Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kırmızı ışıkta duruyor musunuz?

totomda plaka olmadığından yaya da yok ise basayrum pedala :D

Scudo
kesinlikle durmakta fayda var,İzmir'de Bostanlı Sasalı arasında Mayıs ayından beridir sürüyorum hemen her gün,ilk zamanlarda kavga ediyordum tüm sürücüler ile artık onlar da alıştılar.Örnek olmak lazım bence diğer arkadaşlara da bu yüzden mümkün olduğu kadar kurallara uyalım,uymayanları da uyaralım sonuçta biz de trafikteyiz :)

4 yol agizlari haric durmuyorum

durmuyorum. yavasliyorum. etrafa bakiyorum. dikkatli bir sekilde geçiyorum. arkadan gelen trafigi tehlike addettigimden arkamdakiler olmadan biraz mesafe yapiyorum. zaten ortalama 15 km hizla gidiyorum. bor de isik beklersem isim var. trafikte ve isikta beklememk icin bisiklet kullaniyorum. yani mantigima aykiri. nefsim ve seytanim da zaten devam et diyor.

Peki...
Durmayan, durmayacak olan arkadaşlar.
Hani "kontrol edip geçiyorum" falan diyorsunuz ya, ufak bir dikkatsizliğiniz sonucu gözünüzden kaçırdığınız bir anda inşallah benimle yaya veya arabalı olarak karşılaşmazsınız :)

Ya arkadaş, arabaların saygı duymasını istiyorsan araba gibi davran trafikte.Sizler gibi sözde bisikletciler yüzünden bizler gibiler de trafikte kötü muamele görüyor.Yemin ederim kask takmayan bisikletcilere ve motorculara hiç saygım yok.Arabayla çarpsam dönüp bakmam.O zaten gözümde apaçidir.Apaci zaten çevreye zararlıdır.Şaka gibi cevaplar var cidden.Yazık.

Acele işim varsa bile dururum. Arabalardan önce kalkış yaparım ki karşı tarafa arabalardan önce varıp tehlikeyi minimuma indireyim

Kırmızıda durmazdım. Kontrollü geçenlerdendim. Hatta soldan gelen yaya ve tüm yönlerden gelen araç vs yoksa hiç hız kesmeden geçerdim. Ne zaman ki Hollanda'da gece vakti bisiklete kırmızı diğer araçlara yeşil yanarken geçmeye kalkışırken soldan göz ucuyla bir karartı fark edip fren yaptıktan sonra yarım metre önümden hiç hız kesmediği gibi "ezilsen umurumda değil" gibisinden bakan şoförüyle kocaman bir otobüs geçip gitti. O gün bugün muhakkak durup bekliyorum. O gece hayata saliselerle tutunduğum bir kaç andan biri. Öyle ki otobüsün rüzgarı hala yüzümde eser bazen. Hiç, ama hiç dikkatliyim, bakar geçerim demeyip bunu alışkanlık haline getirmek lazım. Trafikte bisikleti araç saymayanlara, ama orada bisikletler için özel yol ve kanunlar var demeyin, adamlar ışık bile koymuş.bcycle.jpg

• Beğen
Tepkiler: Barış TURAN
Mavi çemberli kırmızı ışıklarda kontrollü geçip, mor çemberli kırmızı ışığa geçiyorum çoğu zaman. Çünkü arabaların arasında kalmadan yolun yanındaki kaldırıma kendimi atmak istiyorum bir an evvel. Mersindeki yollar biraz dar ve sürücüler hızlı gitmeye alışkın. Trafikte bekleyemiyorlar :D
sdfsdfsdfsdfffff.jpg

Evet, önce biz uyalım ki kurallara sonrasında diğer araçlardan vs. bekleyelim.

