Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kilitli pedal seçimi

Shimano Rp3 ayakkabı aldım. Bu ayakkabıya uygun bir pedal tavsiyeniz var mı?
(link)
Şu pedalı buldum ben. Nasıldır acaba?

Scudo
@bitinya_s
R540 olanını kullandım ağırlık olarak bakarsan üst modellere göre ağır kalıyor ancak işini sorunsuz yapıyor. Ayar kısmını da düzgün yapınca ne gevşek ne de takarken çıkartırken zorlayıcı oluyor. ilgilenirsen de markette satışa koymuştum.

• Beğen
Tepkiler: bitinya_s
@ndhakara
Açıkçası üst modeller çok pahalı geldiler bana. Tavsiye için teşekkür ederim.

Kilitli pedal seçimi için iki model arasında kaldım.

1. Shimano PD ED500
indir.jpeg
2. Shimano Pd T400 Click'R
indir (1).jpeg

Click R kullanım açısından ön plana çıkıyor. Başlangıç için ideal. Ama yaklaşık 50₺ daha pahalı. Ed500 ise tasarım olarak daha güzel gözüküyor. 1-2 hafta sürecek bikepacking için hangisini alacağımı bilemiyorum. İkisi de platform.

Rocrider st 100 mtb ayakkabısı(oldukça esnek ve komforlu)
Endurance geometrili yol bisikleti

• Beğen
Tepkiler: favallikulli
@mali.ozdemir Merhaba, bu ayakkabının kalıpları nasıl? Alırken bir numara büyük alma gibi bir durum söz konusu mu?

@favallikulli normalde spor ayakkabı olarak 40.5 giyerim. Akşam ayakkabıyı teslim alacağım 40numara. olur diye tahmin ediyorum. buradan bilgi veririm yine

• Beğen
@mali.ozdemir Merhaba, bu ayakkabının kalıpları nasıl? Alırken bir numara büyük alma gibi bir durum söz konusu mu?
Ayağınızın ölçüsünü cm cinsinden alıp alacağınız markanın beden tablosundan bakıp almanız daha sağlıklı olur

Alacağınız ayakkabi shimano ise normalde kullandığınızdan bir numara büyük almaniz gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@favallikulli 40 numara aldım. normalde decathlondan 40 giyerim. gayet güzel oldu.

• Beğen
@mali.ozdemir Hayırlı olsun hocam. Nasıl ayakkabı en azından canlı görüntüsü vs? Pedallardan hangisinde karar kıldınız?

@favallikulli IMG_20200416_202548.jpgIMG_20200416_202601.jpg

Ayakkabı geçen yılın modeli. Fiyatı uygun olduğu için sorgulamadan aldım. Havalandırma için gözenek sayısı güncel modelden daha fazla. Tabanı beklediğimden daha sert. Esneyeceğini sanmıyorum. Patikada bile yürüyüş imkanı verecek kadar da dişli bir tabanı var.

Pedal konusunda ise PD-ED500 şuan aklımda. Onu da birazdan sipariş vereceğim. Click R fiyat olarak negatif bi özellik sunuyor. Bütcem olsaydı onu alabilirdim.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@mali.ozdemir Güzel duruyor. O fiyata alternatifi de yok zaten. İyi günlerde kullanın 😀

@favallikulli teşekkür ederim. bugün pedallar da elime ulaştı. pedalların platformlu olmasından dolayı kal ile pedal arasında boşluk kalıyor, kilitlenmiyordu. Ayakkabının tabanındaki dişlerin bir kısmını törpüledim ve kalin pedala ulaşmasını sağladım.
IMG_20200418_155537.jpg
IMG_20200418_155555.jpg

Platformlu bir kilitli pedalın yüzeyi daha geniş olduğundan güç aktarımı daha mı çoktur? Aşağıdakilerden hangisini seçmek lazım tur bisikleti için.

(link)
(link)

Peki platformlu kilitli pedalların yüzeyi daha geniş olduğu için güç aktarımı daha iyi diyorlar. İkisini de kullanıp farkı hisseden var mı? Mesela (link)ile (link)arasında kaldım.

• Beğen
Tepkiler: Samsam
@serchester Sonuçta ayakkabı ile pedalın temas eden yani kilitlenen kısmı iki pedalda da aynı değil mi? Kullanmadım ama bence güç iletimi açısından bir fark olacağını sanmıyorum, ha konfor açısından fark kesin, düz ayakkabı ile de kullanmak için ideal. Tabi en doğru yorumu kullananlar yapar, nacizane görüşüm bu yönde.

• Beğen
Tepkiler: Seyda Ünlü
Peki platformlu kilitli pedalların yüzeyi daha geniş olduğu için güç aktarımı daha iyi diyorlar. İkisini de kullanıp farkı hisseden var mı? Mesela (link)ile (link)arasında kaldım.
Benimde çok merak ettiğim bir şey, bilen aydınlatırsa çok güzel olur.

Decathlondaki spd ve ayakkabıyı almayı düşünüyorum tavsiye eder misiniz?

Geri