Scudo Sports

Kelebek - Trekking gidon

Scudo
@umutyalcin Çok uzun bi zaman sonra bir alıntı olacak ama, kelebek gidon ölçüsü nedir acaba carrarolarda? Gidon boğaz ölçüsü yani. 31,8 mi? Yoksa 25,4 mü?

• Beğen
Tepkiler: umutyalcin
Alüminyumu 25.4, demir yada çelik 31.8mm. Farklı yapılan var mı bilmem, benim gördüğüm aldığım böyle.

@Ömer Ertuğ merhaba. Bende Fuji Touing 2015 kullanıyorum, Drop barlı . Daha önce Carraro Sportive 225 bisikletimde kelebek kullanıyordum. Fuji drop bardan çok memnunum. Neden değiştirmek istediniz?

Satori marka kelebek gidonlarda 31.8 de var 25.4mm içinde ayrı ayrı mevcut ben 31.8 aldım alüminyum demir yada çelik değil.

@umutyalcin Drop bar sevdiğim bir gidon türü değil. Fotoğraf çekmeyi sevdiğimden, eğilerek değil de daha çok çevreyi göre göre gezerek gitmeyi seviyorum. Fujide bu işlem için vitesler dahil bayağı bir değişiklik gerektiriyor. Sırf vites türünden dolayı almaktan vazgeçtim. Şimdi KTM Life Cross düşünüyorum. Kelebek gidonu ona takacağım.

Bende kelebek gidona geçmiş bulunmaktayım. Gayet kullanışlı ve rahat tavsiye ederim.
25.4mm için doğa bisiklette fiyatı uygun süngeriyle birlikte 50lira sünger yerine gidon bandıda tercih edilebilinir.
(link)
(link)

Dosyalar

• 20160505_151801.jpg
    20160505_151801.jpg
    223,1 KB · Okunma: 231
  • 20160504_195738.jpg
    20160504_195738.jpg
    253 KB · Okunma: 215
31.8 mm gidon bulamadım bir türlü ya bildiğiniz var mı satılan? Ya da gidon boğazını 25.4 mm likle değiştirsem maşa tarafına uyup uymayacağını nasıl anlarım?

@Erdem Şiğva Ben haftalarca satorinin 31.8mm kelebek gidonunu aradım malesef yoktu, facebooktaki gruba ilan verdim biri satıyormuş bi defa kullanmış hemen aldım, gidon boğazını değiştirip masraf etmeyin bence benim yöntemi deneyin, bu arada çok memnun kaldım gidondan.

@ACAKIR satorinin tuttuğumuz yer açılı gibiydi o sorun oluyor mu bilekler için bana sanki bilekleri yorar gibi geldi. Sizinki düz mü yoksa açılı mı o bölge

@Erdem Şiğva Benimki açılı, biraz araştırma yapmıştım çoğunlukla açılı olması iyi diyen vardı, kötü diyen de vardı ben iyi olduğunu umarak aldım uzun yolda test ettim en ufak bir acı, ağrı yok üstelik rahatlık ve dik oturmayı sağlaması cabası çok keyifli.

Türkiye'de 31.8'lik kelebek gidon aramadım bulamayınca Aliexpress'den sipariş verdim bu ayın başında. Şuan yaşadığım yere geldi lakin bugün resmi tatil olduğu için teslim alamadım yarın görücez bakalım inşallah doğru ölçüde göndermiştir.

(link)

@mutkugurler ben gidon boğazının olduğu yerin çevresini mezurayla ölçtüm onu pi ye böldüm. Çapı çıkıyor öyle zaten. Tabi internette bulamadığım için böyle yaptım internette de yazıyo olabilir sizin bisikletinizin modeli. Zaten ya 31.8 ya da 25.4 çıkıyor mezurayla anlarsınız hemen

• Beğen
Tepkiler: mutkugurler
Aşağıdaki satıcıdan aldığım 31.8 çaplı gidonu bugün teslim aldım. Bizim bisikletin (Sedona 410) gidonu bundan daha ağır, hemen taktım ve sizin için resim çektim. Nisanın 29'da satın aldım Singapur postası ile gönderdi satıcı yaklaşık 9 gün sonra takip ekranı güncellendi ve bugün teslim aldım. Tavsiye ederim ama o sünger ne öyle, kollarım şişti takarken. Süngerin içine deterjanlı su döktüm o şekil bile anca girdi. Ayrıca Aliexpressten sargı aldım, sarı-siyah renkte o gelince onu sarıcam.

(link)FullSizeRender (3).jpg

Sonunda ben de aldım. Daha doğrusu zaten bisikleti aldıktan 1 hafta sonra aldım :D Sargıyı pek güzel saramadım ama idare eder. Yumuşaklığını sevdim sargının

Dosyalar

• DSC_0303.JPG
    DSC_0303.JPG
    94 KB · Okunma: 173
Kelebek gidondaki sungerin uzerine sargi sarsam nasil olur? Sungeri sokmek cok zor geliyor.

Geri