Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kilitli pedal ve ayakkabı tavsiyesi

Ben de iki pedal arasında kaldım. Alternatif xlc nin m520 gibi pedalı var. O ağırlık olarak crank brothers kadar. Hem de fiyatı diğerlerinden uygun. Siz hangisini önerirsiniz? İlk kez kilitli pedal kullanacağım.
M520 380 gram
XLC 366 gram
Crank Brothers 262 gram pedal için çok yakın ağırlık değerleri değil aslında. Bana M520 mi Crank mı deseniz Crank derim.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Scudo
M520 380 gram
XLC 366 gram
Crank Brothers 262 gram pedal için çok yakın ağırlık değerleri değil aslında. Bana M520 mi Crank mı deseniz Crank derim.

Dediğim pedal xlc pedal spd s15 modeli 277 gr

shimano pd-m520'ye uyumlu 400-700 bandinda bir ayakkabi bulunur mu? Benim arastirdiklarim arasinda kalitesine emin olamadiklarim var.

(link)

Ürünü kullanan var mı? Piyasada fiyatlar uçtuğu için uygun fiyatlı bunu bulabildim

Malum fiyatlar çok uçtu, inceleme vs bulamadım bende. Kullanan varsa deneyimi aktarırsa iyi olur.

Kilitli ayakkabı da ağırlığın çok önemi var mı? Mtb ayakkabısı olarak Giant marka bir ayakkabı aldım decathlonda bulunan ayakkabılara göre daha kaliteli olacağını düşünerek ancak decathlon modellerine göre toplamda 200 250 gram daha ağır. Performans açısından değil konfor açısından bir fark yaratır mı ağırlık?

@Emert20 MTBci iseniz, uzun tırmanışlar yapmayacaksanız 200 gr pek bi fark yaratmaz.

(link)

Ürünü kullanan var mı? Piyasada fiyatlar uçtuğu için uygun fiyatlı bunu bulabildim
ben aldım 44 numara olanını normalde 44 giyerim ve tam oldu ayağıma ama ayağınız taraklı değilse 1 numara küçüğü de olur dechatlon beden seçimide öyle gösteriyor, rengi çok daha güzel fotoğraflarda gri çıkmış biraz, kal takılı halde yürümesi güzel zaten bunun için yapılmış ,ipli yapısı çok şık duruyor ayakta, ben beğendim 43 numara alsamıydım dedim ama değiştirme gereği duymadım ben beğendim gayet hoş fiyatı da uygun.

• Beğen
Ayakkabı almayı düşünüyorsanız ve nokta atışı yapacaksanız boa sistemli ayakkabılara yönelin derim. Bütçe kısıtlıysa yurtdışı siteleri takip edin çok güzel indirimler oluyor.

• Beğen
ben aldım 44 numara olanını normalde 44 giyerim ve tam oldu ayağıma ama ayağınız taraklı değilse 1 numara küçüğü de olur dechatlon beden seçimide öyle gösteriyor, rengi çok daha güzel fotoğraflarda gri çıkmış biraz, kal takılı halde yürümesi güzel zaten bunun için yapılmış ,ipli yapısı çok şık duruyor ayakta, ben beğendim 43 numara alsamıydım dedim ama değiştirme gereği duymadım ben beğendim gayet hoş fiyatı da uygun.

Şu an da önceden decathlondan aldığım bir ayakkabıyı kullanıyorum fakat hafiften sıkmayı başladı ve internetten araştırdığımda en uygun bunu bulabildim. Diğer seçenekler 1000TL'den başlıyor

• Beğen
Tepkiler: seljuk11
M520 380 gram
XLC 366 gram
Bu ve diğer yorumlarınızdan hareketle sipariş ettiğim Crank Brothers Candy 1 pedalım bugün geldi.
IMG_20210609_113619.jpg
Ben de Shimano M-520 almayı düşünüyordum. Sh-56 kallerle beraber toplamda 470 TL tutuyordu. 380 gram ağırlığını da hesaba katınca Candy almak istedim, bu da n11 kuponuyla 505 TL'ye geldi; içinden kalleri de çıkıyor. 262 Gr olması da cezbetti biraz. 3 km.lik okul-ev arasında normal ayakkabı ile kullanabileceğimi düşünmüştüm ama ayağı biraz rahatsız ediyormuş. Yine de çok dert değil. Ayakkabı olarak da SCOTT SPD Pro Lady modelini aldım.

Neyse hemen montajını yapıp duvara tutunarak takma-çıkarma alıştırmaları yapmaya başladım. Topuğu dışarı kaydırıp çok basit çıkıyor da şimdilik takma kısmında pedal ve kali denk getiremediğim için biraz sorun yaşıyorum. "Bakalım kaç kere düşme rekoru kıracağım?" diyerek bir 20 km kadar sürdüm. Yağmur başlamasa eve dönmeye hiç niyetim yoktu, hiç bitmesin istedim yol.
IMG_20210609_182637.jpg
Hafif yokuşlu bir rota seçtim, ilk birkaç km normal pedal kullanma alışkanlığından olsa gerek sadece itme kuvveti uyguladığımı fark edince çekme de yapmaya başladım. Yokuş yukarı çıkmam ve tam karşıdan rüzgar yememe rağmen fark edilir bir performans artışı hissettim.

