Evime ilk yerleştiğimde kombiyle birlikte kablosuz oda termostatı almıştım. Kurulum esnasında servis elemanı kombi sıcaklığının maksimumda tutulması gerektiğini, tüm ayarlamanın termostat tarafından güzelce sağlanacağını söylemişti. 22 derecede tuttuğum termostat ile 200-300 arası kış faturaları ödeyerek geçti yıllar.
10-11 yıl olmuştu ki, termostatın kombiye bağlı alıcı kısmı arızalandı. Servisi çağırdım, ben işteyken gelmişler yardımcı olmak için. Apla demiş servisçi kardeşim, bu termostatların yenisi çok pahalı. Kimse de memnun değil, ekonomik bulmuyollar. Ben bu alıcıyı söküp iptal edeyim, siz manuel kullanın. Usta sensin, bildiğin gibi yap demiş eşim ve kurulu sistemi söktürmüş. Madem 22 derece istiyorsunuz, yakacağınız zaman ikinci kademede kullanın size yeter deyip gitmiş.
Haberim olunca delirdim. Kurulu sistemi tamir için servis çağırmışım, sorunu sistemi sökerek gidermiş eleman. Merkeze şikayet ettim, şikayetvar sitesine yazıp bu hatanızı düzeltin dedim, bir geri dönüş alamadım.
Adamlarla uğraşmaya ben devam ededururken, aylar geçiyor bir taraftan. Kış başladı, iki tane fatura geldi. Onlar da neydi? Birincisi yüzün altında, ikincisi de 120 civarı. Ne oluyoruz derken diğer çok yaktığımız faturalar da 200'ün altındaydı.
Sonuçta servisçi oğlanın dediğine geldik. Önerilen şekliyle oda termostatı daha bile fazla sarfiyata neden oluyor gerçekten de. Mutfağa kadar yürüyüp bir düğmeyi çevirmek iki kıştır hiç zor gelmiyor