Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kartepe Turları

Kudret Bey'in yanıtını görünce şaşırmadım, birazda mutlu oldum açıkçası. :)

Kudret Bey, Kadıköy Pedal başlığında sizi ve arkadaşlarınızı takip ediyorum zaten ve "Aranızda bana da yer var mı?" diye başlığa uğramamın tek sebebi henüz yeni başlamış biri olmam nedeniyle kondisyonsuzluğum. Elbette bende size katılsam, alışık olduğunuz tempoda basıp gitmezsiniz bunun farkındayım ama benim yüzümden de tüm antrenmanınız ziyan olur diye düşünüyorum. Sizinle iştirak edebilmem için biraz daha geliştirmeliyim kendimi. :)

Rota konusunda aslında Yalova tarafını hiç düşünmemiştim, yine Bostancı - Pendik - Tuzla - Gebze - Dilovası - Hereke şeklinde yol alırım diye düşünüyordum ama Yalova alternatifi, haritadan gördüğüm kadarıyla çok daha iyi (İşte amatörlüğün puan kaybettirdiği bir alan daha :p).

Resimdeki 28 jant (46 cm kadro) bisikletten bahsediyorum. Tamamen fabrika çıkışı, şu an için sonradan monte edilen hiçbir donanıma sahip değil.

Peki Kudret Bey, siz Yalova İskele - Kartepe Zirve arasını ne kadarlık bir sürede alıyorsunuz? Elbette şu an ki performansımla sizin sürenize yetişmeme imkan yok ancak sürenizi referans alıp bunun 1.5 ya da 2 katı gibi bir hedef belirleyebilirim kendim için. Ayrıca kaçıncı kilometrelerde mola veriyorsunuz (ya da durmaksızın tırmanışa devam mı ediyorsunuz)?

Kudret Bey'in yanı sıra Özgür Bey, size de teşekkür ederim bilgileriniz için. :)

@mtkeskin; Altımda bisiklet var, sadece sahilde sürüyorum. Resmen bisikleti alıp, hiç kullanmadan balkona kaldırmanın bir adım ilerisi diye düşünmeye başladım bu sahil sürüşlerini. Asfalt yol, sıfır eğim, sağdan soldan fırlayan çocuklar, evcil hayvanlar yüzünden sürekli dur-kalk yapmak... Bisikletin doğası bu değil, tabiatına uygun kullanmak gerek ve yavaştan yavaştan bunu gerçekleştirmeye niyetliyim. Yarın Kartepe'ye giderim, seneye Çanakkale'ye giderim derken imkanım oldukça bisikletle ülkemizi dolaşırım. Fena mı? :)

Scudo
Bende birlikte yapalım diye mesaj atıcaktım size, mesajınızın sonuna yazmıssınız :D bana uyar, tek mesajınıza bakar gelmem :)

• Beğen
Tepkiler: Tahir Keskin
mesajınıza cevap yazamadım çünki yatmış idim sefa bey geçen 23 nisanda erkan dostum ile kartepe otele güneyden gittik pazar günü ben bostancıdan saat 06.30 da yalovaya feribot var zannettim ki tabi yoktu erkan dostum gelince direk pendiğe gittik ve 08.15 feribotu ile yalovaya saat 09.00 da vardık ama geç çıkmak iyi olmadı tabi geç çıkmak uzun yollar için özellikle kartepe için dez avantaj

