Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kategori önerileri

Eğer illa sıcak fırsatlar diye başlıklar diye bir bölüm olsun diyorsanız ve kişi kendi ürünün reklamını yapsın ve forumda ki önüne gelip geçen oraya konu açmasın istiyorsanız bir önerim var.

Önerim şöyle : Şimdi sıcak fırsatlar adı altında bir başlık olacak ve oraya ürününü koymak isteyen kişi forum sahiplerinden birinin hesabına 5 tl para yatıracak. Yöneticilerde onun konusunu oraya koyacak ve herkes oraya konu açamayacağı için hem kendinin reklamını hızlı bir şekilde yapacak Forumda bu sayede para kazanmış olacak.

Scudo
ben öneri getirirken aklımda hiç birileri çıksın kendi firmasının reklamını yapsın gibi birşey yoktu.

mesela migrostaki kask örnegi gibi şöyle bir konu başlığı
migrosta filan kask 40 lira

konu içerigi
arkadaşlar dün migrostayken gördüm. bana güzel geldi. renkleri de fena degil
kullanan var mı tavsiye var mı gibi
konunun devamında da
arkadaşlar ben aldım buyrun resimleri falanca migrosta satış devam ediyor
ben aldım dandik vs vsvs

biri çıkar da bizim magazamızda kask sudan ucuz diye bir reklam yaparsa onu anlayacak kadar da hepimizin zekası var. ha gerçekten ucuzdur bir kaç kullanıcı yorum yapar amenna. ama sırf ismini duyurmak reklam yapmak amacı varsa geçilir dalga silinir başlık bitti gitti. hatta silinmez ibreti alem olur

neyse olursa ne ala olmassa bu şartlarla foruma devam

@Serden Us

Evet arkadaş böyle demek istiyor sanırım.

• Beğen
Tepkiler: S26
Serden abi seni siteye yönetici yapmak lazım aslında. Maşallah herşeyi bi güzel biliyorsun. Aslında gerçekten de olman lazım. İstersen istek yap .Hemen alırlar seni valla.

Peki teşekkürler. O halde kendi fikrime geçeyim. Herkesin dürüst, düzenli ve sorumlu olacağının garantisi olsa, bence de çok iyi olurdu. Ne güzel hepimizin her fırsattan haberi olurdu. Ama malesef yönetimin kaygıları bende de mevcut. İş çığrından çıkabilir.

------------------------------------
:)
Gerekli yerde yönetime az da olsa katkı yapmaya çalışıyorum kendi çapımda. Üye olarak kalmak daha iyi benim için.

serden us tebrikler tam kerem kardeşin dediği şeyi demişsin.

yazık kaç gündür yazıyor çocuk biri de elinden tutmadı yaa :D :D

neyse hele bi kurulsun da sıkı takip eder reklam kokan hareketleri engellemeye çalışırız.

hele diyin kardeş sen önce bisikletini al da öyle konuş :rolleyes:

Merhabalar.

Bölümde benzer konu olmuş mu diye arattım ama sonuç vermedi. Forumda kısa zamandır takılıyorum bu yüzden daha önce tartışıldı mı bilgim yok ama ufak bir gözlemimi paylaşmak istiyorum.

Bildiğiniz gibi "Bisiklet Seçimi" bölümüne yoğunlukla biz acemiler başlık açıyoruz. Derdine bu bölümde derman arayanlarımızın en büyük ortak paydası bilgisizlik ve deneyimsizlikten oluşuyor.

Bazen başlıklarda öyle yanıtlar görüyorum ki gerçekten aklım almıyor. Örneğin birisi tur bisikleti önerisi istiyor, yanıt şu: "Sedona, Trek, Scott derim." Yahu iyi de Trek olsun Scott olsun, 400 €'ya da bisiklet satıyor 1400€'ya da bisiklet satıyor. Yanıt ne anlatmak istiyor ve neden bunu anlatmak istiyor belli değil. Sık gördüğüm başka ve benzer bir durum da dayanaksız, öznel yanıtlar. Birisi Bunların ne anlatmak istediği belli ama neden onu anlatmak istediği belli değil.

Yardımcı olmak isteyen arkadaşların da eksik, yanlış bildiği şeyler olabilir buna diyecek bir sözüm yok sonuçta herkes bir şeyler öğrenmek için burada; ama, en azından nitelikli bir ileti yazarsa kişi, onun yanlış bildiğini başkası düzeltir. Örneklendirdiğim çizgide yanıt yazan kişilerin ne yardımcı oldukları var ne de düzeltilebilecek bir bilgi sundukları.

