Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Katlanır bisiklet tavsiyeleri

Tavsiye ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar, Tern'i aldım. Bisiklet baya temiz ve uzun süre kullanılmamış bir bisiklet gibi duruyordu, hatta o kadar kullanılmamış ki bazı yerlerinde örümcek ağı vardı. Deneme sürüşü yaptım, sürüşü çok hoşuma gitti. Fakat bisiklet güzel bir bakım istiyor. Uygun bir vaktimde yaptıracağım.

Alırken dikkat ettiğim hususlar için diğer arkadaşlara yardımcı olması adına paylaşıyorum. Ben bunları kontrol ederek aldım.

KADRO ÇATLAĞI - yok
ZİNCİR VE DİŞLİLER - küflenme ve gevşeme yok
LASTİKLER - yıpranma yok
VİTES GEÇİŞLERİ - problem yok
JANT YÜZEYİ ( FREN İZİ VAR MI ? ) - herhangi bir fren izi yok - balatalar yıpranmamış.
JANT TELLERİ - akord ayarı istiyor.
KATLANMA MEKANİZMASI - problemsiz çalışıyor
MIKNATIS MEK. - mıknatıs mekanizması çalışıyor ama arka tekerlekteki mekanizmadaki yay küflenme yapmış.
tek problem bisiklet kurulu halde direksiyon dönen kısımdan hafif bir titreme oluyor, onuda bisikletçiye gösterdim bir problem olmadığını, ayar istediğini söyledi :)

Scudo
Aldığım bisikletin on tekerleğinde bu şekilde siyah bir aparat ve jant telindeki ayri bir siyah şey var. Bunlar nedir acaba? 20220331_193144.jpg.20220331_193425.jpg

• Beğen
Tepkiler: Yokbirşeyxd
Aldığımda bunlar üstündeydi, peki bunları çalıştırmak için km saati lazim sanırım. Bunun icin ne yapmalı :)

Aldığımda bunlar üstündeydi, peki bunları çalıştırmak için km saati lazim sanırım. Bunun icin ne yapmalı :)

Mıknatıs her cihaza uyar ama sensör her cihazda farklı, uysa da tesadüf olur. Zaten alınacak her cihazla bunlar da gelecek.

Ucuz yollu ürün olarak şunlar var: (link) , (link)

• Beğen
Tepkiler: Mysal
Merhaba, ben de yaklaşık 2 senedir katlanır bisiklet almak istiyorum fakat bir türlü fırsat bulup araştırma yapmak nasip olmadı. Forumda yetkin arkadaşları görünce buradan da sormak isterim ilk katlanır bisikletim olacak ve açıkçası fiyatlara şaşırdım her sene katlanarak artıyor. Carraro 121 alma niyetinde olmakla beraber kararsızım fiyatı fazla geliyor çünkü çok fazla kullanmayacağım hafta sonundan hafta sonuna şeklinde olacak. Sizin tavsiye edeceğiniz F/P oranı yüksek marka model var mı izmir bölgesi özelinde ikinci el tavsiye eder misiniz?

Merhaba, ben de yaklaşık 2 senedir katlanır bisiklet almak istiyorum fakat bir türlü fırsat bulup araştırma yapmak nasip olmadı. Forumda yetkin arkadaşları görünce buradan da sormak isterim ilk katlanır bisikletim olacak ve açıkçası fiyatlara şaşırdım her sene katlanarak artıyor. Carraro 121 alma niyetinde olmakla beraber kararsızım fiyatı fazla geliyor çünkü çok fazla kullanmayacağım hafta sonundan hafta sonuna şeklinde olacak. Sizin tavsiye edeceğiniz F/P oranı yüksek marka model var mı izmir bölgesi özelinde ikinci el tavsiye eder misiniz?

Ah o 2 sene de nasıl değişti fiyatlar. O nedenle ertelemeyin. Alın.
Carraro 121 ve mosso marine serisi ile başlayabilirsiniz. Zaman içinde de ihtiyaca göre bisiklet üstünde modifiyeler yapabilirsiniz. Uygun fiyatlı olduktan sonra ikinci el de alınabilir.

KRON FOLD 3 için ne dersiniz peki F/P oranı bakımından beni üzmez ise ciddi ciddi düşünüyorum.

