Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Katlanır bisiklet tavsiyeleri

Katlanır bisiklet alacaksanız yerli markalara pek ilişmeyin derim.

Bütçe durumuna göre Dahon > Tern > Btwin sıralamasıyla seçim yapabilirsiniz.

Katlanır bisikletlerin kadro ve gidon katlama mekanizmalarının tasarımları çok önemli. Bu bisikletler en sık bu noktalardan arızalanıyor ve üretici firma malının arkasında durmaz ve yedek parça sağlamaz ise, bisikletiniz bir köşede yatarken siz de sinirden duvarları yumruklarsınız benden uyarması :)

Aynı şey hem Carraro'da, hem Bianchi'de başımıza geldi zira. Fabrika 1 ayda parça gönderemedi. Parça nihayet geldiğinde de yenisini göndermek yerine, bizim gönderdiğimiz parçayı "sözde" tamir edip bize geri yolladıklarını gördük ve ağlanacak halimize gülmekten midemize kramplar girdi.

Scudo
Tern a7 link, 2020 model. 4000 tl talep ediyor. Sizce nasıl fiyatı? Çok binilmemiş.Screenshot_20220327-204358_letgo.jpg

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba. 1 adet Dahon Vybe D7 model sahibiyim, eşim kullanıyor. Kendi şehir bisikletimi sattım, şimdi 2. katlanırı arıyorum. 2. El öncelikli fikrim fakat saçma sapan fiyatlar var. 0 fiyatından daha pahalıya bile satıyorlar. Bu yüzden 0 bisikletlere de bakındım ve Dahon Hit 20" modelini gördüm. Sanırım yeni bir model. Hiç yorum görmedim. 4.400TL fiyatı var. Tavsiye eder misiniz? Ya da o fiyata şunu al diyeceğiniz model var mıdır?

Arkadaşlar merhaba. 1 adet Dahon Vybe D7 model sahibiyim, eşim kullanıyor. Kendi şehir bisikletimi sattım, şimdi 2. katlanırı arıyorum. 2. El öncelikli fikrim fakat saçma sapan fiyatlar var. 0 fiyatından daha pahalıya bile satıyorlar. Bu yüzden 0 bisikletlere de bakındım ve Dahon Hit 20" modelini gördüm. Sanırım yeni bir model. Hiç yorum görmedim. 4.400TL fiyatı var. Tavsiye eder misiniz? Ya da o fiyata şunu al diyeceğiniz model var mıdır?

Hit Dahon'un "pandemiye özel" modeli.
O fiyatlara yerli markaların doğru düzgün katlanmayan/katlanınca küçülmeyen/bagaja sığmayan/ağırlığından taşınamayan katlanır bisikletleri var. Biraz abartmış olabilirim ama hepsi bu özelliklerde sınıfta kalıyor.
6 vites ve önde 52 arkada 14-28 dişliler yeterli geliyorsa bence Hit güzel bisiklet.

• Beğen
Tepkiler: ugurus ve EA1907
Hit Dahon'un "pandemiye özel" modeli.
O fiyatlara yerli markaların doğru düzgün katlanmayan/katlanınca küçülmeyen/bagaja sığmayan/ağırlığından taşınamayan katlanır bisikletleri var. Biraz abartmış olabilirim ama hepsi bu özelliklerde sınıfta kalıyor.
6 vites ve önde 52 arkada 14-28 dişliler yeterli geliyorsa bence Hit güzel bisiklet.

Teşekkürler hocam.
O fiyatlara çıkmaya hanımın izin vereceğini pek sanmıyorum fakat bir aklımda olsun diye baktım. 2500 tl civarlarında 2. el olarak önerebileceğiniz model ne vardır? Tilt120 - Kron Fold 3.0 - Ümit Accrue, 2036,2037 modelleri bu fiyatlarda bu modeller var genel olarak. malesef bende hiçbirini istemiyorum fakat şu modelin alınabilirliği daha iyi dediğiniz model hangisi?

Btwin Tilt 500 için konuşacak olursak 2019 yılından beri kullanıyorum. Fikirlerimi yazayım belki bir faydası dokunur.

