Scudo Sports

Kırmızı ışıkta duruyor musunuz?

kalpiye pedal kullandığım için pek zor durumda kalmadığım sürece durmam

Scudo
duruyordum önceleri, durulmalı diye de düşünüyordum.

ama baktım ki kırmızıda durunca trafikte hareket edemiyorum. çünkü arabalar hiçbir şekilde durup da geçmemi beklemiyor. bisiklet olarak hamle yapıp önlerine geçmek de imkansız. yani benim düşüncem trafiğin problemsiz akması için durmamak, durmaktan daha iyi. eğer müsaitse aradan sıvış git :kptmya:

ama bir keresinde akşam vakti dalmış gidiyordum. kırmızıda geçtim ve az kalsın kaza yapıyordum. neyse ki araba beni gördü ve yavaşladı. özür dileyip yoluma devam ettim.

keşke arabalar bize saygılı olsa da kırmızıda dursam.ama durunca bir daha kalkamıyorum işte :(

Ben çoğu zaman duruyorum.Eğer geçiş öncesi kırmızı yanmışsa,hızımı düşürüp ayağımı pedaldan çıkarmadan yeşil yanmasını bekliyorum.Zaten çoğu otomobil sürücüsü kurallara uymuyor.Bir de ben uymasam ve uymayan biri ile karşılaşsam,sonuç benim için hiç iyi olmaz...

Ben işlek olmayan yollarda yol açıksa, genellikle durmuyorum. İşlek caddelerde, kavşaklarda mutlaka duruyorum. Aslında bir trafikte bir taşıt olması nedeniyle bisikletin ışıklara mutlaka uyması gerekiyor. Ama motorlu taşıtlar benim hakkıma saygı göstermedikleri için kırmızıda geçerek intikam alıyorum belki de bilinç altından...

Kırmızıda geçen bisikletlilere kızıyordum ve bisikletim olsun hep duracağım diyordum ama kazın ayağı öyle değilmiş maalesef . Her kırmızıda durmak istiyorum ve duruyorum ama müsait olunca yeşil yanmadan geçiyorum çünkü tehlikeden kaçınmak istiyorum .Bazen de yeşil yansa bile 3-5 araba geçene kadar hareket etmiyorum ki biraz daha güvenli hava oluşsun diye. +
Aslında korktuğum kadar vahşi değilmiş İstanbul trafiği hissedilir derecede sizi gözeten geniş geçen sürücüler var . Trafik yoğun ve araç çok olduğu için olumsuz sayısı artıyor : dün yokuş çıkarken yavaş kalacağım diye taksiye yol verdim sağa geçip o da durdu geç işareti yaptı ,trafikte jestleşebiliyoruz işte.

kontrollü geçiş yapıyorum ort 30 - 40 arası giderken durmak zor geliyo ama baktım yogun tehlikeli riskli duruyorum ki yüzde 90 gecmişimdir tabi bunu herkese tavsiye etmiyorum

yol boş ise bende durmuyorum (geçerken azami dikkat ) ama sıkıntılı bir yerse kesinlikle duruyorum

Mesajimdan sonra yazilanlari okudum. Gördüm ki, bosuna yazmisim. Siz ortacagda yasamaya devam edin, trafik canavarinin büyümesine katkida bulunmaya devam edin. Intikam olsun diye kurallari ihlal edin. Arada sirada da cenaze kaldirirken suc kimde diye yorumlar yapin.

Duruyorum durmayanlara da sinir oluyorum desem yeridir. Eğer trafik kurallarına diğer araçlar gibi uymazsak trafikte bizi saymıyolar diye ağlamamak lazım. En başta sen kendini araçtan saymıyorsundur diğer araçlardan da bunu bekleme. Ben ışıkta durduğumda genellikle araçların daha saygılı olduğunu görüyorum. Yani bekliyor, sıkıştırmıyor, döncekse sinyal veriyor. Var yine sinir bozan kornaya asılıp yoldan cıkmanızı bekleyen tipler ama zamanla oturur böyle böyle.

@T.Erk
Gördüm ama, bir harf icin düzeltmeye üsendim. Aslinda "biradan gecer" de yanlis degil.. :) Zaten milletin cagdas insan olmaya niyeti yok... Siyasetcisi kücük hirsizligi abartiyor diyen, soygunculugu aleni kilmaya calisan bir ülkenin insanlariyiz zaten. Yasalarin sadece adi yasa... Herkes kafasina, isine geldigi gibi uyguluyor. "Kirmizida durunca trafigin düzenini bozuyorum" seklinde yorum yapilabiliyor. Hangi düzen? Kaosun adi düzen olmus. Yasa cignemek kural olmus. "Böyle basa böyle tarak.." demekten baska bir sey kalmiyor... :(

Kesinlikle kurallara uymak gerekir ama özellikle şehir içinde bisikletin fiziki avantajlarından yararlanarak bazen araç bazen de yaya gibi davrandığım çok oluyor. Özellikle de ışıklarda..

Dörtlü kavşaklarda genelde dururum veya çok yavaş yolun boş olduğunu gördüğümde geçerim. Üçlü kavşakta sağdan gelen yol yok ise direk geçerim tabi bu arada yayalara da öncelik vermek gerekir. Her zaman DİKKAT önemlidir, bu videodaki arkadaşlar gibi kavşağa dalınmaz... Sonrada bisikletliye araba çarptı oluyor. Çoğu zaman araçlara kızarım ama bazen kendi elimizle trafiği tehlikeli yapıyoruz...

Biz de durmazsak nasıl diğer araçların durmasını bize saygı göstermesini bekleriz. Yol tamamen boş olsa arabalar yanımdan bana gülerek geçsede beklerim. Ülkemizin her şehrinde bisiklet yolu olsada rahat etsek

Arkadaşlar sizden özellikle ricam durmanız yönünde olacaktır. Yol boş da olsa trafik hiç olmasa da durun.
Trafik kültürü, bisiklet kültürü derken bizler öncelikle örnek olmalı ve toplumu geliştirmeli, motorlu taşıt kullanan ve yayalardan saygı kazanmalıyız.

Bizlerin kurallara uymaması zaten bisiklet kültürü olmayan ülkemizde bizleri daha da itici yapacaktır.
Kurallara uyalım. Saygıyı, nezaketi ve temkini elden bırakmayalım...

Şimdiden teşekkürler :)

Araba süren insanlardan daha çok uyarım kurala.Her ışıkta duruyorum.Ama durmadan önce vites küçültme kısmı çok sıkıcı -_-

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Dururum. Üşensem de, sıkılsam da, bazen kendime neden duruyorum ki diye sorsam da dururum. Işıkta yanımda duran araçlara da, yaya geçidinden geçen yayalara da, durmayıp yanımdan geçen bisikletliye de göstere göstere dururum. Durmamaya başladığınızda her ışıkta sağı solu kollayıp nasıl geçerim derdine düşersiniz. Trafikte eleştirdiğimiz araçlar, yayalar gibi...

Geri