Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kilitli pedal ve ayakkabı tavsiyesi

merhaba, pedalı bike24'ten nasıl aldınız? Shimano ürünlerinin Türkiye'ye gönderimi yok diye biliyorum.
Bu durum Bike24'le mi alakalı yoksa genel olarak yurtdışından almak istediğimiz Shimano ürünleriyle mi alakalı? Kasım sonunda Merlin'den pedal aldım 15 gün gibi bi sürede ulaştı hiç bir sıkıntı yaşamadım, şansıma mı denk geldi acaba?

Scudo
Bu durum Bike24'le mi alakalı yoksa genel olarak yurtdışından almak istediğimiz Shimano ürünleriyle mi alakalı? Kasım sonunda Merlin'den pedal aldım 15 gün gibi bi sürede ulaştı hiç bir sıkıntı yaşamadım, şansıma mı denk geldi acaba?
Satan siteler ile alakalı. Merlin ingiltere tabanlı bir site, Bike24 Alman. Birisi avrupa birliğinde, diğeri değil dolayısıyla uyguladıkları kurallar farklılık gösterebiliyor.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora ve MakRo
Bildiğim kadarıyla bu kısıtlamalar Avrupa Birliği ülkelerinde var. İngiltere AB'ye üye olmadığı için Merlin ve Wiggle'da geçerli değil.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Merhabalar pedal konusu olduğu için buraya yazmayı uygun buldum yanlışsa affola. Geçen yıl yaptığım kazadan ötürü bir süre kilit pedal kullanmak istemiyorum gravel bisikletim için bu iki platform pedal arasında kaldım görüş ve fikirlerinizi merak ediyorum. Bunlar dışında platform pedal tavsiyesine de açığım.

Dosyalar

• Ekran görüntüsü 2022-12-26 200303.png
    Ekran görüntüsü 2022-12-26 200303.png
    169,7 KB · Okunma: 35
Son düzenleme:
Pedal seçme sürecinde bu ikisine ben de bakmıştım. Shimano'yu pahalı ve ağır olduğu için, Epic'i sadece iki başındaki üçer pini yetersiz bulduğum için eledim. Aliexpress'den fotodaki pedalı aldım, memnunum.

Daha önce uzun süre Nukeproof'un alüminyum gövdeli bir platform pedalını kullandım. Kenarları adeta bıçak gibi. önünden geçtiğin aracın tamponu, evdeki kapılar, arkadaşının bisikletinin kadrosu, jantı vs. dokunduğu yeri resmen oyup bırakma potansiyeli var. Bir keresinde evin girişine park edip geçecek daracık alan bırakan bir öküzün tamponuna güzel imza atmıştım. Bu sefer sert plastik gövdeli bir pedal tercih ettim.

IMG_20221126_231755.jpg

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: seyhanla
Elimde ayakkabı olarak adidas marka spd ayakkabısı tabanı karbon ama mtb ayakkabısı powermetre alcağım için kilitli pedal alayım diyorum yani düşüncelerim arasında fakat maddi anlamda hem pedal hem ayakkabı alacak durumda değilim malesef ki gözüme wahoo powermetre pedalları takıldı kalleri ayrı farklı duruyor yani acaba onun kalleri normal mtb ayakkabısına uyumlu mu yani 2 vidalıya eğer uygun olursa ayakkabı almadan pedal ile çözmüş olacağım

Elimde ayakkabı olarak adidas marka spd ayakkabısı tabanı karbon ama mtb ayakkabısı powermetre alcağım için kilitli pedal alayım diyorum yani düşüncelerim arasında fakat maddi anlamda hem pedal hem ayakkabı alacak durumda değilim malesef ki gözüme wahoo powermetre pedalları takıldı kalleri ayrı farklı duruyor yani acaba onun kalleri normal mtb ayakkabısına uyumlu mu yani 2 vidalıya eğer uygun olursa ayakkabı almadan pedal ile çözmüş olacağım
Wahoo SPEEDPLAY Powrlink Zero Power Meter

Bu model pedaldanmı bahsediyorsunuz wahoo derken ?

Evet hocam tam olarak bu
Bildiğim kadarıyla bu sadece yol bisikleti için, dolayısıyla kalleri MTB ayakkabısına uymuyor. MTB ayakkabısı ile kullanmak istiyorsanız Garmin Rally XC power pedallara bakabilirsiniz. Garmin ürünleri daha ulaşılabilir durumda. Ayrıca ileride yol bisikleti ayakkabısı ile kullanmak isterseniz XC den spindle çıkarıp SPD-SL pedala aktarabilirsiniz.

garmin-rally-hoyre-xc-pedal-med-sensor.jpeg

w1200h1200.jpg

Tamamdır hocam teşekkür ederim

merhaba kendime bir yol bisikleti ayakkabısı arıyorum. öğrenci olduğum için ayırabileceğim en yüksek bütçe 2500TL. ikinci el ve sıfır ayakkabılara açığım. bu fiyat bandına karbon tabanlı ayakkabı imkansız olduğu için büyük ihtimal naylon destekli kompozit taban tercih edeceğim. ayağım 27.2cm uzunluğunda. BOA ya da SIDI'nin mekanizmaları gibi sağlam ve tam oturan mekanizmalara sahip ayakkabı ne önerirsiniz?

merhaba kendime bir yol bisikleti ayakkabısı arıyorum. öğrenci olduğum için ayırabileceğim en yüksek bütçe 2500TL. ikinci el ve sıfır ayakkabılara açığım. bu fiyat bandına karbon tabanlı ayakkabı imkansız olduğu için büyük ihtimal naylon destekli kompozit taban tercih edeceğim. ayağım 27.2cm uzunluğunda. BOA ya da SIDI'nin mekanizmaları gibi sağlam ve tam oturan mekanizmalara sahip ayakkabı ne önerirsiniz?
Ayakkabı, kask vb konusunda ikinci el tercih etmemenizi öneririm. Sonuçta hijyen konusunda hassas olan yerlerden birisi ayak.

