Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Karbon yol bisikleti olanların bizi takmaması

O değilde bugün ne çok yol bisikletli arkadaşa denk geldim yahuu:D üsküdardan kadiköye kadar yolda 2 arkadaş geçdi beni mossolu idi birtanesi sonra giantlar,trekler bianchiler ama sezon açılmış kesin bol,bol primat,amip ve terliksi anguslar bol yani bizzat gördüm bugün dedik bir tur atalım stres atalım stres olup geldik gene araçları katmıyorum onlar zaten asıl dert ama birde bizim gibi bisikletci olan yada olmaya çalışanlar bunlar mağaradan çıkmışlar asıl tehlike bunlar o nasıl bir kullanmak önümde biri var diyorki bugün millette bir sorun var belli diyecekdim haklısın arkadaşım diye ama basdı gitti.bu yaz harika olacak valla:booo::booo::booo:

Scudo
İzmit çevresinde yol bisikleti olan insanlarla tanışma

Bu başlığa yazdığım cevabı buraya da yazma gereği duydum.

Haydi izmit birşeyler yapalım başlığı zaten var. 80 küsür sayfa da yazı var. Oraya da yazıyorum dönem dönem ve o başlıktan tanışıp beraber tur yaptığım dağ ve şehir bisikleti olan arkadaşlarım var. Hepsiyle selamlaşırım ayrıca telefon açar tura çağırır beraber turlarım.

Bu başlığın olayı ayrımcılık değil. Şöyle izah edeyim. Bugün kendi arkadaş grubumla ormana girdim ormanda bisiklet sürdüm. Ormanda bisiklet sürmeyi seviyorum. Ama düz yolda bisiklet sürmeyi de seviyorum. İşte bu başlık burada devreye giriyor. YOL bisikleti olanlar da tanışsın beraber pedallasınlar. Başlığı ben açmadım ama bu başlığa yazmamın amacı budur. Ötesi değildir. Alt metin aramaya devam etmeyin bence.
Saygılar.

• Beğen
Tepkiler: Muad dib
Aslına bakarsanız bu iş bir kültür, görgü meselesi.. ben sabah apartmandan çıkarken kimi görsem selam verir günaydın derim.. yolda bisikletle değil yürürken de birisiyle göz göze gelsem selam veririm.. ben böyle gördüm böyle öğrendim.. haliyle bisikletli birisi görünce de selam veriyorum.. onu benden kabul ediyorum.. dost kabul ediyorum.. almamasının emin olun carbonla cartla curtla ilgisi yok.. yalniz şöyle bir durum da var tabii.. adam asılmış droplara uçarak gidiyorsa ondan da selam vermesini de almasını da beklemem.. o da saçmalık olur.. makul süratle birbirini görür pozisyonda ise geçerli söylediklerim..

SM-N7502 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Ozan k.
Bence cok yanlis düdünüyorsunuz, yol bisikleti olanlar neden mtb'cilerle tura cikmak istemesinki. Tur bölümündeki turlara bakin bakalim, turlarda kac cesit bisikletli beraber turluyorlar, turlarda hiz yaris önemli degildir sadece zevkine turlamak önemidir.
Siz herhalde turlarda kondisyon antremani yapmiyorsunuz. Tur ile kondisyon antremanlarini karistirmayin lutfen. Iste ayrimcilik yol bisikleti olanlar mtb cilerle tura cikmak istemez demeniz le beraber basliyor.

Ben sahsen ormanda dagda kulanirken yolculari cagirmamazlik yapmiyorum ve onlarida davet ediyorum, gelir gelmez onu kendisi bilir.

Saygilarimla.

@mustafa ç

Yazdiklarimi neden üzerinize alindiniz anlamiyorum, ben sizin ne isminizi bir yerde andim nede sizi alinti yaptim. Ben yorumumu konuyu acan kisiye yaptim.
Birde alt metin aramaya devam edersem ne olur? :krktm:

• Beğen
Tepkiler: MertAG
biz yapiyoruz. Ekipce bir tempomuz var ve mtbli bir arkadas istedigi kadar idmanli olsun bizle gelemez. Gelene gercekten ayip olur ve bize yetismek icin kendini tehlikeye atabilir.

Lay lay lom turlarimiz da oluyor onlara herkesi davet ediyoruz.

Ayrica benden daha performanslı olan yol bisikletli arkadaslarin turlarina da gitmiyorum. Kimsenin temposunu bozmak istemem.

Bunlar cok dogal seyler. Ayni zamanda mtbli bir arkadas da bizim rotamizda (gun sonunda 2500metre tirmanis oluyoruz) gelmek istemez.

Tabi bizim turlarda ozan arkadaşın dediği gibi mtb ile gelenlere zorluk olacağından dolayı yoksa başka bir şey aramamak lazım laflarda ,eğim çalışmalarında amortisör demek ekstra watt üretmektir buda uzun km.lerde
Mtb ci arkadaşları keyiften çok eziyete dönüştürüyor. Başka bi anlam ,mana çıkarmamak kazim

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Bir keresinde Marmaris kordonda tek başıma bisiklet sürerken kameramda kayıttaydı ama kulağımda kulaklık vardı müzik dinliyordum kasksız normal kot pantalonla bisiklete binmiş bir abi önüme kırar gibi yaptı el işareti yaptı selam verdi diye bende el selamı verdim. Fakat videoyu izleyince meğer adam bana küfür etmiş. O olaydan sonra artık kasksız bisikletçilerden selam almıyorum :D

hatta şimdi videoya baktım duruyor olay tam da bu anda vuku buluyor. :D (Bu arada kot değil kumaş pantalonmuş)

Dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    126,1 KB · Okunma: 139
  • Beğen
Tepkiler: Serrchi ve Groims
@Ozan k.
Tamam Tamam, siz haklisiniz. Kolay gelsin bol turlar dilerim.

