Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kış geldi. Doğalgaz faturan ne mi gelecek? Cevap içeride...

Scudo
@Kerem Özbayrak

bu pay ölçer bence gerekli.

@zlatan_1903

katılıyorum ,,:harika:

Evime ilk yerleştiğimde kombiyle birlikte kablosuz oda termostatı almıştım. Kurulum esnasında servis elemanı kombi sıcaklığının maksimumda tutulması gerektiğini, tüm ayarlamanın termostat tarafından güzelce sağlanacağını söylemişti. 22 derecede tuttuğum termostat ile 200-300 arası kış faturaları ödeyerek geçti yıllar.
10-11 yıl olmuştu ki, termostatın kombiye bağlı alıcı kısmı arızalandı. Servisi çağırdım, ben işteyken gelmişler yardımcı olmak için. Apla demiş servisçi kardeşim, bu termostatların yenisi çok pahalı. Kimse de memnun değil, ekonomik bulmuyollar. Ben bu alıcıyı söküp iptal edeyim, siz manuel kullanın. Usta sensin, bildiğin gibi yap demiş eşim ve kurulu sistemi söktürmüş. Madem 22 derece istiyorsunuz, yakacağınız zaman ikinci kademede kullanın size yeter deyip gitmiş.
Haberim olunca delirdim. Kurulu sistemi tamir için servis çağırmışım, sorunu sistemi sökerek gidermiş eleman. Merkeze şikayet ettim, şikayetvar sitesine yazıp bu hatanızı düzeltin dedim, bir geri dönüş alamadım.
Adamlarla uğraşmaya ben devam ededururken, aylar geçiyor bir taraftan. Kış başladı, iki tane fatura geldi. Onlar da neydi? Birincisi yüzün altında, ikincisi de 120 civarı. Ne oluyoruz derken diğer çok yaktığımız faturalar da 200'ün altındaydı.
Sonuçta servisçi oğlanın dediğine geldik. Önerilen şekliyle oda termostatı daha bile fazla sarfiyata neden oluyor gerçekten de. Mutfağa kadar yürüyüp bir düğmeyi çevirmek iki kıştır hiç zor gelmiyor :)

Buralarda kışın bu aylarında 200 tl doğalgaz faturasını görmek için evde ekstradan odun sobası filan yakmak lazım :D Zira yılbaşından bir hafta önce yağan kar hala kalkmadı. Sürekli üzerine yağıyor. -20 leri görüyoruz 350+ faturalara devam :D Bu arada trainera kaldık asfalt yüzü göremez olduk :(

kombiye bi alet taktık adını unuttum.22 derecede duruyor ev. 22 den aşağı düşünce çalışıyor 22yi biraz geçince kapatıyor kendini.
Yüzde 40 tasarruf oldu gelen faturalara göre

Ortak ısınma sisteminden bu kadar ürkmeyin derim.İstanbul beylikdüzünde oturuyorum evim 14.kat ortak ısınma sistemli peteklerde termostat var.
Evim 3+1 120m2 falan hemen hemen geçen ay 370₺ fatura ödedim bu faturanın içeriğinde sıcak su+soğuk su + kalorifer var.Ortalama baz alırsak zaten bir eve 100₺ su faturası geliyor 370-100=270₺ para ödemişim ısınma+sıcak suya ve evim 24 derecelerde falan seyrediyor.Ortak ısıtma sistemlerinde eğer dairede oturmuyorsanız petekleri kapasanız bile 70₺ hizmet bedeli ödersiniz.Ve ısınmayı kullanan daire sayısı arttıkça maliyet düşer ve az fatura ödersiniz.Geçen sene site boştu daha çok ödüyordum mesela bu sene site doldu daha az ödüyorum memnunum açıkcası.

Çocuk olmasa termal giysiye yatırım yapıp evde outdoor kamp ortamı yaratacam. İlk evlendiğimde maddi olarak iyi durumda değildik. Kombileri kapatıp evde 2-3 kat kalın giysi, bere, atkıyla otururduk. Maddi durum iyileşince kombiye verdik gazı yaktık tüm gün ancak doğal gaz zammı dur durak bilmiyor. Dünyanın en pahalısı olduk. Maaşlar her geçen gün gelen zamlarla arayı açıyor. Son yıllarda ısınma yine kendini göstermeye başladı. Yukarıda da bahsettiğim gibi merkezi bir eve geçtik iyice göçtük yine.

@omermurataydin Her merkezi sizin formülü kullanmıyor maalesef. Bakın
Isınma 370
Doğalgaz (sıcak su) 30
Su: 60
Aidat: 100
Elektrik: 90
Toplam 650 TL
Kira (bulunduğumuz bölgenin en ucuzlarından): 1700 TL (2 alt kat 2500den gitti)

Genel toplam: 2350TL bakın daha keyfi harcama başlamadı, daha hobime yönelik bir şey almadım ve daha da kötüsü henüz bu paranın içinde 1 somun ekmek parası eklenmedi. Vallahi de billahi de geçmişler olsun.

@Kudret Kurtcebe

2000 m² üzerinde ruhsat alanı varsa merkezi sistem olur altındaysa kombi yapılabilir. Plazada yaşamak normal insana bir garip geliyor o alışılan pencere yok duvar yok en iyisi kiraya verip Kurtköy'e taşının :)

@ÇaNakkaLeRuHu hesaplamada kullandığınız düzeltme katsayısı kış aylarında 1 in üstüne çıkar hani gaz soğuktan üşüyorda aynı hacime daha fazla kütle sığıyor ya öyle bir hassas denge var, Türkçesi oradan kışın gizli zam yapılır

Isıcam paneller var bin tl ile 700 tl arası. Bu panellerden hole bir adet bir adette oturma odasında yanar ise doğalgaz da 1. kademede 130 civarı doğal gaz, 130 tl gibi de elektrik gelebilir. ısı cam panel ısıtıcısı çözüm olabilir diye düşünüyorum. Oda termostatı , camlar arası soğuk girmemesi , bina dış duvar cephesi izolasyonu tasarrufta önemli etkenler. Kış aylarında faturalar 250-350 arasında sabitleniyor gibi bir durum söz konusu. Gerçekten araştırılması gereken ilginç bir durum.

Benim ev 2+1 merkezi sistem, yaz kış 150 ödüyorum. Isınma, asansör, kapıcı, çevre düzenleme filan her şey dahil. Sıcaklık olarak da tshirt şortla geziyorum evde. Apartmana mantolama yapılınca aidatta düşer diye umuyorum.

@alperr125

2108 m2 hakkımız var fakat yola terk kanunu yüzünden 480 m2 önden ve yanlardan traşlanınca 1628 m2 kalıyor bu durumda kombi olacak tabi,valla aynen doğru dersiniz kurtköy tarafları ekonomik açıdan caizebeli olmakta .

@Soykan U.

Bizim ısınma 150 200 geliyor hocam. Bir de 235 olan aidat eklenince ...

• Beğen
Tepkiler: MaviYaka
Geri