Bu yanıtların yanında bir aceminin anlayabileceği açıklıkta uzun uzun açıklamalar yapan, en ufak terimleri bile parantez içinde açıklayan ve yeni başlayanları son derece sağlıklı bir şekilde yönlendiren yanıtlar yazan arkadaşlar var ki; yukarıda anlattığım şekilde yanıt yazan arkadaşların, bu arkadaşların isteğini kırması bile olası gözüküyor bana.

Buna nasıl bir çözüm bulunabilir, BisikletForum'da yeni olduğum için söyleyeceklerim olanaklı mıdır bilemiyorum; ama, üyelerin buraya yazma yetkisi sınırlanabilir bence. Uygulamadaysa, yeni üyelerin böyle bir hakları olur, gerektiğinde niteliksiz yorumlar yapan kullanıcıları topluluk uyarır (ki yönetim bu konuda tavır almak isterse çoğunluğun bu konuda yardımcı olacağını düşünüyorum); eğer uyarı fayda etmezse onlar da belirli bir süre kullanıcıdan bu hakkı alırlar. (Muhtemelen şu an mesaj sayımdan dolayı göremediğim bir "Yönetime Bildir" tuşu da vardır, o da bu konuda yardımcı olur.) Uyarıdan sonraki ilk hatada iki hafta, ikincide 1 ay, üçüncüde 3 ay gibi artarak giderse bu olayın önüne geçilebileceğini düşünüyorum.

Sevgilerimle.

Bunlara katılmakla birlikte, sorulan sorunun içeriğinin de yetersiz olduğunu görüyorum hep. Mesela başlık açılıyor, "sadece düz yolda gideceğim, arazide kullanmam, fiyat uygun olsun, ne önerirsiniz?" şeklinde bir içerik.

İlk büyük kadro bisikletimi 92 yılında aldığımı hatırlıyorum. Bisikletçiye gidip de model seçmedim. Forumu bırakın, internet bile yoktu kullanabileceğimiz. Ama tek bir bisikletçiden öneri alıp, bana model önermesini ya da elindekilerden birini satmasını beklemedim. Gittim katalog buldum bir yerlerden ve inceledim modelleri. Kendime seçenekler oluşturdum. Kiminin tipi cazip geldi, kiminin özelliği, kiminin garanti ve servis güvencesi... Ondan sonra da gözüme kestirdiğimi bisikletçi bisikletçi gezerek buldum aldım.

Yani diyeceğim; konuyu açan kişi de yorum beklerken, yorumcuyu yönlendirici düşüncelerini yazmalı. Atıyorum "şu şu markanın tipleri hoşuma gitti. Şu bisiklet modelleri benim kullanımıma uygun mudur? Ya da şu model var ama aynı kadroya kendim toplasam ya da toplatsam nasıl olur?.." gibisinden kendi zevkini ve amacını belirtmeli.

Evet, yeni başlayan birisi hiçbir şey bilmiyor olabilir bisiklet konusunda. Ama koskoca BisikletForum içeriği (arama motoru da dahil) ve markaların da kendi siteleri var. Biraz zaman ayırıp az çok bilgi edinebilir arama yaparak, okuyarak ve modelleri inceleyerek. Yani İngilizce bisiklet terimlerinin ne anlama geldiğini anlatan bir konumuz bile var forum içerisinde... Üstelik o bahsettiğim 92 yılına göre günümüzde aradığımız bilgiye ulaşabilmek çok çok daha kolay.

• Beğen
Tepkiler: Hasan Çağri
Kesinlikle haklısınız. Söylediğiniz arama yapma alışkanlığı da dahil olmak üzere "forum kültürü" olarak nitelenen alışkanlıklar bütününden kullanıcıların büyük bir bölümü uzak gibi duruyor burada.

Tahminimce değindiğiniz şekilde açılan başlıklara özellikle deneyimli üyeler, olması gerektiği şekilde açılan başlıklara göre daha az yanıt veriyorlardır. (Diğer forumlardaki deneyimlerinden bunu kendi adıma rahatlıkla söyleyebilirim.) Bu açıdan, iki sorunun birbirinin yinelenmesinde etkili olduğu bile söylenebilir belki. Deneyimsiz kullanıcı gelip uygunsuz bir başlık açıyor, uygunsuz ve niteliksiz yanıtlar almasına rağmen yanıt aldığını sanıyor ve bundan sonra da böyle devam ediyor. Bunun yanında deneyimli ve birikimli kullanıcı da bu bölümlere yanıt yazmaktan zevk almamaya başlıyor, bu defa da olması gereken forum anlayışını kimse göremiyor.