• Beğen
Tepkiler: MertAG
Bu konu tekrar mı gündeme geldi !
Bu sorun aylar önce çözülmemişmiydi !
Karboncular ve alu' cular, çelikçilerin aracı olduğu bir görüşmede olayı tatlıya bağlamadılar mı ?
Bu görüşmede alınan kararlara ne oldu ? Hani karbonlular alu'cuları görünce makul bir hıza düşüp selam verecekti ?
Hani alu'cular karbonluları sollamaya, kışkırtmaya kalkmayacaktı ?
Ne ara tekrar düşman olundu ?
Güya ortak bir heyet, dünyaya örnek olan karbon-alu barışını 7 kıtada anlatacaktı.
Barışı unutulmaz kılmak için yapılacak kuzey kutbu turu da rafa kalktı herhalde.
O değil de, 10 yıldır süren bu savaşın ateşine odun atmak acaba kimlerin işine geliyor ? Kim bu gelişmemizi istemeyen lobiler ? Yoksa çelikçiler mi ?

Bu selam alma işinin bisikletin karbon olması yol bisikleti yada dağ bisikleti olmasıyla alakası yok. Bu insanlıkla ilgili bir şey bence.

Ben bana selam verene selam veriyorum. Ama birilerine selam vermek için ekstra çaba sarfetmiyorum. Bu da kullanmadan kaynaklı oluyor genelde. Ağzımız açık oksijen çekmeye çalışıyorken selam vermek zor geliyor açıkçası. :)

• Beğen
Tepkiler: mustafa ç
Bu konu yinemi hortladı yahu ? Öyleyse eylemlerime kaldığım yerden devam edeyim.

(link) kurulsun da herkes rahatlasın.İsteyen alüminyum , Hi -Ten kadroda kalsın , isteyen karanlık tarafa geçsin.

Türkiyede çok eskiden , araç sayısı fazla olmamasından olsa gerek , bisikletlerde plakalı ve ruhsatlıymış. Çocukluğumda bisiklet sürmek için de A1 ehliyetler vardı.

(link)

Boyasından dolayı kadronun karbon olup olmadığı anlaşılamayan durumlarda, arka çamurluğa bu tip bir plaka yaptırıp , "karbon" yazdırılabilinir. Bu sayede kafa karışıklığı olmayacağı gibi , kimin kime selam verip vermeyeceği durumuda aydınlanabilir. Buyrun siz mis gibi çözüm

Bu arada konu ile alakalı makara yapmayı bırakıp , kendi düşüncelerimide beyan edeyim.Kimsenin kimseyi takmamazlık ettiği yok arkadaşlar. Karbon kadroların büyük çoğunluğunu oluşturan yarış tarzı , drop bar gidonlu bisikletler manzara seyretmek veya keyif yapmak için ideal türden değil. Bir mtb nin güle oynaya gittiği yolda , dişsiz ince lastikle ve amortisör olmadığı için en ufak bir çıkıntı , mazgal veya tümsek , bir parça yola dökülmüş su veya 2 parmak çamur , yol bisikletcisine kabus yaşatabilir. Bu yüzden yola oldukça yoğunlaşmak gerekiyor.Bu yoğunlukta giderken bırakın aliminyum bisikleti yanımdan fil sürüsü geçse farketmem ( Kendi adıma konuşuyorum)

Selam veriyorsanız ve selam verdiğiniz kişi sizi gördüğü halde selamnızı almıyor ise , kendi medeniyetsizliğidir.Çokta kafaya takmamak lazım.

Dun yol bisikletimin iç lastiği patladı ne yaptıysam yama tutmadı bende eve donup kaskı gözlüğü vb. Bıraktım eski mtb ime bindim decathlon yolunu tuttum yolda tekeri patlamış 2 ergen yol bisikletli formalı prof benzeri kardeşlerle karşılaştım dedim ki sıkıntı ne adamlar yüzüme bakıp takmadılar dedim ki bende yol bisikleti kullanıyorum varsa problem bildiğimi aktariyim kolay gelsin dedim adamlar birbirine bakıp güldüler bunlar insan olamaz yada insan görünümlü ayi

@ozalkadir abi çok iyi yaa onu birkez olsun bende tecrübe etmek isterdim :D

Karbonludan başkasına slm vermem, prensip meselesi :kyfmyrn::koptum:..Şaka bir yana ne olursa olsun herşey kafada yani zihniyette biter, bir slm vermek yada yardımcı olmak zor birşey değil ;)...Altımda canavar var ama eşimle çıktığımızda kedi gibi uysal hareket ediyorum hızı belirleyen o olduğu için :p....(İstersem etmeyeyim yoksa yerim kafaya terliği:acpsnr::agla:)

Pazar günü tura ciktik. Molada Aluminyumcular dükkanın onunda kaldirima oturup tavuk döner yedi karboncular içeride kuzu döner yedi, benim maşa karbon olduğundan ben iceride oturdum ama amele gibi yarim kuru fasulye yemek zorunda kaldim.
Iyice hirs yaptim arabayi satip karbon alicam...

4. Dunya savasi bu yuzden cikacak. Taslarla sopalarla hem de

• Beğen
Tepkiler: Kazuya ve ercst0rm
Geri