@Tasogare
Mesele şu çok bisikletçi bu az bisikletli değil ki.Kasksız biri kaza yapıp kafasını vurup pisi pisine ölünce ne yazık ki yine bir bisikletli ölmüş deniyor ve fatura kullanan herkese kesiliyor.Neden mi? Azınlığız çünkü.Bu birinci sebep.Kask bisiklet sporunda jant seti gibi önemli bir şey.Olması gereken bi şey.Sahil yolunda kask olmadan sürersin anlarım, market'e bakkal'a gidersin anlarım ama sen kasksız çıkıp ulaşımı sağlıyorsan, trafikte kasksız bir şekilde gidip bisikleti önemsiz gösteriyorsan( ekipman olmadan binilir SADECE bisiklet sonucunda dedirtiyosan) kask takıp önlem alacak kadar aklın yoksa ben ne saygı duyar selam veririm, ne de bisikletli derim.Onlar yüzünden kask takmak, forma giymek insanlar arasınsa abes oluyor.Ne gerek var diyorlar kask'a sadece bi bisiklet diyolar.Ve dedirten kişi de bisikletli olduğunu iddia eden kişi ne yazık ki.Aslına bakarsanız sahil yolu mantığını da anlamıyorum.Sanki düşünce kafatası bura sahil yolu zarar görmeyeyim diyecek.Herkesin kendi tercihi ve benim ne düşündüğümün önemi yok.Dışlıyor olabilir, kötü biri bile olabilirim( neye göre, kime göre) ama bu konudaki düşüncem budur.Kasksız bir bisikletli kendisine bisikletli demesin.Onun mahalle arasında 20 kg'lik çelik bisiklet süren cocuktan farkı yoktur benim için.Dediklerimin hiçbiri kişisel değildir, hedef alarak yazılmamış, laf sokma niyetiyle denmemiştir.