Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Katlanır bisiklet tavsiyeleri

Ben de 109 almak için gidip, 121 aldım :)
Gerçi kullanım amacıyla alakalı tabi ama burası yokuşlarla dolu bir şehir, 21 vitesin avantajlı olacağına karar verdim. İlerde de uzun yol yapmak için geliştirilebilir diye düşünüyorum.
121 ile ilgili bir çok uzun yol videosu var ama 109 için bilgilendirme az. Umarım kısa sürede karar verip bisikletinize kavuşursunuz.
Bugün sokağa çıkma yasağı varmış, bisikletime hala binemedim :)
Bu da benim katlanırım 😊 yasak bitsin diye bekliyoruz 231942 dosyayı görüntüle
Hayırlı olsun kazasız belasız kullanın inşaallah ben de buyuk ihtimal 121d alıcam disk frenden dolayı veya mosso alıp kendim geliştiricem parçalarını araştırmaya devam ediyorum sizinde bisikleti kullandıkça yorumlarınızı bekliyorum :)

• Beğen
Tepkiler: ruyaberh
Scudo
Herkese iyi günler.Flexi 121 modelini aldım ve tura cıkmayı düşünüyorum. Dış lastik araştırması yaparken 3 tane bütçeme uygun lastik karşıma çıktı. Birisi decatlonda 120 tlye, diğeri scwalbe durano raceguard 160 tl, diğeri mitas marka 110 lira. Hangisini önerirsiniz? Yeni olduğum için linkleri paylaşamıyorum maalesef.
Not:Biliyorum başlık katlanır bisiklet tavsiyesi ancak başka uygun başlık bulamadığım için buraya yazmak zorunda kaldım. Bilgisi olan yazarsa çok sevinirim.
Sağlıcakla kalın.
@Accelerate Merhaba. Ben de Flexi 121 modelini geçtiğimiz aylarda aldım. Ben de uzun süre hangisini alsam diye kararsızlık yaşamıştım o yüzden halinizden anlıyorum. Kron fiyatıyla çok cazip geliyor ancak Flexiye göre çok ağır çünkü hatırladığım kadarıyla kadro bileşenleri çelik. Flexi ise alüminyumdan oluşmakta ve bu büyük bir etken. Benim flexide aklıma takılan tek bir konu var şu anda. Ön vitesi atarken vites geçişleri kötü. Arka vites gayet akıcı ama ön vitese pek alışamadım ve vites kolunu değiştirmeyi düşünüyorum. Bayır performansı olarak geçen kısa süreli bir tura gittiğimde %5.5-6 eğimli yerleri gayet rahat bir şekilde çıktım ki çok düşük viteste de ilerlemiyordum. Ancak bu kişiden kişiye değişebilir. İyi günler

Kron FD 750 alüminyum kadro. Bu yüzden ağırlık olarak Carraro ile yakın ağırlıktalar. Carraro 107 olsa aslında alınabilir. Herifler direk MegaRange ruble koymuş arkaya. Birtek lastiği zırhla, yola çık cinsinden. Ama yok bulamadım. Flexi 121 alınca da arka rubleyi değiştirmek zorunda kalındığını okudum forumlarda. O zaman 21 vitese hiç gerek olmadığını anladım. Zaten 7-8 viteslilerle 21 vitesli nasıl olur da aynı fiyatlarda oluyor diye düşünüyordum. Hatta farkındaysanız 9 vitesliler hepsinden pahalı. Bu yüzden son verdiğim karar; "7 vitesli, alüminyum kadro bir bisiklet" oldu.

Kron FD 750 alüminyum kadro. Bu yüzden ağırlık olarak Carraro ile yakın ağırlıktalar. Carraro 107 olsa aslında alınabilir. Herifler direk MegaRange ruble koymuş arkaya. Birtek lastiği zırhla, yola çık cinsinden. Ama yok bulamadım. Flexi 121 alınca da arka rubleyi değiştirmek zorunda kalındığını okudum forumlarda. O zaman 21 vitese hiç gerek olmadığını anladım. Zaten 7-8 viteslilerle 21 vitesli nasıl olur da aynı fiyatlarda oluyor diye düşünüyordum. Hatta farkındaysanız 9 vitesliler hepsinden pahalı. Bu yüzden son verdiğim karar; "7 vitesli, alüminyum kadro bir bisiklet" oldu.
Eksik bilgi verdiğim için kusura bakmayın Kron'un fold 3.0 modeli için ağır demiştim ucuz olduğu için baya cezbetmisti sonra vazgeçmiştim. Kron araştırırken ayrıntılı bir inceleme gorememistim internette. Eğer Kron alırsanız inceleme yazisi yazmanız araştıran çoğu kişiye bilgi verecektir. Umarım gönlünüzce bir bisiklet bulursunuz. İyi günler

• Beğen
Tepkiler: Accelerate
2.400 dediler 2.250 ye indiler. Aslı varsa ellerindeki son 121 D imiş.
Herkes vites kollarını değiştirmiş evet, bir süre kullandıktan sonra ben de düşünebilirim.
Atekte var mıdır 1 adet daha :/

@Akınlasınn öncelikle merhabalar.Yol bisikletinden sonra birde Flexi 108 sahibi oldum , Bu megarenge disliyi yaktıktan sonra herhangi bir parça değişimi gereksinimi duyuluyor mu ne bileyim zincir uzatma veya aynakol küçültme gibi

@Akınlasınn öncelikle merhabalar.Yol bisikletinden sonra birde Flexi 108 sahibi oldum , Bu megarenge disliyi yaktıktan sonra herhangi bir parça değişimi gereksinimi duyuluyor mu ne bileyim zincir uzatma veya aynakol küçültme gibi
Benim bisikletin ilk hali 6 vitesli idi. Magarange ise 7. O nedenle vites kolu değişti. Aktarıcı 6 vitese uygundu. Onun da değişmesi gerekti. Bir de zincire bakla eklenmesi yada daha uzun zincir gerekiyor. Ben zinciri komple yeni aldım.

