Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kartepe Turları

ilk cikisimiz olmasina ragmen zirneyi gorduk gercekten gidilip gorulmeye deger,mukemmel bi doga goruntusu var.Baska bi duygu, ben katilan arkadaslara ( murat-muammer-mehmet-murat) tesekkur ederim.

gebze istasyon tren garindayiz buyuk derbente gitmek icin tren bekliyoruz sabah saat 08:00 sulari

biz adapazari treni beklerken banliyo geldi ve onunla adapazarina gittik sanki aksam haydarpasa garinda yangin cikacagi ve trenle ilgili sorun yasayacagimizin bir sinyali sabahin ilk isiklarinda gelmisti de biz anlamamistik...yoksa bu bir isaret miydi?:)

hersey guzeldi ve geldik buyukderbente simdi sira son hazirliklarda tirmanisa gecmeden herseyi kontrol edip zirve icin bastik pedallara

• Beğen
Tepkiler: Aydın US
Scudo
Ayaklarınıza sağlık arkadaşlar,
4 "M" li gezilerinizin devamını bekleriz.

• Beğen
Tepkiler: kizak
Soner Kardeşim yaz boyunca bütün Kazdağlarını karış karış gezdik nerdeyse.Tarih sırasına göre yaklaşık 30 tur oldu yavaş yavaş forumda sizlerle paylaşacağım.Yorumun için ayrıca teşekkür ederim.

Sevgili arkadaşlar gerçekten sizlerin bu paylaşımını ilgiyle ,hayranlıkla izledim.Ama naçizane şunuda söylemekten kendimi alamıyorum.Fotolardaki arkadaşlarda kask olmadığını gördüm.Tabiiki sizlerin tercihidir. 2 hafta evvel İstanbulda Bisikletiyle kaza geçiren Semih Saygın arkadaşımızın 2 kaburga kemiği ve köprücük kemiği kırık şu an iyileşmeye çalışıyor.Kask hayata sarılmasına sebep oldu.Şunu demek istiyorum hem kulağında kulaklık Var hem kask yok gencecik hayatlarınıza kastınızmı var.1000 Tl bisiklet para veren 25--30 tl kaskı pahalımı görüyor .Önünüzdeki o güzel günleri neden tehlikeye atıyorsunuz.Yinede emeklerinize Pedallarınıza gönlünüze sağlık.

• Beğen
Tepkiler: selcuk yucel
@kizak

İlginiz alakanız için cok çok teşekkurler arkadaslarımız bu soyledıklerınızı kulak arkası etmiyceğinden adım gibi eminim .. sağlıcakla kalın :in:

• Beğen
Tepkiler: kizak
Merhaba
Paylaşımınız için teşekkürler.Ayaklarınıza sağlık.Kartepede zirveyi görmüş olmanız çok güzel.:)

Elinize ayağınıza sağlık
çok güzel bir tur geçirmiş oldugunuzu anlamak zor değil.
bol pedallamalar.

@Kudret Kurtcebe

kartepe istanbul un neresinde,kartepe ye gitmek için hangi güzergah kullanılıyor şayet anadolu yakasındaysa avrupa yakasında da kartepe dekine benzer bol rampalı bisiklet kullanmaya uygun bir güzergah var mı?

@orhan bahçetepe

orhan bey konumuz istanbul anladığım kadarıyle ya avrupa yakasındasınız yada anadolu şimdi... kartepe istanbulda değildir maşukiyededir ...

1- eğer avrupa yakasında oturmakta iseniz,avrupa yakasından haydarpaşaya geçerek adapazarı trenine bineceksiniz 07.30 treni ...
saat 09.30 da derbentte olursunuz derbent tren istasyonunda ineceksiniz...
bir km sonra maşukiyedesiniz... 21 km lik rampanın başlangıcına gelirsiniz ...
2- eğer anadolu yakasında iseniz aynı şeklde size en yakın tren istasyonundan adapazarı trenine binin derbentte ineceksiniz aynen yukardaki gibi....

avrupa yakasında zirveye 21 km lik yolu olan 1640 metre yüksekliğinde bir tepe bilmiyorum nerde var....

dönüşü gene derbentten yaparsınız....

kayifli bir tur gerçekleştirmişsiniz.katılan herkesin ayaklarına sağlık...

yapmış olduğunuz bu turu ne zamandır ben de gerçekleştirmek istiyordum.. bu sabah erken vakitte yola çıkıp öğlen 12 gibi zirve yaptım.. hakikaten çok güzel bir doğa.. ve kara da doydum.. aslında bu mevsimde kayak takımlarını da yanımıza almakta fayda var :) malesef ilk fotograf çekme denememde makinamın şarjı bitti.. güzel doğayı çekememek baya zor oldu :)

Murat kardeşim tebrikler, 4 kişilik ekiple zorlu rampaları aşıp zirveyi görmüşsünüz... ve sonra en zevkli kısım 21 km. iniş :D
paylaşım için teşekkürler...

