Işıklar, bisiklet kullananlar için çok güzel halkla ilişkiler çalışması yapabileceğimiz alanlar madde madde yazayım.
a. 5-10 arabadan oluşan bir ışık kuyruğunu geçerken insanlar sizi fark ediyor akıllarında ufak da olsa yer ediyoruz(akılda kalmak çok önemlidir)
b. En ön sıraya gittiğinizde çevrenizle iletişim kurmanız kolaylaşıyor zaten üstümüzde çoğunlukla fosforlu kıyafetler oluyor veya ışıklarımız yanıyor insanlarla göz teması kurabiliyorsunuz uzaylı olmadığınızı anlıyorlar
c. Bisiklete fazlasıyla ilgi gösterenler genelde çocuklar oluyor mümkün mertebe çocuklarla göz teması kurup sevimli şekilde el falan sallıyorum unutmayalım ki gelecekte onlar da araç kullanacak
d. Işıklarda arabalar gibi beklediğimiz zaman bizim de araç olduğumuzu az biraz aklı çalışan her araç sürücüsü anlayabiliyor. 10 aracın durduğu ışıkta 1 kişiye pozitif ibare bırakırsak %10 gibi bir etkiye sahip oluruz
Bonus olarak meraklı kitle ile karşılaşınca o insanı ikna etmek için fırsatınız oluyor "kardeş sen neden bekliyorsun ki?" diyenlere bisikletin de aynı otomobil gibi bir araç olduğunu ve kanuni olarak trafik taşıtı olduğunu söylediğiniz zaman karşıdaki kişiye bedavadan bilgi aktarıp bisikletin ne olduğunu oğretmiş oluyoruz.
aklıma gelmeyen birkaç faydası daha vardır illaki
bir iletişimci olarak ben sırf bu sebepler için bile ışıklarda duruyorum.
Tedbiri elden bırakmamakta fayda vardır, bisikletler ve motorsikletler durdukları anda kaza tehlikesini arttırırlar her ne kadar bir araç da olsak o an orada dikilen korunmasız biri oluyoruz, mümkün olduğunca emniyetli yerlerde bekleyin, dönüş yapmak için yolda durmak zorunda olursanız halkla ilişkileri falan boşverip kavşaktaki trafiği inceleyin sürekli arkanızı kontrol edin.