Flexi 108e sanırım gerekmiyor arka ruble 12-32T megarange ile 34 oluyor ayrıca flexi108 8vites alırsanız 8 vites modelinden alın megarange'i.

• Beğen
Tepkiler: CyclistinRoad
Merhaba,
Fuji Origami kullanıyorum, katlanır pedallar konusunda bilgisi olan varsa tavsiye rica edecektim.
Pedala güç uygulayınca, plastik malzeme olduğundan, dış tarafından esneme yapıyor. Muhtemelen alüminyum malzemeden olur sanırım, önerebileceğiniz katlanır pedal var mıdır acaba?
Teşekkür ederim şimdiden.

Tern Node C8 24Jant Katlanir bisikletimi satisa cikardim. Bisikletin gecmisi ve benim hakkimda forumdan detayli bilgi bulunabilir :)
(link)

Merhaba,
Fuji Origami kullanıyorum, katlanır pedallar konusunda bilgisi olan varsa tavsiye rica edecektim.
Pedala güç uygulayınca, plastik malzeme olduğundan, dış tarafından esneme yapıyor. Muhtemelen alüminyum malzemeden olur sanırım, önerebileceğiniz katlanır pedal var mıdır acaba?
Teşekkür ederim şimdiden.
Esneme yapıyor kesinlikle. O nedenle ayakta sürüşte dikkatli abanmak şart.
Dün akşamdan minik bir kare. Amaç bisiklet sürmeye heveslenmek :)

PSX_20200629_173339.jpg

Son düzenleme:
Esneme yapıyor kesinlikle. O nedenle ayakta sürüşte dikkatli abanmak şart.
Dün akşamdan minik bir kare. Amaç bisiklet sürmeye heveslenmek :)

232237 dosyayı görüntüle
Selam Kojak lastikler yağmur ve hafif engebeli yerlerde nasıl kullanıcağım yerin asfaltı pek düzgün değil marathon mu tercih etsem daha iyi olur ?

• Beğen
Tepkiler: Akınlasınn
Selam Kojak lastikler yağmur ve hafif engebeli yerlerde nasıl kullanıcağım yerin asfaltı pek düzgün değil marathon mu tercih etsem daha iyi olur ?
Yağmur da bu lastiğin bu kadar iyi duracağını düşünmüyordum. Hamuru iyiymiş lastiğin. Ama yine de içiniz rahat olsun diye maraton alabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Altantan
t
Yağmur da bu lastiğin bu kadar iyi duracağını düşünmüyordum. Hamuru iyiymiş lastiğin. Ama yine de içiniz rahat olsun diye maraton alabilirsiniz.
2 haftada katlanabilir bisikletler hakkinda ne öğrendiysem %90 ı sizin forumdaki yazılarınızdan oldu Çok teşekkürlerr :)

• Beğen
Tepkiler: Akınlasınn
t

2 haftada katlanabilir bisikletler hakkinda ne öğrendiysem %90 ı sizin forumdaki yazılarınızdan oldu Çok teşekkürlerr :)
Okunacak şeyler yazdı isem ne mutlu bana. Aklıma şu an Yılmaz Erdoğan ın Bana bir şeyhler oluyor oyununda ki bir söz geldi. Araya sıkıştırıp paylaşayım :)

Anlatacaklarım var!

Vaaz vermek değil niyetim, duyduğumu söylemek. Söylemeye değer şeyler duyuyorum zira. Belki hayatı daha yaşanır kılmak için ya da belki sadece ama sadece anlatmak için... Sen anlat dedi Tanrı bana, anlaşılsın diye değil, hiçbir mükafat beklemeden anlat... Çünkü bu mükafattır anlatıcıya, doğru düzgün anlaşılmak! Sen anlat dedi... Sen sadece anlat! Umudu hatırlatsın diye umutsuzluğu, çareye yol açsın diye çaresizliği anlat... Ders verme dedi kimseye, çünkü hoca denmez öğrenmesini bitirene! Çırakları olan bir çıraktır usta, olsa olsa... Sen anlat dedi bana Tanrı, sen sadece anlat...

IMG_20200620_164701_017.jpg Bir ara uzun bi inceleme yazısı yazayım. Yaklaşık 1 ay oldu alalı. Denize gidip gelirken yaklaşık 12-14 km yol yapıyorum. İlk katlanır bisikletim. Gerçekten çok kullanışlı ve tatlı bir sürüşü var. Burada fazla marka seçeneği bulunmadığından ve kardeşimde yol bisikleti olduğundan kron tercih ettim. Pek kimse yazmıyor ama ileride burayı okuyanlar karşılaştırma yapabilsin diye fiyatını da yazmak isterim. Keşan migrostan alındı 1650 TL.

Link paylasamadigimdan direkt olarak size sormak istedim. Sarı sitede 2 tane dahon beğendim. 3200 TL broadwalk, 5250 TL visc d18. Siz hangisini tavsiye edersiniz.

• Beğen
Tepkiler: Altantan
Geri