• Beğen
Tepkiler: Barış TURAN
Doğrucu davut arkadaşlarla birkaç kez işe git gel yapmak isterim. Ya da varsa birinde go pro 2 günlüğüne ödünç versin. Yayaların 3. şeritte yürüdüğü taksilerin en sol şeritte yolcu aldığı bir yerde gitmeye çalışıyoruz.
Kırmızıda geçen haklı olamaz umarım sizlerde hicbir kuralı ihlal etmiyorsunuzdur.

Kırmızıda araçlar durmuyor ki bende durayım üzerinde bisiklet olan trafik lambası görmedim hiç bu güne kadar

@waafy

İşte milletimizin sorunu bu.
Yanlışı yanlışla savunmaya çalışmak. Ne kadar gülünç oluyor farkında mısınız?

Arabayla da çok karşılaşıyorum artık kavga etmekten sinirlenmekten vazgeçtim. Adam ters yönden geliyor, yol vermemi bekliyor. Bir de utanmasa bana kızacak niye doğru yönden geliyorsun diye. Adama çıkışınca "ama herkes gidiyor, burası böyle kullanılıyor" diyor.
Ağzımın ucuna geliyor, senin gibi eşekler kullanıyor diye sen de mi sürüye uymak zorundasın diyesim geliyor, kibarlıktan demiyorum.

Bir gün Kadıköy'de arabayla dolanıyor, park yeri arıyorum. Sokaklarda yönleri değiştirmişler o gün, kafamız karıştı 3-5 araba oralarda dolanıyoruz. Babam yaşında salağın biri gelmiş ters yönden girmiş. Yahu biz de bu düzene alışamadık, biz de yabancıladık ama hemen ilk iş ters yöne girmedik ki? Herif bir de girmiş, çekilmiyor, yol vermemeye çalışıyor. En son o 3-5 arabadan 3 kişi indik, adamın yanına gittik, nedir hacı senin derdin diye. Adamın verdiği cevaba bakın;

"Ben bu düzenlemeyi beğenmedim!!"...

İyi de angut, biz de beğenmedik de, senin gibi trafiğin içine etmedik. Kurala uyduk.

Hemen "umarım siz de hiçbir kuralı ihlal etmiyorsunuzdur", hemen "aman sanki sen hiç yapmıyosun", hemen "aman sanki bilmemne" şeklinde işin içinden çıkmaya çalışan bi toplumuz biz. Aha örnekleri. Her şeyde, her yerde böyleyiz. Düzelmek-düzeltmek yerine "başkası yapıyor ben de yapayım"... Yapma da küfür ettiğin tipler gibi olma. Ama yoook. Bakıyoruz ki bu eşekleri denetleyen cezalandıran yok, biz de eşekleşiyoruz hemen. Hak görüyoruz kendimize...

O zaman arabada da geçelim kırmızıda. Adam 5.000 TL vermişim ışıkta mı durucam diyor. Eh yarın 200.000 TL verip Mercedes alır, "ben 200 bin tele verdim yaaaaav, ışıhda mı duracaaaaam" diyip gazlayacak demek ki :)

Ters yöne de girelim, emniyet şeridine de, nasıl olsa herkes giriyor.

Kusura bakmayın, bazılarınızın süper mantığı böyle işliyor.

Farkında mısınız mesela İstanbul'da emniyet şeridine girenler trafikten şikayetçidir.
Ama farkında mıdır ki emniyet şeridine girip 3-4 şerit yaptıkları yol ileride 2 şeride düştüğünde, daha önce kendisinin yaptığını yapan eşşekler yüzünden trafiğin tıkandığının? Eşşekliği çok seven milletiz maalesef. Saygı bekleriz ama saygı duymayız. Daha çoooooooooooook adam olmayı bekleriz böyle.

kesinlikle dururum geçeni de uyarırım biz değil miyiz taşıt olduğumuzu iddia eden trafikte otomobilin uyması gereken kurallara uymamız gerekiyor,hiç birini önemsemiyorsan canını düşün,her daim pür dikkat ol.

