Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Karbon yol bisikleti olanların bizi takmaması

Scudo
Dun yeni topladigim MeTeBe biskeletimle bulusmak uzere yola ciktim. Yol arkadasim ortaokuldan beridir arkadasim olan ve bir suru bisikleti olan bir arkadas. Bulusma noktasina vardigimda bir de ne goreyim arkadasim KTM karbon yol biskeleti ile gelmis. Simdi gormezden geleyim kendim tek gezeyim dedim. Beni farketmesin mi mecburen furdum yaninda. Selam felan da verdi hatta karbon bisikleti olmasina ragmen sarilip opustuk. Sonra yola ciktik. Benim biskelet aslen Kron XC250 ama sadece kadrosu oyle geri kalan slx xt vites hd fren felan. Lastikler 2.10 michelin country grip'r. Onunki elbette incecik bisiy. Uzun suredir binmedigim halde toplam araliksiz 15 km surduk. Arada sprint yapip farki actigi oldu ama popis agrisi olmasa ben ona gosterirdim. Toplamda 30 km kadar senenin ilk surusunu yapmis oldum. Evet karbon 9 kg felandir benimki de aksesuarlar ile 15 kg yi geckin kilolarimiz ayni boy olarak 20 cm var aramizda. O surekli biner antrenmanlidir ama sonlara dogru bir rampada tikandim. Yani mtb ile karbon yol antrenmanli iseniz cok sorun olmaz. Ben bile kendimden o kadar performans beklemiyordum. Ustelik karbonlu kerata selam bile verdi bana.
 
Ben çelik bir single kullaniyorum artik. Karbonu aluminyumu dahil kimseye selam falan da vermiyorum, vermeyecegim.
Biz bu islere basladigimizda sadece celik bisikletler vardi. Alu bikeler sadece ust duzey yarislarda kullanilirdi (1980'ler)
O zamanlar yok senin bisikletin oyle benimki boyle, surasi sundan, burasi bundan muhabbetleri olmazdi.
Ben, kapitalist tuketim kulturunun bisiklet denen kavrama bu denli bulasmis olmasindan dolayi cok ama cok uzgunum. Bu nedenle bireysel bir protesto ve tepki anlaminda celik bisiklete gectim, hem de single.
Hicbirinize selam sabah yok artik. Çünkü bokunu çıkarttınız. Bisiklet denen masum olayi ne hallere dusurdunuz.
Hatirliyorum, 3 sene once karakoy'deyim, o zaman sora'li bir scott kullaniyorum, iki tane perfocu tipli arkadas bana hamam bocegiymisim gibi bakmisti. Muhtemelen kendileri dunyada yok iken ben yol bisikleti kullaniyordum.
Geçiniz...
 
@drumbanger

"Ortalama hızımız 40'dan aşağı düşmediği için" yazmışsınız, Allah'tan imzanıza Strava linkini eklemişsiniz. 'Sizin hızınız' neymiş diye bakayım dedim... Açıkçası bu hızları göremedim, herhalde gizli aktivite(pro misali).
Selamı geçtim ki ben de çoğu kişiye selam veremiyorum ama benim takıldığım nokta; bu nasıl bir özgüven, nasıl ego anlayamadım. Not: Triple butted "o ağır alüminyum" kullanıyorum.
 
Almışım karbonu fakirlere selam mı verecem :D diye düşündüklerini sanmıyorum , genelde hafta sonu sahil yolu bisikletçisim ( nasıl bir tanımlama olduysa artık ) malum hafta sonu kalabalık oluyor ortalık selam veren de oluyor arada çok takılmamak lazım böyle şeylere.
 
Yaa sormayin o agir triple butted kadrodan kullaniyorum. Insan icine cikamiyorum. Dun pazar pazar fazla kisi gormez diye tenhalardan gittim ama yol arkadasim sen o kadar bisiklet icinden karbonu sec. Neymis digerlerinden uygun ikisinin tekeri batlamis mis. Bisikletin ek yerlerine polyester macun cekip siyaha boyayacagim sonra sulu kaplama ile ver elini karbon fiber deseni.
 
@alpyese önce öyle düşünmeye çalıştım sonra ciddiye aldım. Ki bu konuda herşey birbirine girdi. :confused:
 
Çok çocukça, dirhemde umurumda değil. Çınlatırım, çınlatırsa ne ala. Kısaca "Tın".hiç kusura bakmayın.
 
Triatloncular karbon yolculara, karboncular alüm.yolculara, yolcular mtbcilere, mtbciler şehircilere, şehirciler katlanırlara, katlanırlar çeliklere... selam vermesin canım. Herşeyin bi şeyi var.
 
Bunu buraya bırakıyorum. Kalori hesabını siz yapın. Aynı linki selam vermek konusuna da bırakacağım :)
 
Arkadaşlar dayımın oğlu da yolda görünce hiç selam vermiyor. Scott Speedster 60 kullanıyor bildiğim kadarıyla ama ben gizlice karbon yol bisikleti aldığını düşünüyorum
 
MTB bisikletlere karşı aşırı antipatim olduğu için ne yalan söyleyeyim hiç selam vermiyorum MTB sürücülerine. Selam verirlerse alırım ama o kadar da değil :D Bunun dışında herkese ve özellikle market bisikletlerine binen genç kardeşlerime "by by" yapar geçerim.
 
  • Beğen
Tepkiler: Volg
@televole2
Bende pek sevmiyorum MTBleri ama selam vermeyince garip hissediyorum. Zaten market bisikletlerini görünce arkamı dönüp öyle sürüyorum. :srnsml:
 
  • Beğen
Tepkiler: mfmayliba
Neyse, birazdan veledroma gideceğim. Alüminyum kafalar benden selam beklemesin. O selam bekleyen emrahsal bakışlarınız bile sinirimi bozuyor. Hızımı azaltacağımı aklınızdan bile geçirmeyin.
 
Ne karbonu, ne mtb'si, ne demiri? Bir düşmeye bakar her şey :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Volg
Geri