Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kask tavsiyeleri

Selamlar. Van Rysel Roadr500 pek çok kişi tarafından övülmüş. Aynı fiyatlı ve yine Decathlon'da satılan Rockrider 500 modelini kullanan var mıdır? Dağ bisikleti kaskı olarak geçiyor bu model, şehir kullanımında önerir misiniz? Ön tarafında hafif bir çıkıntı şeklinde siperlik var, güneşi engellemesi açısından faydalı olur diye düşündüm. Daha çok şehir içinde kullanacağım ama şehir bisikleti kaskları pek hava almayan modeller gibi görünüyor, o yüden bu kasklara yöneldim. Renk olarak açık bir renk alsam daha iyi olacak forumdaki ortak görüş o gibi.

Scudo
Kask Çene bandı nereler de Bulunur? daha doğrusu Aparat diye geçiyor ( GoPro için değil. ) Her ne yazsam da bulamadım :koptum:

Selamlar. Van Rysel Roadr500 pek çok kişi tarafından övülmüş. Aynı fiyatlı ve yine Decathlon'da satılan Rockrider 500 modelini kullanan var mıdır? Dağ bisikleti kaskı olarak geçiyor bu model, şehir kullanımında önerir misiniz? Ön tarafında hafif bir çıkıntı şeklinde siperlik var, güneşi engellemesi açısından faydalı olur diye düşündüm. Daha çok şehir içinde kullanacağım ama şehir bisikleti kaskları pek hava almayan modeller gibi görünüyor, o yüden bu kasklara yöneldim. Renk olarak açık bir renk alsam daha iyi olacak forumdaki ortak görüş o gibi.
Roadr500'ü kullanıyorum şehir içi olarak. Siperlikten ziyade hava alması bence daha önemli, yol tipi olan daha fazla hava alır gibi. bence yol tipi olanı seçmenizde fayda var.

Herkese merhaba,
İnternetten kask almak için nereyi tavsiye edebilirsiniz? Bir de ölçüyü nasıl belirlemeK gerekiyor? İyi günler

Roadr500'ü kullanıyorum şehir içi olarak. Siperlikten ziyade hava alması bence daha önemli, yol tipi olan daha fazla hava alır gibi. bence yol tipi olanı seçmenizde fayda var.
CEvap için teşekkürler. Şehir içi sürüşte güneş ne kadar problem oluşturuyor, güneş için gözlük vs. kullanıyor musunuz?

CEvap için teşekkürler. Şehir içi sürüşte güneş ne kadar problem oluşturuyor, güneş için gözlük vs. kullanıyor musunuz?
Güneş gözlüğü değilde dereceli gözlük kullanmaktayım. Çok nadir de olsa güneşin direk karşıdan geldiğinde rahatsız ettiği oluyor ama dereceli güneş gözlüğü alana kadar idare edeceğim. Güneş gözlüğü ile kullanmanız siperden daha mantıklı olabilir. Hatta renkli camlı bisiklet gözlükleri var onları da tercih edebilirsiniz.

Herkese merhaba,
İnternetten kask almak için nereyi tavsiye edebilirsiniz? Bir de ölçüyü nasıl belirlemeK gerekiyor? İyi günler
Kaşınızın bir parmak üstünden baş çevrenizi ölçün 54-58cm (M) 59-62cm (L) değerlerinden uygun olanı seçin. Kask önerisi isterseniz eğer uzun turlar değil şehir içi gezintiler (10-20km) yapacaksanız Decathlon’da ki Roadr 100 modeli işinizi görür. 500 modeli daha iyi ama kısa turlar için ekstra konfora gerek yok.
Güneş gözlüğü değilde dereceli gözlük kullanmaktayım. Çok nadir de olsa güneşin direk karşıdan geldiğinde rahatsız ettiği oluyor ama dereceli güneş gözlüğü alana kadar idare edeceğim. Güneş gözlüğü ile kullanmanız siperden daha mantıklı olabilir. Hatta renkli camlı bisiklet gözlükleri var onları da tercih edebilirsiniz.
Dışarıdan gelecek kırıcı maddelere karşın, cam gözlük sürüşlerde sağlıklı değildir.
Örnek vermek gerekirse;
(link)

• Beğen
Tepkiler: yoyobike
Kaşınızın bir parmak üstünden baş çevrenizi ölçün 54-58cm (M) 59-62cm (L) değerlerinden uygun olanı seçin. Kask önerisi isterseniz eğer uzun turlar değil şehir içi gezintiler (10-20km) yapacaksanız Decathlon’da ki Roadr 100 modeli işinizi görür. 500 modeli daha iyi ama kısa turlar için ekstra konfora gerek yok.

