Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Katlanır bisiklet tavsiyeleri

Merhaba
formunuza yeni katıldım.
Bende peugeot F10 -d aldım dün internetten 6k TL , 6 taksit . özellikleri hoşuma gitti.
vitesler shimano altus, kadro ve maşa alüminyum 16 vites.

Ürün Bilgileri
KadroAlüminyum 6061
MaşaAlüminyum Rijit
VitesShımano Altus 2X8 Vites Mekanik Disk Fren
Arka AktarıcıShımano Altus Rd-M310
Ön AktarıcıShımano Clarıs Fd-R2000 Braze On
Vites KoluShımano Altus Sl-M315 2X8
Fren SistemiMekanik Disk Fren
AynakolShımano Fc-Ty501-2 46X30T
RubleShımano Cs-Hg200-8 12-32T Kaset
SeleSelle Royal
JantAlüminyum Disk Çift Katlı
LastikFlash 20X1.75 Siyah

• Beğen
Tepkiler: ugurus
Scudo
Merhaba
formunuza yeni katıldım.
Bende peugeot F10 -d aldım dün internetten 6k TL , 6 taksit . özellikleri hoşuma gitti.
vitesler shimano altus, kadro ve maşa alüminyum 16 vites.

Ürün Bilgileri
KadroAlüminyum 6061
MaşaAlüminyum Rijit
VitesShımano Altus 2X8 Vites Mekanik Disk Fren
Arka AktarıcıShımano Altus Rd-M310
Ön AktarıcıShımano Clarıs Fd-R2000 Braze On
Vites KoluShımano Altus Sl-M315 2X8
Fren SistemiMekanik Disk Fren
AynakolShımano Fc-Ty501-2 46X30T
RubleShımano Cs-Hg200-8 12-32T Kaset
SeleSelle Royal
JantAlüminyum Disk Çift Katlı
LastikFlash 20X1.75 Siyah
Nasıl memnun musunuz

• Beğen
Tepkiler: ercan_elo_bil
Merhaba Arkadaşlar

Bende aranıza 2. el Dahon Cheroke diye bir modelle katılmayı düşünüyorum.

Ancak bu model herhalde ithalatçı tarafından uydurulmuş zira Dahon'un öyle bir modelini bulamadım. Sadece bu forumdan alanlarla ilgili yorumlar bulabildim. tekzende ve internette satılmış 2019 yılında.

Diyeceğim o ki, alayım mı almayayım mı ?

Birde 120 kg felanım, bu katlanır bisikletlerin dışarıdan görünüşü ofsaytmıdır. Geçen bir arkadaşım böylesi durumlar için bisiklet yok kaybolmuş, adam kendisi gidiyor gibi bir mizahi tabir kullandı. Dışarıdan bakanlar tabiki umrumda değil ama yine de merak ediyor insan.

Nasıl memnun musunuz
Evet memnunum, demin cevap yazdım ama olmadı tekrarlayayım,

Ürün beklediğim gibi çıktı. resimlerini paylaştım. bütün kadroyu metal aksamı mıknatısla gezdim ; bagaj, firen diski, dişli-takımları haricinde her yeri alüminyum.

eksileri
1. Aynakol büyük dişlide iken , arka ruble en kücük veya en büyük dişlide ilken ön atırıcı sürtme yapıyor. ayar gerekebilir belki
2. Baston ayağı kötü bisikleti sabit zor tutuyor ayarı bozuluyor.
3. Teker akort ayarı hafif sapma var gibi ve bazı teller gevşek.
4. bagaj port telleri düzgün simetrik değil gibime geldi
5. Ön atırıcı kol baş parmak ile zor kullanılıyor, büyük dişliye zor geçiyor vitesi.
6. katlamadan sonra ön dişli yere sürtüyor koruma koymamışlar, sele borusu ile koruma yapmak lazım

artıları:
1. vitesler altus- claris diğer katlanır bisikletlere göre kaliteli.
3. mekanik firenler çok güzel tutuyor.
4. bütün ana aksam alüminyum.
5. Aynakol kücük dişlisi çok iyi.
6. katlanması pratik ve hızlı.
7. çamurluklar bile alüminyum.
6. lastikler sessiz ve rahat.
8. sürüşü keyifli.

