Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kilo almak isteyenlere tavsiyeler

Sağlığında sorun yok ise kilo almaya çalışmak gereksiz.
Ama daha iyi bir görünüm istiyorsan ağırlık çalışmaya başlayarak gayet güzel kas kazanabilirsin. Yapın ektomorf bir yapı, dolayısıyla kilo almak zor olsa da, düzenli ağırlık çalışmasıyla ve iyi sağlıklı beslenerek kasdan kilo alabilirsin.
Bir de diğer yöntem ise rejim yapman, iyice zayıflama rejimi yaparak vücudu aç bırakırsan metabolizma yavaşlar ve yağ depolama ihtiyacı hisseder kıtlık olduğundan, bu garantili ve denenmiş bir yöntem. Tabii sağlık açısından tavsiye etmem zira kilo alman kalıcı ve devamlı olabilir (rejim yaparak kısır döngüye girmiş daha şişmanlayan insanlar gibi)

• Beğen
Tepkiler: cemkosere
Scudo
teşekkür ederim... ben de hafiften ağırlık çalışmaya başlamıştım zaten... :)

Yakışıklı kardeşim,

Daha 17 yaşında delikanlısın, zayıf olmak iyidir, takılma kilo problemine. Yarın yaşın ilerleyince bu zamanlarını hatırlayıp gülümseyeceksin. Ama illede toparlanmak istiyorum diyorsan sana tavsiyem bol bol çerez, cips, pilav, hamur işi yemekler ye.

• Beğen
@Hakan Yazman

Hakan Bey bu 10 kilonun hepsini yağ olarak alırsa geçerli bir durum.

Bu kilonun çoğunu kas olarak alırsa eskisinden daha güçlü ve gün içinde tüm hareketlerinde daha rahat olması muhtemeldir çünkü kilosu gerçekten oldukça düşük arkadaşın. Uzun boylu ve zayıf insanlarda sayısız eklem, kemik, kas problemleri yaşanmakta.

Ama oturup sabahtan akşama baklava yiyerek alırsan 10 kiloyu o zaman Hakan Bey haklı çıkar bu mesajında :)

• Beğen
merhaba ben de 18 yasindayim,lise 1'de 1.81m 60kg'ydim,lise2'de 1.84m 65kg'ydim,lise 3'te 1.85m 72kg'ydim ve lise 4'te 1.87 ve yaklasik 88kg'ye kadar cikmistim.bence bu kadar cok isteme kilo almayi sadece sabirli ol ve cok yemeye calisma bence.cunku ben takinti haline getirdim kilo almayi su an bile yeterli bulmuyorum.acikcasi zayif halimi ariyorum diyebilirim.daha cok yorulup terliyosun,bana kazandirdigi tek avantaj biraz toplu gostermesi.benim o kadar sorunum yok ama bence spor yaparak 6 ayda cok saglikli bir vucuda kavusursun... :)

bende 1,84'üm , 70 kiloyum . nasıl kilo alırsın ? bol bol su iç , ihtiyacın olandan fazlasını yani ...

@MeLiSBuRCu

bol su içiyorum tabi.. ama mesela bisikletteyken dinlenerek 3 saatte aldığım yolda 4 litre kadar su tüketiyorum.. tabi günün geri kalanı da var.. :)

Öncelikle bu işin uzmanı doktorlara git.Tahlil felan yapa bilirler...Sonra doktor bahsetmesse bile kilo aldıran haplar var, ne kadar sağlıkllı kullana bilirmiyim v.s sorun

• Beğen
Tepkiler: mstdrsn
Ye,

Hiç yememiş gibi ye.

Kilo her şey değildir bir diyetisyenin bir insanda en son baktığı şey kilodur 50 kilodaki her insan aynı olacak diye bir şey benimde kilom yaşıma göre ideal'di ama topluydum baya diyetisyene gittiğimizde kas eksiğim olduğu ve yağ fazlam olduğu ortaya çıktı kas yaptım vücudum toplandı ama kilom aynı kaldı kesinlikle kilonu kafaya takma önemli olan vücudundaki kas yağ(tabi bunlara vücuttaki su oranı kaslarda bulunan proteini vs. eklenebilir)oranına göre gittiğin diyetisyen sana en uygun beslenme biçimini verecektir direk kas yapmaya çalışma vücudunda bu problemi oluşturacak başka sorunlar olabilir kilon boyuna göre alt sınırın aşağısında olduğundan mutlaka bir beslenme uzmanına gitmelisin.

bol bol yemek yemeni tavsiye ederim.. spor yapman yemek yemek kapılarını aralıycaktır, yani
spor ve yemek ye..
başarlıar..