Ben bu konuda da yerleşik üyelerin - yönetimin gerekli ve ciddi önlemler alması ve yardım istemesi durumunda tabii ki - çok etkili olacağını düşünüyorum. Örnek vermek gerekirse Türkiye'nin büyük sinema forumlarından birisinde Türkçenin kullanımına ve sayfa düzenine gerçekten üst düzeyde özen gösteriliyor. Bu foruma üyelik olağan durumuyla kapalı, zaman zaman üyelik alımı açılıyor. Üyelik alımının açıldığı dönemlerde kayıtlarda bir "patlama" yaşanıyor ve akın akın yeni üye geliyor. (Rakam olarak konuşmak gerekirse beş binlerin aşıldığını söyleyebilirim.) Bu üyelerin bir çoğu da forum kurallarına dikkat çeken sabit başlıkları okumadan dalıyorlar foruma. Bu noktada çok açık seçik görebildiğim bir şey var, kurallara alışmış ve belli bir süredir orada takılan üyeler yönetime yardımcı oluyorlar, gerek şikayetlerle gerek yeni arkadaşlarına düzgün üsluplarla yaptıkları uyarılarla. Böylelikle binlerce yeni üye bir iki haftaya kalmadan düzene alışmış oluyor.

Yönetim böyle bir işe kalkışmanın çok zor ve fazla uğraş isteyen bir şey olduğunu düşünebilir belki; ama ben, özellikle de bisiklet gibi özellikle kültürel ve parasal açıdan birikim ve yatırım isteyen bir sporla/hobiyle uğraşan üyelerin bu konuda çok zorlanmayacaklarına eminim.

• Beğen
Tepkiler: S26
Anlaşılan yönetimin de üyelerin de bir rahatsızlığı yok bu konuda. Üzücü.

Üzücü olan bir durum yok açıkcası.
Forumda uzun yıllar + saatler vakit geçirmediğiniz için bunu anlatmak zor aslında.

Açılan konuların abartmıyorum %99'u site içerisinde rahatlıkla bulunabilecek konular halinde mevcut.

Konu açılışı sonrasında ''Aradım ama bulamadım'' diye başlıyor bazı yeni üyeler''
Ve ilginçtirki bu tarz konular açan arkadaşların bulamadıklarını yaklaşık 10 dk. içinde bulabiliyorsunuz.

Burda temel sorun görememek.
Türkiyede doğru bisiklet alınabilecek noktalar zaten az. Google'a Bisiklet yazıldığında bir elin parmaklarını geçmiyor , ve tabiki bisiklet forum.

Sevgili yeni üyemiz o kadar heyecanlı ve istediği şeyi o kadar çabuk almak ve bilgilenmek istiyorki , aramıyor , araştırmıyor ve yanıt bekliyor.

Bahsettiğiniz üyeler zaten site içinde çok aktif olan kişiler değil ve dediğim gibi onlarda araştırmıyor bu durumda.

İnternet dünyası o kadar sardıki içimizi , bir tuş ile dünyalara ulaşıyoruz.
Bundan 10 sene önce bisiklet toplarken ne yapacağımı öğrenmek için kütüphaneye gittiğimi çok iyi hatırlıyorum...

Bisikletforum'da açtığınız konuya sizin deyiminizle Yanlış , yetersiz , biçimsiz vs. cevaplar yazılıyor , yönlendirmeler yetersiz demektense ,

Site içerisinde sadece 2 Saatlik bir tura çıksanız sanırım benden daha bilgili olursunuz.

Saygılar...

Unutmadan :

Yönetimden ses çıkmıyor üzücü demişsiniz,
Yönetimin hayatı forumun içinde geçmiyor ve geçimlerini forumdan kazanmıyorlar.

Bilginize.