1652101747550.jpeg

1652101762245.jpeg
1652101770609.jpeg
1652101782984.jpeg
1652101799556.jpeg
1652101807905.jpeg
1652101815939.jpeg
1652101823757.jpeg
1652101831912.jpeg

Merhaba Arkadaşlar

Bende aranıza 2. el Dahon Cheroke diye bir modelle katılmayı düşünüyorum.

Ancak bu model herhalde ithalatçı tarafından uydurulmuş zira Dahon'un öyle bir modelini bulamadım. Sadece bu forumdan alanlarla ilgili yorumlar bulabildim. tekzende ve internette satılmış 2019 yılında.

Diyeceğim o ki, alayım mı almayayım mı ?

Birde 120 kg felanım, bu katlanır bisikletlerin dışarıdan görünüşü ofsaytmıdır. Geçen bir arkadaşım böylesi durumlar için bisiklet yok kaybolmuş, adam kendisi gidiyor gibi bir mizahi tabir kullandı. Dışarıdan bakanlar tabiki umrumda değil ama yine de merak ediyor insan.

Bisikletlerin maksimum kapasiteleri var. Almayı düşündüğünüz bisikletin taşıma kapasitesine mutlaka bakın.
Mesela (link) veya (link) özelliklerinde şöyle yazıyor:

unknown.png

Sürücünün ağırlığı en fazla 105 kg, bisikletle birlikte toplam ağırlık en fazla 120 kg olabilirmiş.

Ancak örneğin (link)'in özelliklerinde şöyle yazıyor:

unknown.png

Bu nedenle ağırlık konusunda bisikletlerin üreticilerinin verdiği bilgilere bakmakta fayda var. Bu bilgi bulunamıyorsa aynı markanın benzer modellerine bakılabilir.

Dediğiniz Dahon Cheroke buysa, o Dahon değil, Cheroke diye çelik kadrolu ucuz bir bisiklete çıkma Dahon göbekli tekerlekler takılmış: (link)
Bu sayfada olmayan hiçbir bisikleti Dahon diye almayın: (link)

• Beğen
Tepkiler: everhard ve ugurus
Spartiat Teşekkür ederim bilgilendirme için. Bende ne yaptım tavsiyene uyarak tam o bisikleti almaya gidecekken Dahon Mariner D8 aldım sarı siteden bulup aldım, baya bir beklemiş açık alanda, fiyatı uygundu, bende iş görür diye düşündüm. Sonrada geri gelirken tramway raylarının arasına teker girdi, akabinde yavaşça düştüm. Allah'tan bişey olmadı. O kadar küçük tekerlek olunca yolda dikkat etmek gerek galiba. Ustalarından yol sürerken neye dikkat etmemiz gerektiği konusunda bize tavsiye vermelerini bekliyoruz.

Birde ben bu bisikleti aldım, bunun bakımını felan hem ekonomik hemde standartı düşürmeyek nasıl ve nerede yaptırabilirim ?
Benim bi bisikletçi arkadaşım var, her bisikletçi yapabiliyor mu bunları.

• Beğen
Tepkiler: Joseph Cavalcanti
Spartiat Teşekkür ederim bilgilendirme için. Bende ne yaptım tavsiyene uyarak tam o bisikleti almaya gidecekken Dahon Mariner D8 aldım sarı siteden bulup aldım, baya bir beklemiş açık alanda, fiyatı uygundu, bende iş görür diye düşündüm. Sonrada geri gelirken tramway raylarının arasına teker girdi, akabinde yavaşça düştüm. Allah'tan bişey olmadı. O kadar küçük tekerlek olunca yolda dikkat etmek gerek galiba. Ustalarından yol sürerken neye dikkat etmemiz gerektiği konusunda bize tavsiye vermelerini bekliyoruz.
...

Geçmiş olsun. Tramvay rayları gibi yerlerde büyük tekerlekliler de aynı sorunu yaşar, tekerlek inceldikçe daha da çok.
Yükseklik ya da ray aşımları her zaman dik, ızgara aşımları da ızgara yönüne mümkün olduğunca yüksek açıyla yapılmalı.

...
Birde ben bu bisikleti aldım, bunun bakımını felan hem ekonomik hemde standartı düşürmeyek nasıl ve nerede yaptırabilirim ?