Dönüşte ise eve trafik ışıklarının bol olduğu yoldan gitmeye karar verdim. (Cahil cesareti bu sanırım.) :) Kırmızılara yakalanınca ne olur ne olmaz diye 50 m kala sol ayağı çıkardığım için sorun yaşamadım. İlk günü düşmeden atlatmanın haklı gururu ve sevincini yaşıyorum. :)

Bu arada bir bilgi ; sh-51 ve sh-56 kallerle normal mtb spd pedal kullanmak yerine daha verimli güç dağılımı sağlayan ve uzun sürüşlerde ağrı/rahatsızlığı ortadan kaldırdığı söylenen şu pedallara göz atın derim . Bugün epey inceledim yabancı kaynaklardan .
Bugün sipariş verdim. Zaten spd ayakkabım mevcut ancak uzun sürüşlerde sağ ayağımda ağrı ve uyuşma olabiliyor ( kal ayarlarını sürekli değişik durumlarda denedim)

(link)

• İnanılmaz
Tepkiler: Kadir İLBAY
Bu ve diğer yorumlarınızdan hareketle sipariş ettiğim Crank Brothers Candy 1 pedalım bugün geldi.
266534 dosyayı görüntüle
Ben de Shimano M-520 almayı düşünüyordum. Sh-56 kallerle beraber toplamda 470 TL tutuyordu. 380 gram ağırlığını da hesaba katınca Candy almak istedim, bu da n11 kuponuyla 505 TL'ye geldi; içinden kalleri de çıkıyor. 262 Gr olması da cezbetti biraz. 3 km.lik okul-ev arasında normal ayakkabı ile kullanabileceğimi düşünmüştüm ama ayağı biraz rahatsız ediyormuş. Yine de çok dert değil. Ayakkabı olarak da SCOTT SPD Pro Lady modelini aldım.

Neyse hemen montajını yapıp duvara tutunarak takma-çıkarma alıştırmaları yapmaya başladım. Topuğu dışarı kaydırıp çok basit çıkıyor da şimdilik takma kısmında pedal ve kali denk getiremediğim için biraz sorun yaşıyorum. "Bakalım kaç kere düşme rekoru kıracağım?" diyerek bir 20 km kadar sürdüm. Yağmur başlamasa eve dönmeye hiç niyetim yoktu, hiç bitmesin istedim yol.
266533 dosyayı görüntüle
Hafif yokuşlu bir rota seçtim, ilk birkaç km normal pedal kullanma alışkanlığından olsa gerek sadece itme kuvveti uyguladığımı fark edince çekme de yapmaya başladım. Yokuş yukarı çıkmam ve tam karşıdan rüzgar yememe rağmen fark edilir bir performans artışı hissettim.

Dönüşte ise eve trafik ışıklarının bol olduğu yoldan gitmeye karar verdim. (Cahil cesareti bu sanırım.) :) Kırmızılara yakalanınca ne olur ne olmaz diye 50 m kala sol ayağı çıkardığım için sorun yaşamadım. İlk günü düşmeden atlatmanın haklı gururu ve sevincini yaşıyorum. :)
Nereden sipariş verdiniz?

Nereden sipariş verdiniz?

Arada Özceylan Bisiklete geliyor. Bende de aynı pedaldan var bir tanesini Özceylan Bisiklet'ten diğerini de dış lastik ile birlikte bikeinn üzerinden almıştım. Şöyle bir baktım hiç bir yerde kalmamış. Bazı mağazalar ürünü elinde tutup fiyatlarının artmasını da bekliyor olabilir. Özellikle bilgisayar donanım parçalarında durum böyle. Şuan 420liraya geliyor ve pembesi kalmış (link)

Son düzenleme:
İdare etmesi için decathlon dan alıp çok beğendiğim triban rc500. Tavsiye ederim bana göre fp ürünüdür kendileri.CFC61BD0-2B23-4AA2-9508-E55894B44043.jpeg
EDİT: Pedal olarak ise heralde klasik başlangıç olan m520 kullanıyorum.

Son düzenleme:
Yol bisikletinde kullanmak için şu iki pedal arasında kaldım

(link)

(link)

Kullanım tecrübesi olan varsa yorumlarını alabilir miyim?
Açıkçası Shimano nun bir parça daha kaliteli olduğu düşüncesindeyim. Ama btwin ilginç bir şekilde 100 Gr daha hafif.

(link)

(link)

Açıkçası Shimano nun bir parça daha kaliteli olduğu düşüncesindeyim. Ama btwin ilginç bir şekilde 100 Gr daha hafif.
btwin tek taraflı olduğu için hafif galiba. Şehiriçinde aktif kullanacaksanız yada arada normal ayakkabıylada kullanırım derseniz, btwin daha mantıklı olabilir. Tek taraflı olması sebebiyle kilitsizde kullanılabilme imkanı var.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: MakRo ve everhard

(link)

(link)

Shimano PD-ED500 modelini yol bisikletinde kullandım, sh-56 kal ile gelmesi çok güzel kolay açılan kallerden. Fakat ağırlığı biraz fazla. Şu anda Crankbrothers eggbeater 1 modelini kullanıyorum çifti 290 Gr onu da incelemenizi öneririm. Fiyat olarak da uygun. Ama normal ayakkabı ile kullanma şansınız yok.

• Beğen
Tepkiler: everhard
Geri