Katlama Mekanizması:
Bisikletin gidon katlama mekanizması oldukça hoş ve güven verici. Önce güvenlik pimini kaldırıp daha sonra aşağı bastırarak kilit açılıyor. Yani kolay kolay istenmeyen bir duruma sebep olması çok düşük bir ihtimal. Fakat kadroyu katlayan kısım için aynı şeyi söylemem imkansız. Çünkü plastik bir parça ve dandik iki tane diş tutuyor yolda pek ala gevşeyip çok ciddi sıkıntılar yaşatabilir. Bana güven vermiyor. Ayrıca benim bisikletin çok kurcalanmadığı halde sele borusunu tutan pimi yalama yaptı (selenin sağa sola hareketini önleyen vida) diş açılıp yeni vida takılması gerek.

Fren ve jantlar:
Bisikleti ilk aldığımda frenler inanılmaz ötüyordu zamanla bu ötme azalarak bitti ama sinir bozucu bir durum. Sürekli fren ayarı yapmak gerekiyor. Jantların akortu sürekli bozuluyor. Sürekli akort ayarı yapıyorum. Akort uzmanı oldum desem yeridir. Frenleri de çok başarılı değil. Hele akort biraz bozuksa bisiklet doğal olarak yalpa yapıyor. Sinir bozucu bir durum oluşuyor.

Sürüş ve Konfor:
Oldukça dik bir sürüş pozisyonu var tam bir şehir bisikleti diyebilirim. Fakat bisikletin doğası gereği katlanır olduğu için dümdüz duran gidon da sürüş hissiyatı olarak diğer bisikletlere göre daha hassas ve ben hoşlanmıyorum hissiyatı kötü geliyor. Keyif alamıyorum. Tani bu çok kişisel birşey. Kimisi de çok seviyor.

Sele kişisel bir şey o yüzden yorum yapmayacağım fakat elcikler çok dandik aşırı uyduruk bir plastikten yapılmış zamanla üstü inanılmaz kir topluyor ve kötü görünüyor. (Eldivensiz kullanmadım)

Üstünde gelen farlar hiçbir işe yaramaz. Süs olarak kullanırsınız.

Lastiklerin yol tutuşunu ise çok başarılı bulmuyorum.

Vites oranlarını ise hiç beğenmedim. Bu tür bisikletler daha çok düşük kadans ile hızlı gitmek için kurgulanmış bence ki bu bisikletle 25 kmh üzeri hızlar asla güven vermiyor. Ve tavsiye de etmiyorum.

Ayrıca katlandıktan sonra taşımak kesinlikle ergonomik değil. Sürerken mıknatıslar açılıyor. Elde taşımak için ağır.

bence sportif amaçlı alacaksanız tam boy bir trekking bisiklet alın derim.Benim oturduğum yerde de asansör küçük maalesef. Ön tekeri söküp o şekilde diklemesine ancak sığıyor. Yapacak bişey yok. Katlanır bisikleti ise kullanmıyorum bile keyif alamıyorum.

Arabanın arka koltuklarını yatırıp bisikleti de ön teker sökük halde arabaya da koyabiliyorum ki benim arabaya sığıyorsa herkesin arabasına sığar diye düşünüyorum. En kötü bir adet askı alabilirsiniz. Bende almayı düşünüyorum.

Umarım çok güzel bir bisikletiniz olur güzel günlerde binersiniz

• Beğen
Tepkiler: Joseph Cavalcanti
Teşekkürler hocam.
O fiyatlara çıkmaya hanımın izin vereceğini pek sanmıyorum fakat bir aklımda olsun diye baktım. 2500 tl civarlarında 2. el olarak önerebileceğiniz model ne vardır? Tilt120 - Kron Fold 3.0 - Ümit Accrue, 2036,2037 modelleri bu fiyatlarda bu modeller var genel olarak. malesef bende hiçbirini istemiyorum fakat şu modelin alınabilirliği daha iyi dediğiniz model hangisi?

Sanırım Accrue ya da Ümit'lerden herhangi biri. 2036 ile 2037 arasındaki tek fark fren gibi görünüyor, Accrue ile 2037 arasında da jant.
Tamamen çelik (fazladan 2.5 kg) Kron Fold 3.0 sıfır olarak da yaklaşık o fiyatlara var: (link)
Tilt de tam çelik.