Evde :)
Biraz el becerisi ve merak varsa hepsini kendiniz yapabilirsiniz. Özel alet gerektiren tamir işleri için bisikletçiye gidilebilir.
Her bisikletçi her şeyi yapamıyor, bazıları da yapabilse de bazı işleri yapmıyor. Mesela freni hepsi ayarlar belki ama jant örmeyi bir kısmı yapamaz, bir kısmı yapmaz. Yakınlarda nerenin iyi olduğunu oralardaki bisiklet kullananlara ya da forumda o civarda yaşayanlara sorabilir ya da nispeten iyi bisikletlere servis verdiğini gördüğünüz yerlere gidebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: ugurus
(link)

Bisikletlerimi satılığa çıkardım arkadaşlar. Bilginize.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35

Yol sürerken nelere dikkat edilmesi gerekir diye Bilgiler forum içinde çok. Bir tanesi bisikletin ilk 100 kuralı gibi bi başlıkta vardı. Unuttum .
konuların arasında muhabbetlerde çok Bilgi paylaşılıyor. bende bisikleti aldığımdan beri dolanıyorum sitede Güzel bilgiler ve sohbetler var . Bunun yanında YouTube de yardımcı olur. Bende bakım olaylarına başladım , öğreniyorum. Zevkli oluyor .

Katlanır bisiklet düşünüyorum. Genelde sahile indirip orda spor amaçlı kullanılacak arada yakın mesafelere de ulaşım için . Katlanır isteme nedenim, arabaya atıp istediğim yere taşımak ve evde bir köşede saklamak. Vites sayısı ve jant ebatı kullanım kolaylığı açısından ne kadar etkili olur. Yokuş çıkarken normal bisikletlere göre ciddi bir dezavantajı olur mu? 7 vites mi daha rahat çıkar, yoksa 21 vites mi? 26 -24 ve 20 jant arasında hangisi daha iyidir. Sahil yolundan E5 e hangisi ile en az efor ile çıkarım. Bu arada 95 kiloyum kıyafetler çanta vs ile birlikte 100kg diyelim.

...Vites sayısı ve jant ebatı kullanım kolaylığı açısından ne kadar etkili olur...

Çok etkili olur.

...Yokuş çıkarken normal bisikletlere göre ciddi bir dezavantajı olur mu?...

Aynı dişli oranlarına sahip büyük jantlı bir bisiklete göre avantajlı olur.

...7 vites mi daha rahat çıkar, yoksa 21 vites mi?...

Ön dişli ve arkadaki en büyük dişli aynı olduğu sürece yokuşta 7 ve 21 vites aynı ama bisiklet 7 vitesli, yani önde tek dişli olduğunda o dişli çok yüksek ihtimalle 52 dişli olur, arkada da çok yüksek ihtimalle 28 dişli olacağından 52/28 ile yokuş tırmanmak zorlar. 21 viteslide ise önde 48-38-28 ya da 42-36-26 aynakol olur, arkada yine en büyük dişli 28 olduğunda 28/28 ya da 26/28 ile yokuş tırmanmak çok kolay olur. Bazı bisikletlerde arkada son dişli 32 ya da 34, öyle olduğunda daha da kolay olur.

...26 -24 ve 20 jant arasında hangisi daha iyidir...

"Katlanır isteme nedenim, arabaya atıp istediğim yere taşımak ve evde bir köşede saklamak." amacına uygunluk açısından 20 ya da 24, o da markasına göre. Bazı markaların 20" modelleri bile HB bagajına sığmıyor.

...Bu arada 95 kiloyum kıyafetler çanta vs ile birlikte 100kg diyelim.

95kg sürücü + 10 kg yük (far, çanta, telefonluk, zil, korna, matara v.b. derken ağırlık beklediğinizden yüksek olabilir) + 15 kg bisiklet bazı modellerin sınırında, bazı modeller için normal. Almayı düşündüğünüz bisikletin sitesinden maksimum taşıma kapasitesine bakın. Mesela (link) veya (link) özelliklerinde şöyle yazıyor:

unknown.png

Sürücünün ağırlığı en fazla 105 kg, bisikletle birlikte toplam ağırlık en fazla 120 kg olabilirmiş.

