Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Katlanır bisiklet tavsiyeleri

Scudo
@Dakini öncelikle hayırlı olsun bisikletiniz. Kazasız belasız güzel yolculuklar dilerim :)

Ben Dahon un yeni modellerini beklemek gibi bir hataya düştüm. Hep dediğiniz hikayeyi duyuyorum. Dahon fabrikalarındaki sorun. Koskoca fabrika bir tarih veremedi. Daha gümrüğe uğramamış bisikletler için 1 hafta içinde gelecek diyerek beni nisan ayının başından beridir bekleten esnafa da yazıklar olsun. Madem ne zaman geleceğini bilmiyorsun niye tarih veriyorsun değil mi :) Dışarıda hava harika tam bisiklet binme havası ama ben hala evde alternatif arayışındayım.

@cavo

Bu zaten Türkiye Distribütörü'nün her zaman yaptığı şey. Aynı şekilde 2 ay beklediğim oldu 2 sene önce. Geçen senede 2013 modelleri 2014 diye sattılar, anlaşmayı geç yaptık o yüzden anca 2013 modelleri alabildik, 2014 bekleseydik çok geç gelecekti vs. dediler. Bunu diyen firma geçen sene Dahon tarafından yılın distribütörü seçildi...

Yılın distribütörü :) Gerçekten komikmiş. Oyalamaları canımı sıkıyor. Desin ki belli değil en az 2 3 ay sürer tamam diyeyim. Müşteri kaçmasın diye oyalayıp zamanını çalıyorlar. Tern mi alsam aradaki fiyat farkına aldırış etmeden bilemedim.

@cavo beklemek istemiyorsanız ve özellikle beğendiğiniz model varsa google.de adresinden 2015 + model ismi olarak aratıp Türkiye'ye gönderen bir firma bulursanız hemen hemen aynı paraya denk gelebilir. %19 Almanya vergisi fiyattan düşülüp Türkiye'de gümrükte ödersiniz bu parayı. Bunun dışında ekstra 40-50 € kadar kargo ücreti olur ama ücretsiz gönderen firmalarda çıkabilir arada detaylı aransa mesela merlincycles.com ücretsiz gönderiyor ama bunlarda da pek bir model kalmamış Jifo modelini alacaklar için iyi fırsat olabilir, şu an %10 indirim mevcut aynı zamanda.

Edit: Merlincycles geçen sene gönderiyordu ama artık göndermiyormuş, muhtemelen Aslı bisiklet engellemiştir.

@cavo

Teşekkür ederim..Dahon'un yeni modellerinden kastın 2015 katoğu içersinde olan modeller değil mi?

Ben şubat sonu ve mart aylarında karar vermiştim almaya..Muğla'da bulunan pedalla bisikletten Serkan bey ile de irtibat kurdum..visc d18,visc p18,mu p27,mu d8 hepsi elinde mevcuttu..istanbul'da bulunan biçok bayide de durum aynıydı..Ancak benim bi iki ay beklemem gerekti maddi olarak..Aslında hemen hemen 3 hafta öncesine kadar da mevcuttu bu modeller zaten..Yani 2015 model olarak bahsettiğiniz,sizin kriterlere uyan modeller bunlar değil mi? Türkiye'ye girişi çoktan yapılan modeller bunlarda..

@Dakini

Bu modeller 2014 olması lazım. Çünkü Aslı bisiklet 2015 modellerin daha gelmediğini söylüyor.

Ben de Fuji origami 1.1 aldım tam bir tasarım harikası Dahon almadığım için birçok açıdan mutluyum...:)

dahon 2015 aslı bisikletin kataloğu elimde şıu an;

01.jpg

bi çok modelin,yenilenmiş,hafifletilmiş versiyonu olmuş zaten..dediğim gibi de bu modellerin çoğu bu sene içersinde mevcuttu zaten biçok yerde...Demek istediğim girişlerinde şu an sorun varmış..ama bu sene içersinde vardı zaten bu modeller..