sabah 06.20 de bostancıdan deniz otobüsü olmayınca mecburen saat 08.15 de pendikten feribot yaptık ve saat 09.00 da yalovada olduk bu çıkış çok geç oldu tabi..erkan ile tasarlanan varış saatinden 11 dakika gecikme ile suadiye merkez camisinde olduk..12.47 de cehennem rampaları başladı suadiyeye gelince toplam 86 km devrilmişti bile...ve üzerine 14 km rampa çıkarak cila yapacak idik işin zoru bu idi....12.47 de çıkışa başladık erkan ile erkan önden koptu kısa mola anlayışları oldu 8-10 saniye duruşlar ve resim çekmek için duruş..giderken fazla resim çekmedik evet sıcak değil idi temmuzda -ağustosda tırmanmış idim hem suadiyeden hemde maşukiyeden çok sıcaklarda o rampalar çekilmez ..erkan epey kopmuş idi sonra bir çeşme yanında durduğunu gördüm orada soluklanma oldu ve erkanın cebe baktık doğru istikamette idik zati o yolu iki kez çıkmış idim harita kafamda idi..tekrar başladık amansız rampalara ,kimi yerde sola dönen rampa çok dikleşiyor idi ..rampa çıkarken eğer yol sağa dönüyorsa soldan almak akıllı bir hareket olurda tabi yolun eğimine göre ,ama karşıdan araç gelirse o vakit durum kötü olabilir idi...10 km de erkanın yukarda durduğunu gördüm beni bekliyor idi ....sonra tekrar cebe baktık ve erkana cebten yolu gösterdim yol ayrımna 2 km kalmış idi o ayrım önemli idi sağ yan yoldan girilmeyecek idi sola sapılacak idi erkana ben belki bırakabilirim dedim çünki orada kesildiğimi hissettim 10 km de ...daha 4 km rampa var idi zirveye ..erkana devam et dedim yukarıda aytekin erzan ve bir arkadaşı bekliyor idi..onlar izmit yönünden gelmiş idi ve önce suadiyeden tırmanmış sonra maşukiyeye inmiş oradan maşukiyeden tekrar tırmanmış idiler ama tam saatinde çıkmışlar idi biz idonun bayram azizliğine uğradık..erkan yola koyuldu ben biraz daha sonra son 4 km yi alıp alamayacağımı düşünüyor idim ama kararı verdim ve çok düşük tempoda son 4 km yi alarak kartepe otele ulaştım erkanı aradım erkan yok idi herhalde dedim maşukiyeden indi aytekine erkanın cebinden beni bekleme dedim erkanada dedimki ayteklere yetiş...sonradan öğrendimki erkan sağa sapmış ve km lerce inmiş sonra o km leri toplamış tabi zirveyi göremedi sağlık olsun onun yerine aldım kartepe oteli..ayrıca cebin cekmediğini farkettik 10 uncu km de.

evet bir resim çektim 1300 rakımda hemen suadiye cehennem stabilize rampalarına döndüm 14 km iniş...suadiye merkez caminin orada et lokantasına girdim mercimek çorbasını limonlayıp içtim sonra 10 km nasıl gittim bilmiyorum suadiyeden yalovaya 72 km var idi topçulara 60 km var idi ama topçulardan sonra 39 km bostancıya var idi yalova için geçikecektim çünki çıkış ters oldu 09.00 çıkış yalovadan kartepe için uygun saat değil...evet dönüşü topçulardan yapacaktım ilk 10 km sürat yaptım mercimek çorbasının verdiği güçle.. son kalan 50 km de tempoyu çektim 8-10 saniye soluklanma süreleri oldu ve topçulara ulaştım hava kararmış idi..gebze -tuzla arası gerçekten dönüşte riskli bir yol emniyet şeridi sıfır tersi bu yolun emniyetli...eve saat 24.00 de vardım sabah 09.00 çıkış dersek yalova akşam 24.00 varış oldu 15 saat bunun bir buçuk saati mola toplamı ve feribotta dönüşte geçen zaman o da 45 dakika ,,,kartepe için en uygun günler deniz otobüsü olarak hafta içidir saat 06.20 bostancıdan yalovaya feribot var ve saat 07.20 de yalovada olunur yalova-kartepe otel-yalova 180 km dir bostancı eve benim gidiş ve dönüş 6 km dir bana 186 km yazar bi dahaki kartepe hafta içi olacakta herkez çalışıyor gelemez tabi.....ekim ayı sonu ve nisan ayı sonu bu tur uygundur..