Ancak örneğin (link)'in özelliklerinde şöyle yazıyor:

unknown.png

Yokuş çıkmanın dışında düz yolda da yüksek hız elde etmek istiyorsanız kaset rubleli bir bisiklet tercih ederseniz komple göbek değiştirme/tekerlek ördürme zahmetine/masrafına girmeden sadece rubleyi değiştirerek 11-34'e kadar ruble kullanabilir, 11 dişliyle teorik en yüksek hızı, 34 diş ile de en iyi yokuş tırmanma kapasitesini elde edersiniz. Bazı kaset rubleli bisikletler 11-32 ya da 12-32 ile geliyor, bu oranlar da çoğu durumda yeterli olur. Tabii hem yüksek hız hem tırmanma yeteneği hala ön dişli sayısı ve büyüklüğüne bağlı.

Malesef kullandığım kortizon ilaçları ve iğneleri yüzünden 110 kiloya kadar çıktım. Çocukluğumda diyebileceğim tek hobi bisiklettir. Konu hem hobi, hemde şu kilolardan da kurtulmak amacıyla önerebileceğiniz bir ürün varmıdır? (Boy: 175 cm)

Merhaba, “Bisan FX 3700” bu bisikleti kullananlar buradan bisikletin nasil oldugunu yazabilir mi?

Dahon hit öneririm. 137 kg kapasitesi mevcut.

B
Merhaba, “Bisan FX 3700” bu bisikleti kullananlar buradan bisikletin nasil oldugunu yazabilir mi?
Bende mevcut hocam. Gayet memnunum. Piyasa da ki en hafif katlanırlardan. E tabiki çamurluk yok, bagaj yok,takma yeri de yok bilgin olsun. Şuan byqee kit taktırdım kullanıyorum. Orta katlama mandalı biraz yalama oldu,hafif boşluk var. Sürüşe çok engel değil diye baktirmadm. Katlanınca bir dahon,tern gibi yekpare durmuyor. Yani katlayıp sürerek goturemezsin. Bende ki 2020 model,2022 ler bordo renkte çıkmış. Belki birkaç iyileştirme yapılmıştır.
IMG_20220407_231020.jpg

• Beğen
Tepkiler: sonyaz
Malesef kullandığım kortizon ilaçları ve iğneleri yüzünden 110 kiloya kadar çıktım. Çocukluğumda diyebileceğim tek hobi bisiklettir. Konu hem hobi, hemde şu kilolardan da kurtulmak amacıyla önerebileceğiniz bir ürün varmıdır? (Boy: 175 cm)
Öncelikle başarılar. Benzer ağırlıkta olup yoğun katlanır bisiklet kullanan varsa daha iyi bilgi alabiliriz. Ben biraz araştırdım, katlanır bisikletlerini bozan 100 kg+ kullanıcıların sayısı hayli fazla. Zaten katlanır bisiklet mekanizmaları çok hassas. Yerinizde olsam katlanıra hiç bulaşmam ve "touring" bisikletlerini tercih ederim.
bir şey soracağım göbek kaset olunca ne demek oluyor?
1653664695628.png

Soldaki "vidalı ruble" ve uygun göbek. Sağdaki "kaset" ve uygun göbek.

Soldakinde "cırcır" mekanizması rublenin bir parçası. Sağdakinde bu mekanizma arka göbeğin parçası.

Soldakinde ruble göbek üzerine vidalanıyor. Pedal çevirdikçe daha da sıkılıyor. Sökmek biraz zor. Eski teknoloji. Sağdakinde ruble göbek gövdesinin üzerine takılıyor (çentikler tutuyor). Sonra da bir kilit kapağıyla gövdeye sabitleniyor. Yeni teknoloji ve daha hafif.

Merhabalar,
Eşimle trekkig bisiklete geçiş yapmak için 2 Hafta önce aldığımız Mosso Marine 21S bisikletlerimizi satıyoruz. Fatura ve garantisi mevcuttur. Aldığım fiyata direkt vereceğim. iki bisiklet toplam on bin etmektedir. İsteyene detaylı fotoğraflarını iletebilirim. 0 dan farksız. Çizik, hata, kusuru yoktur. Zam gelmeden değiştirmek istiyoruz. İlgilenen arkadaşlar iletişime geçerse sevinirim. İyi günler dilerim.
WhatsApp Image 2022-05-30 at 08.46.45.jpeg

Geri