Yaklaşık 1 ay önce o katalog bana da mailime yanıt olarak Dahon Türkiye sitesinden gönderilmişti. O zaman da Mayıs teslim diyorlardı. Ortada bir karışıklık var...

bende salcano 2015 izmir modeli var yerli mal olduğu için çok çekingen bakmıştım ama iskeleti dahon tarzıyla tasarlanmış çok hoşuma gitti sürüyorum güzel yol tutuşu kalitesi güel katlandığındada cok fazla yer kaplamıyor euro dolar almış başını giderken bana uygun bu geldi

(link)

Arkadaşlar şu linkten bakarsanız,stokta olmayan ürünlerde vardı mart-nisan ayında..diğerleri de katalogda olan ürünler.. Aslı bisikletin gelecek dediği ürünler bu listedeki ürünler zaten..visc d18 de vardı zaten,bitmiş..yeni siparişler de biten ürünler üzerine..Ama zaten mevcut bunlar yani..Türkiye'ye giriş yapmamış filan değil...

V
@Dakini
Visc D18 ön siparişte bitti. Yani henüz girişi yok. Visc P18 ise 2014 model olup pedalla.com da mevcuttu. O da muhtemelen satıldı ve siteden kaldırıldı.

Tern Link D8 2015 kullanıcısı olarak hergün aşırı katlayıp açıyorum banamısın demedi uzun yol yaptım sorun hiç çıkarmadı hergün çarşı pazar kullanıyorum alış veriş kafe her yere gidiyorum katlayıp yanima alıyorum insanlarda hoş karşılıyor yanımdan asla ayırmıyorum hep beraberiz bana inanıyor ve güveniyorsan tavsiye ederim memnun kalacaksın hatta bu aralar istediğim yarış bisikleti vardı evdekiler sat al dediler hayatımın bi parçası ve yaşam şekli edindiğim bisikletimi satmaya kıyamadım nedeni birkaç defa kullanıp bir yere birakacağımı biliyorum hevesimi aldıktan sonra fakat bukatlanır bisiklet gercekten öyle değil hergün yanına alacaksın ayrılamayacaksın

O kadar çok katlanır gördüm ki, artık bi sempati oluştu :D Yol bisikleti alınca bi tane de ben alayım :D Ancak merak ettiğim; yokuş falan nasıl çıkıyorsunuz genel olarak? Çok yorucu olmuyor mu?

@Uptown Cyclist ilk başlarda zorluyor bacak kası falan olunca pek sıkıntı olmuyor normal bisikletin çıktığı yokuşu çıkıyor

Normal bi Mtb'ye göre daha fazla efor sarf etmiyorsunuz iyiymiş.Nedense bana hep daha yorucu geliyodu muhtemelen görüntüden öyle.Çok dik duruyor çünkü sürme şekli

Katlanır var , katlanır var. Vites oranları, göbek, şasi vs hepsi iyi olan katlanırla yokuş çıkmak çok büyük problem değil.

1yıldan biraz fazla bir süre önce Dahon mu p24 aldım. Katlanır bisiklet almadan önceki hayalim veya beklentim bisikletimin şehir içi ulaşımında bir parçam gibi olmasıydı. Rahatlıkla otobüse, metroya, metrobüse binmeyi, ulaşım sistemlerinin arasında entegrasyonun kolaylıkla yapmayı hayal ediyordum. Ama benim deneyimim maalesef bu yönde olmadı... Bence katlanır bisiklette aranması gereken en önemli özellikler adına ne kadar uygun olduğu, yani kolay katlanıyor mu, kolay taşınıyor mu, kolay sürükleniyor mu? Türkiye'de en yaygın olarak bulunan katlanır bisiklet markalarının temel sorunu bence yukarıda saydığım özelliklerin tam olarak sağlamıyor olmaları. Brompton veya Pacific Cycles'ın IF Move gibi modellerini görünce Türkiye'deki modellerin, en azından benim katlanır bisikletten beklentilerimi yeterince karşılamadığını söyleyebilirim.

• Beğen
Tepkiler: Ozan k. ve bora62
Geri