Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Karbon yol bisikleti olanların bizi takmaması

Scudo
gelin arkadaslar takilalim sohbetler edelim gezelim tozalim gerekirse strava acalim cok buyudu bu mevzu ya:) herkezin kriterleri var..bu tarz seyler uzmesin kimseyi :)

@Tasogare
Strida bisiklet ile tura çıkmıştım yakalamam mümkün değil :(

karbon- yol bisikletim yok ama mümkün mertebe , en azından kafa sallamayla selam verip geçerim sebebide yol hakimiyetimi bozmamak içindir

@Ozan k.
Bu güzeldi....:)
Ben olsam selam verirdim ve sonra selam verdigimi durdurur, "kardesim selami kadromun alu olmasindan dolayi verdim ama masam karbon oldugu icin selamimin yarisini geri aliyorum" derdim.

Mesele sadece sürerken değilki bazı arkadaşlarımız anlamıyor ısrarla evet başlığa bakınca sürerken ama bu adamlar belli bir süre sonra yanınızda bitiyor aynı yerde yiyor içiyor ve muhabbet ediyor ister istemez 1-2 ortak arkadaşlarımız çıkıyor ve kendileri ile tanışıyoruz işte film orda kopuyor koşarak kaçıyorum ordan ben şahsen.Şu an ben istediğim herşeyi alabilecek konumdayim iyi bir işim var maaşım güzel ama bu benim insanları hor görmemi,aşağılamamı öngörmez benim davam bu yönde adam yanımıza bile gelirken öyle bir hava ile geliyor anlatamam o yüzden genelde kalabalık ortamdaki bisikletcileri görünce merhaba kolay gelsin deyip geçiyorum yanlarından çünkü bu tiplerden en az 1-2 tane var aralarında ve bunların içinde bayanlarda var sade hemcinslerim değil.

Neden bisikletli birinin illa bütün bisikletlilere selam vermesi gerekir gibi bi anlayış var ki? Belli ki bunu düşünenler olmuş ve bu konu gündeme gelmiş. Birbirimize saygılı olduktan sonra trafikte selamlaşma zorunluluğumuz neden olsun? Bütün arabalar sürekli selam versin o Zaman birbirine. Merhaba ben de arabayla gidiyorum falan gibi bi durumla karşılaşan var mı aramızda? Tabi ki bisikletçilerden selam almak güzel bir duygu. Yeteri kadar saygı duyuyorsak sıkıntı yoktur bence.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Ben size başka birşey söyleyeyim. Ben bisan mtb'yle 25'le giderken yanımdan beni geçtiğini düşünerek kafasını öne eğip, hakikaten de beni geçen kişi, yol bisikletiyle giderken rüzgarıma girmeye çalışıyor, ışıklara gelince tanışmaya çalışıyor... Ne olacak bu çifte standart :) Adamlardaki bisikletten ziyade bizim altımızdaki bisiklet de farkediyor :D

Havalı ve çok bilmiş çok fazla kişi var bence de. Onlar hor görmeye bayılıyorlar. Bizim bisikletlerimizi beğenmeyip konuşuyorlar falan. Ama ben takmıyorum onları. Öyledir doğrudur deyip geçiştiriyorum. Sırf bu sebepten bisiklet gruplarından uzak durup birkaç arkadaşımla ya da yalnız sürüyorum sadece. Ama egolarından arınmış gayet ağırbaşlı arkadaşlar da yok değil. Hiç unutmuyorum bisikletimi yeni almıştım ve İzmir'de Bucadan Alsancağa gidiyordum. Eşrefpaşada arabaların arasında sıkıştım kaldım. Aşırı acemiydim ve Büyükşehir trafiğinde ilk sürüşlerimdi. Arkamdan tam teçhizatlı ve çok üst seviye bisiklet sahibi bir bisikletçi geldi eliyle 'beni takip et' deyip beni o sıkışıklıktan kurtardı ve son hız ikiçeşmelik yokuşuna daldı. Şimdi böylesi de var seninki de bisiklet mi diyeni de. @Morningstar

@uguryilmaz144 Öyle güzel anlattınki uğur dostum ben şu 2010 model treğimi alıp sonrasında 105 seti döşeyince beni daha önce görüp selam olsun ,selam almayanlar olsun birden bir itibar o zamanda aklıma ye kürküm ye nasreddin hocam geliyordu birden gene onu yadeddim şimdi slr 400 var acaba durum ne olaki sence:D:D

@altughansinan Çok güzel özetledin genç arkadaşım ama pamuk tıkanınca ne trekler,ne bisanlar,ne ümitlere bakılıyor herkes kefende göçüyor.