Merhaba arkadaşlar, normalde mosso legarda kullanıcısıyım. Eşim ve oğlumun nadirende benim kullanacağımız bir katlanır bisiklet arayışı içerisindeyiz. Araştırma işinie normalde kron fold 3.0 ile başladım. Fakat birkaç arkadaş ile görüşmem ve forumda okuduklarım neticesinde bütçeyi 4000e kadar çıkartarak dahon hit ve 2. el 2019 model (tahmin) tern a7 link'e yönlendim.
Şimdi ne yapsam ne etsem kararsız kaldım. Kiloları tern aksesuarlı 12 kg sanırım, dahon aksesuarsız 12 kg. Vites için baktığımda birisi öyle dağa bayıra giden biri olmadığımızdan, normal günlük şehir içi kullanımda üzmesin ve uzun süre işimizi görsün niyetiyle alacağımdan çok bir fark olmayacağı kanaatindeyim. Dahon'da sıfır oluşu, daha çok kiloya dayanma gücü ve verdiği garanti cezbediyor. Ayrıca aklımda, "İlk katlanır tecrübesi şimdi bir yanda çocuk bir yanda eşim birisi beğenmez boşver o kadar para verme git kron'u al, eğer beğenirlerse satar daha kalitelisini alırsın veya çocuk beğenmezse ona da farklı bir bisiklet alırsın." gibi gibi konuşmalar geçiyor :)

Tavsiyenize muhtacım.

- Tern link a7 12kg civarı - 7 vites ( aksesuarlı mı aksesuarsız mı bilmiyorum )
- Dahon Hit 'de 12kg civarı - 6 vites ( aksesuarsız )

• Beğen
Tepkiler: Akınlasınn
Aksesuar dediginiz ne oluyor ? Çamurluk ve bagaj mı ?
Tern hakkında çok bilgim yok modelleri kafamı karıştırdığı için ve kuzenimde Dahon olduğu İçin Dahon markasını tercih ettim Tern e az ilgi gösterdim.
Bence sıfır olması çok avantaj . Kredi kartı ilke almak ve garanti. Ve parçaların hepsi 0 yaşında olacak . Kullanılmasa bile tekerlekler eskiyor

• Beğen
Tepkiler: tasdelen ve Mysal
Merhaba arkadaşlar, normalde mosso legarda kullanıcısıyım. Eşim ve oğlumun nadirende benim kullanacağımız bir katlanır bisiklet arayışı içerisindeyiz. Araştırma işinie normalde kron fold 3.0 ile başladım. Fakat birkaç arkadaş ile görüşmem ve forumda okuduklarım neticesinde bütçeyi 4000e kadar çıkartarak dahon hit ve 2. el 2019 model (tahmin) tern a7 link'e yönlendim.
Şimdi ne yapsam ne etsem kararsız kaldım. Kiloları tern aksesuarlı 12 kg sanırım, dahon aksesuarsız 12 kg. Vites için baktığımda birisi öyle dağa bayıra giden biri olmadığımızdan, normal günlük şehir içi kullanımda üzmesin ve uzun süre işimizi görsün niyetiyle alacağımdan çok bir fark olmayacağı kanaatindeyim. Dahon'da sıfır oluşu, daha çok kiloya dayanma gücü ve verdiği garanti cezbediyor. Ayrıca aklımda, "İlk katlanır tecrübesi şimdi bir yanda çocuk bir yanda eşim birisi beğenmez boşver o kadar para verme git kron'u al, eğer beğenirlerse satar daha kalitelisini alırsın veya çocuk beğenmezse ona da farklı bir bisiklet alırsın." gibi gibi konuşmalar geçiyor :)

Tavsiyenize muhtacım.

- Tern link a7 12kg civarı - 7 vites ( aksesuarlı mı aksesuarsız mı bilmiyorum )

Bence son kısımdaki konuşmalar çok doğru.
Genelleme yapmak istemem ama çocuk küçükse yüksek olasılıkla beğenmez/kullanamaz. Katlanır bisikletler çocuk kullanımı için pek konforlu değil. Bundan kaynaklı olsa gerek, bir noktada oturup geçen 100 tane katlanır bisikletin sürücülerine baksak aralarında hiç çocuk görmeme şansımız var. Bunda tabii ki çocuklara alınabilecek bisikletlerin çoğunun katlanır bisikletlerden epey hesaplı olmasının da payı vardır ama çocukların katlanır bisikletlerden pek hoşlandığını söyleyemem. "Hem kolay taşırız" diye çocuğuna katlanır bisiklet alan bütün tanıdıklarım ya satıp değiştirdi, ya kendi biniyor.