Bisikletforum'da açtığınız konuya sizin deyiminizle Yanlış , yetersiz , biçimsiz vs. cevaplar yazılıyor , yönlendirmeler yetersiz demektense ,

Kendi açtığım bir başlığa böyle yanıtlar geldiği için açmamıştım bu başlığı, ilk iletimin girişinde "Bisiklet seçimi bölümüne biz acemiler başlık açıyoruz." demiştim dolayısıyla böyle anlamakta haklısınız. Benim orada vurgulamak istediğim bu bölümü kullanan kişilerin "(bisiklet konusunda) acemi" olmasıydı. Bunu anlatmak isterken vurguyu yanlış yapmışım, bu konuda yanlış anlaşılma benden kaynaklandığı için özür dilerim.

Forumda uzun yıllar + saatler vakit geçirmediğiniz için bunu anlatmak zor aslında.

Açılan konuların abartmıyorum %99'u site içerisinde rahatlıkla bulunabilecek konular halinde mevcut.

Forumlarla ilgili bazı konularda fikir sahibi olmak için her forumda yıllar geçirmeye gerek yok bence, genel olarak forumlarda yıllar geçirmek yeterlidir, kaldı ki forumu üye olmadan önce de takip ediyordum. İlk iletimdeki anlatım yanlışlığından kaynaklı bir iletişim kopukluğu olduğu ortada; ama başlıktaki ikinci iletimde tam da bahsettiğiniz "arama yapma" konusuna da, sizin de eksikliğinden rahatsız olduğunuza emin olduğum "forum kültürü" konusuna da değindiğime dikkat etmenizi beklerdim.

Yöneticilerin "forumda ve forumla" yaşamadığını biliyorum; ama, başlığı açalı dört beş gün olmuştu.

Sevgilerle.

Şimdi anladığım kadarıyla konu açanların ve konuya yazanların yeterli olmadığı konusunda bir şikayetiniz var, forumlarda yazılanların bilgi açısından doğruluğuna yine forum üyeleri konuya yazarak cevap verir tabi yönetimden yazmak isteyen olursa oda kendi fikrini yazar, burda hiç kimse yönetim dahil bilirkişi değildir olamazda ,konuya cevap yazılmaması ve bilgi açısından doyurucu olmamasına müdahale etmemiz doğru olmaz, biz konuları yada mesajları kontrol edip editlerken açılan konunun doğru yerde olmasına dikkat eder, mesajlardaki bilginin eksik- doğru -yanlış olmasına değil genel ahlak kurallarına uygun, polemik yaratmayacak cümleler içermesine bakarız.Bir konu hakkında yazılanların bilgi açısından doğru olup olmadığına herkes kendi düşüncesini özgürce yazarak ve forum kuralları çervesinde tartışarak cevap bulur ,zaten forumların asıl amacıda budur.Eğer bilgi açısından güvenilir bulduğunuz üyeler var ise kendisine özel mesaj yollayarakta bilgi edinilebilirsiniz ve bu sıkçada yapılır.

Ben açıkçası bu konuyu oradaki yazılanlardan daha anlamsız ve gereksiz buldum.(Kişisel düşüncem.)

Burada bir öneri isteği var,bu bunun akabinde öneriler var.Tabi herkes süper ve net bilgi veremez.Çünkü sizce,bizce olan bir öneri olur.Sizce çok mantıksız bir düşünce, bence çok mantıklı olabilir.(Burada olduğu gibi) Herkes bildiği kadarını yazar.

“Diğer bir konu ise yöneticilerin sınırlama ve tepki alması.”

Asla böyle bir sınırlama olmaz, olamaz. Mantıklı değil. Yazan kişi öneri istiyorsa, karşı tarafta bildiği kadar önerisini yazar.
Buna sınır koyulursa,öneri isteyen net bilgi alınamaz.

Kelime hatam var ise herkesten çok özür dilerim.
Saygılar. İyi forumlar.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Ozler
Bana göre hatalı konularda uyarmak; tavsiye gerektiren konularda da ufuk açan, okumaya yönelten cevaplar vermek daha uygun. Herkez kendi doğrusunu bulmalı.

