Forumumuzda "Forumdan yeni konular ve mesajlar" bölümünün altında veya üstünde Sohbet Bölümü olsa güzel olmaz mı? Örneğin şuradaki gibi :
https://i.hizliresim.com/kZXjnD.png
Aklımızdaki ufak tefek sorulara konu açacağımıza buradan yazarız. Mesela ben aklımdaki bazı soruları araştırmama rağmen bulamıyorum ama bunada konu açılmazki simdi diyorum sonra unutuyorum öyle kalıyor o. Zaten forumumuzda online sayısı bir hayli yüksek cevap alınır, bu şekilde de bazı arkadaşlarımızın yakındığı ota b*ka konu açıyorlar derdi kalmaz.
Sohbet Bölümü açılırsa hem daha samimi ortam oluşabilir forumda. Bilgisayar başından kalkıp ben dolaşmaya çıkıyorum diyen arkadaşa yakın olan kişilerde bisikletini alıp onunla gezebilir.
Tabi bir de benim gibi bisikleti arızalandıktan sonra saatlerini bilgisayar başında geçiren insanlar sürekli yeni konu beklemez ve Sohbet Bölümü'nde yazmaya başlar.
Bu Sohbet Bölümü, sitenin telefon uygulamasında da olsa daha ballı şekerli olur.
Eğer bu öneri uygulamaya geçerse çok sevinirim ve şunları da söylemek isterim. Benim eski girdiğim forum bu şekildeydi Sohbet Bölümü sayesinde tanımadığım üye yoktu denebilir. Gündelik konuları tartışırdık. Tabii arada sinirlenenler olurdu. Bunun için sadece Sohbet Bölümü ile ilgilenen yöneticiler vardı. Uyarı/Ban bir şekilde düzene sokarlardı o bölümü. Sıkıldığımızda haxball gibi internet üzerinden basit oyunlar oynardık. Bu sayede birbirimizi tanırdık. O forum genel olarak oyun forumuydu. Birbirimizi tanıyıp dayanışmamıza gerek olmayan bir forum, ama ona rağmen iyidik. Şimdi düşünüyorumda bisikletforum'da böyle bir dayanışma olsa bence çok güzel olur. Hepimizin ortak yönü bisiklet ve bu ülkede hiç ilgi görmeyen, insanların küçümsediği, insanların hor gördüğü bir spor, ulaşım aracı en önemlisi amaç. Biz birbirimize yardımcı olmazsak biz birbirimizle dayanışmazsak kim bizi umursar, kim bize yardım eder? O yoldan geçerken altında arabasıyla size laf eden sürücüler mi? Yoksa bisiklet yoluna atlayan yayalar mı?
Neyse kendimi çok kaptırdım galiba, herkese hayırlı geceler.
Düzenleme: Sohbet Bölümü belki yanlış anlaşılabilir. Yeni bir konu bölümü açılsın demiyorum. Zaten Serbest Kürsü'de sohbet edebiliceğimiz söyleniyor. Fakat ben resimdeki gibi bir yer öneriyorum.