eve varış saati 24.00 idi ...09.00 yalova çıkış eve varış 24.00 tam 15 saat 1. 5 saat mola toplam 45 dakikası dönüş feribot süre..geriye kalan moların toplam süresi kısa molalar oldu ..yaklaşık 13.5 saat sele üstü olduğuna göre tempo düşük çıktı tabi
215 km 13 saat 30 dakikada alınıyorsa, 13+30/60=13+0.5=13.5

215/13.5=ortalama 15.9, 16 ya yakın, son derece düşük oldu. tempo düşük derken diğer genç dostlarıma nazaran tabi ama aynı katogoride değiliz 6 kişi 270 km yi mtb 26 jant ile 14 saatte tamamladılar ki molaları kısa olmuş idi yalnız bu turu 30 ağustos 2009 da düzenlemiş idim çok zor idi bostancıdan saat 04.30 da çıktık 13 kişiden sadece 8 kişi zirveyi gördü o zirve 1640 metre idi ta istanbuldan zirveyi alan 109 km üzerine 21 km rampa çıkan sekiz kişi ben aytekin erzan koray ali emre akcan harun evren suha onur er ve volkan akboga olmuştur ben tren ile döndüm bana 150 km yazdı ama 21 km kaç düz yola bedel tabi orada harcanan enerjinin km hesabı var 150 km den fazla gitmiş idim ,30 ağustosda yapılan etap ise bostancı-izmit - suadiye -kartepe zirve dönüş maşukiye iniş izmit dil ovası gebze -bostancı dönüşü 6 adam başardı ,aytekin volkan ali emre suha onur ,evren harun ..

Sayenizde edinmek istediğimden çok daha fazla bilgiye ulaştım Kudret Bey. Teşekkür ediyorum. :)

Anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla hayalimdeki "2-3 ay sonra Kartepe" maratonu benim için (kondisyon durumumdan ötürü) şu aşamada biraz imkansız gibi. Daha sonrasında da, daha ilk turumda kış şartları ile cebelleşmek istemiyorum açıkçası. Sanırım önümüzdeki sonbahar-kış sezonu benim için ciddi anlamda hazırlık safhası ile geçecek ve Nisan-Mayıs civarında da Kartepe Otel'de soluk alıp verebilirim. :)

Unutmadan sormak istediğim iki şey var.
- İstanbul'a nazaran daha kırsal ve doğa ile iç içe bir bölge orası ve o yüzden insan şu soruyu düşünmeden edemiyor. O bölgedeki yabani hayvan durumu nedir? Yani elbette bir ayı ya da kurt ile karşılaşmayı beklemiyorum (belki de beklemeliyim :D) ama oradan buradan fırlayıp, saldıran köpek bol oluyor mu o taraflarda?
- (link) bağlantısındaki haritada, gördüğüm kadarıyla rotanın bir bölümü otobanı da kapsıyor. Bunun yerine daha alternatif bir yol izlenebilir mi? Otobana çıkmayı gözüme kestiremiyorum açıkçası.

@Sefa.

evet doğru 2014 nisan ayı uygun bi tarihtir..istanbuldan gitmek başka bi durum arada sahil yolu toplam 142 km var ,güney yolu ,güney yolunda hafta sonları nispeten kuzey yolundan daha az trafik olur, ama diyorum ya çıkış sakat pazar günleri ,hafta içi çok uygundur ...yalnız hafta içi hiç gitmedim hafta içi güney yolunun trafiği nedir açıkça bilmiyorum gidince öğreneceğim ekimde olabilir ..köpeklere gelince ilginçtir suadiye çıkışında ben hiç bir köpeğe raslamadım yukarılarda ise hiç yok kartepe otele doğru kurt ,tilki felanda görmedim 11 .sefer boyunca hayvana raslamadım yada bana denk gelmedi...
valla mecburen d-100 yolu ora otoban değil evet süratli sürenler oluyor kamyonlar ama pazar günleri sabah erkenden araç yok idi dönüşte ise topçulara kadar trafik var idi ama yoğun değil idi yollar geniştir esas risk aman aman gebze -tuzla arasıdır ora 10 km sağda emniyet şeridi sıfır bir sürü kavşak varki esas risk orada o yolu mecbur kalmadıkça asla gitmem ,bunun içinde çıkış saati kartepe için kesinlikle hafta içi ve saat 07.20 de yalovada olmak lazım dönüşüde yalovadan yapmak gerekmekte,,