Bisiklet hayatta bir seçimdir. Sinema filmi seyredip, sinema kitapları okuyup bir forumda edebiyat kurallarına göre yazmaya benzemez. Karşılaştırma şansız olmuş. En önemlisi burada kimse başkaları hakkında okudukları, izledikleri ve anlattıkları üzerinden yazmıyor. Kendi bisikleti, kendi tecrübeleri, kendi hayatı üzerinden yazıyor. Aksi bir yaklaşım en az sinema kadar yapay olur. Format olmayan şeyleri anlatanlar, gerçek gibi göstermeye çalışanlar için önemlidir. Var olan şeylerin gerçek gözükmek gibi bir kaygısı genelde yoktur. Bisikletseverlerinse bir hayat seçimi olarak böyle bir format kaygısına düşeceklerini sanmıyorum. Bana ve çevremde tanıdıklarıma uymaz. forumda herkez doğallıkla herkez kendi tecrübelerini paylaşıyor. Ben forumun bu yanını seviyorum. sadece okumayı bilmek gerek...
Yedi yaşında bir çocuk çıkıyor bisiklet seçimi bölümünde diyor ki... bianchi hi-ten kadrodan bahsediyor çift amortisörlü... "çift yaylısından al, kırmızı olsun, çok güzel çünkü..." haklı... en iyi bisiklet en güzel bisiklet çünkü... "sedona, trek scott derim" diyen diyorki... bu markalar var hocam... bir sitesine gir oku bir iki model belirle... daha ana konuları bilmeden ben sana ne desem boş diyor... en sık rastlananlardan... "Scott al rahat edersin" diyor mesela biri... aslında diyor ki bu bisiklet işinin sonu yok abi... modifiye ediyorsun, parça getirtiyorsun bitmiyor, başından hiç değilse havalı bir kadro al benim gibi gözün doysun... Size garip geliyor olaiblir ama bunlar epey faydalı bilgiler...

ama illaki size bir sürü teknik bilgi içeren ve sana kardeşim en güzel bisiklet şu marka şudur fiyatıda budur diyen birini arıyorsanız bisikletçiler bunu yirmi senedir tanıdıkları arkadaşlarına bile yapmıyor. Çok riskli çoookkkk... şununla evlen demek gibi bir şey bu :D

• Beğen
Tepkiler: sadana
Bülent Özer, forumların amacının tartışmak olduğu konusunda sizinle hemfikirim ama tartışmanın daha nitelikli tutulması - kimi zaman yanlış bulunsa da, olması değil tutulması - taraftarıyım. Bu benim görüşümdü, yönetime iletmiş oldum; yönetimin görüşü de net bir şekilde yukarıda, öğrenmiş oldum. Bu açıdan başlık amacını buldu sanıyorum, yanıtınız için teşekkürler.

Sevgilerle.

Hafif donanımlar, atölyeden farklı bir içeriğe sahip olsa bile çoğu zaman ikisi birbirine karıştırılarak konular yanlış yere açılıyor.

Karışıklığın asıl nedeni dikkatsizlik de olsa, dikkatten kaçmasına neden olan bence şu:

http://img710.imageshack.us/img710/6694/adszbsw.jpg

Görüldüğü gibi, ikisi de "Kadrolar" diye bitiyor. Diğer bölümler için de aynı şekilde. "Yeni Mesajlar"a tıkladığınızda ise konunun hafif donanım bölümüne mi yoksa atölye bölümüne mi ait olduğu anlaşılamıyor. İkisi de "Kadrolar" diye görünüyor.

Bence Hafif Donanımlar bölümündeki tüm alt bölümlerin adlarını değiştirip, başına sadece "Hafif" eklersek daha iyi olacaktır. Yani;

Hafif Kadrolar
Hafif Amortisörler
Hafif Frenler
... vs.

İsim olarak iyi durmuyorsa başka şekilde de isimlendirebiliriz diye düşünüyorum.

Ben de ayni olaydan sikayetciyim.
Ama olay, onerdigin gibi basliklarin duzenlenmesiyle duzelecek gibi de gozukmuyor..
Sonucta okumasi olmayan birisi icin, baslikmis, buyuk puntolu harflermis, birsey farketmeyecektir:) Bunun disinda, bolumle ilgili yonetici arkadaslarin bu durumla hic ilgilenmedikleri de baska bir gercek..
Bir keresinde saolsun yonetici Ender Bey'den rica etmistim de, kendisi bolumden sorumlu olmamasina ragmen yaklasik 10 civarinda yanlis yerlere acilmis olan konulari ilgili bolumlere tasimisti..
Kendisine, ilgi ve yaklasimindan dolayi burdan tekrar tesekkur etmis olalim

Tabi ki, okumadan-bakmadan açıldıktan sonra heryere yanlış başlık açılıyor. Ama sanki bu bölümler daha fazla karışıyor gibi gözlemliyorum ben. Yani başlık açmayı geçtim; en azından yeni mesajlara baktığımızda, okuduğumuz halde anlayamıyoruz. Aynı kelime var çünkü.

Geri