Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kilitli pedal seçimi

@TatanQa_tr çok teşekkürler :). Epey bi kararsız kalmıştım çok iyi oldu yorumunuz. ben de yarın alayım o zaman 😀

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
Scudo
Ben Decathlon dan aldığım Shimano nun çift taraflı MTB pedallarından kullanıyorum yıllardır. Ben yolda kulanıyorum ama çok rahatım. Takması çıkartması kolay, bakımı arızasıda yok. Bence çok rahat ve güzeller.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Shimano m520 pedal ve rockrider st100 ayakkabıyı bugün aldım ve denedim. Yarım saat kadar sürdüm. Ayakkabı çok rahat ve m520 ile uyumlu. Pedala gelirsek şu an konuşmak için erken ama performansta %15 gibi bir artış var gibi(viteslerde önceden ulaştığım hızlara kıyasla vardım bu kaniya) Yüksek kadanslarda sürmek çok daha kolay. Turda kullandıktan gözlemlerimi paylaşırım alacak arkadaşlar için.

yol bisikletime decathlon van rysel roadr 500 alsam (en ucuz ve performanslı seçenek o olduğu için) yanına aynı fiyat segmentinde hangi kilitli pedalı seçmeliyim? acil yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

@qtayxxx Shimano Pd-R540 kullanabilirsiniz.

@qtayxxx Evet, başlangıç fiyatları bu şekilde.

@qtayxxx Evet uyar. Uyumluluk ayakkabının altına takılan kal ile alakalı. Her pedalın da kendi kali yanında geliyor. Kal eskiyip yenisini almanız gerektiğinde tekrar temini kolay olması açısından yaygın bir model seçin. Ben o yüzden shimano tavsiye ettim. Kolay bulunuyor.

@qtayxxx Evet uyar. Uyumluluk ayakkabının altına takılan kal ile alakalı. Her pedalın da kendi kali yanında geliyor. Kal eskiyip yenisini almanız gerektiğinde tekrar temini kolay olması açısından yaygın bir model seçin. Ben o yüzden shimano tavsiye ettim. Kolay bulunuyor.
hmm anladım hocam, o zaman pedal standart, onu özelleştiren şey ayakkabıyla beraber gelen ayakkabıya özel kal oluyor sanırım.

Merhaba. Shimano mt44 Mavi renkli mtb ayakkabımı satmayı düşünüyorum. 46 numara düşünen olursa oldukça temiz durumda. 510D9A94-4680-4DE5-8B52-63D82CA329FD.jpeg

hmm anladım hocam, o zaman pedal standart, onu özelleştiren şey ayakkabıyla beraber gelen ayakkabıya özel kal oluyor sanırım.
Kal pedala özel ayakkabıyı değil. Kaller çoğunlukla her ayakkabıya uyuyor.

TUR BİSİKLETİ
Kilitli Pedal: Shimano M520
Kal: Shimano SH56 (Pedal ile gelen SH51 kal'i kullanmadım. SH56, SH51'e göre daha yumuşak diye önerdiler. Hatta 2-3 kere kilitli pedalı unutup düşmek üzereyken bile o refleks ile ayağım çıktı pedaldan son anda kurtuldum)
Ayakkabı: Shimano SH-M089L

Sonuç: Bu kombin ile gayet memnunum.

@TatanQa_tr çok teşekkürler :). Epey bi kararsız kalmıştım çok iyi oldu yorumunuz. ben de yarın alayım o zaman 😀

O zaman şimdiden hayırlı olsun bol SPD li pedallamalar :harika:

Edit. Arkadaşların da belirttiği gibi yeni başlayanlar mutlak SH56 kaller ile başlasın , bence SH51 'i aramaya bile gerek kalmayacak extreme sporcu değilseniz. Ben bilmeden SH51 ile başlamıştım epey alışmama rağmen SH56 nimet nimet ! :)

sanırım en uygun şekilde decathlondan temin edilebilir çoğu kişi oradan almış

• Beğen
Tepkiler: erman35
Arkadaşlar mtb pedalını yol bisikletinde yol bisikleti ayakkabısı ile kullansam bir sorun yaşarmıyım. Yol ile mtb pedalı arasında çok fark varmı

Arkadaşlar mtb pedalını yol bisikletinde yol bisikleti ayakkabısı ile kullansam bir sorun yaşarmıyım. Yol ile mtb pedalı arasında çok fark varmı
Elbette kullanabilirsiniz ama bu konuda az buçuk tecrübe yaşamış biri olarak kendimce bildiklerimi ve tecrübelerimi yazayım

-mtb ayakkabısı rahat yürümene imkan sağlar , yol ayakkabısı ile yürümek zor ayrıca normal ayakkabı gibi trekking yürüyüş koşu vb modelleri bile var yani burda kullandığın ayakkabıyı günlük hayatta da kullanabiliyorsun.
-yeni başlayanlar için kilitli pedala takıp çıkarması kolaydır
-yol ayakkabısı ile daha geniş bir yüzeye basacağın için daha fazla güç aktarabilirsin (burda virgül koyuyorum mtb ile de mümkün)
-yol ayakkabısı daha sabit bir kilit sistemi kullandığı ayağın pedalda daha sabit kalır bu da hem daha verimli hem de kas sağlığı açısından daha iyi bir sistemdir.
-yol pedalı yol bisikletine kozmetik olarak daha çok yakışıyor .
-mtb iyi bir ayakabı kullanmaz isen ayak altında daha yüksek basınca maruz kalan bölgeler oluşur ve ağrı yapar

güncel olarak mtb pedalı kullanıyorum , iyi karbon tabanlı ayakkabı Shimano xc701 ve iyi xtr pedal ve yine daha sabit tutan 051 kal ile Ancak ortalama bir yol pedalı ve yol ayakkabası performansına yaklaşabilDim.

Arkadaşlar selamlar.Bende kilitli pedala geçmeyi düşünüyorum.Bisikletle gelen pedal kırıldı ve almışken kilitli pedal ve ayakkabı almaya karar verdim.https://www.decathlon.com.tr/xc-100-ayakkabi--id_8512218.html şu ayakkabıyı ve (link) şu pedalı kullanan varmı ? Menmun kaldınızmı,şimdiden teşekkürler.

Geri