@waafy
İşte milletimizin sorunu bu.
Yanlışı yanlışla savunmaya çalışmak. Ne kadar gülünç oluyor farkında mısınız?
Arabayla da çok karşılaşıyorum artık kavga etmekten sinirlenmekten vazgeçtim. Adam ters yönden geliyor, yol vermemi bekliyor. Bir de utanmasa bana kızacak niye doğru yönden geliyorsun diye. Adama çıkışınca "ama herkes gidiyor, burası böyle kullanılıyor" diyor.
Ağzımın ucuna geliyor, senin gibi eşekler kullanıyor diye sen de mi sürüye uymak zorundasın diyesim geliyor, kibarlıktan demiyorum.
Bir gün Kadıköy'de arabayla dolanıyor, park yeri arıyorum. Sokaklarda yönleri değiştirmişler o gün, kafamız karıştı 3-5 araba oralarda dolanıyoruz. Babam yaşında salağın biri gelmiş ters yönden girmiş. Yahu biz de bu düzene alışamadık, biz de yabancıladık ama hemen ilk iş ters yöne girmedik ki? Herif bir de girmiş, çekilmiyor, yol vermemeye çalışıyor. En son o 3-5 arabadan 3 kişi indik, adamın yanına gittik, nedir hacı senin derdin diye. Adamın verdiği cevaba bakın;
"Ben bu düzenlemeyi beğenmedim!!"...
İyi de angut, biz de beğenmedik de, senin gibi trafiğin içine etmedik. Kurala uyduk.
Hemen "umarım siz de hiçbir kuralı ihlal etmiyorsunuzdur", hemen "aman sanki sen hiç yapmıyosun", hemen "aman sanki bilmemne" şeklinde işin içinden çıkmaya çalışan bi toplumuz biz. Aha örnekleri. Her şeyde, her yerde böyleyiz. Düzelmek-düzeltmek yerine "başkası yapıyor ben de yapayım"... Yapma da küfür ettiğin tipler gibi olma. Ama yoook. Bakıyoruz ki bu eşekleri denetleyen cezalandıran yok, biz de eşekleşiyoruz hemen. Hak görüyoruz kendimize...
O zaman arabada da geçelim kırmızıda. Adam 5.000 TL vermişim ışıkta mı durucam diyor. Eh yarın 200.000 TL verip Mercedes alır, "ben 200 bin tele verdim yaaaaav, ışıhda mı duracaaaaam" diyip gazlayacak demek ki
Ters yöne de girelim, emniyet şeridine de, nasıl olsa herkes giriyor.
Kusura bakmayın, bazılarınızın süper mantığı böyle işliyor.
Farkında mısınız mesela İstanbul'da emniyet şeridine girenler trafikten şikayetçidir.
Ama farkında mıdır ki emniyet şeridine girip 3-4 şerit yaptıkları yol ileride 2 şeride düştüğünde, daha önce kendisinin yaptığını yapan eşşekler yüzünden trafiğin tıkandığının? Eşşekliği çok seven milletiz maalesef. Saygı bekleriz ama saygı duymayız. Daha çoooooooooooook adam olmayı bekleriz böyle.