@Ormanci kırmızıda mutlaka beklerim. kesinlikle ülkemizde böyle aptal bir zihniyet var arabadada bisiklettede kurala uymaya özen gösteririm. emniyet şeridi kırmızı çizgilerimdendir .
Bi kere şöyle bi olay geldi başıma izmirde bornova yolunda gidiyorum bisiklet ile tam köprünün bitişinde kaza olmuş ankara asfaltı üzerinde neyse tabi trafik sıkışık ben normal kenarda gidiyorum daha doğrusu gidemiyorum zorla ancak bikaç araba arkada ambulans var gerizekalılar emniyet şeridini öyle tıkadılarki ambulansa yol veremiyolar ogün nası için acıdı bi bilseniz saydırdım o şerittekilere. Siz siz olun kurala uyun kurallar zevk alın diye değil hayatta kalın adam gibi yaşayın diye var. birgün ambulans ihtiyacı olan sizde olabilirsiniz o gün geç kalırsa ambulansa sövmeyin nerde kaldı diye. Ülkedeki zihniyete bakarak anlıyabilirsiniz nerde kaldığını ;)

Bütün kırmızı ışıklarda dururum... Durmayanlara da çok kızarım.

Yalnız bir istisna olarak geçen gün @Uğur S. ve @oktayakgoz ile çıktığımız sürüşte bir kırmızı ışıkta baktım hiç araç gelmiyor, "lan n'olacak, bu seferlik geçeyim, hem tempomuz da düşmez" dedim. Demez olaydım, o boş olan yoldan gelen bir otobüs 1 cm ile sıyırdı beni... Zaten geçmezdim kırmızı ışıkta ama bu sefer ne oldu da karar değiştirdim bilemiyorum. Bir daha da asla yapmam zaten öyle bir şey.. Yemişim tempoyu :)

@Edip Dinçer aman abi hatırlatma. 1 metre arkandaydım. Kırmızıyı görünce nasıl olsa duracaksın diye frenlemiştim ben. Devam etsem sen sıyıracaktın bana kesin vuracaktı.

Kendini izlemen lazımdı :krktm:

Sürekli geçilen yolarda ışık düzeni sıranın kimde olduğu ve bir sonraki ışık kime yanacak tahmin edebilirsiniz. Dolayısı ile tahmin etiğim ışıkta ani frenle hemen duracak hızda geçerim özellikle sadece yaya ışıklarında ortalık ner görünüyorsa görüş açısını kapatan araç yoksa geçerim. Sonuçta araçlarla bir değiliz kırmızı ışıkta durduğun yerde egzoz solumak ve ayrıca kalkış yapan araçların düz yolda giden araçlardan 3-4 kat daha fazla gaz çıkarır. Yukarıda fotoğrafı bulunan ışık kırmızıda geçmek için çok riskli görüş açısı hiç yok ve neredeyse her Zaman araç olur özellikle akşam üsleri. Mantıklı olan hızı ve tempoyu 300-400 m öteden yeşili bekleyerek ayarlamak lazım böyle uzaktan görüen ışıklarda.
Kırmızıda geçmenin şöyle bir MİSYONu olduğuna inanırım kıtımızda polis, ambulans, itfaiye gibi araçlar geçer ve bisiklet ile geçerseniz insanlar -ulan 200 bin verdim şu herif kadar özgür değilim.
Trafikte beni sıkıştıran veya kasti geçişimi engelleyen olduğunda iki kelime söylüyorum ne yaparsan yap senden önce evde olacağım diyorum yetiyor onlara.
Bisikletin özgürlüğünü biraz insanların gözüne sokmalıyız.
Bisiklet sağdan gider diğer araçlarla aynı sorumluluktadır. Yani trafik polisi isterse kırmızıda geçtiğiniz için ceza keser. Neye keser Nasıl keser bilemiyorum ama kabahatler den kesebilir.

Geri