Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kırmızı ışıkta duruyor musunuz?

kirmizi isikta gecen kask takmayan kurallara uymayanlar ve uymamakta israr edenler neden bisiklet yolumuz yok ya da arabalar neden bisiklet yoluna park ediyor diye aglamasinlar. zaten kurallara uyulsaydi uzun yillar bisiklet sporu bilinci yerlesir yollarin yapilmasiina da mecbure kalinirdi zaten. ama bu kafayla gidilirse zaten yol falan da yapilmasin gerek yok bisiklet yolu bisikleti hakkiyla kullanacaklar icindir zaten . ingileterede bugun yine bisikletliler icin far kontrolu vardi bir kac sporcu herseyleri tam fakat sabah erken saatte farlar calismiyor diye yine 220£ ceza yediler. bizim daha katetmemiz gereken cok yol var.

Scudo
direk karşıya geçeceksem duruyorum ama sola sağa doğru geçeceksem yaya ışıklarından yararlanıyorum.

Bugün gençten br arkadaş beyazıt mahallesinin üstünde yıldırıma dogru gidiş yönünde ben kırmızı ışıkta sag seritte en önde beklerken yanımdan direk hızla geçip bir güzel ışık ihlali yapıp canını bir güzel tehlikeye attı.Az sonra yeşil yandı tın tın gidiyorum baktım arada dönüp bakıyor.1-2 dakika sonra baktım ileride bekliyor hiç bozmayayım dedim,arkadaş kendisi birşeyler söyledi,sabah sabah bi atraksiyona girmek istedim gibilerinden cok anlayamadım çünkü trafik içindeydik.Kendisine neden ışıkta beklemedin dedim cevabını tam duyamadım yogun trafikte.Siyah corratecti sanırım,güzel bisiklet.Umarım tek parça kalır,arkadaşa selamlar buradan.

Kırmızı ışıkta durmak bir trafik kuralıdır.

Bisikletliler olarak yolda giderken biz de trafikte varolan bir aracız bizim de haklarımız var diyorsak konulmuş kurallara da uymak zorundayız.

Bu soruyu sormak bile yanlış bence, tabii ki durulacak!..

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
Bisiklet maalesef trafikte taşıt sınıfına dahil değildir. YAYA sınıfına dahildir. Kırmızı ışıkta beklemeniz anlamsız olur kurallara uymak istiyorsanız yayalara yeşil yanınca gecmelisiniz.

@goodnight_moon
Trafik kanunları dahilinde kaynak gösterebilir misiniz?Nereden okudunuz bunu,bizi de aydınlatın.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Ormanci
bu kadar net ve yaptırımları hukuk kuralları ile belli olan bir konuda bazı arkadaşlarımızın kendince gerekli bahaneler ile geçiyorum ama'lı cümlelerini görmek üzüntü verici arkadaşlar kurallara uymak herkes için bir zorunluluktur ve bisiklet bir kara taşıtıdır.
KARAYOLLARI TRAFİK KANUNU MADDE 3 TANIMLAR
bkz : (link)
Ayrıca bizler bisiklet kullanan,bisiklete ve bisikletliye değer veren insanlar isek doğruyu olması gerekeni kurallara uymayı savunmalıyız.Ülkemizde maalesef kimi çevreler bisikleti bırakın bir kara taşıtı olmasını nesne olarak bile değer görmüyor ancak bizler bisiklete farkındalık saygınlık kazandırma istiyorsak önce kendimiz için sonra sevdiklerimi ve daha sonra toplum için kurallara uymalı ve uymayanları uyarmalıyız.Ben inanıyorum ki bizler bisiklet camiası olarak elimizden geleni yaparsak zamanla bir kültür toplumumuzda oluşacaktır ve bisikletliler gereken değeri görecektir.

TRAFİK KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM !!!!

bu kadar net ve yaptırımları hukuk kuralları ile belli olan bir konuda bazı arkadaşlarımızın kendince gerekli bahaneler ile geçiyorum ama'lı cümlelerini görmek üzüntü verici arkadaşlar kurallara uymak herkes için bir zorunluluktur ve bisiklet bir kara taşıtıdır.
KARAYOLLARI TRAFİK KANUNU MADDE 3 TANIMLAR
bkz : (link)
Ayrıca bizler bisiklet kullanan,bisiklete ve bisikletliye değer veren insanlar isek doğruyu olması gerekeni kurallara uymayı savunmalıyız.Ülkemizde maalesef kimi çevreler bisikleti bırakın bir kara taşıtı olmasını nesne olarak bile değer görmüyor ancak bizler bisiklete farkındalık saygınlık kazandırma istiyorsak önce kendimiz için sonra sevdiklerimi ve daha sonra toplum için kurallara uymalı ve uymayanları uyarmalıyız.Ben inanıyorum ki bizler bisiklet camiası olarak elimizden geleni yaparsak zamanla bir kültür toplumumuzda oluşacaktır ve bisikletliler gereken değeri görecektir.

TRAFİK KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM !!!!

@Barış TURAN merhaba motorlu taşıt yönetmeliğin den bildiğim ve hatırladığım kadariyla böyle olduğunu sanıyordum.@poyraz poyraz paylaştığı bilgiye gore evet taşıt olarak geçiyor ama hakkında cok az madde var yinede bilgilendirmeler teşekkür ederim ve emin olmadan gorus bildirdigim için özur dilerim teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: Barış TURAN
bu gün peş peşe iki kırmızıda geçtim. ikisinde de 50 mt kala kırmızı yandı yardıra yardıra geçtim bazen heyecanlı oluyor.

yol boş olsa bile her zaman dururum bizim memlekette ne olacağı belli olmaz yol boş zannedersin biranda biri hızla gelir vurur kaçar

Trafikte nasıl bizimde olduğumuzu görmelerini istiyorsak kurallarada bence o derece uymalıyız.Ben şahsen her ışıkta durup bekliyorum sizlerde bence beklemelisiniz.Unutmayın burası türkiye trafikte hayvan çok.

anlamıyorum forumda bu kadar "kırmızıda duruyorum" veya "kontrollü geçiyorum" diyen var ama gel gör ki trafiğin en kötü ve kaza riski en yüksek yerlerden biri olan sarıyer-karaköy arasında henüz bi tane bile duran kişiye rastlamadım. Bu gün de durum aynı yol bisikletli birine arkadan yaklaşıyorum beni gördü ışık mışık dinlemeden basıyor gidiyor aklınca yarışıyor :/ yani geç geçmesine de senin yüzünden ben de araç yerine koyulmuyorum. Her gün işe gidip geliyorum ayrıca 20 km boyunca hiç öyle kontrollü geçen de görmüyorum adam direk geçiyor ışıkta.

• Beğen
Her ışıkta duruyorum. Yol boşta olsa, dolu da olsa duruyorum.

Durun, durdurun, duralım!

@mustafa genç

Desenize profil resminizle bayağı bir çelişiyorsunuz. :)

• Beğen
Genelde hep asfalt yoldan gidiyorum. Motorlu taşıtlara kırmızı yanınca yaya geçidinde kimse yok ise, sağdan soldan giriş veya dönüş yapan motorlu taşıt yok ise durmuyorum. Bu söylediklerimden birisi mevcut ise duruyorum.. Yok ise durup tempomu kaybetmek.. terimi soğutmak mantıklı gelmiyor..

• Beğen
Tepkiler: Decsan
Bazen ışıklar fasılalı yanar söner ya yol boş ve müsait ise ışıkların fasılalı yandığını farzederek kontrollü geçiyorum.Diğer her durumda mutlaka kırmızı da beklerim ve beklemeliyiz.

Geri