Scudo Sports

Kaskınızla alay mı ediliyor? O zaman içeri buyrun.

benim sözümün bi benzeri sölenmiş ama yinede söliyim.
havlayan her ite hoşt demekle ömür geçmez...

Scudo
@Semih Aydoğdu

Benim bildiğim kadarıyla yok. Fakat bu pvc kapıları takarken araya sıktıkları ilginç bir köpük vardı. Kirli sarı bir rengi var. Belki onunla araya biraz dolgu yapabilirsiniz. Genellikle yalıtım için kullanılıyor ama bayağı dayanıklı bir malzeme. Kenara akanları temizlemek için spatulayla kazıdık. Ama çok az miktarda sıkmanızı tavsiye edeim ve yapısına zarar verip veremeyeceği hakkında bi fikrim yok. Çünkü sıkarken eldiven takıyolardı. ÇArşıdaki pirince giderken evdeki bulgurdan olmamak lazım:).

@harun bozdogan

o jantlar sadece alındığı ve kurulduğu gün temizdi işin açığı:D. Binerken ne kadarda temizlesem yaramazlık yapmadan duramadığım için çabucak geri kirleniyo. Bende sadece çok aşırı kirlendiği zaman temizliyorum. Önüne geçilmiyo yoksa hergğn hergün silmek:D. Eminim o kirli ve pasaklı jantı görünce aklınızdan geçmiştir bakımsız olabileceği ve oradan pideci gelmiştir. Her ne kadar piste görünse iyi bakım yaparım bebaama:D. (not:bisikletin adı kirli:D)

Güzel yöntemler bunlar ya :D

Hollanda'da bisiklet sürücüleri için kask takmak mecburi. Kasksız sürüşte direk cezai işlem uygulanıyor.
Dip Not : Ayrıca bisikletinizin isminize ait faturası sürekli yanınızda olmalı. Çünkü polislerin bunu sorma hakkı var. Hırsızlığa bir çeşit önlem.

@djayo

Dip not Türkiye için geçerli mi?

Hayabusa ile kask takmadan polisin yanından geçen çook insna gördüm. Aslında sormak lazım. Biiklette kask konusunda kanunları araştırmak lazım. :)

9 yıl önce bir bisiklet kazasında kafamı çarptım. 3-4 gün hafıza kaybı yaşadım. Yakın zamanda bir bisiklet daha aldım. Artık kask da takıyorum.

Kask takan arkadaşlara laf atan ya da bön bön bakan insanlara aldırış etmemek lazım. Büyük bir ihtimalle (büyük şehirde yaşıyorsanız) bir daha o insanları görmeyeceksiniz.

@Yasin Varışlı

Kask için laf atanlara kafayı takmıyorum. Onların seviyesine inemem. Bence daha büyük sorun kamyonların ,arabaların sıkıştırması

Ben Gaziosmapaşada oturuyorum kafamda kask, üzerimde fosforlu yeleğim ile fırına, markete her yere giriyorum çıkıyorum.İlk zamanlar insanlara, esnafa garip,komik geliyordu gülüyorlardı ama şimdi alıştılar. hatta yol üzerindeki insanlar hafta sonu tek geçtiğimde soruyorlar diğer arkadaşın nerede bir şey mi oldu diye.İnsanlar alışıyorlar biraz uzun sürüyor ama alışıyorlar ve o insanlar kaskın gerekliiğini anlıyorlar. kafaya kasktan başka bir şey takmaya değmez.

@Ömer Faruk MUMCUOĞLU

Haklısın.Birazda bu sorunun sebebi bisikletçiler.Çoğu kask vs. takmıyor.Onun için normal vatandaşlarda o tip koruyucu şeyleri anca yarışçıların falan kullandığını zannediyor.Oysa bütün bisikletliler taksa herkes alışır ; öyle kasklı birini gorunce arkasından kovalamaydı taş atmaydı falan abartı durumlar en aza iner =)

@djayo

kanun maddesini bilmiyorum ama kask zorunluymuş :Skull-175 peki uygulanırmı , o kadar usulsüzlükler varken buna vakit ayıracaklarını zannetmiyorum.

Ben yıllarca askeri lojmanda yaşadım. Bizim lojmanda kasksız bisiklet sürmek yasaktı. Askerler görünce bisikletten indirir ailemize şikayet dilekçesi yollarlardı. Askeri birliklerin içinde de öyledir. Kask zorunludur. Kasksız binene birgünlük göz hapsi gibi ciddi cezalar vardır.

Keşke sivilde polislerimiz de kasksız binenleri uyarsalar...

kimin ne dediğine takılmamak lazım sonuçta bir kaza geçirseniz sizi koruyacak olan kaskınız!

@turanza

Sen ne diyorsun arkadaş, sana birisine bir şey atma hakkını kim veriyor kendini ne sanıyorsun ?

Biraz olsun aklınızı kullanın biraz olsun haysiyetli şerefli ve onurlu olun...

kimsenin ne dediği umrunuzda olmasın arkadaşlar,insanlarımızın tam anlamıyla bunu benimsemeleri biraz daha zaman alacaktır,önce emniyet. bol pedallar :)

1) naz etme ne olur iste seninde olur
2) çenen kadar kafan çalışsa hayatta kalırsın
3) az çene çok iş
4) başına güneş değil kask geçsin

Geri