KRON FOLD 3 için ne dersiniz peki F/P oranı bakımından beni üzmez ise ciddi ciddi düşünüyorum.

Kron Fold 3 diğer ikisinin aksine çelik kadro ve 7 vites. Flexi 121 ve Marine alüminyum kadro, 21 vites (Marine'in 7 viteslisi de var ama 21 vitesliyle aynı fiyatlarda).
Kron Fold daha çok Ümit Cunda, Belderia X7 gibi modellere rakip. Fiyatı çok uygun, performans kısmı beklentilerinize ya da kullanımınıza bağlı.

İkinci el temiz tern veya dahon bulabilirseniz güzel olur. Ben ikinci el tern aldım ve memnunum.

Merhabalar uzun yol ve hız için hangi katlanır bisiklet iyidir ? En hızlı model hangisidir ?

Merhabalar uzun yol ve hız için hangi katlanır bisiklet iyidir ? En hızlı model hangisidir ?
Katlanır bisikletler uzun yol ve hız için değildir.
Uzun yol ve hız için kullanılır mı? Kullanan var, ama ona bakılırsa uzun yol ve hızı koşarak sağlayan da var.
Hangileri daha uygun? Büyük tekerli ve hafif olanları. Genelde epey pahalı olurlar.
Tavsiye eder miyim? Etmem.
Uzun yol ve hız için hangi bisikletler daha iyidir? Adventure tipi yol bisikletleri.

Teorik maksimum hızı yüksek tutmak için ön dişli mümkün olduğunca büyük, arka dişli mümkün olduğunca küçük, tekerlekler mümkün olduğunca büyük olmalı.
Katlanınca pek de küçülmediği için 26"lik katlanırları işin dışında tutarsak 24" katlanırlar 20"lerden bir adım önde başlıyor.
Çoğu katlanırda önde tek dişli varsa 52 diş var, 3 dişli varsa en büyüğü 48 dişli. Bunlar yaygın olarak bulunabilecek en yüksek değerler.
Arkada ise çoğu katlanırda arkada 14-28 ya da 14-34 dişli var, bunlar da hız bakımından olabilecek en kötü değerler. Daha yüksek hız için bu vidalı rubleler yerine kaset ruble kullanan bir model tercih ederek (ya da göbek ve rubleyi değiştirip jantı ördürerek) en küçük dişliyi 11'e düşürmek lazım.
Tüm bunlara baktığımızda örneğin 24" tekerlekleri, 52 dişli aynakolu, 11-32 rublesi olan bir Tern Node D8 gibi bir bisiklet ya da bu özelliklere sahip herhangi bir bisiklet teorik olarak en hızlı modeldir diyebiliriz. 20" bisikletler içinde de yine 52 dişli aynakollu, en küçüğü 11 dişli rubleli olan bisiklet (örneğin Tern Link D8) daha küçük aynakolu ve/veya en küçük arka dişlisi daha büyük olan çoğunluktan daha hızlıdır.
Marka-modeller sadece örnek.

Son düzenleme:
Teorik maksimum hızı yüksek tutmak için ön dişli mümkün olduğunca büyük, arka dişli mümkün olduğunca küçük, tekerlekler mümkün olduğunca büyük olmalı.
Katlanınca pek de küçülmediği için 26"lik katlanırları işin dışında tutarsak 24" katlanırlar 20"lerden bir adım önde başlıyor.
Çoğu katlanırda önde tek dişli varsa 52 diş var, 3 dişli varsa en büyüğü 48 dişli. Bunlar zaten olabilecek en yüksek değerler.
Arkada ise çoğu katlanırda arkada 14-28 ya da 14-34 dişli var, bunlar da hız bakımından olabilecek en kötü değerler. Daha yüksek hız için bu vidalı rubleler yerine kaset ruble kullanan bir model tercih ederek (ya da göbek ve rubleyi değiştirip jantı ördürerek) en küçük dişliyi 11'e düşürmek lazım.
Tüm bunlara baktığımızda örneğin 24" tekerlekleri, 52 dişli aynakolu, 11-32 rublesi olan bir Tern Node D8 gibi bir bisiklet ya da bu özelliklere sahip herhangi bir bisiklet teorik olarak en hızlı modeldir diyebiliriz. 20" bisikletler içinde de yine 52 dişli aynakollu, en küçüğü 11 dişli rubleli olan bisiklet (örneğin Tern Link D8) daha küçük aynakolu ve/veya en küçük arka dişlisi daha büyük olan çoğunluktan daha hızlıdır.
Marka-modeller sadece örnek.
Anladım hocam carraro flexi 121 21 vites tavsiye eder misiniz ? Çok popüler olduğunu gördüm bu modelin. Tern ve dahona göre daha hızlı mıdır ? Hız ve uzun yol performans olarak en iyisi hangisi

