Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kaskla bisiklet sürerken tip tip bakışlara maruz kalmak!

@globaldriver
Öyle düşünmüyorum. Uygun şekilde düşülürse ve hız varsa herkes bu şekilde ölebilir. Kasklılar hariç.

Scudo
ben her znm aynı yolu tercıh edıyorum sırf bu yuzden ne dıyım ınsan guvenemıyor Türkiye sartlarında hergun bı olay oluyor yol calısması vs en guzelı temkınlı yol almak ....

Herkese merhaba. Kaskın hayati önemine ilişkin dün bir olaya şahit oldum. Mudanya- Gemlik istikametinde gidiyordum. Rampayı tırmandım tam inişe geçiyordum. Aşağıdan 55-60 yaşlarında biri bisikletle tırmanıyordu.

Amaca yoruldu herhalde kaldırıma yanaşıp ayağını kaldırım taşına koyup inmek istedi bisikletten. Ayağı kaldırımı es geçip boşluk kısma geldi ve amca duran bisikletten tepe takla düştü. Kafasını arkadaki tel bariyere çarptı.

Hemen bisikletten inip koştum yardıma. Kaldırdım. Kafası çizikler içindeydi kanıyordu. Biraz su felan verdim. Kask takması için uyardım kendisini. Alacağına söz verdi amca :)

Oysaki kask taksaydı gülüp geçilecek minik bir kaza olacaktı.

Yüzlerce km yapıp kaza yapmayan , fakat durmak üzereyken düşüp kafasını çarparak ağır şekilde yaralanan çok insan var.

İnsan bedeni ilginçtir. Bir kaza anında bütün beden refleks olarak kendini koruma alır. Kollar , bacaklar , gövde vb. Ama kafamızı sert kafa tası kemiğinden başka koruyacak bir hareket yada bir refleks mevcut değildir. Düşme anında kafa tasımızı korumak için bir müdahalede bulunamayız ve direk sert zemine çarparız.

Bu bizim hayatımız. Kimsenin ne dediği ne düşündüğü umurunuzda olmasın. Bu hayatın her alanında böyle.
Saygılarımla. Sağlıklı sürüşler.

15 yıldır ehliyetim var araç kullanıyorum, gündüzleride farlarım açık gezerim. eskiden gerek araçlardan gerek yayalardan 'hoop farlar açık' diye uyarılar gelirdi hatta polis bile çevirip farları kapa dedi. ben yine farlar açık gitmeye devam ettim. sonradan 'farımda açık yolumda' diye bir kampanya çıktı. gündüzleride kısa farların açık olmasının diğer yaya ve sürücüler tarafından daha çabuk farkedilmenizi sağladığından bahseden bir kampanya. ben hala far açık gezerim gündüzleri artık ne yayalardan ne diğer sürücülerden nede polisten bir uyarı gelmiyor insanlar farın açık olmasının nedenini anladı artık. biraz uzun oldu ama demem odur ki bazı şeylerin algılanması özellikle bizimki gibi ortalama eğitim seviyesi düşük toplumlarda zaman alıyor. ancak bir süre sonra bisiklete binerken kask kullanılmasının normal birşey olduğu daha doğrusu gerekli olduğu anlaşılacak herkes tarafından. o zamana kadar biraz zorluk çekeceğiz anlaşılan.

Selam Dostlar,
Almanyadan yaziyorum, buralarda sadece kask takmayana ters bakiyorlar veya "cocuklara kötü örnek oluyorsun" diye yorum yapiyorlar.
Ayrica okullarda bisikletle gelen cocuklara kaski $art ko$uyorlar.

Saygilarla

Yahu TEM'de kasksız, şortla ve ayağında parmak arası terlikle dandik bir scooter motor üzerinde, son sürat giden bir akılsızı gördükten sonra ne beklersin bizim insanımızdan. İşte bu tip adamlar bizim kaskımızla, taytımızla dalga geçer. Bunları ciddiye almaya ne gerek var,sen pedala kuvvet devam et arkadaşım :))

• Beğen
Tepkiler: emre güven
Aynen arkadaşlar.bana bisiklete biniyorum diye.cok laf atan oluyor ama.özelliklede taksim/beyoğlu,tarlabaşında birinde gece gidiyordum.4kişi önüme cıktılar.hızlı gidiyordum ama.el hareketleri,küfürler falan.oracıkta gururuma dokundu ama.4 kişilerdi.yoksa iner agzını burnunu kırardım.ama bende biraz uzaklaştım.durdum allah ne verdiyse saydım:) rahatladım ama ya.icimde kalsaydı kötü olurdum ben.

@£rk!n

dönmekte olan bir mtb tekerinin neler yapabileceğini bir düşünün. emin olun sele borusu solda 0 kalır .

şaka bir yana. 70yaş üstü bir bayan bölünmüş yolda orta refüjdeki aralıktan 90 derece dönerek bir sokağa girerken birkaç metre ile kurtuldum sinek gibi yapışmaktan. kazayı kılpayı atlattığımızı gören bayan arabadan inip " eşşek gibi beni beklemek zorundasın " demişti. altındaki beyaz renk cip i ile , ahmet taner kışlalı sokağa dönüş yapan o bayanı bir kezdaha saygıyla anıyorum.

@Mustafa TufanBu nasıl bu hale gelmiş,inanılmaz.
Elleri önünde,biraz reflekse ellerini önüne destek yapabilirdi? Benzer bir durum motosiklet kazasındaolmuş ama bisikletle bu kadarının olabileceğini pek zannetmiyorum açıkçası.Photoshop olabilir bence.

@Mephamd
Diyelim ki araba ezdi yada yüksek bir yerden düştü bisikletle. Kaliteli bir kaskı olsaydı "olmayacaktı."

ya üye girişi yapmıyım yapmıyım dedim ama... :D

abicim kaska bakıp gülmeleri normal birazda ama... Şimdi sen bu işle ilgilenen bir adam olmasan bizim kaskları görünce manyak bu ya kaskın yarısı var kaskın yarısı yok demez misin? Şaka bir yana kaska dair olan davranışların bir kısmına katlanıyor ama tayta yapılan muhabbetler çok daha çirkin... :D Ama insan her şeyden önce kendi için yaşamalı, sorumluluklarını bilen adam, adamdır. İyi sabahlar

bnde bazen bir yere giderken bu tip şeylere 100 lerce kez maruz kaldım o sözler onların cahilli deyip geçmek en iyisi ama insan belli bir noktadansonra sinirleri bozuluyor katılıyorum size :(

@Ahmet Bolgi

bu tarz sürücülere denk geliyorsanız ehliyet sınavı ders kitaplarını tekrar okumasını söyleyiniz hatta çok denk geliyorsanız bi tane kitabı yanınızda bulunmakta fayda var kitabı yüzlerine atabilirsiniz.belki biraz agresif olur ama buna layik olan sürücülerimiz bol.

Geri