Burada herkesin yaptığı gibi "Kartepe turuna hazırlanıyorum" ya da "Kartepe turuna çıkıyorum" gibi bir başlık ile bulunmuyorum maalesef ama konu ile alakalı en uygun yer burası gibi göründüğü için sorularımı buradan sormayı uygun gördüm. Hatalıysam affola. :)

Kartepe'ye doğru bir tura çıkma niyetim var açıkçası ve bu konuda oldukça bilgisizim ve siz deneyimli bisikletçilerin tavsiyelerini, deneyimlerini benimle paylaşmanızı istiyorum.

İstanbul Bostancı'dayım. Yaklaşık 3 aydır, sahilde (eğimsiz zemin) günde 20-25 km'lik sürüşlerim oluyor. Bazı günler BSYÇ turları ile bu mesafeyi arttırdığım da söz konusu. Kısacası amatör düzeyde bir bisiklet kullanıcısıyım ve bunu yavaş yavaş profesyonel seviyede olmasa da istikrarlı bir seviyeye taşımak istiyorum ve bu bağlamda da Kartepe benim için ilk hedef. Hedefimi de öyle bir çırpıda gerçekleştiremeyeceğimin bilincindeyim ve bunun için aşağıdaki sorularıma yanıtlar arıyorum.

1. Kartepe yolları nasıl? Hangi rota üzerinden ulaşım sağlamam gerekir?
2. Kendimi Kartepe yolculuğuna hazırlayabilmek için ne tür egzersizlere ağırlık vermeliyim (Özellikle rampalar konusu benim için sıkıntı, Bostancı taraflarında çalışma yapabileceğim bir rampa parkuru mevcut mu)?
3. Kendimi hazırlayabilmek için 2-3 aylık bir zaman tasarlıyorum. Bu süre yeterli olur mu yoksa az mı gelir?
4. Kartepe'ye Ekim-Kasım gibi gideceğimi düşünürsek, iklim konusunda ne ile karşılaşırım?
5. Yolculuk sırasında yanımda neler bulundurmalıyım (yedek lastik, tamir kiti vs haricinde)?
6. Yolculuğumu kaç saat sürüş, kaç saat/dakika mola şeklinde planlamalıyım?
7. Carraro Sportive 225 kullanıcısıyım. Bu yolculuk için bisikletime herhangi bir upgrade yapmalı mıyım?
8. Bunlar haricinde tavsiyeleriniz nelerdir?

Aslında forumda bir kaç yerde Kudret Bey'in Kartepe ile bayağı bir içli dışlı olduğunu gördüm ve bu soruları özelden ona sormaya niyetlendim ama sonrasında hem kendisinin vaktini çalmamayı hem de Kartepe özelinde sorduğum bu soruların yanıtlarının genele uyarlanmasıyla, benim gibi hevesli bisikletçiler için bir çıkış noktası olabileceğini düşündüğümden forumda sormaya karar verdim.

• Beğen
Tepkiler: Barış Güney
sefa bey öncelikle teşekkür ederim şimdi epey güzergah seçme özgürlüğü var ama en kolayı güney etap, bostancıda olmanız avantaj tabi yalnız hafta içi deniz otobüsü var yalovaya ama hafta sonu yok şimdi hafta içi ve sonu kış tarifesi henüz belli değil galba eylülde belli olur hafta sonu pendikten feribot var yalovaya , güneyden 76 km sonra suadiye köyü gelir ,köy içinden kartepe otele 14 km rampa var düz yol yok, eğim 7 felan gökan dostum hesabı verdi,inişi aynı yerden yaparsanız kolay olur ,dönüş gene yalovada ama son deniz otobüsü seferlerine bakmak lazım .toplam 180 km dir güney yolu

evet suadiye rampası stabilize dir yer yer toprak ve asfalt ve stabilize ,şimdi bu pazar bi çalışma yapacağız esasında sizi ekipte görmek isteriz ama sizin temponuzda size uyarız bu şekilde antremanlar çok düzenledim bisiklet forumda, amaç pedalşörlerin gelişmesidir..saat 06.30 da bostancıdan çıkış yaparak 60 km lik etap alacağız etap bostancı -kurtköy pendik bağlantısı viaport ve aydos ve yakacıktan tem ve ideal tepeye iniş ve bostancı ...ağustos ayı bu etaplarda olacağız eylülde de aynı malum sıcaklarda öyle tempo olmuyor üstelik 100 km ler çekilmiyor..aşırı su kaybı...