Anladım hocam carraro flexi 121 21 vites tavsiye eder misiniz ? Çok popüler olduğunu gördüm bu modelin. Tern ve dahona göre daha hızlı mıdır ? Hız ve uzun yol performans olarak en iyisi hangisi

(link) onlardan daha hızlı değil, belirgin daha yavaş. Arka en küçük dişlisi 14, ön en büyük dişlisi 48 ve daha ağır. Çok popüler olması biraz marka popülerliğinden, biraz 21 vitesin esnekliğinden, biraz da fiyatından. "Yüksek hız" kriteri göz ardı edildiğinde Flexi 121 ortalama modellerin içinde iyi sayılır. Tern ya da Dahon modelleriyle aynı klasmanda değil.

Carraro'nun (link) modelinde dişli oranları yüksek hız için ideale daha yakın (yüksek hız için önde olabilecek en iyilerden diş sayısında (52) aynakol var, arkada da olabileceğin en iyisinden bir diş büyük (12) ruble var) ve kullanılan kelebek gidon uzun yolda biraz daha rahat ettirir.

Katlanır bisikletlerin hiçbiri uzun yolda konforlu değil, zaten amacı da o değil. Özellikle yol koşulları idealden uzaklaştıkça katlanır bisikletler konforsuzun ötesinde güvensiz hale de gelmeye başlıyor. İhtiyacınız hız ve konforsa trekking bisikletlerine yönelmeniz daha doğru olur. Burada neden katlanır bisiklet istediğiniz önemli. Maksadınız bagaja koyup gittiğiniz yerde sürmekse belli bir seviyenin altındaki katlanır bisikletlerin çoğu bir HB otomobilin bagajına sığmıyor, sığsa bile bagajda ondan başka bir şeye yer kalmıyor. Evde rahat depolamaksa, duvara asarak ya da dikine konumlandırarak tam boy bir bisiklet ortalama bir katlanır bisikletten daha az yer kaplayabilir. Yüksek katlara rahat çıkarmaksa, ortalamanın altındaki katlanır bisikletler alüminyum trekking bisikletlerinden daha ağır.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: ugurus
Hız için Tern Verge P9’u önerebilirim. Aynakol dişli sayısı 55, ruble 11-32 diş. Göreceli ince lastikleri ve alçak gidonu ile (ki gidon boğazı açısı değiştirilebiliyor ve reach de ayarlanabiliyor böylece) kondisyonu yüksek olmayan yol bisikletli arkadaşlarla birlikte sürebilmiştim. Ama katlanırlar bambaşka bir amaçla tasarlanmışlar. Ne hız ne de uzun yola uygun değiller.

Hafta sonu evdeki bol modifiyeli 2 adet mosso marine katlanır bisikletlerimi güzel bir ilan açıp satılığa çıkaracağım. 2 bisiklette de modifiyeler tamamen aynıdır. Schwalbe Kojak zırhlı dış lastikler ve uyumlu iç lastik, Megarange 7 li dişli setli, Tourney 7 li aktarıcılar, Shimano vites ve fren kollu, Shimano ön ve arka fren ayakları, avuç içi destekli elcikler şimdilik aklıma gelenler. Fiyat 4000 tl.

IMG_20211003_125255.jpg

IMG_20220326_085702.jpg

IMG_20211003_131421.jpg

IMG_20211003_132107.jpg

• Beğen
Tepkiler: Joseph Cavalcanti
@ozcn Haftasonu dediğinize göre, işe gidip gelirken kullanmayacaksınız. Yani bisikleti toplu taşımaya sokma ihtiyacınız olmayacak. Ne bakımdan katlanır istiyorsunuz?

• Beğen
Tepkiler: ugurus
Geri