ara kahve alıșkanlığından kurtulmuștum ama sonra tekrar döndüm sayılır, gecenin gece kalkıp kahve içiyorum.

Kaliteli bir mokapot ve doğru kahve ile yapamayacağınız bir şey yok.

• Beğen
Tepkiler: erman35
Kahve çekirdeğini nasıl muhafaza ediyorsunuz. Özellikle yaz aylarında. biraz nemli ve sıcak şehirdeyim ondan merak ettim. Acaba buzdolabında muhafaza etsek sıkıntı olur mu?
Giresun gibi nemli bir şehirde kilitli kavanoz içerisinde dolap içerisinde muhafaza ediyorum. 3 ay önce aldım 1 kilo kahve ve hâlâ 250 300 gram kadarı duruyor. Bu şekilde saklarken herhangi bir tat ve koku kaybı olmadı.

Amazon prime indirimleri bu gece sonra eriyor. Kahvelerde de ciddi indirim var. Noob bir kahveci olarak ne alsam bilemiyorum. Kahvem de bitmek üzere. Kuru kahveci mehmet efendinin ve jacobsun filtre kahvelerini içtim şuana kadar. mehmet efendi biraz daha yumuşak gibi ama jacob da güzel geliyor biraz daha sert olmasına rağmen.

Nish, sirius, mineiro gibi markalar ve çekirdek yöreleri var. Yorumlara bakıyorum ya çok kötü yazmışlar ya da çok güzel yazmışlar. Ortası yok yorumların. Sanırım paketten bayat ya da taze çıkıyor şansa. Başka bir anlam veremedim.

Saat 12ye kadar fikir veren olursa çok sevinirim :D

Amazon prime indirimleri bu gece sonra eriyor. Kahvelerde de ciddi indirim var. Noob bir kahveci olarak ne alsam bilemiyorum. Kahvem de bitmek üzere. Kuru kahveci mehmet efendinin ve jacobsun filtre kahvelerini içtim şuana kadar. mehmet efendi biraz daha yumuşak gibi ama jacob da güzel geliyor biraz daha sert olmasına rağmen.

Nish, sirius, mineiro gibi markalar ve çekirdek yöreleri var. Yorumlara bakıyorum ya çok kötü yazmışlar ya da çok güzel yazmışlar. Ortası yok yorumların. Sanırım paketten bayat ya da taze çıkıyor şansa. Başka bir anlam veremedim.

Saat 12ye kadar fikir veren olursa çok sevinirim :D

Amazon'daki indirimlere bakmadım bu yıl. Ancak trendyoldaki indirimlere tesadüfen denk geldim ve 1kg çekirdek sipariş ettim. Ben seçtiğimi göndermeseler bile gönderdikleri kahveyi dün akşam açtım ve mokapot ile demledim. Ben çok beğendim. Ben indirimli olarak 60 liraya aldım ancak normal fiyatı olam 120 lirayı da hakeden bir ürün bence. Anisah kahvenin Bolivar'ını sipariş etmiştim ben. Belki bir karışıklık oldu ve Columbia'yı göndermişler. Bolivar, özellikle asidite konusunda bana hitap ediyordu. Bir sonrakine onu alacağım.
Tercihinize gelince; nasıl kahve içmekten hoşlanıyorsunuz? Ona karar verince bir çok husus daha kolay oluyor. Örneğin ben asiditesi normal üzeri olan kahvelerden keyif almıyorum ve bunu keşfettiğimden beri tercihlerimi ona göre yapıyorum. Ve daha bir çok husus.

• Beğen
Amazon'daki indirimlere bakmadım bu yıl. Ancak trendyoldaki indirimlere tesadüfen denk geldim ve 1kg çekirdek sipariş ettim. Ben seçtiğimi göndermeseler bile gönderdikleri kahveyi dün akşam açtım ve mokapot ile demledim. Ben çok beğendim. Ben indirimli olarak 60 liraya aldım ancak normal fiyatı olam 120 lirayı da hakeden bir ürün bence. Anisah kahvenin Bolivar'ını sipariş etmiştim ben. Belki bir karışıklık oldu ve Columbia'yı göndermişler. Bolivar, özellikle asidite konusunda bana hitap ediyordu. Bir sonrakine onu alacağım.
Tercihinize gelince; nasıl kahve içmekten hoşlanıyorsunuz? Ona karar verince bir çok husus daha kolay oluyor. Örneğin ben asiditesi normal üzeri olan kahvelerden keyif almıyorum ve bunu keşfettiğimden beri tercihlerimi ona göre yapıyorum. Ve daha bir çok husus.

Teşekkür ederim. Şuan için söyleyebileceğim çok sert olmayan, biraz aroması yüksek kahve içmeyi tercih ederim.

Geri