• Beğen
Tepkiler: Jarjaledi
Ayakkabı, kask vb konusunda ikinci el tercih etmemenizi öneririm. Sonuçta hijyen konusunda hassas olan yerlerden birisi ayak.
2. el alırsam ayakkabıyı hemen giymem. nemli bir bezle temizler üstüne 1 hafta kadar havalandırır sonra giyerim. zaten yol bisikleti ayakkabıları çorapsız giyilmiyor ya. sandalet, terlik gibi çıplak ayakla giyilen ayakkabılara göre temiz olacağına inanıyorum.

@Jarjaledi Ben bisiklet ayakkabılarını hep 2. el aldım. Bi sorun yaşamadım. Kokuyosa açık havada 2-3 gün havalandır yetiyor. Decathlon'un ayakkabıları (Btwin) fiyatına göre çok iyi. Numarana göre 2. ellerini deneyebilirsin. Normal ayakkabı numaranın 1 numara büyüğü tam geliyor. Ama mesuliyet kabul etmek istemem, deneyerek alırsan iyi olur.

(link)
Bi inceleyin derim 3 yıldır kullanıyorum ihtiyacımı fazlasıyla karşıladı,tek boası var yinede ayağa tam oturan bir yapıya sahip,kapalı olmasına rağmen yazın hiç terletmiyor.Türkiye fiyatları 4 bin civarı bu arada.

Merhaba arkadaşlar, geçmişte yol bisikletiyle sl pedallar ve fiber tabanlı yol ayakkabısı kullandım 2 yıl kadar.
Ardından gelen 6-7 aylık aradan sonra yeniden yol bisikleti edindim ve pedal seçimi aşamasındayım yeniden.
Bu kez yol pedalının ve ayakkabısının verdiği (artık yüzde kaçsa) performans avantajından feragat edip biraz daha rahat yürüyebileceğim mtb pedallarını gözden geçiriyorum. İrfan hoca bile spd kullanıyor.
Merak ettiğim konu başlangıç modeli olan shimano pd m520 ile 540 ve üstü modeller arasında çok kayda değer bir güç aktarımı farkı olup olmadığı.
Bir de es600 yol Pedalları var. Bu modelleri kendi içinde karşılaştırıp yorumlayabilecek bir arkadaşımız var mıdır?

Merhaba arkadaşlar, geçmişte yol bisikletiyle sl pedallar ve fiber tabanlı yol ayakkabısı kullandım 2 yıl kadar.
Ardından gelen 6-7 aylık aradan sonra yeniden yol bisikleti edindim ve pedal seçimi aşamasındayım yeniden.
Bu kez yol pedalının ve ayakkabısının verdiği (artık yüzde kaçsa) performans avantajından feragat edip biraz daha rahat yürüyebileceğim mtb pedallarını gözden geçiriyorum. İrfan hoca bile spd kullanıyor.
Merak ettiğim konu başlangıç modeli olan shimano pd m520 ile 540 ve üstü modeller arasında çok kayda değer bir güç aktarımı farkı olup olmadığı.
Bir de es600 yol Pedalları var. Bu modelleri kendi içinde karşılaştırıp yorumlayabilecek bir arkadaşımız var mıdır?
Sanırım m540 çerçeveli ve biraz daha ağır modeli. Açıkçası ben m520 almıştım doğrudan ve uzun bir süre sıkıntısız kullandım. Hem daha ucuzdu.😅

• Beğen
Tepkiler: Clal ve Samet M.
Sanırım m540 çerçeveli ve biraz daha ağır modeli. Açıkçası ben m520 almıştım doğrudan ve uzun bir süre sıkıntısız kullandım. Hem daha ucuzdu.😅
Cemal bey merhaba, şu an spd-sl kullanıyorsunuz sanırım. Karşılaştırabilir misiniz?

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Yarışlarda derece amaçlamıyorsanız SPD pedalın yeterli olduğunu değerlendiriyorum. Başlangıç seviyesindeki kilitli pedal sizi üzmez merak etmeyin.

Cemal bey merhaba, şu an spd-sl kullanıyorsunuz sanırım. Karşılaştırabilir misiniz?
Tek karşılaştırabileceğim nokta SPD-SL'de yürümenin daha sıkıntılı olduğu.
Millet diyor ki daha geniş bir alana bastığından gücünü daha iyi verebiliyorsun ama normal bir sürücü için gereksiz ayrıntılar diye düşünüyorum.
Zaten niyetimde yine m520 pedal alıp Sidi ayakkabı almak vardı ama istediğim model ayakkabıyı bulamadım ve daha fazla beklemek istemediğimden SPD-SL ayakkabı ve pedal aldım.
Tabi bu yürüme sorununu kale takılan kılıfla bir derece çözebiliyorsunuz ancak onda da yine penguen gibi gidiyorsunuz.😅

Geri