Kudret abi varken bize söz düşmez ama kişisel fikrim sahil yolunda surmeyip bostanci -kurtkoy-kurtdogmus etabini tamamlayip.Daha sonraki gunlerdede Bostancı şile etabi yaptiktan sonra kartepe etabina yogunlasmanizdir.

Kudret abi böyle kısa turlarda konaklamak nasıl olur? Bir gece Kartepe'nin soğuğu yense de ondan sonra sabah güzelliğiyle yola çıkılsa fena mı olur?

ozan dostum herkes ama herkes benim yaptığımın daha iyisini yapacak kondüsyona sahiptir ama sadece zaman meselesi ve antreman meselesi isteyen aracı var ise bisikletini arkaya yerleştirir ,istanbuldan direk izmite oradan maşukiyeye ulaşır ,maşukiyeden 17 km yi biraz geçiyor rampa ama asfalt yol yalnız orada pazarları trafik oluyor ,ikinci trafik olmayan yer ise suadiye rampa 14 km stabilize yol yalnız..

keskin dostum kocaelinden sen yakınsın tabi orada isen kocaelinden sabah erken çıkarak maşukiye ye çok rahat varırsın maşukiyeden 17 km yi biraz geçen rampa var bir günde başarırsın kartepeyi ve otele 1320 rakıma maşukiye üzerinden ulaşırsın ,,,iniş aynı yer olur sonra kocaeline dönersin.

@Kudret Kurtcebe

Ramazan'dan sonra Berksan ile tırmanış antrenmanlarına başlayalım da o da olur inşallah. :)
Tırmanış antrenmanı haftada bir gün yeterli olur mu, ve de nasıl yapmak lazım?

• Beğen
Tepkiler: Sanberk E
yukarıda rotayı ekledim ama izmiti baz aldım ...
37 km in 18 km si rampa olduğuna göre sadece 18 km lik eğimin 7-8 olduğu rampa var ,tırmanış antremanları olabilir izmitte olanlara mesafe çok az 19 km sonra 18 km lik rampa başlıyor zati izmitten maşukiye ye ciddi rampada yok esas rampa maşukiye içinden başlar kavşakta 18 tabelası vardır ora başlangıç yeridir...ağustos ayında sıcaklar olacak dikkat etmekte fayda var su kaybı olacaktır ama tırmanışta çeşmeler vardır maşukiye en mantıklı olanı ,,,,,,,,izmit içinde 18 km lik rampa yok antremanın direk maşukiyeden yapılması lazım bu antremanda kesilme olduğu an asla zorlamamalı yoksa elektrotlar atar yani diz çekmez ,sıcakta daha zor olacak iş ama genede sıcaklarda yorulmadan çıkılabilinir ,yalnız çıkabildiğiniz kadar .daha önce antremanlar olmadı ise bu antremanlar deneme amaçlı olur nihai hedefi yakalamak için antreman şarttır ben izmitte otursa idim valla haftada 3 gün antremana çıkar idim pt -çarşamba -ct
şimdi tabi bisikletin ağırlığıda kişiye rampada dez avantaj olarak dönecektir artı kilosu,
rampada spd pedal kesin şarttır yüzde 30 kar ,evet rampa çıkarken su matara olacak bisiklete bağlı olacak eldiven şart tabi eller terleyecek aynı yerden inerken el terlediği için gidon kolu elden kayabilir ,kafada kask artı bandana kafa müthiş terler ve bandana teri emer..bisiklet forma artı tayt bunlar gerekli olanlar arkaya sırta çanta almak arkayı bayağı terletir küçük bir bel çanta bisiklet sele altına küçük çanta içine iç lastik pompa bel çantaya yanıma energel alıyor idim bu sıvı içecektir ve hepsini içmem az içerim çok kuvvetli üzerine mataradan su takviye yapar idim power gel bar da kullandım ama o jöle idi bu sıvı bu energel daha iyi geldi gnc mağazalarında satılır 7 lira ayrıca protein shake içecek açlığı giderir, sıvı içecektir çukulatalıdır ....bunların yanına muz önemlidir ayrıca antreman öncesi kesin kahvaltı bu kahvaltıda 4 yumurta omlet tam yağlı peynir yanına yeşil çay siyah zeytin antreman öncesi bi gün önceden 3 tabak kıymalı makarna ve yoğurtla yenecek bunlar önemli sabah aç karnına o rampa çıkılmaz yolda yiyerek üstüne rampa çıkılmaz ,rampa başına gelindiğinde karın tok olmalı 8 inci km ye gelince yorgunluk hissedilince bi adet energel içilmeli ,az ,üzerine mataradan su bunlar bana yaramıştır ,,,ayrıca herhangi bi rahatsızlığı olanların yüksek tansiyonu olanların kalplerini sıcak havalarda yormaması gerekmekte evet kartepe rampası sadece kondüsyona değil aynı zamanda rahatsızlıklarımızın olmamasına ve en önemlisi beslenmemize dikkat etmemizi gerektirir..