19 yaşında, 180 ve 58 kiloyum.
Bisiklete başlamadan önce 1-2 kilo daha zayıftım.
Lisenin son senesi özellikle, kilo almak için uğraştım fakat baktım ki mümkün değil. Ben de vücudumdaki kas kütlesini arttırarak daha düzgün bir vücut kazanmmayı hedefledim.
Bisiklet alt gövdemi çok iyi şekillendirdi. Şuan bacaklarımın zayıf olduğu halde sırıtmıyor. Üst gövde için de fitness salonu veya evde ağırlık çalışmak.

Bazılarımızın vücudu, kilo almaya elverişli olmuyor. Benim ailemde, dedelerimde, onların büyüklerinde bile kilolu insan yok. Babamın evlenince giydiği pantolonu ben şimdi giyebiliyorum. Kısacası, kabul ettim artık, böyle benim bünyem. Sadece göze biraz daha kitap etmesi için uğraşıyorum.

Ben de 2 yıldır ya 51 kilo oluyorum yada 50.. şuan 50 kiloyum 2 yıldır bu ikisinin ne üstüne çıktı ne altına düştü bunu nasıl açıklayabiliriz arkadaşlar? 7.sınıf başlangıcında 50 kilo idim şimdi lise 1 e geçtim hala 50 kiloyum anormal mi sizce ? :eek:

Not: Arada işte 51 oldum sonra yine 50 ye düştüm.

Yaşın daha 17 ,zaten yaşlandıkça kilo alacaksınız .Bence bu soruyu 10 sene sonra sormalısın . 27 yaşında da aynı kilodaysan o zaman sorundur bence.

Bende senin yaşında aynı arayış içerisindeydim yaş 30'a yaklaştıkça istemesende alıyorssun kilo. Sağlığında problem yaratmıyor ise böyle devam et derim ben

Dostum bende de aynı problem var. Ölçülerimiz aynı nerdeyse. Önce hiçbirşey yapmadan bir hastanaye ortopedi bölümüne git. Ben öyle yaptım şahsen. Kan tahlili, idrar tahlili vs onları isteyecek doktor. Onların sonucunda vücudunda ters bir durum var mı onu bir incelesinler. Eğer temiz çıkarsa, sorun yoksa o zaman bir diyetisyenden yardım alabilirsin ben öyle yapıyorum. Formül basit : YE :)

@cemkosere

dostum bana sorarsan vücudunun sistemini kendisine bırak ama kontrollü bir şekilde çok yemekten korkma ama kahvaltı da bir iki dilim ekmek dışında ekmek yeme ve akşam 19 dan sonra yeme yeterki.yaş ilerlerdikçe vücudun kilonu boyunu dengeliycektir otomatik olarak sadece zaman ama illaki kilo almak istiyorum diyorsen gün ortasında el kadar ekmek içine (bu durumda gün içerisinde tek yediğin ekmek bu olsun bence) tahinli kış helvası ile yarım yağlı bir bardak süt işini alışkanlık yapar isen 2-3 hafta da işe yaradığını göreceksin hem spor yapan biri olarak enerji ve kan seviyeni düzenler hem de kilo almana yardımcı olur..

Bu soruyu bir diyetisyene sorman ya da fitness salonlarındaki bilir kişilere danışman daha sağlıklı olacaktır gibi.Ama muhtemelen diyetisyen sana bol protein içeren şeyler ile beslenmeni önericektir böylece kas olarak kilo alabilirsin.Fitness salonundaki kişiler ise spor yapmadan yarım saat kadar önce protein tozu almanı önericeklerdir diye tahmin ediyorum ama en sağlıklısı onlarla direk iletişime geçmentir.

Arkadaşlar herkese merhaba.En büyük sorunum olan kilo alamama hakkında sizlerden bilgi istiyorum.Yaşım 16 1.70 boyum 54.7 kilom var :D Aynı anda body building,her hafta düzenli olarak yüksek kadansda 100 km üstü turlar yapıyorum bisikletle ve aynı anda okulun basketboll takımındayım.Body salonunda habire karbonhidrata proteine dayan diyorlar günde 3 tabak makarna ye diyorlar kilo al kaslar şişer diyorlar tamam bizde anlıyoruzda alamıyoruz işte.Günde 15 tabak yesemde 1 tabak yesemde hep aynı kilodayım.Bana bir öneriniz varmı metabolizmam hızlı olduğu için olsa gerek bir türlü 60 kg olamadım.Birde bu günde 5 tabak makarna meselesi ben hergün o kadar makarna yiyip kilo alsam dengesiz beslenme olmazmı.Yardımlarınızı bekliyorum

Beslenmedende makarna şart değil, tabiikide karbonhidrat ağırlıklı yemen lazım ancak makarnaya saplanıp kalmak yanlış, durumun müsaitse gainer dene bence.

Geri