Dışarıdan gelecek kırıcı maddelere karşın, cam gözlük sürüşlerde sağlıklı değildir.
Örnek vermek gerekirse;
(link)
Valla bence görememek daha sağlıksız gibi :) 11000-12000km kadar bisiklet kullandım gözlüğümü çatlatabilecek kadar bir şey gelmedi gözüme.
Bu gelmeyecek demek değil tabiki, arabaların camları çatlıyor yoldan gelen taş vb. malzemelerden dolayı.

Arkadaşlar decathlon 500 serisi kasklar yeterli midir yoksa 200 tl civarına alınabilecek daha güvenli bir kask önerebilir misiniz?

Güneşten ziyade rüzgar için kullanmak isteyebilirsiniz. Rüzgarsız havada bile sizin hareketli olmanız gözlerin yaşarması için yeterli ki bunu istemezsiniz. Silmekle durmuyor ve dikkat dağıtıyor.

Arkadaşlar decathlon 500 serisi kasklar yeterli midir yoksa 200 tl civarına alınabilecek daha güvenli bir kask önerebilir misiniz?
Çok iyi seçim. Kendim kullanıyorum, aşırı iyi.
Roadr 500

nedense prowell kasklar bana her zaman güven vermiştir. şükürler olsun sağlamlığını test etme fırsatım olmadı ama özellikle benim gibi koca kafalılar için ekstra ayar sunuyor. tavsiye ederim.

Kask olarak Roadr 500 kullanıyorum memnunum. Gözlük olmazsa olmazım. Güneş gözlüğü ile çıktım ve akşama kaldığım için dönüşte yolu görebilmek için güneş gözlüğünü çıkardım öyle sürdüm. Eve girmeme 20m kalmıştı ve çok hızlı değildim ama gözüme bir anda minik sinek gibi böcek gibi bişey kaçtı ve önümü göremedim ani fren yaptım, park halindeki araçlara az kala durdum. Yolda araç yoktu, trafikte değildim. Bu yüzden şanslı olduğumu düşünüyorum. O yüzden kask + gözlüksüz olmaz derim her zaman.

Decathlondaki kaskların üretim tarihi nedir acaba? İnternetten almayı düşünüyorum.Piyasada satılan birçok kask eski.Hatta ünlü bir markanın kaskını almaya niyetlendim 2016 model dedi satıcı.Sormazsanız ürün tanıtımında yazmıyorlar.

Decathlondaki kaskların üretim tarihi nedir acaba? İnternetten almayı düşünüyorum.Piyasada satılan birçok kask eski.Hatta ünlü bir markanın kaskını almaya niyetlendim 2016 model dedi satıcı.Sormazsanız ürün tanıtımında yazmıyorlar.
Decathlon'da eski kask bulamazsınız. Yeni 500 modelleri zaten 19/20 üretimi. O bakmış olduğunuz çok ünlü marka kuvvetle muhtemel kask protone :) büyük bedenleri indirimli satıyorlar.

• Beğen
Tepkiler: m3r3n
Decathlon'da eski kask bulamazsınız. Yeni 500 modelleri zaten 19/20 üretimi. O bakmış olduğunuz çok ünlü marka kuvvetle muhtemel kask protone :) büyük bedenleri indirimli satıyorlar.
Kaskların bir son kullanma tarihimi oluyor?

226412 dosyayı görüntüle226412 dosyayı görüntüle Bir kaç ay önce mağazada 500 serisini denemiştim yan tokaları sabit gibiydi şu aralar f/p kask arayışındayım.Bu kaskı kullanan ve yan tokaların kulak kepçesini rahatsız edip etmemesi hakkında bilgi verecek olan var mı
Yan tokaları, içinin pedleri çok kaliteli. Hafif,havalandırma delikleri yeterli ve fonksiyonel.Bu fiyata alınacak güzel bir kask. Tek eksiği renk seçeneği.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve BooJack
@mummy01
Teşekkürker, aslında sormak istediğim yan tokaları ayarlanmadığı için kulağınıza temas oluyor mu veya ayarlanma seçeneği var ama ben mi gözden kaçırdım

Geri