@mtkeskin

Tırmanışa başlamak için kerpe yollarını öneriyorum :D

@Kudret Kurtcebe

Kudret abi herkes senden iyi kondisyona sahip değildir.Yaz başı bir bisiklet alan herkes kendine hemen 100+ hedef koyuyor ama iş öyle diil.Yolda bunun %7-%10 eğimi var , 14 km yokuş var diyorsun.Antremsnsız uzun yollara çıkılmaz.Ben İstanbul sahil,şile otoban,Antalya +40 derecede 40 km yol yapıyorum ama bir günde 100 km uzun yol yapıyım diyemiyorum.Kısacası herkes senin kondisyonda değil Kudret abi.

@Ozan Güneri

ozan dostum teşekkür ederim..
2008 martında scale 30 karbon aldım ve bu tarihe kadar üstünde epey antremanlar oldu tabi 215 km en çok bi günde yaptığım kartepe turu oldu yalnız 300-400-500- artı üstü km ler için yol bisikletine geçmek artı 53 dişe geçmek artı karbon olması artı 7 kilo ile sınırlı olması artı tabi bi adet pinarello olması... bide düşünüyorumda 300 -400-500- km ler zati dostlarım tarafından başarıldı, bu bana yeterde artar bile ,evet 200 km lerde kalma bence iyi...ve de benim için yeterli diye düşünüyorum...
yol gidonu ile durum değişiyor rüzgara karşı eğilme şansın var mtb gidonunda bu durumu istesende yapamazsın ayrıca ayakta çıkma avantajı var eurosportta bu nisan ayı ve temmuzda bisiklet yarışlarını seyrettim rampada ayakta çıkıyorlar en dik rampada bu insana avantaj tabi ama hep ayakta çıkmakta dez avantaj olabilir genelde çok dik eğimli olan rampalarda öne doğru vücudun ağırlığın verilmesi yolda olabilmekte ama mtb gidonlu bu bisiklette biraz durum net olmuyor bu yüzden boynuz takdım ,çok dik eğimleri aynen ayakta ve boynuzlardan tutarak vücudumunun ağırlığını öne vererek çıkınca kolay oluyor tabi üst üste gelirse dik eğimler oldukça güç bi durum ortaya çıkar ayna kollar yol bisikletinde 2 yaprak olunca valla iş acaip zor olur...slx ayna kolum 44 diş ve 3 yaprak rampalarda avantaj ama 44 diş düz yolda insana o kadar hız vermiyor 48 dişe geçmek lazım 48-11 de durumumum hızlı olacakta para tabi slx ayna kol 48 diş 400 lira ...
şu bi gerçekki 5 yıldır çalışma periyodu var aksamadan devam ettim şile- bıçkıdere etapları çok yapıldı keza şile -ulupelit şile darlık -etapları, 130-160-180 km lere eşdeğer tabi...
şimdi hemen hedef koymak doğrumu evet değil alt yapı 100 km yi çıkarabilmeli ne derler çalışmayan demir paslanır o vakit bizde çalışacağız önce 30 km lerde kısa mola anlayışı ve tempo tabi etap düz yol olabilir ama mutlaka rampalı etaplarda olacak rampalardan kaçamayız rampalar her yerde ,,,,sonra 60 km lere çıkacağız performans arttıkça km lerde artacak bi bakmışız 100 km lere gelmişiz ondan sonra çorap söküğü gibi gider 100 artılar yalnız şu bi gerçekki kendi ekibimden biliyorum şile yollarında çok sıkı basan dostum 8 ay boşlayınca bıçkıdere etabında turu tamamlayamadı bu da bisiklet sporunun nankör bi spor olduğunu kesin göstermekte..

