Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kartepe Turları

Scudo
detayları lütfen yazarmısınız
1- saat kaçta maşukiyede oldunuz
2- zirveye kaçta çıktınız
3-kaç mola verildi
4- kuzu yaylasında bazen binerek bazen elde gittiğiniz görülüyor
pedal sesindeki resimlere baktım bu da normaldir zemin kaydırır
5- kerem arkadaşın frenleri turdamı bozuldu
6- rüzgarın durumu
7-inişte nerden indiniz
8-maşukiyeye mi indiniz trene kaçta binildi

burada vereceğiniz detaylar diğer arkadaşlar için önemli olacaktır
herşeyden önce burdaki arkadaşları kutlarım bu zor bir turdur herkes bunu bilsin bu olayı başardığınız için size teşekkür ederim
7. kez kartepe turu yaptım bin kez yaparım çünki zirveye kadar yol olması olaya canlılık katmaktadır kartepeyi herkes bisikletiyle almalı evet bütün türkiyenin pedal sevenlerin kartepeye gitmelerini canı gönülden isterim gerek performans açısından gerekse gezi amaçlı farketmez herkes kartepeyi görmeli ve almalı

@kudu

saat 08:45 gibi maşukiyede olundu tam olarak 10:20de hareket ettik
yolda bi çok tanıdık dostla karşılaştık fakat su molası vs 5-6 kez durulsada bunla 2-3 dk sürdü
sadece 1 mola verildi bu da fatih ile görüştüğümüz yerde oldu
karın sert olduğu yerlerde bazı yerlerde elde gittik çünkü zemin kayıyordu
frenler sağlamdı soğuktan pabuçlar sertleşince işlevini kaybetti
ara sıra rüzgar vardı ama zirvede çoktu
inişi aynı yoldan yaptık

@Kerem GÜNDOĞDU

teşekkürler kerem dostum bu bilgiler gerekli çünki önemli bir olayı vurguladın tekrar teşekkür ederim inişte kayma tehlikesi olduğu bir vaka
tepeden kuzu yaylasına inerken offroad kayalıklı yolun karlar altında kalması sizin tekerlerinizin patlamamasını beraberinde getirmiş 26 eylül gezimizde inişte o kayalıklı yolda selim arkadaşımın tekeri patlamıştı kar korumuş kayalardan sizi ama inişte buzlanma ile beraber kayma riski çok fazla olduğunu offroad yolda tahmin ediyorum özellikle asfalt yolun bir yeri vardır ki inişte çok riskli keskin bir viraj var orada
artı tahminlerim doğru çıktı frenlerin donması evet vitesler de donabilirdi artı fazla durmamanız iyi olmuş
karın sert olduğu yerler kuzu yaylasından sonra olan zirveye doğru kayalıklı offroad yoldur tahminim orasıdır zirvede rüzgar olmasına hiç şaşırmadım her vakit rüzgar olur orası yazın bile aşağıda rüzgarın sizi yakalamaması iyi olmuş bize vakit kaybettiren rüzgardı 10 ocakta genede en iyi tahmini wunder verdi ve çıktı 17 ocakta sapancanın rüzgarı önemsizdi evet bu da sizin şansınız
inişte çok büyük tehlike yaratabilirdi rüzgar
evet tekrar tebrikler

resimlerin hepsi birbirinden şahane...ALLAH ayaklarınıza sağlık,sıhhat versin :=)

Wallah ben yıldız meraklısı değilim amaaa:D Bizim Gezi resimlerimizden başka 5 yıldız alan tüm arkadaşlarımı kutluyorum;)

" Bol Sporlu ve Pedallı Günler "

tüm ekibi canı gönülden kutlarım. süper azim, süper tur, ayaklarınıza sağlık.

birde soracağım şey fren pabuçlarının donması olayı. pabuçların etrafında buz oluşumumu oldu yoksa fren pabuçlarımı sertleşti, yada hidrolik mi sorun çıkardı? bide tahmini hava sıcaklığı nekadardı? bu konuyu biraz açabilirseniz. özellikle içanadolu-doğuanadolu bölgelerinde zaman zaman yağış olmasada soğuklarla karşılaşılmaktadır önlem alınması açısından konu önemlidir. hatta bu konuyu işin uzmanları da ele alırsa daha faydalı olunacağı kanaatindeyim.

