kanunun sana göresi bana göresi de mi varmış? e güzel ha.
yetişkin insanlar bisiklete biniyorsak gerektiğince binmeyi göze alarak binmek lazım. yolda gidilecekse yol, varsa bisiklet yolu. "ondan bir şey olmaz ya" falan diye diye moto kurye elemanlarının trafik terörü günün her saniyesine yayıldı. ters yola giren, kaldırıma ya da parkın içine kafasına göre giren, ışıkları takmayan bir zümre oluştu. aynısı bisiklet için de olmamalı.
ha illa kullanılacaksa da
@Anonim'nın bahsettiği gibi olmalı. herhangi bir şekilde zile basmadan, pardon demeden ve ön farımızın ışığını kapatarak. kaldırım yayaların alanı ve illa o alanda bulunacaksak oluru budur.
Sap ile samani karistirmayalim.
Ornek verdiginiz motokuryeler kendi guvenliklerini saglamak icin kaldirimlara cikmiyor,
Suursuz musteri kitlesi ve patronlarinin is ahlaki yuzunden kaldirima cikiyor.
Yoksa motor ile kaldirimda gitmek surus acisindan da absurd ve mantiksiz.
Bu ulkede buyuk arac kucugu eziyor. Bunun boyle olmasini ben istemedim, sebebi de yine ben degilim.
Yasayacak tek bir hayatim var ve bu da cok kisa.
Basima bir is gelecekse de guvenligimi saglamis olmak istiyorum, hepsi bu.
Burdan kalkip da sanki kaldirimda teror yaratir gibi yayalarin uzerine surelim demiyorum.
Kaldirimlar bize ait diye de bir sey demedim.
Yazdigim yorumu cimbizlayip son cumlesine odaklanmissiniz.
Tekrar etmek gerekirse bisikletimde mumkun oldugunca yoldan giderim,
Yol musait degilse bisiklet yolu olan kaldirimdan giderim.
O da olmassa kurallari cigneyip yayalarin kullandigi kaldirima cikarim.
Tabi bunu yayalarin guvenligini bozacak sekilde yapmam.
Edit: Bisikletin kaldirimda gitmek istemesine karsi "o zaman motosikletler de kaldirimda sursun" ornegi konu ciddiyetinden cok uzak kalmakta.
Bunu israrla ornek verenlerin hayatlarinda hic motor binmemis oldugunu varsayiyorum.
Cunku motor ile kaldirimda gitmek oldukca konforsuz ve motorun tabiatina uymamaktadir.
O yuzden akli basinda hicbir motor binicisi "ben kaldirimda surus yaparsam daha guvenli hissederim" demez.