abi bu kartepe turlarınıza katılmayı ben de çok istiyorum ama hem bisikletim düz gidonlu yol bisikleti, fitness bike denilen tür (50-34 aynakol) hem de avcılar gibi istanbul'un bir ucunda oturuyorum. sanıyorum ki 34 aynakol ile (ruble 12-30) o tepeye çıkılamaz ama yine de bir gün imkân yaratıp size katılacağım.

Ya dur şimdi bir de aynakol derdi çıkartma başıma. :D
Kondisyon anlamında kendimi yeterli seviyede geliştirdikten sonra basıp gidicem ben gittiğim yere kadar. Gidemez de yarı yoldan dönmek zorunda kalırsam bahaneyi; işin içine aynakolu, gidonu, spd'yi vs vs de eklerim ve bisikletin donanımına atmaya kalkarım. Haliyle suçu kendi yetersizliğimde aramam bu sefer ve bu da benim gelişimim için olumsuz bir durum oluşturur. Bazı durumlarda cehalet iyidir. :D

İşin şakası bir yana, kendimi fiziksel ve zihinsel olarak hazırladığım kadar bu yolculuktaki tek yol arkadaşım olacak olan bisikletimin donanımına da dikkat etmem lazım.

Merhabalar uzun zamandır gitmek isteyipte gidemediğim yere kartepe zirveye gitmek için yola çıktık :) İzmitten 2 kafadar çıktı yola yeni yapılan bisiklet yolundan devam ettik köseköy'ün içinden geçip arslanbey üzerinden çıktık ordan direk kartepe yoluna saptık macera başlasın. Zirveye ne yazıkki çıkamadık :( Hava iyice kötüleşti sıcaklık 10 dereceye kadar düştü yoğun yağmur ,sis ve rüzgar vardı bizde dönmek zorunda kaldık toplam 28 km yol gittik tırmanışta hava koşulları bizi zorlamıştı soğuk ve yağmur. Her çıkışın bir inişi vardır demişler inişte bir kısmında soğuktan kemiklerimize kadar donduk bisikletin pabuçları çoğunlukla eridi ve dik rampadan aşağıya inmek paha biçilemezdi yorgunluğumuza değdi :) sonra aşağılara doğru indikçe hava ısındı yazın içinde kışı yaşadık :) Şimdilik bu kadar iyi forumlar.

Ayağızına sağlık, biz karda çıktık siz yağmurda :) bir dahaki sefer birlikte pedallarız inşallah :)

• Beğen
Tepkiler: Melih Çolak
Yolun ne kadarı toprak söyleyebilir misiniz? Biz de amortisörsüz şehir bisikletleriyle çıkmayı düşünüyoruz 3 vakte kadar, o sebeple soruyorum :)

2 çıkış noktası var arslanbeyden ve maşukiyeden. siz hangi yolda çıkacaksınız :) arslanbeyde çıkıcaksanız toprak yol 7.7 km kolay gelsin şimdiden.

Geri