@Kerem GÜNDOĞDU

akşam dönüş yine trenle oldu. derbent"ten 19:25 trenine yetişemedik sonraki tren 21:45 de istanbul yönüne olan trene binebildik gece saat 23:45 de maltepede trenden indim. eve oldukca geç varsakta buna deydi çok güzel bir geziydi.

@Kadir AYINTAP

teşekkürler dostum
ahmet beyin istekleri var karda bisiklet sürerken ne gibi tedbirler almak lazım onları bizle paylaşırsan iyi olur örnek olarak zirveden kuzu yaylasının girişine kadar inerken tecrübelerinizi bizimle paylaşırsan seviniriz
artı fren somunlarının durumu

@kudu

zirveden kuzu yaylasına gelirken hava kararmıştı bende ön far yoktu mert bey sağolsun ban bir tane kendi yedeğinden ışık ayarladı ön farsız böyle bir geziye çıkılmayacağını anlamış oldum :rolleyes:

rampa aşağı karda bisikletle inerken ön lastik sizin kontrolünüzden çıkıyor gidonu sağlam tutmak şart yoksa dengenizi kaybedip düşebilirsiniz bu genelde yumuşak erimeye yüz tutmuş karda oluyor sert karda pek sorun çıkmadı.

firen sorunu bana göre kerem arkadaşımızın bisikleti bu gezi için yetersizdi bu tamamiyle benim fikrim ben kesinlikle o bisikletle böyle bir yola çıkışa cesaret edemezdim ve sonunda sorunda çıkardı papuçlar janttan kayıp tellere doğru boşluğa kaydı ve firenler boşa çıktı biraz uğraşıldı firen papuçları düzeltildi isede bu sefer firen tutmadı sürekli firen yapmak icap ettiğinden parmaklar bilekler bu durumda çok yoruluyor başar arkadaşımızın dahiyane bir fikri ile olay azda olsa çözüldü frenleri sıkılı şekilde gidona bantladı kuzu yaylasından maşukiyeye kadar böyle inildi. yavaş inmek zorunda kaldığımızdan 19:25 tirenine yetişemedik.

@Kadir AYINTAP

evet bunlar için forum cafede bir konu açarsan iyi olur kadir dostum insanlar senin bu tecrübelerinden yararlanmalı çünki gördüğün gibi çok çetin bir olaydı bu
tekrar tebrikler

kendi bisikletim sakaryada olmadığı için eşimin bisikletiyle geldim
kadir fikrinde kesinlikle haklısın . bu turu bu bisikletlede olsa gerçekleştirecek gücü kendimde buldum
cuma günü amcamı kaybettim istanbula geldim hatta fakat sözüm olduğu için ve sizinle güzel bi gün geçirmek için bu tura katıldım
ama kesinlikle o heycanı o korkuyu yaşamaya değdi diye düşünüyorum

muhteşem bi gündü teşekkür ederim
hepimizin adına cafe bölümünde tecrübelerimizi paylaşırsan sevinirim

geotech in düşük bi modeli ile katıldım bu tura
üzerindeki orjinal pabuçları çok kötüymüş
az bi soğukta sertleşti
diğer bilgileri kadir arkadaşımız paylaştı

@Kerem GÜNDOĞDU

Keremcim resimlerimize hiiiic teşekkür etmemişsiin beaw:D yoksaaa beğenmedinmi abi:rolleyes:

" Bol Sporlu ve Pedallı Günler "

• Beğen
Tepkiler: Kerem GÜNDOĞDU
herkezin ellerine ayaklarına sağlık.çok güzel geçmiş içim aktı walla
Mert'in kaptanlığında her yere gidilir. bir daha ki sefere gelmek bende isterim

Geri