kartepeye 14 kasımda gitmiş idik ve suadiyeden çıkmış idik ve zirvede kar yoktu tek tük var idi ama dehşet soğuk var idi 1300 rakımda, zirveye çıktık ,1640 da kelimeler donmuş idi bekçinin klübesine sığınıp çay içmiş idik..1300 rakımda kalınır ,,kasım ayı bence riskli....ekim sonlarına doğru biraz daha az risk olabilir hava açısından ..bi de araç olursa daha iyi diyeceğim ,aracın arkasına bisikleti koyar idiniz pendikten feribot ile yalova oradan karamürsel ve gölcük üzerinden suadiye köyü sadece 14 km rampa 1300 rakıma çıkar idiniz yalnız zirveye çıkmak için zirveyi bilen bir kişi olması lehinize...evet iç lastik ve pompa tabi kask iniş çok sakat , özellikle suadiye inişi yol bozuktur..yalnız son haberleri aldım asfaltlamaya başlamışlar yolu bu da iyi bi haber. bisikletiniz aşağıdaki gibi değilmi 28 jant.

Kartepeye bisikletle değil de arabayla 5-10 kez gitmişimdir, bana yakın, yaklaşık 50 km. Sonbaharda bisikletle gitmeyi düşünüyorum.

Kartepeye tırmanmaya başlanan yolun başından zirveye kadar yaklaşık 14 km.

Çok dik yokuş. Sürerek çıkabileceğine inanıyor musun ??

Yol asfalt ve çok düzgün.

Zirvede bir otel var ve kayak merkezi olduğundan teleferik vs. var.

Ayrıca otel bölgesinde küçük çitlerle çevrili bir alanda dağ geyiği de besliyorlar. İsteyen çitin önünden geyiklere bakabilir.

Tırmanmaya başlangıçta rakım 320 metre. Otelin olduğu tepe 1320 m. Otelin oradan tam en üst zirvede ise yaklaşık rakım 1600 metre. 1600 metrede bir cafe-restoran var, oradan manzara güzel.

Belirli ücret karşılığı otel bölgesinden daha yukarı kayak başlangıç bölgelerine gitmek için teleferiğe de binebilirsiniz. Teleferikler şimdi de çalışıyor ama çalışma saatleri var, sabah belirli saatten akşam belirli saate kadar.

Tırmanışta bazı noktalarda yol üstünde piknik alanları da var.

Ek olarak zirveden aşağı dağın güney yamacında toprak yol da var ama arabayla inmeyi hiç denemedim. Dağ bisikleti olanlar için büyük macera olabilir bu iniş.

(link)

76 hesaplamadı 71 hesapladı bazende 76 hesaplıyor, bu etap sadece yalova suadiye köyü arası...

(link)

evet esas zorlu yer 71 km in üstüne gelecek olan 14 km lik rampa..toplam 180 km olacak bu tur yalnız 3 ay gibi bir çalışma söz konusu olması lazım haftada en az 2 kez antreman olmalı ...

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/942054_580897838609461_313629689_n.jpg

suadiye rampaları..

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/941692_580901231942455_185351598_n.jpghttps://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/603729_574522615913650_597233621_n.jpg

kartepe otel..evet 1320 rakım

kartepe ye hangi yollardan gideceksiniz, bazı yollar da şuan onarım çalışması var.

Sefa önüme çok güzel bir hedef koydun. Allah senden razı olsun :)
Yeni başladım ben bu spora, Ramazan ayı sebebiyle de sadece ev-iş arası kullanıyorum bisikleti. Ramazandan sonra düz yol ve rampa antrenmanlarına başlamanın zamanı geldi.

@Berksan: Antrenmanları belirlediğimiz bir gün birlikte yapabiliriz.

Geri