• Beğen
Tepkiler: Mysal ve ugurus
Bence son kısımdaki konuşmalar çok doğru.
Genelleme yapmak istemem ama çocuk küçükse yüksek olasılıkla beğenmez/kullanamaz. Katlanır bisikletler çocuk kullanımı için pek konforlu değil. Bundan kaynaklı olsa gerek, bir noktada oturup geçen 100 tane katlanır bisikletin sürücülerine baksak aralarında hiç çocuk görmeme şansımız var. Bunda tabii ki çocuklara alınabilecek bisikletlerin çoğunun katlanır bisikletlerden epey hesaplı olmasının da payı vardır ama çocukların katlanır bisikletlerden pek hoşlandığını söyleyemem. "Hem kolay taşırız" diye çocuğuna katlanır bisiklet alan bütün tanıdıklarım ya satıp değiştirdi, ya kendi biniyor.

Düşünüyorumda kız çocuk olsa kabul etme olasılığı biraz daha yüksekti ama erkek olunca şimdi arkadaşlarında hep mtb tarzında bisiklet olacak ve dağda - bayırda, kaldırım - kasis, hoplama - zıplama hertürlü akrobasiyi yapacaklar, bizimkide bakacak öyle mi :) Erkek ergenliğinin doğası bu naif katlanır bisiklete müsait olmadığını düşünerek bizimkide bir mtb isteyecek gibime geliyor. Eğer hoşlarına gider birkaç yıl sonra katlanır bisiklet türü ile devam etmek isterlerse bunu satıp yenisini almak daha mantıklı geliyor. Daha önceki tavsiyelerinizde uygun fiyatlı olarak kron fold 3.0 önermiştiniz onu alırım gibi. 3000 bandında şu daha iyi dediğiniz farkı bir model var mı ? Daha üste çıkmayı şimdilik erteleyeceğim sanırım.

• Beğen
Tepkiler: Yokbirşeyxd

Tavsiyenize muhtacım.

Oğlunuz kaç yaşında. 8 - 9 yaşa kadar hiç uygun değil katlanır bisikletler. Gidon ve sele arası çok uzun ve çocuk uzanarak sürmek zorunda kaldığı için hiç zevk almıyor. O nedenle o bisiklete hiç binmek istemeyecektir.

• Beğen
Tepkiler: Yokbirşeyxd
Oğlunuz kaç yaşında. 8 - 9 yaşa kadar hiç uygun değil katlanır bisikletler. Gidon ve sele arası çok uzun ve çocuk uzanarak sürmek zorunda kaldığı için hiç zevk almıyor. O nedenle o bisiklete hiç binmek istemeyecektir.
9 yaşında, net olarak hatırlamasamda 1,40'a yakın boyu var. Olur kanaatindeyim. En kötü senaryoda eşim kullanacak :)

Düşünüyorumda kız çocuk olsa kabul etme olasılığı biraz daha yüksekti ama erkek olunca şimdi arkadaşlarında hep mtb tarzında bisiklet olacak ve dağda - bayırda, kaldırım - kasis, hoplama - zıplama hertürlü akrobasiyi yapacaklar, bizimkide bakacak öyle mi :) Erkek ergenliğinin doğası bu naif katlanır bisiklete müsait olmadığını düşünerek bizimkide bir mtb isteyecek gibime geliyor. Eğer hoşlarına gider birkaç yıl sonra katlanır bisiklet türü ile devam etmek isterlerse bunu satıp yenisini almak daha mantıklı geliyor. Daha önceki tavsiyelerinizde uygun fiyatlı olarak kron fold 3.0 önermiştiniz onu alırım gibi. 3000 bandında şu daha iyi dediğiniz farkı bir model var mı ? Daha üste çıkmayı şimdilik erteleyeceğim sanırım.

Yeni olarak o fiyatlarda Kron Fold ve Ümit Cunda dışında seçenek yok sanırım. Fold çok az daha iyi.

