Bir katlanırı kendi haline, diğerini baya bi yükselterek aktif kullanan biri olarak ben de naçizane tecrübelerimi paylaşayım.
Evvela katlanır konusunda genel kanaat doğru, maddi olarak sorun yoksa brompton, sonra tern-dahon, carraro diye gidiyor. Gerisi fiyata göre kaliteyi zaten az çok anlıyorsunuz, gerek katlama mekanizması gerek bir süre sonra bisikletin şirazesinin kayması... hem ben hem de yakın çevremin katlanırlarında genel gördüklerim bu şekilde.
1- Genelin üzerinde gelen 1.75 lastikler full şehir içi kullanım için hantal, 1.50 schwalbe gayet iyi, ama araziniz varsa bir miktar, keşke 2 olsa diyorsunuz. Bu yüzden yakında bir takım 20x1.10 şehir içi, bir takım 20x2.00 da biraz daha doğaya köye bayıra kullanmak için almayı düşünüyorum.
2- frenlerin neredeyse tamamı noname, bence her katlanır daha iyi bir fren setine ihtiyaç duyuyor. V ise yükseltin, disk ise mekanik diskte ısrarcı olmayın, hidrolik disk candır, onu da hemen yükseltin
3- ruble aktarıcı konusu bence çok önemli, 21 vites diye direk alan arkadaşlar genelde pişman, önemli olan kaç vites olduğu değil, dişli oranları. Aynakol genelde 52, bence buraya çok dokunmak gerekmiyor bir katlanır için ama pedalları kötü, ağır. Güzel bir pedal çok fark ettiriyor. Arkaya gelince, arkadaşlar ben düz yolda fıtı fıtı takılırım derseniz standart 12-32 çoğu bisiklette, iş görür ama bu shimano'nun yeni 11-40 ruble acera aktarıcı seti çok iyi olmuş, bence onu da yükseltin.
4- sele, evet arkadaşlar çoğu katlanırın selesi kötü, bence seleyi de değişin.
5- katlama, evet bazı katlanırların katlanma sorunu var arkadaşlar. Elcik değişirsin katlanmaz, gidonu az aşağıda bırakırsın katlanmaz vs. O nedenle yeni bir katlanır alırken ilk önceliğim gidonun arada kalması değil, dışa katlanması olacak.
Bunlar aklıma ilk gelen 5 madde. Genelinde alın yükseltin dedim ama bütçe varsa üst düzey bir bisiklet alın Folding Man hocamın yaptığı gibi, ama çok yüksekten giremeyecekseniz yahut hali hazırda zaten bir katlanırınız varsa genel durum bu.
Bu arada
@Folding Man hocam, elinize sağlık, bir tern kullanıcısı olarak tebrik ediyor, yeni yükseltmelerinizi destekliyorum