@Morningstar
Hocam ben o işe bayılıyorum işte. Aktif olarak hem bisan mountain cat (16kg mtb) hem de 735tca tiagra kullanıyorum. Yol bisikletli arkadaşlara bende bisikletçiyim deyince pek tınlamıyorlar. Ben de iyi giderim diyorum hehe diyorlar. Sonrasında özellikle 4700 tiagrayı bekledim deyince ha deyip bana tekrar bakıyorlar. Bisan'a bineni ciddiye almayacaksın hesabı :) Ama dünya küçük illa ki denk geliyoruz yine. O yüzden insanları malına mülküne göre yargılamamak lazım. Ben selam alma verme mevzusundan ziyade, daha ucuz bisikletleri kullanan arkadaşların hort görülmesinden rahatsızım. Ve bu gerçekten böyle. Forumdan tanımadığımız bir arkadaşın yanına bisanla gideyim bir iki soru sorayım, sonrasında aynı soruları yol bisikletiyle gidip sorayım. İnanın farkediyor...

O yüzden yolda çift kadro bisanları görünce yanlarına yanaşıp abi o kadar para verdim bisiklete bak valla benimle aynı gidiyorsun, sende de iyi kondisyon varmış diye söylüyorum. İnsanları heveslendirmek varken, bisikletten soğutmaya gerek yok diye düşünüyorum...

@uguryilmaz144 iş yokuşa rampaya gelince bu hor görülenlerin içinden öyle saganlar.armstronglar,Eddy Merx'ler çıkıyor'ki kim kimin tozunu yiyor hiç belli olmaz öyle sahilde tin,tin binmelere benzemez bu işler.

@Morningstar
madem öyle al bi karbon kurtul, karbonlu bisikletçi imajınıda düzeltirsiniz hem, ayrıca bu karbon savaşlarında karbon kullanmayanlar daha huzursuz ve agresif gibi, bunu bu kadar büyük mesele haline getirenler de onlar oluyo, yoksa bisiklet bisiklettir heralde, alan ilk hafta bi kasılsa da sonra alışacaktır, acaba aşırı alınganlık ediyo olabilir misiniz ?

@Tasogare Burda mesele karbon değilki bisiklette değil mesele böyle güçlü görünen eziklerin her yerde karşımıza çıkması benimde param var çok şükür ama ben en azından sınırlarımı biliyorum kimseyide ezip aşağılamaya hava atmaya çalışmıyorum.bu arada karbon ulaşılamıyan bir materyal değil almayı düşündüm hatta para bile ayırdım ama sonra vazgeçdim bu arada bu kadar içerlediğinize göre sizdeki sorun ne?

@Morningstar
takılmayın bu kadar, içerleyen ben miyim şimdi : ) baktım selam vermiyo yoluma bakar geçerim, ben bu ayrımı sizin yaptığınızı düşünüyorum açıkçası, "yoksa karbon alacak gücüm var" açıklaması bana bunu düşündürüyor, neden bi özür göstermek gereksin ki, alüminyuma biniyorum, bu beni daha mı dandik yapıyo ?
karbon binende nası bi bilinç var acaba ? "benim kadro karbon, karbondan aşağısına bakmam" ?
Karbon kadrolar açıklık getirsin olaya, bu mudur abi zihniyetiniz ? : )

@Tasogare Siz resmin tamamını görün bence hala karbonda kaldınız mesele karbona binmek yada binmemek değil mesele başkalarına hava ve caka satmak ayrımcılık tamda bu savunduğunuz arkadaşların yapacağı bir durum hele işin birde başka boyutu varki sonradan görmelik ona girmek bile istemiyorum.

e orası öyle de başlıktan suçlu karbon gibi anladım ben

Geri