Herkese merhaba. Kaskın hayati önemine ilişkin dün bir olaya şahit oldum. Mudanya- Gemlik istikametinde gidiyordum. Rampayı tırmandım tam inişe geçiyordum. Aşağıdan 55-60 yaşlarında biri bisikletle tırmanıyordu.
Amaca yoruldu herhalde kaldırıma yanaşıp ayağını kaldırım taşına koyup inmek istedi bisikletten. Ayağı kaldırımı es geçip boşluk kısma geldi ve amca duran bisikletten tepe takla düştü. Kafasını arkadaki tel bariyere çarptı.
Hemen bisikletten inip koştum yardıma. Kaldırdım. Kafası çizikler içindeydi kanıyordu. Biraz su felan verdim. Kask takması için uyardım kendisini. Alacağına söz verdi amca
Oysaki kask taksaydı gülüp geçilecek minik bir kaza olacaktı.
Yüzlerce km yapıp kaza yapmayan , fakat durmak üzereyken düşüp kafasını çarparak ağır şekilde yaralanan çok insan var.
İnsan bedeni ilginçtir. Bir kaza anında bütün beden refleks olarak kendini koruma alır. Kollar , bacaklar , gövde vb. Ama kafamızı sert kafa tası kemiğinden başka koruyacak bir hareket yada bir refleks mevcut değildir. Düşme anında kafa tasımızı korumak için bir müdahalede bulunamayız ve direk sert zemine çarparız.
Bu bizim hayatımız. Kimsenin ne dediği ne düşündüğü umurunuzda olmasın. Bu hayatın her alanında böyle.
Saygılarımla. Sağlıklı sürüşler.