9 yaşında, net olarak hatırlamasamda 1,40'a yakın boyu var. Olur kanaatindeyim. En kötü senaryoda eşim kullanacak :)

Katlanır bisiklet olarak Mosso'yu önerecektim ama fiyatlar 4000 - 5000 tl arası olmuş. Değmez o paraya. Kron Fold ve Ümit Cunda dışında hiç seçenek yok. Başlangıç için alınabilir. Belki bir ekleme olarak lastik patlaması sorunları yaşarsanız dış lastikleri değiştirirsiniz. Bizde eşimle bisiklet sürerken ilk 2 ay da 3 kez lastik patlattık. Park gibi yerlerde çekirdek, ince ağaç dalı gibi şeylerin dış lastikten geçerek lastiği patlattığına şahit olduk. O günden sonra zırhlı lastik taktım ve 2 bisiklette 4 yıldır daha lastik patlatmadı. Lastik olarak schwable kojak aldık. Dişsiz bir lastik olduğu içinde bisikletin performansına olumlu bir etki etti. O nedenle bu da aklınızda olsun.

• Beğen
Tepkiler: Mysal
Cevaplarınız için tek tek hepinize teşekkür ederim, parmaklarınız dert görmesin :)

Büyük ihtimalle kron alacağım gibi o zaman, fold'u takip edeyim. Belki bir indirim yakalarım. Hafta sonu %10 paylaş-kazan kampanyası oluyordu. Birde indirim denk gelirse tadından yenmez herhalde :)

Cevaplarınız için tek tek hepinize teşekkür ederim, parmaklarınız dert görmesin :)

Büyük ihtimalle kron alacağım gibi o zaman, fold'u takip edeyim. Belki bir indirim yakalarım. Hafta sonu %10 paylaş-kazan kampanyası oluyordu. Birde indirim denk gelirse tadından yenmez herhalde :)

HepsiBurada'nın "(link)" listesine sık sık giriyor. Bugün de bir Kron var ama Cars lisanslı çocuk bisikleti.
(link) listesinde de bugün 18:00 - 21:00 arası için "Bisiklet ve Elektrikli Scooter'larda Süper Fırsat" demişler, tıklayınca Kron Fold 3.0 en başta çıkıyor ama şimdilik 2886.51 TL. 18:00'den sonra bakmak lazım, bindirimli indirim yapmazlarsa biraz düşer belki.

unknown.png

unknown.png

İndirim saati editi: Beklenen oldu, 2886.51 TL'lik ürün indirimle 2886.51 TL oldu.

Son düzenleme:
HepsiBurada'nın "(link)" listesine sık sık giriyor. Bugün de bir Kron var ama Cars lisanslı çocuk bisikleti.
(link) listesinde de bugün 18:00 - 21:00 arası için "Bisiklet ve Elektrikli Scooter'larda Süper Fırsat" demişler, tıklayınca Kron Fold 3.0 en başta çıkıyor ama şimdilik 2886.51 TL. 18:00'den sonra bakmak lazım, bindirimli indirim yapmazlarsa biraz düşer belki.

unknown.png

unknown.png

İndirim saati editi: Beklenen oldu, 2886.51 TL'lik ürün indirimle 2886.51 TL oldu.

2. el terni alacak gibiyim ustadım, akşam için randevulaştık. Özellikle dikkat etmem gereken birşey var mı ? Katlanır bisiklet ile ilgili bilgim yok :(

2. el terni alacak gibiyim ustadım, akşam için randevulaştık. Özellikle dikkat etmem gereken birşey var mı ? Katlanır bisiklet ile ilgili bilgim yok :(

En önemli şey katlanması :) Katlandığınde yeterince küçülüyor mu, mekanizması beklendiği gibi çalışıp katlı durmasını sağlıyor mu, katlandığında taşıması-sürüklemesi kolay mı, gövde ve gidon menteşeleri düzgün çalışıyor mu, boşluk-çatlak v.b. var mı?
Sahibi hızla katlayıp açsın, trikle mi açıp kapatıyor, rahat rahat katlanıp açılabiliyor mu?
Olması gereken bileşenlerle olanlar aynı mı?
Bagajda taşınacaksa o bagaja rahat rahat sığıyor mu?

Geri